X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann21 wrote:
    to kiedy dziewczyny wybieracie się na badania?mocz morfologia i inne sprawy?

ja dostałam już skierowanie, ale pójdę sobie do gina z ubepieczenia żeby mi przepisał, przynajmniej troszkę zostanie w portfelu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta14 wrote:
    A oto i moje zdjęcie, troszkę do duszy. jakosc i wszystko inne bo sama robiłam :/

http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/Galeria/2062729/1

ładny brzusio :)

• liri Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoooo jaki maciupeńki...fajny:) ja miałam taki 11 maja jak trafiłam do szpitala...3,5mm:) po 4 dniach miał juz 7,8mm:) a 20 maja miał 16mm:) a za tydzien w piatek mam obiecane ze zobacze juz moje dziecko:)

marta14 lubi tę wiadomość

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    łoooo jaki maciupeńki...fajny:) ja miałam taki 11 maja jak trafiłam do szpitala...3,5mm:) po 4 dniach miał juz 7,8mm:) a 20 maja miał 16mm:) a za tydzien w piatek mam obiecane ze zobacze juz moje dziecko:)

Przed badaniem gin powiedział, ze w tak wczesnej ciazy ( wtedy to był 4t3d ) moze jeszcze nie być widać pecherzyka, ale my sie uparlismy no i widać efekt ;)

A czy wasi rodzice, rodzina juz wie o ciazy? Czy jeszcze nic nie wie, bo np. Za wcześnie i czekacie na odp. czas? Mnie juz jezior tak swedzi, zeby powiedzieć...

• liri Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja byłam mocno zdcydowana, ze poczekam do 10 tygodnia przynajmniej...no ale jak człowiek lezy 5dni w szpitalu to ciezko nie powiedziec dlaczego lub co gorsze skłamac...ale przynajmniej wszyscy sie za mnie i nasze dziecko modlili i wyszłam bez poronienia.

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    no ja byłam mocno zdcydowana, ze poczekam do 10 tygodnia przynajmniej...no ale jak człowiek lezy 5dni w szpitalu to ciezko nie powiedziec dlaczego lub co gorsze skłamac...ale przynajmniej wszyscy sie za mnie i nasze dziecko modlili i wyszłam bez poronienia.

O kurcze, no ale grunt ze wszystko jest ok teraz i oby tak bylo do końca ciazy :)mąż mówi, zeby poczekać, ja bym chociaż rodzicom chciała powiedzieć... I tak sie trochę waham...

• liri Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z drugiej strony co to zmieni? i dlaczego ukrywac tak wspaniala nowine. jezele ... phu phu odpukac nie daj boze cos sie stanie i tak sie dowiedza...a jest to tak wspaniała wiadomosc, ze powinno sie ja podzielic... moj tesc pierwszy raz w zyciu sie popłakał:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie najbliżsi wiedzieli od razu :) od momentu jak widziałam serduszko stwierdziłam, że nowina może iść w świat :) nie dopuszczam do siebie innej myśli niż to, że wszystko jest i będzie dobrze

Dziewczyny śliczne macie brzuszki :) aż nie chce się wierzyć, że w tak wczesnym stadium już coś widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2013, 17:55

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    z drugiej strony co to zmieni? i dlaczego ukrywac tak wspaniala nowine. jezele ... phu phu odpukac nie daj boze cos sie stanie i tak sie dowiedza...a jest to tak wspaniała wiadomosc, ze powinno sie ja podzielic... moj tesc pierwszy raz w zyciu sie popłakał:)

O matko no to super :)) jak to czytałam to az ciarek dostałam na ciele :)

No właśnie, nie mam 17 lat zeby ukrywać ciążę, chciałabym tez mieć z kim porozmawiać prócz męża, wiadomo o co chodzi... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    u mnie najbliżsi wiedzieli od razu :) od momentu jak widziałam serduszko stwierdziłam, że nowina może iść w świat :) nie dopuszczam do siebie innej myśli niż to, że wszystko jest i będzie dobrze

Dziewczyny śliczne macie brzuszki :) aż nie chce się wierzyć, że w tak wczesnym stadium już coś widać :)

No ja jestem sama w szoku, bo tydzien temu mąż robił mi zdjecie to brzuch nie był az taki jak dzis... Nie wiem moze tez taki mam od jedzenie hihi ;)

• liri Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedz to mezusiowi i na pewno bardzo chetnie podzieli sie rowniez ta wspaniala nowina:) mojego meza strasznie rwało. zreszta.. jak zrobilam test, to wzial go i pobiegl do moich rodziców czy widza ta słabiutka druga kreske:)

marta14, aher lubią tę wiadomość

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też wiedzą, zresztą jakbym im miała wytłumaczyć l4 :)
    a poza tym chyba mają jakiś 6 zmysł, moja teściówka dzień po teście zadzwoniła do męża i spytała czy jestem w ciąży bo jej się śniło, wtedy jeszcze zaprzeczyliśmy, ale diwne to było :))

marta14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    u mnie też wiedzą, zresztą jakbym im miała wytłumaczyć l4 :)
    a poza tym chyba mają jakiś 6 zmysł, moja teściówka dzień po teście zadzwoniła do męża i spytała czy jestem w ciąży bo jej się śniło, wtedy jeszcze zaprzeczyliśmy, ale diwne to było :))

Hehe :) czasem właśnie tak bywa, i jak ktoś zapyta i cieżko powiedzieć, ze sie nie jest... Jak sie jest w ciazy :) u mnie z kolei teściowa non stop patrzy na mój brzuch, a ja ostatnio tylko luźne bluzki noszę.... ;)

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam po dlugiej drzemce :) u mnie wiedzą tylko mąż, i rodzina z mojej strony bp strona męża z racji wieku (młodego) nie chciała nigdy wnuków..dziadkowie będą przeszczęśliwi ale teściowie...nie sądzę. Na badania jadę w środę bo juz dostalam serię całą :P

Marta- przecudowny groszek :)

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • aher Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko co do teściów myślałam, że będzie podobnie. Teściowa jakoś mam wrażenie, że nie może pogodzić się z upływającym czasem i nadal w swojej głowie ma małe dzieci :) jednak jak dowiedzieli się o wnuku to ku mojemu zdziwieniu bardzo się cieszą :) może u Ciebie będzie podobnie :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2013, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w sobotni poranek

dziewczynki brzuszki przepiekne <3 :)

z mojej strony wie tylko tesciowa o ciazy, a to tylko przypadkiem jak przyszla w odwiedziny do nas :) jakos wymsknelo sie ale siedzi cicho i ani pary z ust..

wizyte mam w srode na 19h.. to pierwsza moja wizyta

samopoczucie moje... hmmm takie troche do bani... strasznie mi sie kreci w glowie, wczoraj caly dzien przelezalam (prawie, bo za mlodym musze latac ) do tego straszny niż jest, pogoda pod psem jak w jesień.. wiec moze dlatego te gwiazdki w oczach..

dzis w planach mam sprzatanie, mlody zaczyna juz wszystko sciagac ze stolu wiec czas na male porządki..
    o ile nie poczuje sie zle...

wskoczę czasem was poczytać... miłego weekendu życzę :)
    całuski w brzuszki :)

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was ogromna prozbe...
    Czy moglabyscie wpisac sie tez z datami waszych przewidywanych porodow na liste ciazowych mamusiek ;)
    Nie chce wam tu przeszkadzac ale bylo by fajnie widziec jak lista glowna rosnie w calosci ;)

Pozdrawiam wszytskie kobitki i zycze wam spokojnej i Nuuuuudnej ciazy ;)
    Przyjemnego weekendu wam zycze ;)

Dzekuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2013, 06:22

pasia27, deJzi, kasiaks, marta14 lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2013, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podaj link gdzie mamy sie wpisac :)

vivien lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/forum/w-ciazy/lista-obecnych-ciezarowek,26,33.html

wklejcie tylko posta z waszymi datami a w liste juz was wpiszemy ;)
    Dzieki ;)

deJzi lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, ja też dzisiaj wymiękam, nie wiem co za dziadowstwo mnie złapało ale żyć nie daje...Krew z nosa, katar jak na złość i silny ból gardła.. Oby do poniedziałku minęło, choć jutro muszę (!) a nie zbyt chcę jechać na obiad do teściów..może mojego m sumienie ruszy i zostanę w domu.. I od rana leje..

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ