STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny... Czekam w kolejce do lekarza na nfz. Nigdy wiecej! Wole chyba placic
to jakis cyrk co tu sie wyrabia. Kolejka do rejestracji dluga jak za prl, potem trzeba odcekac swoje w kolejce do lekarza. Nikt nic nie wie, nikt nic nie podpowie. Nic nie rozumiem z tego...
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
mitonia wrote:A propo pracy...
Mam stracha powiedzieć przełożonego o ciąży. Poczekam jakieś 2-3 tygodnie. Mam trudną sytuacje, bo prowadzę dział, w którym trzon głównej działalności ciągne ja i moja kolezanka, która jest w 15 tc
Plus jest taki, że mój szef wie o moich staraniach, koleżanka jest już na L4, więc modlę się o zdrowie dla mojej ciąży, aby starczyło czasu na znalezienie kogoś na zastępstwo za nią. ja chciałabym do września, może października być w pracy. Do porodu to pewnie pod telefonem, może jakieś przyjazdy co jakiś czas.
Rany, ale się porobiło......
Mam nadzieję, że nie macie takich dylematówale powiem chyba po kolejnej wizycie,bo muszę czasem dźwigać jakiś stół, farby itp. No i te nocki mnie wykanczaja i bez nich jestem śpiąca cały czas,a po nich to w ogóle...
nikaaa_87 -
wlasnie suwaczek zmienilam
bo mialam stary
bylam na pierwszej wizycie ze jestem o tydzien mlodsza ciaza , ale pozniej bylam u swojego lekarza ktory wrocil z urlopu i zgadza sie idealnie co do miesiaczki . z OM 8tydz i 6 dzien z usg 9 tydzien zaczelam wiec 10 tydz leci
tak wiem na grudzien mi pokazuje termin ale szanse sa znikome ;P takie geny ... i na 100% bede styczniowkabo 28 grudzien to termin bizej juz stycznia
angelstw lubi tę wiadomość
-
mitonia wrote:Cati, nie przeocz porodu
ty postaram sie chodz powiem ze bylo by milo obudzic sie z dzidzia na rekach
hehehe
Angelstw - to zaciskam mocno kciuki !! nie no do prenatalnych to kawal czasu ale mam nakaz zrobienia przeziernosci karkowej i mysle ze jakos w czerwcu zrobie.
zaklinam swoja fasolke by byla dziewczynkaciekawe czy mi czary mary wyjdzie...
mitonia lubi tę wiadomość
-
cati wrote:ahahhah
ty postaram sie chodz powiem ze bylo by milo obudzic sie z dzidzia na rekach
hehehe
Angelstw - to zaciskam mocno kciuki !! nie no do prenatalnych to kawal czasu ale mam nakaz zrobienia przeziernosci karkowej i mysle ze jakos w czerwcu zrobie.
Ja właśnie o tym USG mówię
Kciuki za czary marycati lubi tę wiadomość
-
cati wrote:
Podrzuć tej magii trochę, bo ja też marzę o córuni, nie wspomnę już jak bardzo mój M marzy o niejzicka lubi tę wiadomość
-
Ja szczerze to nie mam żadnych zachcianek, no może poza tym, że zwiększyło mi się zapotrzebowanie na owoce:) Jak byłam z Alkiem w ciąży to miałam ciągle ochotę na słone frytki i śledzie. Z frytek musiałam zrezygnować, ale śledzie mogłam jeść na śniadanie, obiad i kolację
Wierzycie w to, że zachcianki w ciąży świadczą o płci?
-
Wyszlam wlasnie od lekarza. Nie mowilam mu pczywiscie ze chodze do innego prywatnie i wiecej do niego nie wroce.
Jest pecherzyk 9mm,jest żółtkoi jest zarodek majacy 4mm.no i jest tetno, serduszko dopiero zaczelo bic alr jest, a ja sie teraz martwie... Wychodzi na to ze pecherzyk urosl od 16 maja tylko 6mm:(skallarek lubi tę wiadomość
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Hej dziewczyny! Ja na chwilę bo i mnie mdlosci dopadly, a jeszcze czeka mnie powrot do domu pociagiem ponad godzine.. Ale do rzeczy- pierwsza wizyta zaliczona,jedno malenstwo i mimo ze nie było slychac, bylo widac ze to 3mm cudo bije do mnie swoim serduszkiem!! Kochane,w następnych dniach Wasza kolej
Emilka27, anettte, never give up, merida17, Ana., skallarek, Kamila ;), Blackclouds lubią tę wiadomość
zicka
-
Blueberry88 wrote:Basia90, Emilka27 postaram się wszystko znaleźć na kompie i Wam wysłać w ten długi weekend. Jestem chora, więc wybaczcie mi, że to chwilę potrwa.
Ja w pracy jeszcze nie mówiłam, że jestem w ciąży, ale myślę, żebędzie im to obojętn. Teraz jestem na urlopie po macierzyńskim, więc i tak mnie nie ma. Osoba za mnie jest i to najważniejsze. Chociaż boję się wypaść na tyle z obiegu, to będzie ponad 3,5 roku.
Rodzina już wie o ciąży tak samo jak przyjaciele.
dobrze, będę czekaładziewczyny które wizytują dzisiaj są już po? dajcie znać
Co ma być to będzie...
-
To ja już po wizycie:) W pęcherzyku pojawił się lokator, ma 5,32mm i pięknie pikające serduszko:) Dostalam dodatkowo luteinę 2x dziennie oprócz dupka ktorego biorę i za dwa tygodnie nastepne podglądanie maleństwa:) Karty ciąży jeszcze nie założyła, ale dal skierowanie na badania i zwolnienie z pracy. Z USG jest to 6t2d
Pytałam o rower, można jeździć, byle nie wyczynowo;)never give up, merida17, zicka, Basia90, skallarek, Blackclouds, Coconue lubią tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄