X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • liri Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez obudziłam sie z katarem. ale o dziwo nie bolały mnie piersi rano..ale czuje ze z minuty na minute coraz bardziej daja o sobie znac:/ a z tymi zawrotami to u mnie podobnie. tak mnie to meczy..ale maz mnie pociesza, ze mam nie narzekac bo nie wymiotuje:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    ja tez obudziłam sie z katarem. ale o dziwo nie bolały mnie piersi rano..ale czuje ze z minuty na minute coraz bardziej daja o sobie znac:/ a z tymi zawrotami to u mnie podobnie. tak mnie to meczy..ale maz mnie pociesza, ze mam nie narzekac bo nie wymiotuje:)

O..właśnie :) wymiotów nie mam. ale siły na nic też nie mam :) jakby mnie ktoś wypompował.. A jak pogoda Liri?

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • liri Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimno..wczoraj chłopek musial mi ogrzewanie wlaczyc w domu... slonce wielkimi siłami próbuje sie przebic..ale srednio wychodzi..ale zimno ogolnie. a tak bym na spacer poszła:( jeszcze bez wody jestesmy..na wsi gdzies pekła rura i nie mamy wody:/ piekna sobota:(

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka...a jak u ciebie z bólem brzucha? mnie kłuje brzuch..jakby lewy jajnik troche..czytałam ze to sciegna rozciagajacej sie macicy. rzadko sie to zdarza..ale kłuje czasem:(

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    zimno..wczoraj chłopek musial mi ogrzewanie wlaczyc w domu... slonce wielkimi siłami próbuje sie przebic..ale srednio wychodzi..ale zimno ogolnie. a tak bym na spacer poszła:( jeszcze bez wody jestesmy..na wsi gdzies pekła rura i nie mamy wody:/ piekna sobota:(

Mieszkasz na wsi? Fajnie :) też miałam przyjemność chwilę mieszkać :) i pomyśleć że czerwiec za pasem...porażka. A reszta babeczek chyba też nie zadowolona z pogody i spią :)

002cf1800b.png

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    emilka...a jak u ciebie z bólem brzucha? mnie kłuje brzuch..jakby lewy jajnik troche..czytałam ze to sciegna rozciagajacej sie macicy. rzadko sie to zdarza..ale kłuje czasem:(

Oj tak kochana, długo bolał, tzn...długo jak dla mnie- z tydzień nawet tak dzień po dniu, kłuło po obu stronach , oba jajniki a czasem i pośrodku w dole. Pytalam lekarza i mówił, ze to w porządku, bo tak jak mówisz, rozciąga się wszystko. Ale brzuch przeżyję, gorzej z piersiami. Urosly już o 2 rozmiary, są twarde jak kamienie, ciężkie aż szyja boli i bolą.. piekielnie bolą, ani się polożyć, ani coś na nie ubrać... Twoje też tak mają?

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:

ja w pierwszej ciazy to mialam taki ucisk ze nie moglam chodzic przez tydzien wez sobie nospe powinna zlagodzic bol :)

Emilka WSK lubi tę wiadomość

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi wrote:
    liri wrote:

ja w pierwszej ciazy to mialam taki ucisk ze nie moglam chodzic przez tydzien wez sobie nospe powinna zlagodzic bol :)

Witam Dejzi :) jak tam mały? Rozrabia? :)

002cf1800b.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny.. chcialabym was zapytac o cos co mnie martwi od wczoraj, jestescie na podobnym etapie wiec na świeżo pamietacie, czujecie...
    mianowicie czy was caly czas bolą piersi i wszystkim wam juz urosly? bo moje są takie same jak przed zajsciem w ciazy, czasami pobolewają, a czasami wcale... nie wiem czy to normalne ze nie bolą mnie caly czas...

Emilka WSK lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczko, po pierwsze GRATULACJE :)
    to normalne:) miałam tak samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2013, 07:40

plemniczka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc dziewczyny.. chcialabym was zapytac o cos co mnie martwi od wczoraj, jestescie na podobnym etapie wiec na świeżo pamietacie, czujecie...
    mianowicie czy was caly czas bolą piersi i wszystkim wam juz urosly? bo moje są takie same jak przed zajsciem w ciazy, czasami pobolewają, a czasami wcale... nie wiem czy to normalne ze nie bolą mnie caly czas...

A ja znów odwrotnie od michaeli- bolały i bolą wciąż, baaaardzo mocno a rozmiar 2*większy :/

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak mam czasem cos zaswedzi i to tyle.. ale nie wiem, w moim przypadku to moze byc dlatego ze niedawno karmilam piersa

• liri Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja przez ostatnie 2 tygodnie nie umiałam nawet dotknac...tak jak emilka opisuje... ja mam kochane naturalnie czym oddychac:) i to konkretnie.takze nie zauwazam zbyt roznicy. maz stwierdzil ze nabrzmialy troche bardziej. ale od 2 dni bola troche mniej. rano jak wstane nic... ale nasila sie do wieczora i coraz bardziej. długo to tak bedzie bolało?

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    deJzi wrote:
    liri wrote:

Witam Dejzi :) jak tam mały? Rozrabia? :)

moze nie rozrabia ale juz wstaje i jest ciekawy wszystkiego... otwiera szafki.. trzeba go pilnowac bo jeszcze nie chodzi a sie podnosi, upadki sa belesne wiec gdzie on tam i ja... i oczy w kolo glowy :)

tzn: chodzi raczkuje ale próbuje juz w pionie chodzic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2013, 07:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka na kiedy masz termin??
    kurcze ale masz NIK bombowy ... heh musialam przeczytac 2 razy czy dobrze czytam hehehe :)

• michaela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrazenie ze biust robił swoje głównie w trakcie nocy, w ciagu dnia bywało róznie raz tak a raz zupelnie nic sie nie działo, i tez zastanawiałam sie czy to nie jest sygnał do niepokoju, ale prwsze USG rozwialo wątpliwosci:) W sumie to sie ciesze, bo biust rosnie ale w rozsadnym tempie;)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka to całkiem normalne nie kiedy będą bolały na początku no i bardzo wrażliwe na dotyk mogą być. Życzę wszystkim spokojnych 9 miesięcy :) No i gratulację, że się udało :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi wrote:
    plemniczka na kiedy masz termin??
    kurcze ale masz NIK bombowy ... heh musialam przeczytac 2 razy czy dobrze czytam hehehe :)

wedlug miesiaczki mam termin na 20 stycznia..
    no a moj nick to byla taka spontaniczna decyzja ;)

Dziekuje dziewczyny, przestaje sie martwic juz tym, przynajmniej postaram sie :)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przede wszystkim kazda z nas jest inna i nie ma co za bardzo sie stresowac jak sie nie ma takich samych objawow jak kolezanka badz siostra :-)
    lepiej obserwowac swoje cialo ktore strasznie swiruje w ciazy i cieszyc sie fasolka :-)

Patuska1992 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Pasia ma rację każda inaczej przechodzi ciąże jedna może mieć mdłości a druga z kolei żadnych dolegliwości. Ważne żeby z maleństwem w porządku wszystko było :)

pasia27 lubi tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ