X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :)

• mamuleska Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się nieśmiało tu rozejrzę.
    Jak będzie ok, to na styczeń się załapię. Kalkulatory pokazują 28.01.

Fedra lubi tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszamy, zapraszamy kochane:)

82doi09kxiyf6x26.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie styczniowe mamuski ;-) tak wlasnie sie zastanawialysmy dlaczego sie nie ujawniacie a tu prosze lista sie tworzy po malu :-) trzymam kciuki bo poczatki sa rozne :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu robić druga listę jak jest jedna uniwersalna? Lista, która już istnieje nie jest zatytułowana na 2013 rok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to bedzie nasza lista w tym watku :) styczen 2014 :)

Asi lubi tę wiadomość

• aher Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!
    Ja mam termin na 17 stycznia.
    Dziś rozpoczęłam 7 tydzień, wczoraj na USG widziałam bijące serduszko :) i tylko to serduszko, gdyby nie ono nie wiedzielibyśmy, że zarodek w ogóle jest. Ucieszyłam się niesamowicie :)
    Jak Wasze samopoczucie? u mnie totalny brak apetytu, do tego mdłości, wymioty i straszna senność.

Fedra lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher no ja mam bardzo podobnie kompletnie nie chce mi się nic jeść, mdłości, senność i potworne bóle głowy, ale wszystko dla maluszka :)

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, aher :)
    U mnie podobnie jak u Ciebie..brak apetytu,mega mdłści,senność i niskie ciśnienie :( czasami dochodzi jeszcze pobolewanie brzucha...ale damy radę!Razem raźniej :)

82doi09kxiyf6x26.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak :) z jednej strony męczą mnie te objawy, ale z drugiej gdyby ich nie było pewnie martwiłabym się, że coś jest nie tak. Z dwojga złego wolę więc pomęczyć się fizycznie niż psychicznie :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • ann21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja dołączam do was dziewczyny termin na 17.01 ale pani Ginekolog powiedziała że wg. wieku zarodka termin będzie inny tak po 20.01 narazie mam wpisane w karcie na 17 ;-)
    Ja byłam wczoraj i seruszka jeszcze nie ma ale pani mówiła że za wcześnie 6tydz. niby teraz mam wizytę na 11.06 i wtedy ma już wszystko widać.

Fedra lubi tę wiadomość

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odebrałam wyniki imam lekką anemię..ale nic dziwnego bo nie mogę jeść tak mnie mdli..

82doi09kxiyf6x26.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 staraj się jeść chociaż produkty bogate w żelazo. Wiem, że to trudne - ja wczoraj miałam 3 podejścia do zjedzenia apetycznie wyglądającej bułki, dopiero za czwartym się udało mi ją przyswoić :) Czytałam też w internecie, że anemia może być wynikać z niedoboru kwasu foliowego.
    A właśnie dziewczyny jaką dawkę łykacie? Ja starając się zażywałam 0,4 mg, gin jednak zalecił mi podwójną dawkę. Ciekawa jestem jak wygląda to w waszym przypadku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2013, 17:29

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope a łykasz coś oprócz duphastonu i kwasu foliowego?
    badania przede mną ale ja całe życie miałam anemię, więc nie sądzę że teraz będzie inaczej:)
    Aher ja łykam 1tabletkę folika

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja łykam 1 tabletkę folika, duphaston ale dziś dzwoniłam do lekrza i powiedział abym łykała coś dla kobiet w ciąży więć kupiłam fembion

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2013, 17:50

82doi09kxiyf6x26.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Wy....to tu sie ukrywacie :) no to jestem :) termin porodu- 16 stycznia :)

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i fajnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisalam juz wczesniej ale powtórzę :)

ja jak sie czuje.... hmmmm katastrofalne wory pod oczami czuje ze puchne na dloniach i w nogach... chodze jak zombi mmimo ze sie wysypiam... brzuszek juz czyje ze mi rosnie jest taki wydymany i rozciaga sie.. i samopoczucie takie do dupy.. rano i wieczorami mam jakies problemy z cisnieniem bo w glowie sie kreci.. ale to sa tylko momenty.. mdli czasami, troszke brakuje powietrza,
    o dziwo nie wisze nad sedesem ale ja nie mam tendencji do wymiotow.. za to mam codziennie rano rozwolnienie to mnie troszke martwi :( w ciagu dnia nic tylko rano.. nic sie nie chce ...
    niby mam jutro isc na ta bete zobaczymy bo naprawde musze bardzo wczesnie wstac i daleko mam... zastanowie sie... cycuchy nie bola, czuje ze sa wieksze..
    czekam na tego ginka mam w przyszlym tyg isc, czyli zadzwonic pod koniec tyg i umówić sie na wizyte...

jak mnie nie boli nic i nie mam objawow to schizuje.... jak mnie cos zakuje w brzuchu to jeszcze gorszy schiz :( nie wiem czy ide jutro na bete czekam na M zobaczyny pojedziemy razem :)

ok wlasnie sie dowiedzialam ze ide na bete :) ale co mi po jednej becie musiala bym zrobic 2 zeby miec porownanie
    ale zrobie ta bete.. ostatnia juz i koniec... i tak jest wszytko w rekach boga..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2013, 18:18

Asi lubi tę wiadomość

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi- rozumiem Twój strach i niepokój,ale musisz wierzyć,że wszystko jest ok i tak będzie!zobaczysz!Jak to Cię uspokoi to zrób tę betę i umów się koniecznie do lekarza, po wizycie odetchniesz z ulgą :)Narazie staraj się nie myśleć pesymistycznie..Jesteś już na liście więc urodzisz i już :)

Asi lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mam urodzic w styczniu i koniec kropka :)
    tylko wlasnie ten miesiac jest taki decydujacy .... ach dobra juz nie marudze..
    dobrej nocki kochane laseczki buziaczki dla brzuszków i mamuniek i tatusiów :) hehe pa.

Asi, Fedra lubią tę wiadomość

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ