X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann21 wrote:
    to kiedy dziewczyny wybieracie się na badania?mocz morfologia i inne sprawy?

ja dostałam już skierowanie, ale pójdę sobie do gina z ubepieczenia żeby mi przepisał, przynajmniej troszkę zostanie w portfelu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta14 wrote:
    A oto i moje zdjęcie, troszkę do duszy. jakosc i wszystko inne bo sama robiłam :/

http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/Galeria/2062729/1

ładny brzusio :)

• liri Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoooo jaki maciupeńki...fajny:) ja miałam taki 11 maja jak trafiłam do szpitala...3,5mm:) po 4 dniach miał juz 7,8mm:) a 20 maja miał 16mm:) a za tydzien w piatek mam obiecane ze zobacze juz moje dziecko:)

marta14 lubi tę wiadomość

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    łoooo jaki maciupeńki...fajny:) ja miałam taki 11 maja jak trafiłam do szpitala...3,5mm:) po 4 dniach miał juz 7,8mm:) a 20 maja miał 16mm:) a za tydzien w piatek mam obiecane ze zobacze juz moje dziecko:)

Przed badaniem gin powiedział, ze w tak wczesnej ciazy ( wtedy to był 4t3d ) moze jeszcze nie być widać pecherzyka, ale my sie uparlismy no i widać efekt ;)

A czy wasi rodzice, rodzina juz wie o ciazy? Czy jeszcze nic nie wie, bo np. Za wcześnie i czekacie na odp. czas? Mnie juz jezior tak swedzi, zeby powiedzieć...

• liri Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja byłam mocno zdcydowana, ze poczekam do 10 tygodnia przynajmniej...no ale jak człowiek lezy 5dni w szpitalu to ciezko nie powiedziec dlaczego lub co gorsze skłamac...ale przynajmniej wszyscy sie za mnie i nasze dziecko modlili i wyszłam bez poronienia.

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    no ja byłam mocno zdcydowana, ze poczekam do 10 tygodnia przynajmniej...no ale jak człowiek lezy 5dni w szpitalu to ciezko nie powiedziec dlaczego lub co gorsze skłamac...ale przynajmniej wszyscy sie za mnie i nasze dziecko modlili i wyszłam bez poronienia.

O kurcze, no ale grunt ze wszystko jest ok teraz i oby tak bylo do końca ciazy :)mąż mówi, zeby poczekać, ja bym chociaż rodzicom chciała powiedzieć... I tak sie trochę waham...

• liri Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z drugiej strony co to zmieni? i dlaczego ukrywac tak wspaniala nowine. jezele ... phu phu odpukac nie daj boze cos sie stanie i tak sie dowiedza...a jest to tak wspaniała wiadomosc, ze powinno sie ja podzielic... moj tesc pierwszy raz w zyciu sie popłakał:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie najbliżsi wiedzieli od razu :) od momentu jak widziałam serduszko stwierdziłam, że nowina może iść w świat :) nie dopuszczam do siebie innej myśli niż to, że wszystko jest i będzie dobrze

Dziewczyny śliczne macie brzuszki :) aż nie chce się wierzyć, że w tak wczesnym stadium już coś widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2013, 17:55

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    z drugiej strony co to zmieni? i dlaczego ukrywac tak wspaniala nowine. jezele ... phu phu odpukac nie daj boze cos sie stanie i tak sie dowiedza...a jest to tak wspaniała wiadomosc, ze powinno sie ja podzielic... moj tesc pierwszy raz w zyciu sie popłakał:)

O matko no to super :)) jak to czytałam to az ciarek dostałam na ciele :)

No właśnie, nie mam 17 lat zeby ukrywać ciążę, chciałabym tez mieć z kim porozmawiać prócz męża, wiadomo o co chodzi... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    u mnie najbliżsi wiedzieli od razu :) od momentu jak widziałam serduszko stwierdziłam, że nowina może iść w świat :) nie dopuszczam do siebie innej myśli niż to, że wszystko jest i będzie dobrze

Dziewczyny śliczne macie brzuszki :) aż nie chce się wierzyć, że w tak wczesnym stadium już coś widać :)

No ja jestem sama w szoku, bo tydzien temu mąż robił mi zdjecie to brzuch nie był az taki jak dzis... Nie wiem moze tez taki mam od jedzenie hihi ;)

• liri Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedz to mezusiowi i na pewno bardzo chetnie podzieli sie rowniez ta wspaniala nowina:) mojego meza strasznie rwało. zreszta.. jak zrobilam test, to wzial go i pobiegl do moich rodziców czy widza ta słabiutka druga kreske:)

marta14, aher lubią tę wiadomość

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też wiedzą, zresztą jakbym im miała wytłumaczyć l4 :)
    a poza tym chyba mają jakiś 6 zmysł, moja teściówka dzień po teście zadzwoniła do męża i spytała czy jestem w ciąży bo jej się śniło, wtedy jeszcze zaprzeczyliśmy, ale diwne to było :))

marta14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    u mnie też wiedzą, zresztą jakbym im miała wytłumaczyć l4 :)
    a poza tym chyba mają jakiś 6 zmysł, moja teściówka dzień po teście zadzwoniła do męża i spytała czy jestem w ciąży bo jej się śniło, wtedy jeszcze zaprzeczyliśmy, ale diwne to było :))

Hehe :) czasem właśnie tak bywa, i jak ktoś zapyta i cieżko powiedzieć, ze sie nie jest... Jak sie jest w ciazy :) u mnie z kolei teściowa non stop patrzy na mój brzuch, a ja ostatnio tylko luźne bluzki noszę.... ;)

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam po dlugiej drzemce :) u mnie wiedzą tylko mąż, i rodzina z mojej strony bp strona męża z racji wieku (młodego) nie chciała nigdy wnuków..dziadkowie będą przeszczęśliwi ale teściowie...nie sądzę. Na badania jadę w środę bo juz dostalam serię całą :P

Marta- przecudowny groszek :)

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • aher Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko co do teściów myślałam, że będzie podobnie. Teściowa jakoś mam wrażenie, że nie może pogodzić się z upływającym czasem i nadal w swojej głowie ma małe dzieci :) jednak jak dowiedzieli się o wnuku to ku mojemu zdziwieniu bardzo się cieszą :) może u Ciebie będzie podobnie :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2013, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w sobotni poranek

dziewczynki brzuszki przepiekne <3 :)

z mojej strony wie tylko tesciowa o ciazy, a to tylko przypadkiem jak przyszla w odwiedziny do nas :) jakos wymsknelo sie ale siedzi cicho i ani pary z ust..

wizyte mam w srode na 19h.. to pierwsza moja wizyta

samopoczucie moje... hmmm takie troche do bani... strasznie mi sie kreci w glowie, wczoraj caly dzien przelezalam (prawie, bo za mlodym musze latac ) do tego straszny niż jest, pogoda pod psem jak w jesień.. wiec moze dlatego te gwiazdki w oczach..

dzis w planach mam sprzatanie, mlody zaczyna juz wszystko sciagac ze stolu wiec czas na male porządki..
    o ile nie poczuje sie zle...

wskoczę czasem was poczytać... miłego weekendu życzę :)
    całuski w brzuszki :)

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was ogromna prozbe...
    Czy moglabyscie wpisac sie tez z datami waszych przewidywanych porodow na liste ciazowych mamusiek ;)
    Nie chce wam tu przeszkadzac ale bylo by fajnie widziec jak lista glowna rosnie w calosci ;)

Pozdrawiam wszytskie kobitki i zycze wam spokojnej i Nuuuuudnej ciazy ;)
    Przyjemnego weekendu wam zycze ;)

Dzekuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2013, 06:22

pasia27, deJzi, kasiaks, marta14 lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2013, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podaj link gdzie mamy sie wpisac :)

vivien lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/forum/w-ciazy/lista-obecnych-ciezarowek,26,33.html

wklejcie tylko posta z waszymi datami a w liste juz was wpiszemy ;)
    Dzieki ;)

deJzi lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, ja też dzisiaj wymiękam, nie wiem co za dziadowstwo mnie złapało ale żyć nie daje...Krew z nosa, katar jak na złość i silny ból gardła.. Oby do poniedziałku minęło, choć jutro muszę (!) a nie zbyt chcę jechać na obiad do teściów..może mojego m sumienie ruszy i zostanę w domu.. I od rana leje..

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ