WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi-super,że beta taka wysoka!Mówiłam,mówiłam :) teraz już masz być spokojna i się cieszyć:)A Twój mąż to Polak?Fajnie się mieszka we Włoszech?Ehh fajnie Ci :)

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeJzi cudnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 wrote:
    deJzi-super,że beta taka wysoka!Mówiłam,mówiłam :) teraz już masz być spokojna i się cieszyć:)A Twój mąż to Polak?Fajnie się mieszka we Włoszech?Ehh fajnie Ci :)

mezus wloch :) a wlochy byly super na poczatku teraz to dla mnie normalne zycie tutaj nie robi juz na mnie wrazenia... ale zapraszam na narty w gory , nad morze w gorace lato :)

mieszkam na samym dole obok sycylii :)

dziekuje kochane ale ja nadal mam huśtawkę co do pewności :)

jeszcze matka mnie dzis wkurzyla cyt: " wysle ci papiery zebys cie wymeldowala z naszego mieszkania" myslalam ze ta sprawe sama sobie zalatwie jak bede w polsce ale jak widac bardzo jej zalezy zebym sie wyniosla z jej mieszkania ... szlak mnie wziol

jak byscie zareagowaly na taka wiadomosc???

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm a w jakich stosunkach z nią żyjesz?Wiesz, może pomyślała,że już masz nową rodzinę, nowy dom i ten meldunek jest poprostu zbędny i nie sądziła,że odbierzesz to tak emocjonalnie?Poza tym każdemu z rodziców czasami "coś odwala" i rzucą jakiś tekst nie na miejscu...mojemu ojcu często to się zdarza,ale ja już to olewam i się nie przejmuję, bo taki jest i koniec..

82doi09kxiyf6x26.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli Cię to zabolało powiedz jej to i spytaj jej czemu jej nagle tak na tym zależy?

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2013, 18:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2013, 18:12

• Asi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi wrote:
    20563 Thank you God

Kochana beta imponująca :) Ja idę jutro i strasznie się boję! Chyba schizuje ... mnie też chwilowo nie będzie (własciwie znikam z OVU jutro wracam w niedzielę) bo jadę do szkoły a tam mieszkam u przyjaciół bo szkołę mam kawałek drogi od domu .

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta piękna, na który tydzien wypada? :)

Ja robiłam juz dwa razy, to chyba nie ma potrzeby robić jej ponownie, prawda?

Kiedy wy mialyscie problemy z ciuchami? Kiedy okazało sie, ze spodnie/ spódnice sa jakby na styk i lekko sa obcisle? Ja wiem, ze jeszcze za wcześnie u mnie, ale ja mam takie wrażenie, ze wszystko mnie uciska... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2013, 19:31

Asi lubi tę wiadomość

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta14 ja od 6tc nie mogę wejść w żadne spodnie!Nie dam rady ich dopiąć i tyle.Niektóre sukienki wąskie w talii poszły też w odstawkę :(

Asi lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj poszłam kupić jakieś dresy bo jestem okraglutka a brzuch mam jak w 3 miesiącu a nawet 4 z moją córką jakaś masakra. Z tego co mówiła lekarka to tak może być po pierwszej ciąży. Poza tym znając nasze rodzinne geny to znowu będę bambaryła a potem szybko zrzucę :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzimajsy sa juz na mnie za ciasne w pasie, jak siedzę to strasznie uwieraja w brzuch, muszę rozporek rozpinac w pracy. Z drugiej strony Nie chce zeby jeszcze ktoś widział, ze jestm w ciazy... Jak nigdy nie nosilam luznych bluzek, a teraz tylko takie.... Jeszcze trochę a w nic sie nie zmieszcze ;)

Asi lubi tę wiadomość

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi- mi lekarka to samo powiedziała,że w drugiej ciąży brzuszek szybciej rośnie. Ja z córcią miałam na końcówce ogromny brzuch i przytyłam 24 kg,ale miesiąc po urodzeniu wróciłam do swojej podstawowej wagi czyli 48kg:)

marta14, Asi lubią tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dokładnie jak ja przytyłam prawie 30 kg a potem szybciutko do 50 i to właściwie tylko karmiąc piersią i jedząc tak żeby było zdrowo dla dzidzi :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, u mnie było tak samo :)
    Lecę dziewczynki spać:)Jutro rano wyjeżdżam do siostry i powrót w sob wieczorem lub niedzielkę:*Do zobaczenia kochane i dbajcie o siebie i Wasze maleństwa:*

Asi lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkich dzidziusiowych snów :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do usłyszenia:) ty tez dbaj o siebie i malenstwo:) papa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2013, 20:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi no to ładnie udało sie tobie wrócić to wagi sprzed ciazy :) pewnie ńie jest to łatwe. Zobaczymy jak to ze mną będzie hihi ale tez bym chciała wrócić do swojej obecnej wagi 48/50 kg :)

• Asi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci że dużo robi karmienie . Sporo kalori spala organizm podczas produkcji pokarmu poza tym trzeba bardziej uważac na to co się je , żeby maluszek nie cierpiał :)

marta14 lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dobrze wiedzieć :) no maluszek najważniejszy, dlatego ja od dłuższego czasu pije sama wodę ( wcześniej nawet jej nie tknekam, bo nie lubiłam ), zrezygnowałam ze słodyczy ;( ale czego sie nie robi dla malenstwa od samego początku :)

Asi lubi tę wiadomość

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ