X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka a czego się boisz? byłaś przecież u lekarza. Moja pierwsza beta to 24,9

• liri Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazdy inny...moja pierwsza to 1200....4 dni po tescie ciazowym:) wkoncu sa normy które maja ogroooomna rozbieznosc.. gdzies wyczytałam ze wyzsza granica normy to albo dziewczynka a jeszcze bardziej prawdopodobne : ,,ciaza blizniacza".hehe.. mój to by chyba zawal dostał:) a u mojego meza wystapuja trojaki:) i to nawet w baardzo bliskiej rodzinie:) brat mojej tesciowej ma trojaki:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    Emilka a czego się boisz? byłaś przecież u lekarza. Moja pierwsza beta to 24,9

Nie wiem Kasiu.. bo faktycznie czytałam pamiętnik Fedry.. U mnie maluszek był taki maciupeńki.. a jeśli nie będzie rosnąć (tfu tfu tfu...)... Bardzo się boję, że zrobię mu krzywdę wiesz, biorę witaminki, staram się odpoczywać, ale lubię aktywnie spędzać czas, <3 z mężem.. a też dziewczyny mowiły, żeby zbyt mocno się nie ruszać.. Wizytę mam 17.06, tp całe 3tyg 3 dni czekania... Czy każda z Was miala takie momenty strachu? Może powtórzę w poniedziałek betkę hm?

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emila ja bym nie powtarzała, ale i tak zrobisz co będziesz chciała. Po drugie nawet nie wiesz z jakim strachem ja szłam teraz na wizytę, byłam na 100% pewna że nie ma serduszka i jest puste jajo, dostałam taki opierdziel od lekarza że zaraz wróciłam do pionu. Uwierz mi ja też znam różne straszne historie tylko juz teraz wiem, że nie wolno mi tak myśleć. Dlatego Kochana jeśli nie masz niepokojących sygnałów to proszę myśleć pozytywne bo maluszek czuje jak mama jest szczęśliwa :)

• liri Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach z tym pustym jajem to ja tez moge historie pisac:( chodze od zeszłego poniedziałku jak na szpilkach...16mm pecherzyk i narazie nic nie widac...i w dodatku kształt taki troche nieładny jak to moja gin stwierdzila..masakra jakas:(

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    Emila ja bym nie powtarzała, ale i tak zrobisz co będziesz chciała. Po drugie nawet nie wiesz z jakim strachem ja szłam teraz na wizytę, byłam na 100% pewna że nie ma serduszka i jest puste jajo, dostałam taki opierdziel od lekarza że zaraz wróciłam do pionu. Uwierz mi ja też znam różne straszne historie tylko juz teraz wiem, że nie wolno mi tak myśleć. Dlatego Kochana jeśli nie masz niepokojących sygnałów to proszę myśleć pozytywne bo maluszek czuje jak mama jest szczęśliwa :)

Jesteś Aniołem <3 Teraz tylko wyleczę infekcję i będę spokojniejsza... A kiedy zobaczyłaś serduszko i dzidziusia Kasiu? W którym byłaś tyg wg usg?

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie jestem :) nie chcę poprostu żebyś sobie wkręcała coś co nie jest prawdą.
    Emila u mnie było widać serduszko wg OM 6tc5dni a według usg 6tc2dni, ale ja chodzę prywatnie do kliniki niepłodności przypuszczam, że oni też mają lepszy sprzęt niż w normalnych gabinetach.
    Proszę Cię Kochana nie stresuj się :*

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LIRI a co to znaczy nieładny kształt...? jest jak piłeczka okrągłe czy jajowate?

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odkąd się dowiedziałam, że test wyszedł pozytywny, to nie forsuje się. Po pracy odpoczywam, nie latam na zakupy ( mąż mi zabronił dźwigać czegokolwiek ;)), zrezygnowałam z roweru :( i ważne nie robię gwałtownych ruchów.

Emilka WSK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    druga wizytę mam na 01.06 lub 08.06 mam nadzieje, że już zobaczę co bym chciała bardzo zobaczyć :)
    jak się tak czyta to faktycznie, człowiek się trochę denerwuje... :/

• liri Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm... takie jakby spłaszczone. jak banan:( powiedziala, ze taka moja uroda i ono sie zrobi ladne kiedy zarodek juz na dobre zagosci i ze mam sie nie stresowac:( ale nie stresuj cie jak takie cos uslyszysz. ,,wolałabym aby było bardziej owalne..ale bez stresu"..masakra. czytałam na necie ze sporo kobiet tak mialo i to normalne..ale sama nie wiem:(

Emilka WSK lubi tę wiadomość

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    Nie nie jestem :) nie chcę poprostu żebyś sobie wkręcała coś co nie jest prawdą.
    Emila u mnie było widać serduszko wg OM 6tc5dni a według usg 6tc2dni, ale ja chodzę prywatnie do kliniki niepłodności przypuszczam, że oni też mają lepszy sprzęt niż w normalnych gabinetach.
    Proszę Cię Kochana nie stresuj się :*

Ja na suwaczku mam termin z OM, według usg jestem w 5t2d dopiero więc mam jeszcze czas na rozwój prawda? Ach ten stres, najpierw się denerwujemy bo nam nie wychodzą starania, potem, że one tak długo trwają...a jak się już uda, to stresujemy się maluszkiem :)
    Moja mama nie dbała o siebie w ciąży , paliła papierosy, lubiła piwo (z opowiadań wiem ), nawet chodziła na tańce a ja urodziłam się w miarę zdrowa i każde z mojego rodzeństwa również... Więc jeśli będę o siebie dbać tak "normalnie", "zwyczajnie ciążowo" nie powinnam zaszkodzić małemu. No dobrze, na spokojnie :)

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, masz czas i be stresu niech się maluch rozwija :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2013, 10:03

Emilka WSK, marta14 lubią tę wiadomość

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta14 wrote:
    ja odkąd się dowiedziałam, że test wyszedł pozytywny, to nie forsuje się. Po pracy odpoczywam, nie latam na zakupy ( mąż mi zabronił dźwigać czegokolwiek ;)), zrezygnowałam z roweru :( i ważne nie robię gwałtownych ruchów.

To tak jak mój mąż :) ale nie mogę leżeć cały dzień, do pracy idę od 11.06 więc teraz odpocznę na zapas, porobię w domku większe, ale lekkie porządki póki mogę :) Najgorsze jest to, że strasznie mnie wzdęło... mam naprawdę duży brzuch, zaraz wam pokażę :) przy wadze 45 kg i wzroście 165..
    http://img515.imageshack.us/img515/9787/sl386089.jpg

jooo, Asi, marta14 lubią tę wiadomość

002cf1800b.png

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się cieszę, ze jest ten wątek... :)

002cf1800b.png

• liri Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło matko.....przy takim etapie ciazy? ja nawet mm nie mam wiekszego.... masakra
    moja gin powiedziala, ze na tym etapie ciazy nie moze jeszcze byc zadnych objawów zwiazanych z ,,wielkoscia" typu nacisk macicy na cos itd... ciekawe... apowiedz mi... masz zatwardzenia czy bez problemu u ciebie?

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emila no brzusio Ci zaczyna widać, ja to tłuścioch jestem, więc jak mówi mój mąż po grubych później widać :D ja nie pracuje, jestem na l4 i już dostaję do głowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluch teraz jest najważniejszy :)

ja się śmieje z mojego męża, bo co chwila do mnie dzwoni pyta jak się czuje, czy dzidzia już poszła spać itp. i zawsze na koniec powtarza, że go kocha bardziej niż mnie ;) po czym po małym opr z mojej strony - mówi, że tak samo nas kocha, ale teraz to dzidzi trzeba poświecić więcej czasu, dbać o siebie muszę żeby z dzidzią było wszystko ok :)

aher lubi tę wiadomość

• aher Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko faktycznie brzuszek niezły :) u mnie nic nie widać, nawet zaczęłam chudnąć (zmiana diety, wymioty), co jednak cieszy mojego lekarza :)

Lili skoro Twój pęcherzyk jest jak banan stwierdzam po moim zdjęciu usg, że mój również ma taki kształt. Jednak mój gin nie mówił nic na ten temat na wizycie. Powiedział, że wszystko jest w porządku. Nie przejmuj się na zapas! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2013, 10:17

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, wypróżniam się w miarę normalnie jak do tej pory... I właśnie mój lekarz mówi że szczypiorkom wychodzi albo bardzo szybko albo na samej mecie.. I to nie jest śmieszne, bo głupio byłoby mowić, że ja w drugim miesiącu jestem ;) nogi jak patyczki higieniczne, ręce jak szpilki, żebra spod cyców wystają a brzuch...hahahaha. No ale piersi już też poszły, 1 rozmiar napewno, noszę teraz C.. Lekarz tez mówił że jak prędko wychodzą "kształty" to już tak pozostaja do końca, bez powiekszania znacznego, więc jest nadzieja że nie będę pandą :)

marta14 lubi tę wiadomość

002cf1800b.png

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj