X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka hahaha tak myślałam że się omsknęłaś przy pisaniu ;p bo to aż niemożliwe ;p około 12 tc dzidzius ma 6 cm :D

Ja też myślę że będzie chłopiec u nas, ale jeszcze zobaczymy :) chyba się trochę nastawiam, a nie powinnam bo niby się nie rozczaruje jak będzie dziewczynka ale będzie tak jakoś dziwnie :)

Dziewczyny a dostałyście już skierowania na badania prenatalne? Jakiś doktorek coś już mówił Wam na ten temat?

zicka, justyna1220 lubią tę wiadomość

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze jak myslalam o swojej rodzinie to widzialam chlopca i teraz ciezko mi myslec ze moze byc dziewczynka :) mam nadzieje ze jezeli sie okaze cora to nie bede zawiedziona :p
    Dla chlopca mam juz nawet imie od dawna wybrane :D

zicka, Karolina1234 lubią tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• zicka Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha.. no ja zawsze marzyłam o córci, ale przeczucie o synku mnie nie opuszcza :) My już imiona też wybraliśmy, żeby nam się lepiej z naszym skarbem rozmawiało :D

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Jestem tu nowa, ale mam nadzieję, że szybko się odnajdę :D
    Miałam nieregularne cykle po odstawieniu tabletek. Od kilku dni ból piersi, dzisiaj cały dzień okropne mdłości, co skłoniło mnie do zrobienia testu (nawet dwóch)... Może trochę się pospieszyłam, ale pewnie same wiecie, jak ciężko wytrzymać. Nie spodziewałam się tak szybko dwóch kreseczek, bo to dopiero pierwszy cykl, nawet nie starań, a "braku ostrożności". Kalendarz pokazuje termin na 30/31 styczeń-1 luty więc dopisuję się do Was.
    To tyle o mnie, witam w gronie przyszłych Mamusiek ;)

zicka, skallarek, merida17, angelstw, Karolina1234, Kasha lubią tę wiadomość

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mamy imiona wybrane ;) dla chłopca takie na 100% a dla dziewczynki kilka jeszcze do wyboru :)

zicka lubi tę wiadomość

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boróweczka wrote:
    Justynka hahaha tak myślałam że się omsknęłaś przy pisaniu ;p bo to aż niemożliwe ;p około 12 tc dzidzius ma 6 cm :D

Ja też myślę że będzie chłopiec u nas, ale jeszcze zobaczymy :) chyba się trochę nastawiam, a nie powinnam bo niby się nie rozczaruje jak będzie dziewczynka ale będzie tak jakoś dziwnie :)

Dziewczyny a dostałyście już skierowania na badania prenatalne? Jakiś doktorek coś już mówił Wam na ten temat?
    Mi juz lekarz mówił że w 12 tc da mi skierowanie na prenatalne i jakieś biochemiczne

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie czeka jutro wydatek 150 na badania. Bo muszę część powtórzyć .mocz i glukoza we krwi to niewiele ale sama awidnosc do toksoplazmoza 70zl stracie majątek na badania prywatne... A nie mam dobrego ginekologa który wypisał by mi na NFZ badania pierwsze miałam ale trzeba powtórkę zrobić bho nie wyszły dobre. A może wiece jakie możliwości ma lekarz rodzinny na wypisanie skierowania na badania co może a co nie oprócz morfologii i moczu..

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie macie imiona upatrzone? :)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie Mikołaj albo Klarcia :) Ale mój wewnętrzny instynkt od samego początku mi mówi, że Mikołaj ;)

relgh371p970veew.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia90 wrote:
    U mnie będzie Mikołaj albo Klarcia :) Ale mój wewnętrzny instynkt od samego początku mi mówi, że Mikołaj ;)

U mnie też Mikołaj<3 dla dziewczynki żadne imie mi sie nie podoba ^^

Basia90 lubi tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Julian, dla dziewczynki też pomysłów na razie nie ma, ale wydaję mi się że nie trzeba będzie szukać :D

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    solania wrote:
    Ja tez jestem z Wami na biezaco, ale nastroje u mnie kiepskie, ogromny strach co bedzie , wiec nie pisze, zeby Was nie dolowac i nie straszyc:)

Co prawda dzis zaczely sie lekkie mdlosci, wiec nastròj troche sie poprawil, ale wole poki co byc nastawiona obojetnie niz potem po raz kolejny sie rozczarowac.

Nastepna wizyta 31 maja, we wtorek, wiec zobaczymy czy zarodek rozwija sie dalej prawidlowo, jakos musze prztrwac ten tydzien:)

Mam tak samo :( jutro wizyta...

Zrobiłam sobie 3 dni przerwy od forum i ciężko Was nadrobic :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chcę was straszyć i pouczać, ale to nie dobrze, że chcecie wybraną płeć maluszka, bo czytałam dużo artykułów na ten temat, że źle to wpływa na rozwój dziecka, stąd się pojawiają geje i lesbijki, i inne "psychologiczne" odchylenia, kiedy dziecko nie czuje się chłopcem albo dziewczynką, bo rodzice podświadomie odrzucają inną płeć i osobowość dziecka. Często kiedy rodzice dowiedzą się że jest ktoś inny, to rozczarowują się(bardzo często to dotyczy tat- bo chcą mieć chłopczyka- zazwyczaj), i nie chcąc mniej kochają to dziecko, a dziecko to odczuwa i nie może zrozumieć, co zrobiło nie tak.

My nie oczekujemy na dokładną płeć, może być chłopczyk a może być dziewczynka, ważne żeby było zdrowe...

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • natalina86 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem już po wizycie. Jestem meeega szczęśliwa- widziałam serduszko, malec ma 6,9 mm i wg Ginka wszystko rozwija się prawidłowo. Według jego obliczenia 6t4d ale sam przyznał, że ciężko dokładnie powiedzieć, bo "siedzi w kącie" i nie do końca wiadomo odkąd go mierzyć :D:D:D Niesamowite uczucie. Oczywiście po wyjściu z gabinetu się popłakałam. Teraz wizyta dopiero 9 czerwca i wtedy założy mi kartę ciąży.

skallarek, Kamila ;), Astonia, wszamanka, Emilka27, angelstw, merida17, wariatka3, Konwalia, anettte, Coconue, Aleksandraa lubią tę wiadomość

34bw43r8r3764uge.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia wrote:
    Dziewczyny nie chcę was straszyć i pouczać, ale to nie dobrze, że chcecie wybraną płeć maluszka, bo czytałam dużo artykułów na ten temat, że źle to wpływa na rozwój dziecka, stąd się pojawiają geje i lesbijki, i inne "psychologiczne" odchylenia, kiedy dziecko nie czuje się chłopcem albo dziewczynką, bo rodzice podświadomie odrzucają inną płeć i osobowość dziecka. Często kiedy rodzice dowiedzą się że jest ktoś inny, to rozczarowują się(bardzo często to dotyczy tat- bo chcą mieć chłopczyka- zazwyczaj), i nie chcąc mniej kochają to dziecko, a dziecko to odczuwa i nie może zrozumieć, co zrobiło nie tak.

My nie oczekujemy na dokładną płeć, może być chłopczyk a może być dziewczynka, ważne żeby było zdrowe...

Błagam no bez przesady...
    Dla mnie też jest ważne aby przede wszystkim było zdrowe i jak urodze dziewczynke to ne pewno bede ja kochac rownie mocno, nie popadaj w paranoje. ;)

skallarek, zicka lubią tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• skallarek Znajoma

Wysłany: 23 maja 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalina, wspaniałe wieści. Dosyć szybko widoczne serduszko u Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 19:37

natalina86 lubi tę wiadomość

tb73hdgehrkau5k1.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalina86 wrote:
    Dziewczyny jestem już po wizycie. Jestem meeega szczęśliwa- widziałam serduszko, malec ma 6,9 mm i wg Ginka wszystko rozwija się prawidłowo. Według jego obliczenia 6t4d ale sam przyznał, że ciężko dokładnie powiedzieć, bo "siedzi w kącie" i nie do końca wiadomo odkąd go mierzyć :D:D:D Niesamowite uczucie. Oczywiście po wyjściu z gabinetu się popłakałam. Teraz wizyta dopiero 9 czerwca i wtedy założy mi kartę ciąży.

Natalina! Mówiłam, mówiłam! Masz mnie słuchać :D
    Cieszę się ogromnie :) Wiesz, że moje Maleństwo też w kąciku siedziało ukryte? I też miał gin podobny problem ;)

natalina86 lubi tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Błagam no bez przesady...
    Dla mnie też jest ważne aby przede wszystkim było zdrowe i jak urodze dziewczynke to ne pewno bede ja kochac rownie mocno, nie popadaj w paranoje. ;)
    Ciekawię się psychologią, i charakter dziecka zakłada się z pierwszych tygodni i przekazuje się od matki, jej nastroju i przeżywań itd.
    Każdy sam wybiera swoją prawdę, w co wierzy a co nie, ja nie jestem psychologiem, ale dużo słucham i czytam takich ludzi z doświadczeniem w tej dziedzinie...

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia wrote:
    Ciekawię się psychologią, i charakter dziecka zakłada się z pierwszych tygodni i przekazuje się od matki, jej nastroju i przeżywań itd.
    Każdy sam wybiera swoją prawdę, w co wierzy a co nie, ja nie jestem psychologiem, ale dużo słucham i czytam takich ludzi z doświadczeniem w tej dziedzinie...

Dobrze. Wiec jesli urodze lesbijke to tez przysiegam ja kochac ;)

Ps> mam bardzo wielu znajomych ktorzy mieli byc odmiennej plci i mieli wybrane juz imiona (moja przyjaciolka dla przykladu miala byc Marcinkiem) i sa 100% normalni, hetero i zadnych zaburzen nie zaobserwowalam. Za to mam jedna znajoma ktora ma starszego brata i od poczatku byla wyczekana coreczka a gustuje teraz w innych dziewczynach i homoseksualnego kolege ktory zostal cudem poczety przez ludzi ktorzy wedlug medycyny dzieci miec nie mogli, a Marzyli o synku.
    Dla mnoe to co Ty kowisz jest stekiem domyslow ;) studiuje kierunek w ktorym mam duzo psychologii i juz dawno nauczylam sie ze we wszystko nie da sie wierzyc bo raz ze sa rozne szkoly i kazda uczy innego podejscia do tych samych tematow, a dwa ze wiele "badan" jest przeprowadzana w taki sposob ze wyniki nieswiadomie sa falszowane przez osoby badane.

ckai9jcgjglpl7nq.png
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Rosana :)

Mi obojętne co będzie, za pierwszym razem od razu czułam, ze dziewczynka wiec sie nie nastawiałam, byłam pewna:) teraz nie mam przeczucia, obojętne:) ważne, zeby było zdrowe bo kochane będzie niezależnie od płci :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ