X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • liri Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez obudziłam sie z katarem. ale o dziwo nie bolały mnie piersi rano..ale czuje ze z minuty na minute coraz bardziej daja o sobie znac:/ a z tymi zawrotami to u mnie podobnie. tak mnie to meczy..ale maz mnie pociesza, ze mam nie narzekac bo nie wymiotuje:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    ja tez obudziłam sie z katarem. ale o dziwo nie bolały mnie piersi rano..ale czuje ze z minuty na minute coraz bardziej daja o sobie znac:/ a z tymi zawrotami to u mnie podobnie. tak mnie to meczy..ale maz mnie pociesza, ze mam nie narzekac bo nie wymiotuje:)

O..właśnie :) wymiotów nie mam. ale siły na nic też nie mam :) jakby mnie ktoś wypompował.. A jak pogoda Liri?

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • liri Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimno..wczoraj chłopek musial mi ogrzewanie wlaczyc w domu... slonce wielkimi siłami próbuje sie przebic..ale srednio wychodzi..ale zimno ogolnie. a tak bym na spacer poszła:( jeszcze bez wody jestesmy..na wsi gdzies pekła rura i nie mamy wody:/ piekna sobota:(

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka...a jak u ciebie z bólem brzucha? mnie kłuje brzuch..jakby lewy jajnik troche..czytałam ze to sciegna rozciagajacej sie macicy. rzadko sie to zdarza..ale kłuje czasem:(

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    zimno..wczoraj chłopek musial mi ogrzewanie wlaczyc w domu... slonce wielkimi siłami próbuje sie przebic..ale srednio wychodzi..ale zimno ogolnie. a tak bym na spacer poszła:( jeszcze bez wody jestesmy..na wsi gdzies pekła rura i nie mamy wody:/ piekna sobota:(

Mieszkasz na wsi? Fajnie :) też miałam przyjemność chwilę mieszkać :) i pomyśleć że czerwiec za pasem...porażka. A reszta babeczek chyba też nie zadowolona z pogody i spią :)

002cf1800b.png

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    emilka...a jak u ciebie z bólem brzucha? mnie kłuje brzuch..jakby lewy jajnik troche..czytałam ze to sciegna rozciagajacej sie macicy. rzadko sie to zdarza..ale kłuje czasem:(

Oj tak kochana, długo bolał, tzn...długo jak dla mnie- z tydzień nawet tak dzień po dniu, kłuło po obu stronach , oba jajniki a czasem i pośrodku w dole. Pytalam lekarza i mówił, ze to w porządku, bo tak jak mówisz, rozciąga się wszystko. Ale brzuch przeżyję, gorzej z piersiami. Urosly już o 2 rozmiary, są twarde jak kamienie, ciężkie aż szyja boli i bolą.. piekielnie bolą, ani się polożyć, ani coś na nie ubrać... Twoje też tak mają?

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:

ja w pierwszej ciazy to mialam taki ucisk ze nie moglam chodzic przez tydzien wez sobie nospe powinna zlagodzic bol :)

Emilka WSK lubi tę wiadomość

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi wrote:
    liri wrote:

ja w pierwszej ciazy to mialam taki ucisk ze nie moglam chodzic przez tydzien wez sobie nospe powinna zlagodzic bol :)

Witam Dejzi :) jak tam mały? Rozrabia? :)

002cf1800b.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny.. chcialabym was zapytac o cos co mnie martwi od wczoraj, jestescie na podobnym etapie wiec na świeżo pamietacie, czujecie...
    mianowicie czy was caly czas bolą piersi i wszystkim wam juz urosly? bo moje są takie same jak przed zajsciem w ciazy, czasami pobolewają, a czasami wcale... nie wiem czy to normalne ze nie bolą mnie caly czas...

Emilka WSK lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczko, po pierwsze GRATULACJE :)
    to normalne:) miałam tak samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2013, 07:40

plemniczka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc dziewczyny.. chcialabym was zapytac o cos co mnie martwi od wczoraj, jestescie na podobnym etapie wiec na świeżo pamietacie, czujecie...
    mianowicie czy was caly czas bolą piersi i wszystkim wam juz urosly? bo moje są takie same jak przed zajsciem w ciazy, czasami pobolewają, a czasami wcale... nie wiem czy to normalne ze nie bolą mnie caly czas...

A ja znów odwrotnie od michaeli- bolały i bolą wciąż, baaaardzo mocno a rozmiar 2*większy :/

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak mam czasem cos zaswedzi i to tyle.. ale nie wiem, w moim przypadku to moze byc dlatego ze niedawno karmilam piersa

• liri Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja przez ostatnie 2 tygodnie nie umiałam nawet dotknac...tak jak emilka opisuje... ja mam kochane naturalnie czym oddychac:) i to konkretnie.takze nie zauwazam zbyt roznicy. maz stwierdzil ze nabrzmialy troche bardziej. ale od 2 dni bola troche mniej. rano jak wstane nic... ale nasila sie do wieczora i coraz bardziej. długo to tak bedzie bolało?

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    deJzi wrote:
    liri wrote:

Witam Dejzi :) jak tam mały? Rozrabia? :)

moze nie rozrabia ale juz wstaje i jest ciekawy wszystkiego... otwiera szafki.. trzeba go pilnowac bo jeszcze nie chodzi a sie podnosi, upadki sa belesne wiec gdzie on tam i ja... i oczy w kolo glowy :)

tzn: chodzi raczkuje ale próbuje juz w pionie chodzic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2013, 07:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka na kiedy masz termin??
    kurcze ale masz NIK bombowy ... heh musialam przeczytac 2 razy czy dobrze czytam hehehe :)

• michaela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrazenie ze biust robił swoje głównie w trakcie nocy, w ciagu dnia bywało róznie raz tak a raz zupelnie nic sie nie działo, i tez zastanawiałam sie czy to nie jest sygnał do niepokoju, ale prwsze USG rozwialo wątpliwosci:) W sumie to sie ciesze, bo biust rosnie ale w rozsadnym tempie;)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka to całkiem normalne nie kiedy będą bolały na początku no i bardzo wrażliwe na dotyk mogą być. Życzę wszystkim spokojnych 9 miesięcy :) No i gratulację, że się udało :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi wrote:
    plemniczka na kiedy masz termin??
    kurcze ale masz NIK bombowy ... heh musialam przeczytac 2 razy czy dobrze czytam hehehe :)

wedlug miesiaczki mam termin na 20 stycznia..
    no a moj nick to byla taka spontaniczna decyzja ;)

Dziekuje dziewczyny, przestaje sie martwic juz tym, przynajmniej postaram sie :)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przede wszystkim kazda z nas jest inna i nie ma co za bardzo sie stresowac jak sie nie ma takich samych objawow jak kolezanka badz siostra :-)
    lepiej obserwowac swoje cialo ktore strasznie swiruje w ciazy i cieszyc sie fasolka :-)

Patuska1992 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Pasia ma rację każda inaczej przechodzi ciąże jedna może mieć mdłości a druga z kolei żadnych dolegliwości. Ważne żeby z maleństwem w porządku wszystko było :)

pasia27 lubi tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ