X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK piękny masz ten brzusio, jezu istne cudo! który to już tydzień na tym zdjęciu jest ?

w takim razie ja po pracy też dam swoje zdjęcie hihi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    Nie, wypróżniam się w miarę normalnie jak do tej pory... I właśnie mój lekarz mówi że szczypiorkom wychodzi albo bardzo szybko albo na samej mecie.. I to nie jest śmieszne, bo głupio byłoby mowić, że ja w drugim miesiącu jestem ;) nogi jak patyczki higieniczne, ręce jak szpilki, żebra spod cyców wystają a brzuch...hahahaha. No ale piersi już też poszły, 1 rozmiar napewno, noszę teraz C.. Lekarz tez mówił że jak prędko wychodzą "kształty" to już tak pozostaja do końca, bez powiekszania znacznego, więc jest nadzieja że nie będę pandą :)

ja mam z kolei problemy z wypróżnianiem ( nigdy z tym problemów nie miałam ), piersi też już trochę urosły, brzuch tez mam wzdęty - już sama nie wiem ocenicie same jak dodam zdjęcie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2013, 10:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie dziewczyny do którego miesiąca chcecie/zamierzacie pracować ?

• liri Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ten plus ze niedlugo urlop. jestem nauczycielka...teraz jestem na l4... a od 29 czerwca mam urlop. i od wrzesnia juz nie wracam...niechce zabrac komus szansy na zrobienie awansu. a ze mam zagrozona ciaze, watpie ze moja gin pozwoli mi wrocic do pracy

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie zaraz będę lustrować swój brzuchol :D

Marta ja z tego co mi wiadomo już do pracy nie wrócę :)

marta14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    ja mam ten plus ze niedlugo urlop. jestem nauczycielka...teraz jestem na l4... a od 29 czerwca mam urlop. i od wrzesnia juz nie wracam...niechce zabrac komus szansy na zrobienie awansu. a ze mam zagrozona ciaze, watpie ze moja gin pozwoli mi wrocic do pracy

a no to faktycznie, to na miejscu gin nie pozwoliłabym Tobie wracać do pracy, dla waszego dobra które jest najważniejsze :)

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś koniec 6 tyg :) martuś według OM to 7t4d :) wstawiajcie swoje, porównamy :) a i pamiatka bedzie, jakby tak co tydzień pstryknął zdjęcie :) a do pracy idę od 11.06 i chcę jak najdłużej z racji tego że teraz miałam dłuuugą przerwę i aby zyskać macierzyński muszę przepracować 6 miesięcy. Nie wiem w związku z tym, czy L4 też jest wtedy liczone jako praca czy nie i boje sie ryzykować. Mam lekką pracę, ledwie 7 godzin dziennie, więc 6 miesięcy od 11.06 to... 11 grudnia :) a to mi daje miesiąc przed porodem :P

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:

A gdzie pracujesz bo przeoczyłam? :)

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:

ale nie wrócisz, bo nie chcesz czy są może inne względy ?

kurcze to ja tak na dzień dzisiejszy, planuje pracować jak tylko długo się da haha - chyba, coś ze mną jest nie tak ;) ale wszystko się może zmienić w sumie, co gin powie no i może mi się coś odwidzi.

tak, tak, zaraz wszytskie się "lustrować" hihi :D ja dopiero gdzieś przed 17:00 dodam swoją focie ;)

• liri Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l4 jest 100% platne i zalicza sie jak najbardziej:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    kasiaks wrote:

A gdzie pracujesz bo przeoczyłam? :)

ja niby pracy ciężkiej nie mam, bo pracuję w biurze, problem jest w tym że pracujmy do 12hi dodatkowo co jakiś czas mam tygodniowy dyżur pod telefonem 24godzinny. A moja ginka powiedziała, że skoro tak długo staraliśmy się o ciążę nie chce żebym czymkolwiek ryzykowała.

no ja swojego brzucha na pewno nie pokaże, póki co tam tylko tłuszcz :D

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    l4 jest 100% platne i zalicza sie jak najbardziej:)

...... :) ale wiesz, u mnie jest delikatna sprawa, naczytałam się o Zus-ie, który unieważnai umowy i odbiera macierzyńskie kobietom będącym w ciąży i w tymże stanie sie zatrudniającym, które szybko ida na L4. Mój szef o ciąży nie wie, bo na dobra sprawę to i ja z moimi cyklami trwającymi często po 70-100 dni mogłabym jeszcze nie wiedzieć (intuicja kobieca mi jednak podpowiedziała i sprawdziłam) , gin obiecał pomóc jak się da w razie problemów.. W dniu podpisania umowy (11.06)czyli za 16 dni będę w 7t 4d ciąży według usg. Bo na 1 usg, na 1 wizycie miałam 5t2d. Tak więc podpiszę umowę będąc w ciąży. Oczywiście szybko mu powiem, udam zaskoczoną, wiadomo.. wiem, że to nieuczciwe, ale ja chcę pracować a ciężarne są dyskryminowane, z takimi się nic nie podpisuje... Ja akurat mam wczesne stadium, więc jest bardziej prawdopodobne że mogłam nic nie wiedzieć, ale mimo to ZUS swoje sposoby ma. Stąd chcę długo pracować...

002cf1800b.png

• liri Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to rzeczywiscie. ja mam umowe na stałe. czyli jeszcze nie pracujesz...bo na l4 jezeli masz pracujac jest zaznaczone ze ,,ciaza" znakiem B.

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    Ja mam dziś koniec 6 tyg :) martuś według OM to 7t4d :) wstawiajcie swoje, porównamy :) a i pamiatka bedzie, jakby tak co tydzień pstryknął zdjęcie :) a do pracy idę od 11.06 i chcę jak najdłużej z racji tego że teraz miałam dłuuugą przerwę i aby zyskać macierzyński muszę przepracować 6 miesięcy. Nie wiem w związku z tym, czy L4 też jest wtedy liczone jako praca czy nie i boje sie ryzykować. Mam lekką pracę, ledwie 7 godzin dziennie, więc 6 miesięcy od 11.06 to... 11 grudnia :) a to mi daje miesiąc przed porodem :P

o choroba hihi, to jesteś lepsza ode mnie :) Ja już w grudniu na bank nie chcę pracować, myślę też nad listopadem... wszystko wyjdzie w praniu.
    To też zależy od osoby, mam koleżankę która pracowała do końca - wszystko ok, brzuszek jej nie przeszkadzał, czuła się ok. Ale druga koleżanka już miała problemem ze wszystkim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK, a no to w suemi fakt. co racja to racje :)

ja na szczęście mam umowę na czas nieokreślony, wiec nie powinno być u mnie problemu :)

• jooo Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś się orjentuje jak to jest z wlasną dzialalnością? Jeszcze nie pytałam księgowego bo nie chce rozpowiadać i zapeszać. Rózne informacje już dochodziły do mnie ale może któraś z dziewczyn jest bardziej na bierząco. Z tego co wiem to na l4 nie ma sensu iść w moim przypadku zato macierzyńskie można dostać wysokie. Pozdrawiam

28whhqvk14uvxuty.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale powiedzcie szczerze, skoro przepracuję te umowne 6 m-cy to problem znika tak? ZUS jest niedoogarnięcia :)

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cały ten ZUS działa tak jak chce, ja go czasem nie ogarniam, co chwila coś nowego. Ja tam się na ZUS-ie aż tak dobrze nie znam... To już jest dla mnie wyższa szkoła jazdy ;)

• Asi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK brzucho wystaje tak jak mój :D
    Co do pracy to w pierwszej ciąży byłam właściwie od początku na zwolnieniu.
    Zmieniłam pracę i po przepracowaniu 11 dni dowiedziałam się,że jestem w ciąży chciałam pracować dalej ale dostałam plamień i moja ciąża była zagrożona.Byłam zatrudniona do porodu potem umowa nie została mi przedłużona . Właściwie po macierzyńskim nie byłam już pracownikiem.
    Moj obecny pracodawca wie o ciąży. Mimo ,że nie mam jeszcze zaświadczenia już mam grafik ułożony dla kobiety ciężarnej z możliwością wyjścia z pracy kiedy będę się żle czuła. No i propozycja żebym od razu szła na zwolnienie bo według mojego szefa kobieta w ciąży powinna maować brzuszek i ubranka prasować dla dzidziusia a nie pracować i się narażać.

marta14, kasiaks lubią tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi wrote:
    Emilka WSK brzucho wystaje tak jak mój :D
    Co do pracy to w pierwszej ciąży byłam właściwie od początku na zwolnieniu.
    Zmieniłam pracę i po przepracowaniu 11 dni dowiedziałam się,że jestem w ciąży chciałam pracować dalej ale dostałam plamień i moja ciąża była zagrożona.Byłam zatrudniona do porodu potem umowa nie została mi przedłużona . Właściwie po macierzyńskim nie byłam już pracownikiem.
    Moj obecny pracodawca wie o ciąży. Mimo ,że nie mam jeszcze zaświadczenia już mam grafik ułożony dla kobiety ciężarnej z możliwością wyjścia z pracy kiedy będę się żle czuła. No i propozycja żebym od razu szła na zwolnienie bo według mojego szefa kobieta w ciąży powinna maować brzuszek i ubranka prasować dla dzidziusia a nie pracować i się narażać.

no to pogratulować takiego szefa, naprawdę :) chciałabym mieć takiego szefa hihihi

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ