STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
HOPE83 wrote:Witam się i ja
u mnie pochmurno,zimno i deszczowo..
deJzi-ja w nocy co 2 godz. się budzę na siku..dobijające!Czekamy więc na betę, na pewno będzie wysoka
Witaj Jooo i Asi
Ja z tym sikaniem mam to samo. Biegam co chwilę i to jest dla mnie ze wszystkich objawów najbardziej uciążliwe. Jem i sikam -
HOPE83 wrote:ale fajnie Asi!Ja też kocham konie!Ale Ci zazdroszczę (pozytywnie)
Emilko- Ja mam 30 lat i mam na imię Aneta, mieszkam w Białymstoku woj.podlaskie, jestem żonką ponad 4 lata, mam córeczkę,która skończy 30 czerwca 3 latka:)
Aneta- od zawsze mi się to imię podoba, naprawdę a córeńka ma urodziny w moje imieniny Też kocham konieZawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
Kurczę...ja tu chyba najmłodsza jestem ..pytanie- czy nie za młoda, często się słyszy na ulicy "taka mloda a w ciąży"....a że ja jeszcze wyglądam jak dziecko... AchZawsze będziemy Cię kochać !!!
HOPE83 wrote:ale fajnie Asi!Ja też kocham konie!Ale Ci zazdroszczę (pozytywnie)
Emilko- Ja mam 30 lat i mam na imię Aneta, mieszkam w Białymstoku woj.podlaskie, jestem żonką ponad 4 lata, mam córeczkę,która skończy 30 czerwca 3 latka:)
Dlatego kiedy znalazłam tę szkołę całkiem przypadkiem to poszłam . Jazdy konne obowiązkowe i cała ta nauka o tym super...a i przygoda przy tym niesamowita nie tylko dla mnie ale i dla mojej córeczki. Moja szkoła to całe gospodarstwo rolne mamy ok 40 koni i innych zwierząt. W zeszłym roku odrabiałam praktyki w majówkę i zabrałam moją córkę. Spędziłyśmy tam 4 dni przyjełyśmy poród źrebaka a córcia uczyła się ,że nie wszystko przychodzi w życiu łatwo. Sprzątała po koniach , czyściła i tym sposobem zarabiała na jazdy konne.Emilka WSK, HOPE83 lubią tę wiadomość
-
Emilka- dzięki, ja za swoim imieniem nie przepadam:) Co do wieku, ja uważam,że nie ma dużego znaczenia..mam koleżanki dwudziestoparo-letnie mające dzieci i będące wspaniałymi mamami i partnerkami.Znam też kobiety po 30-stce,które wg mnie minęły się z powołaniem i dzieci mieć nigdy nie powinny..to wszystko zależy od dojrzałości człowieka a nie od wieku...ja też wyglądam bardzo młodo (czasem jak kupuję alkohol pytają mnie o dowód!).A jak byłam pierwszy raz w ciąży i trafiłam do szpitala na patologię ciąży to usłyszałam od pielęgniar tekst:"jaka siksa a w ciąży"-tak im dałam do wiwatu,że później chodziły wokół mnie na paluszkach
Asi- ja kiedyś na wakacje też pracowałam w stajni, w ramach wolontariatu i wówczas mogłam jeździć za darmo...stare dobre czasy Fajnie,że córcia z Tobą jeździła,bardzo fajna sprawa! -
HOPE83 wrote:Emilka- a Teraz Ty opowiedz coś o sobie:)
kasiulek- ale miałabyś niezapomniany prezent!
Prezent byłby cudowny Ja mam...no właśnie..23 lata, mężatka od roku z haczykiem, ogólnie z mężem od 6 lat już jako para, woj. Lubuskie, jeziora jeziora jeziora i lasy pani z apteki kochająca przyrodę, podróże i motoryzacjęFedra lubi tę wiadomość
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
nick nieaktualnyHOPE83 czuje się nawet, nawet. Piersi bolą, nie można ich nawet dotknąć - to chyba jest dla mnie najgorsze. Apetyt mam duzyyyy hihi, siusiam częściej niż zwykle.
Ja z kolei 14.05 miałam urodziny 29 lat - wiec dostałam najlepszy prezent pod słońcem jaki mogłam sobie wymarzyć
czy któraś ze styczniowych mam jest ze Szczecina?Emilka WSK lubi tę wiadomość
-
I mimo wieku naprawdę juz od roku czułam ogromna potrzebę bycia mamą, czułam w środku że chcę mieć maleństwo, wychować je i pokazać świat fakt- mogłabym robić karierę, pójść dalej na studia...ale dziecko w niczym nie przeszkadza, prawda?Zawsze będziemy Cię kochać !!!
marta14 wrote:HOPE83 czuje się nawet, nawet. Piersi bolą, nie można ich nawet dotknąć - to chyba jest dla mnie najgorsze. Apetyt mam duzyyyy hihi, siusiam częściej niż zwykle.
Ja z kolei 14.05 miałam urodziny 29 lat - wiec dostałam najlepszy prezent pod słońcem jaki mogłam sobie wymarzyć
czy któraś ze styczniowych mam jest ze Szczecina?
Witaj Martuś ja mam ok. 60 km do szczecinamarta14 lubi tę wiadomość
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
nick nieaktualny
-
Dzień dobry! Właśnie słyszałam w tv, że ochłodzenie ma trwać do poniedziałku - szkoda bo przydałoby się słonko na weekend
Co do wieku, w którym zachodzi się w ciążę zgadzam się w 100% z HOPE83. Ja mam na imię Ola, mieszkam w wlkp, mam 24 lata, ale też nie wyglądam na swój wiek - wciąż pytają mnie o dowód ale mnie to cieszy, wiem, że za kilka lat będę jeszcze bardziej zadowolona ze swojego młodego wygląduEmilka WSK lubi tę wiadomość
-
Emilko- oczywiście,że dziecko w niczym nie przeszkadza!Ja właśnie po urodzeniu córci jak wróciłam do pracy to miałam w sobie taką motywację,że zaczęłam awansować i w ogóle..Każda kobieta dojrzewa inaczej i widać Ty już jesteś gotowa na rodzinę i dziecko i jestem pewna,że będziesz wspaniałą mamą!A w pracy też się ułoży i będzie coraz lepiej. Nigdy nie jest za późno na doszkolanie się itp. Moja mama po urodzeniu 3 dzieci poszła na studia, najpierw jedne, potem drugie, obecnie jest jednym z lepszym w naszym woj. psychologów i nadal się uczy i rozwija:) Więc jak się chce, to nie ważne czy ma się dzieci czy nie,można spełniać swoje marzenia...
Ja też lubię przyrodę, dlatego studiowałam między innymi biologię,ale nie przydaje mi się za bardzo w mojej pracy
marta14- mnie piersi powoli przestają boleć,tylko sutki nadal bardzo wrażaliwe -
Marta- dojeżdżam ale do gorzowa wlkp, bo u mnie lekarzy....brak albo są- do d***y w szczecinie mam mase rodzinyZawsze będziemy Cię kochać !!!
aher wrote:Dzień dobry! Właśnie słyszałam w tv, że ochłodzenie ma trwać do poniedziałku - szkoda bo przydałoby się słonko na weekend
Co do wieku, w którym zachodzi się w ciążę zgadzam się w 100% z HOPE83. Ja mam na imię Ola, mieszkam w wlkp, mam 24 lata, ale też nie wyglądam na swój wiek - wciąż pytają mnie o dowód ale mnie to cieszy, wiem, że za kilka lat będę jeszcze bardziej zadowolona ze swojego młodego wyglądu
O! no to prawie rówieśniczka dziś usłyszałam od przyjaciela z czasów z liceum że poszłam po całości, ślub, teraz dziecko, że zamiast sie bawić...ale że to moja sprawaZawsze będziemy Cię kochać !!!
Emilko ja mam to samo ślub wzięliśmy w lipcu także nawet jeszcze nie mamy rocznego stażu Każdy ma swój czas na dziecko, ja uważam, że wybraliśmy prawie idealny moment (w tym roku mam obronę mgr, jeszcze nie skończyłam pisać pracy, pewnie przesunie się na wrzesień), ale chyba to i tak najbardziej odpowiedni zawsze jest przecież coś, co można wziąć za powód aby powiększenie rodziny odłożyć na później. Ja już się 'wyszalałam' po maturze, aktualnie nie mam już na to ochoty
Emilka WSK, Fedra lubią tę wiadomość
-
aher wrote:Emilko ja mam to samo ślub wzięliśmy w lipcu także nawet jeszcze nie mamy rocznego stażu Każdy ma swój czas na dziecko, ja uważam, że wybraliśmy prawie idealny moment (w tym roku mam obronę mgr, jeszcze nie skończyłam pisać pracy, pewnie przesunie się na wrzesień), ale chyba to i tak najbardziej odpowiedni zawsze jest przecież coś, co można wziąć za powód aby powiększenie rodziny odłożyć na później. Ja już się 'wyszalałam' po maturze, aktualnie nie mam już na to ochoty
No właśnie zawsze będzie jakieś "ale" ja sie modlilam o wpadkę, bo starania takie liczone, mierzone nic nie dawały...odpuściłam ten miesiąc i sie udało planowane nieplanowane dziecko idealne skąd jesteś z wielkopolski?Zawsze będziemy Cię kochać !!!
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!