STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Sis wrote:ja jestem nadal w szoku
u mnie w rodzinie nie było do te pory bliźniaków, u męża też nie. Z jednej strony się ucieszyłam bo sama świadomie chyba już bym się nie zdecydowała na kolejną ciążę więc jak się uda będę miała od razu dwoje dzieci tak jak zawsze chciałam i to za jednym zamachem
ale z drugiej strony jest trochę strach jak to będzie i w ciąży i później. Ale.. damy radę
Hehe u mnie i u męża też nie ma bliźniaków. Żadne wymieniane sytuacja, które mogą zwiększyć posiadanie bliźniaków nas nie dotyczy. Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to że jesteśmy po podróży poślubnej za ocean, więc może lot samolotem i podróż trwająca dłużej niż dobę coś mi rozregulowała. Ale to było w styczniu/lutym, więc też już trochę czasu minęło... Ja byłam przerażona i płakałam dwa dni, trochę ze strachu, trochę z zaskoczenia... trochę pewnie hormony się udzieliły. Ale teraz jest ok, całą rodzina kibicuje, mój mąż jest zachwycony, a jego troskliwość teraz przebija moje najśmielsze oczekiwania, więc w sumie musi być dobrze:) Fakt, będziemy miał dwójkę dzieci, a poród tylko jeden, to zdecydowanie dobra strona naszej sytuacji -
andziutka mój mąż cały czas w żartach pyta kto mi to zrobił ;p
W pierwszej chwili gdy okazało się na usg, że póki co widać tylko 1 serduszko i jest ryzyko że drugie się nie rozwinie pomyślałam oj tam trudno chcę mieć chociaż jedno dziecko ale teraz wiem że chcę oba.. że może los mi odda to co mi zabrał. Nie wiem jak ale jakoś ludzie sobie dają radę z bliźniakami czy trojaczkami albo innymi pięcioraczkami więc na bank sobie poradzimyandziutka lubi tę wiadomość
29+1, 44 cm, 1430 g -
Witam wszystkie styczniowe Mamy:-)
Mogę do Was dołączyć?
Jestem już po pierwszym usg, termin mam na 11.01.2017. To moja 3 ciąża, ale poród 2 (mam nadzieję ). Mam cudownego, rocznego synka, także różnica wieku będzie mała bo jedynie 20mcy. Trochę mnie to przeraża, ale mam nadzieję, że dam sobie radę. Najważniejsze, żeby Maleństwo było zdrowe:-)merida17, Kasha, madzi2506, angelstw, Karolina1234, justyna1220, dodinka, Blackclouds, Konwalia, wszamanka, Amy_ lubią tę wiadomość
-
Widzę, że dużo piszecie o płci
Mi szczerze mówiąc jest obojętne, co jest dla mnie zaskakujące, bo myślałam, że bardzo będę chciała mieć córkę, parka itd. A tu zupełne zaskoczenie, chociaż mam przeczucie, że będzie drugi syn. Alek albo będzie miał z kim grać w piłkę, albo kogo bronić
Co do imion to dla synka chcemy Ksawery a dla dziewczynki Liliana albo Adrianna.
-
Cześć wszystkim mamusiom
Przyjmiecie kolejną styczniową
? Tak jak Blueberry jestem po USG ( to moje drugie USG) i okazało się, że jestem w 6t+1d a termin mam na 20.01. Na pierwszym USG (5t+6d) udało się uchwycić zalążek serduszka a wczoraj Pan Doktor stwierdził, że jest serduszko i pięknie bije i tu ku mojemu zaskoczeniu włączył głośnik
Coś niesamowitego :)gapiłam się w monitor przede mną i nie mogłam uwierzyć. Magia
A Wy kiedy usłyszałyście, zobaczyłyście pierwszy raz swoje maleństwa?
Kasha, zicka, angelstw, justyna1220, dodinka, merida17, Blackclouds, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Hej. Witamy się. Widze ze szalenstwo z imionami sie zaczyna. Mnie juz nic nie zaskoczu bo pracuje w przedszkolu i najbardziej zapamietalam Amosa chhantalle tomira samuela itp i zadne dziecko nie bylo dwujezyczne tylko typowy nasz krajan z osiedla wiec w polaczeniu z nazwiskiem typowo polskim niekiedy brzmialo śmiesznie i co najgorsze dzieci sie śmiały wiec trzeba uważać. Mi podobaja sie dawne imiona ale obecnie zapomniane... teraz chce dla dziewczynki Helenka lub Kalina a dla chlopca Lucjan albo Gustaw. Teraz urodzilam Witolda czyli Witusia i gdzie ide kazdy sie zachwyca ze tak dawno nie slyszal tego imienia
Kasha, zicka lubią tę wiadomość
-
Witam nowe mamusie po raz kolejny
Coraz więcej NAs się robi. Super.
Blueberry podobna różnica wieku miedzy Naszymi dziećmi będzie hihi. U mnie 22 miesiące Tyle że ja mam córcię
A z Never u mnie także 6+1tc ale tylko wg suwaczka. Lekarz dokładnie 30 maja powie co i jak. A jak nie to innego doktorka mam 13 maja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 06:46
never give up lubi tę wiadomość
-
Przeglądałam różne aplikacje i kalkulatory porodu i mnie przeraziło. Termin mam wg nich między 16 a 22 stycznia. Nie mam pojęcia od czego to zależy. Z tego co lekarz mówił przy pierwszej wizycie(16.05) mój Ktosiek miał około 3 tyg, a ciąża to 5+1 tc. zgłupieć można.
-
Mi sie marzy donoszenie ciazy, urodzenie dziecka. Plec? Nie wazna. Wazne zeby Groszek rosl i zeby mu serduszko bilo.
P.s. u mnie od wczoraj rzadzi kapusta kiszona.
A poza smakiem na kiszona i bolem brzucha jak dlugo siedze, nie ma zadnych objawow. Nic totalnie nic. W poprzednich nieudanych ciazach i mi wszystko smierdzialo i mdlosci mialam. A teraz to nie wiem. Martwi mnie to. Z drugiej strony, wtedy sie nie udalo, teraz moze to dobry prognostyk.angelstw lubi tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Witam nowe Mamy
Blueberry u nas różnica wieku będzie 23 miesiącepewnie że damy radę!!
jak się chce to można dużo!
never give up ja byłam wczoraj na USG5t1d ale Ktosiek był tak malutki że gdyby mi go doktor nie pokazał to ja bym go nie zauważyła
taki przyczepiony do pęcherzyka żółtkowego
jeszcze bez serduszka, bo na nie za wcześnie. Także czekamy cierpliwie do kolejnej wizyty
u mnie dziś się chmurzy...zapowiadają burze, więc pewnie dzień będzie spędzony w domu.never give up lubi tę wiadomość
-
Coconue wrote:A poza smakiem na kiszona i bolem brzucha jak dlugo siedze, nie ma zadnych objawow. Nic totalnie nic. W poprzednich nieudanych ciazach i mi wszystko smierdzialo i mdlosci mialam. A teraz to nie wiem. Martwi mnie to. Z drugiej strony, wtedy sie nie udalo, teraz moze to dobry prognostyk.
u mnie też jakoś bez mdłości...czasem delikatnie mnie zemdli i 2 razy na początku zwymiotowałam a tak jest okmoże taka ciąża
-
Witajcie nowe mamusie i te "stare" czytam was na bieżąco i cieszę się z pozytywnych wieści. Przykro mi że tyle mam nas opuszcza
U mnie bez zmian, mdłości i wymioty całą dobę !!! Wykończyć się można dlatego też nie piszę za dużo.życzę kobietki miłego słonecznego dnia. :*
Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
Ana. wrote:Jak ja wam zazdroszczę, tym, które się nie użerają z mdłościami nonstop
! Ja tu nie mam siły ani pisać, ani gadać, ani nawet myśleć o niczym
mam tak samo. Jedyne pocieszenie i nadzieja że w drugim trymestrze nam odpuści
Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
A w ogóle to zaczynamy dzisiaj 8 tydzień.
W piątek wizyta u gina/endo w celu kontroli torbieli i tego co się z nią dzieje ( mam nadzieję podejrzeć również maleństwo )
Samopoczucie... mdłeMdłości, zawroty głowy i duszności pełną parą. Plus, że niby nic nie boli.
Dobrego dnia -
Kasha wrote:Przeglądałam różne aplikacje i kalkulatory porodu i mnie przeraziło. Termin mam wg nich między 16 a 22 stycznia. Nie mam pojęcia od czego to zależy. Z tego co lekarz mówił przy pierwszej wizycie(16.05) mój Ktosiek miał około 3 tyg, a ciąża to 5+1 tc. zgłupieć można.
Kasha ja również tak zrobiłam i za każdym razem wychodzi mi inaczej. Wg. USG jestem ewidentnie w 6+1 i na chwilę obecną tego się trzymam. Z każdym USG będzie się z pewnością zmieniało.
P.s. ja na pierwszej wizycie byłam 17.05 -
Ana. wrote:Mnie lekarz pociesza, że im gorzej teraz tym lżej później, ale wiesz, wiem, że to tylko takie gadanie...
Nic Beatka nie wymyśliłaś co by pomagało?na jakiś czas wszystko kwaśne pomagało a teraz niestety nic
Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat