STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia- z jednej strony wiem,że są mało praktyczne ( tylko 6 miesięcy) ale skoro siostry chcą zrobić taki prezent to super i się cieszę bo to najlepsze dla nas rozwiązanie...poza tym zamierzam ją sprzedać później,tak jak niektóre rzeczy po córeczce,które okazały się mało praktyczne i niepotrzebne...właśnie siostra mi wysłała jedną kołyskę,kt,óra jej się podoba (mnie już też!):
http://allegro.pl/kolyska-the-first-years-5-w-1-gratis-niania-i3262220325.html
Iiri- będzie dobrze!kiedy masz wizytę u lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2013, 10:27
-
nick nieaktualny
-
liri wrote:mój mąż juz ma 33 lata..takze, jak nasze dziecko przyjdzie na swiat- bedzie miał 34.sam twierdzi teraz ze to juz pozno..ze moglismy o wiele wczesniej sie zdecydowac... ja mam komplikacje...lezałam juz pare dni w szpitalu..a o ciazy wiem od 2 tygodni. moja gin powiedziala, ze wiek moze tez miec swoje wklady...ze na 1.dziecko jednak pozno. nie bez powodu mowia, ze idealna matka ma 20 lat... noc nic..oby bylo dobrze i w wieku 30 lat i bedziemy najszczesliwsi na swiecie...
a ciuszki..nie ogladam...boje sie...po szpitalu jestem wystraszona..bardzo:( tym bardziej ze jeszcze serduszka nie slyszalam:(
Liri nie martw się będzie dobrze . Pewnie ,że najlepszy wiek na dzieci to do 25 roku życia ale 90 % moich znajomych,koleżanek pierwszą ciążę przechodziły koło 30 i wszystko dobrze się skończyło. Jak już pisałam byliśmy z meżem zdrowi wyniki super bez nałogów ja 22 lata jak zaszłam w ciążę i co ? Komplikacje całą ciążę... nie ma reguły a wierzę ,że będzie dobrze i za niecałe 9 miesięcy będziecie się cieszyć zdrowym maluszkiem -
nick nieaktualnyliri wrote:do lekarza ide znowu 31.05. czyli za tydzien w piatek. bedzie co ma byc:( nic nie przeskocze:(
proszę myśleć pozytywnie. W dzisiejszych czasach przesunęła się linia kiedy dziewczyny rodzą dziecko, lepiej urodzić świadomie po 30 niż jak się ma 20parę i później miałaby się zdarzyć tragedia.
Ja jestem rok starsza i w ogole nie myślę, że to późno. Widocznie tak miałyśmy zaplanowane tam na górze.Asi, Fedra lubią tę wiadomość
-
liri wrote:do lekarza ide znowu 31.05. czyli za tydzien w piatek. bedzie co ma byc:( nic nie przeskocze:(
Będzie dobrze musisz w to wierzyć i codziennie powtarzać . Mimo ,że moja ciąża była naprawdę ciężka i najpierw plamienia potem odklejające się łożysko i cały czas coś nie tak ale gadałam do mojej dzidzi,że ma się trzymać bo się nie poddamy i udało się . Trzymaj się i nie daj się . MUSI BYĆ DOBRZE KOCHANAWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2013, 10:50
kasiaks lubi tę wiadomość
-
Ja też zacznę zakupy kolyskę kupie też, bp później planujemy zmiane mieszkania, kosze mojżesza też są super i to w tych zestawach np http://allegro.pl/zestaw-mamaspapas-wyprawka-kosz-mojzesza-mata-i3264842577.html ale są i tańsze, w tej cenie mamy wszystko co potrzebne prócz ciuszków,a i tak wychodzi duuużo taniej http://allegro.pl/mega-zestaw-i-love-my-bear-kosz-mata-posciel-avent-i3255440234.html
Asi lubi tę wiadomość
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
widziałam te zestawy Emilko i są bardzo fajne:) Ja tak naprawdę, jeśli będzie dziewczynka (choć marzymy o synku) to będę miała wszystko po starszej córce..obecnie te rzeczy są pożyczone i korzysta z nich moja chrześnica (bujaczek,wanienka,mata,niania itp itd) ale jak urodzę to wrócą do mnie
-
nick nieaktualny
-
powiem wam, ze moja bratowa zamówiła kiedys ciuszki na allegro. zestaw cały. zapłacila 50 zł, przyszła pełna skrzynia...połowa ciuszków z metkami jeszcze, a reszta wyprana, wyprasowana, poskładana. mówi, ze allegro to jednak dar:)
Emilka WSK, marta14, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyliri wrote:powiem wam, ze moja bratowa zamówiła kiedys ciuszki na allegro. zestaw cały. zapłacila 50 zł, przyszła pełna skrzynia...połowa ciuszków z metkami jeszcze, a reszta wyprana, wyprasowana, poskładana. mówi, ze allegro to jednak dar:)
zgadzam się, można kupić naprawę extra ciuchy dla dziecka. Wiadomo, że dzidzia szybciutko wyrasta ze swoich ciuszków, więc trochę szkoda wydać 40 zł na jakiś kaftanik, który zostanie założony jedne raz.. takie jest moje zdanieEmilka WSK, Asi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu mnie nie będzie problemu z ciuszkami, dużo moich koleżanek ma już dzieci w wieku 1 i 2 latek, bratowa też już kiedyś zapowiedziała, że zostawia dla mnie ciuszki więc dużo się zaoszczędzi... o ile to chłopczyk będzie no wiadomo, że od czasu do czasu mojej królowej albo mojemu królewiczowi kupię coś fajnego hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2013, 13:16
-
w mojej rodzinie znów są same małe kobietki jeśli więc będzie dziewczynka to sporo rzeczy będę miała po siostrzenicach, a jeśli chłopiec to budżet ucierpi. Co do oglądania ciuszków wszystkie są tak piękne, że nawet jak nie byłam w ciąży to zawsze w sklepach odwiedzałam dział dziecięcy
-
Pewnie ,że tak ja polecam jeszcze second hand. Body jak nowe można kupić po 2 czy 3 zł i to jakiego gatunku. Warto sobie robić takie wycieczki i zbierać sobie ubranka. Przez całą ciążę można sobie nakupić takie śliczne ubranka i to naprawdę za grosze
marta14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsi wrote:Pewnie ,że tak ja polecam jeszcze second hand. Body jak nowe można kupić po 2 czy 3 zł i to jakiego gatunku. Warto sobie robić takie wycieczki i zbierać sobie ubranka. Przez całą ciążę można sobie nakupić takie śliczne ubranka i to naprawdę za grosze
tak, dokładnie zgadzam się z Tobą Tylko nie każdy toleruje second handy... ja osobiście nie mam z tym problemówAsi lubi tę wiadomość
-
Pewnie ,że tak . Doświadczyłam tego jak moja córka miała 1,5 roku i żyliśmy sobie skromnie moja kuzynka miała córkę w tym samym wieku i cały czas nie mogła przeżyć ,że moja mała ciągle ma coś nowego i tak fajnego . Modny dzieciak Zaproponowałam jej wspólne zakupy i po wejściu do sklepu widać było jej zniesmaczenie. Tyle ,że akurat w jej przypadku nie dokońca było to dla mnie zrozumiałe bo jej znajoma przesyłała jej worki używanych ciuchów z Anglii i ona była zachwycona a były to takie same worki ,które trafiają do secend handów Trochę mnie to rozśmieszyło
marta14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
witam i ja mam na imie Ania mam we wrześniu 22lata od 1.5 roku starań pochodze z okolic Nowego Miasta Lubawskiego (okolice Olsztyna). Jestem w 7tyg. objawy prawie żadne mdłości czasami i mega zmęczenie w dzień. A i w Pazdzierniku będzie 2 lata małżeństwa