X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • zicka Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

ale z Was ranne ptaszki :) Mnie tak muliło wczoraj cały dzien, że wieczorem nic nie czytałam, więc teraz trochę nadrabiam :)
    Co do stosunków - myśmy z mężem bardzo uważali do pierwszej wizyty, staralismy się ograniczać itd.. Natomiast lekarz po USG stwierdził, że nie ma żadnych przeciwskazań. Jeśli po zbliżeniu nie występują żadne krwawienia, nagłe bóle itd, to pozwolił jak najbardziej na harce ;)
    Hm.. no tylko teraz najpierw te mdłości muszą przejść.....
    Miłego!

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam pierwsza wizytę dzis o 11 :)

Lali lubi tę wiadomość

• Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Dobrze wiedzieć ponieważ myślałam nad kupnem "w oczekiwaniu na dziecko". Jakie jeszcze książki polecasz?

Odnoscie witamin solgar prenatalnych, nie ma w żadnej bliskiej aptece. Powód u producenta który zapowiada sie na dłużej.
    Jakie inne witaminy polecasz, polecacie? oraz jakie kwasy omega-3??
    wiem ze byl juz ten temat, ale przepraszam przez mdłości nie pamiętam :(

Super, ze wizyty udane :) :)
    Jakiś czas temu pisałam o książkach związanych juz z wychowaniem. Jeśli chodzi o ciążę to ta księga ciąży na pewno jest super. Pozostałe pozycje Searsów, Dziecko z bliska Agnieszki Stein i książki Gonzalesa - to taki pediatra hiszpański.

Ja to jestem w kropce teraz skoro tych z Solgara nigdzie nie ma :-( Z tego co wiem większość poleca femibion ze względu na metylowa formę kwasu foliowego. Co do DHA ja w pierwszej ciazy piłam tran ze względu na to, by te DHA i EPA działały musisz brać minimum 600mg. To jest równoznaczne niekiedy z 6 tabletkami. Idzie zbankrutować. Ja kupowalam tran mollersa baby on jest dla kobiet w ciąży, karmiących i niemowląt powyżej 6 msc. Piłam łyżeczkę dziennie, czasami dwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 08:53

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 31 maja 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Dziewczyny nie mam czasu na nic, dosłownie. Mała dopracowała do perfekcji przemieszczanie się o mieszkaniu, także nawet obiad to dla mnie nie lada wyczyn bo plącze mi się pod nogami ;) Co chwilę ją przekładam i mówię, że czegoś nie wolno, a na nią to działa jak płachta na Byka i oczywiście idzie tam gdzie akurat mamusia zabroniła :P
    Niestety opcja nie wolno to najgorszy wybór :-) Mimo że dziecko już zaczyna mówić i chodzić to jego mózg jeszcze nie wspiął się na level panowania na swoją wola i chęcią poznawania świata :-) Lepiej dziecku fizycznie uniemożliwić jakaś czynność (może jakaś bramka) albo zająć czymś innym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 08:58

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Blackclouds Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję z całego serca mamusiom ich kochanych serduszek! <3

Dziś wybieram się na wizytę i też mam nadzieję zobaczyć serduszko!

W weekend miałam bliskie spotkanie z pradem... Po wyjęciu wtyczki z kontaktu dotknęłam niechcący końcówki i ku mojemu zdziwieniu kopnął mnie prąd. Miałam strasznego doła. Mam nadzieję, że nie miało to żadnego wpływu na ciążę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 08:58

7u223e3k836sfqk5.png

Wysłany: 31 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciesze się ze wszystkich waszych serduszek i czekam na wieści od kolejnych wizytującch. Ja również nie mogę się doczekać jutra. ;-)

venne lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    solgar - kwas foliowy
    1 tabl. dziennie - prenatal DHA nordic naturals (w składzie 830 mq Omega 3 i 400 l.u D3) - również bez sztucznych barwników i dodatków, idealne dla wegan ale dość drogie ja dałam za 90 kaps. 120 zł

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Niestety opcja nie wolno to najgorszy wybór :-) Mimo że dziecko już zaczyna mówić i chodzić to jego mózg jeszcze nie wspiął się na level panowania na swoją wola i chęcią poznawania świata :-) Lepiej dziecku fizycznie uniemożliwić jakaś czynność (może jakaś bramka) albo zająć czymś innym.

Tak, tak :) Już zauważyłam, że słowo NIE wywołuje uśmiech na buźce, dlatego teraz mówię chodź TAM, może poskutkuje ;) A z zabezpieczaniem u nas dość ciężko, puki co mieszkamy na poddaszu, gdzie mamy otwartą kuchnię na salon/sypialnie/jadalnie w jednym ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja oczywiście trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj :) :D

Ja już się nie mogę doczekać jutra, kiedy to usłyszę bijące serduszko :) <3

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry88 wrote:
    Jeszcze mam takie pytanie, jak u Was teraz ze stosunkami?
    I nas wstrzymywalismy się do pierwszej wizyty, a później lekarz pozwolił i jest fajnie. Tzn wstrzymywalismy się tak, ze i tak raz się nie wstrzymalismy ;p ale jest wszystko dobrze więc jesteśmy spokojni :) ja mam wysokie libido, jak tylko wieczorem nie mam za dużych mdłości to mi się chce bardzo. No i jakimś sposobem jest jakby przyjemniej :D

Część dziewczyny :D gratuluję udanych wizyt! Ja na swoją następna czekam do 17 czerwca a to dopiero kawał czasu :p ale spoko, dzidzius już przynajmniej będzie dosyć duży to sobie popodglądamy to :D mam mdłości jeszcze, głównie wieczorem ale w ciągu dnia też... wczoraj zdarzyło mi się zwymiotowac na ulicy, bo jechałam autobusem i zrobiło mi się bardzo duszno a później jeszcze weszłam do smierdzacego sklepu i nie wytrzymałam... 3 razy poszło. Przykre doświadczenie. Oprócz tego mam wzdęcia i wyglądam na jakiś 5 msc ciazy ;p i mam dwa rozstepy na boczku :/ dziewczyny pamiętajcie się smarować!!

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    I ja oczywiście trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj :) :D

Ja już się nie mogę doczekać jutra, kiedy to usłyszę bijące serduszko :) <3
    O której jutro masz wizytę ? Ja 15.50 :-)

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka na 16:15 będę czekała razem z Tobą w niecierpliwości :D

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boróweczko współczuję przeżyć, w poprzedniej ciąży miałam parę razy sytuację, że już prawie, ale na szczęście nigdy do tego nie doszło. Oby jeśli już to w domowym zaciszu ;)

Co do rozstępów, mam po ciąży z Hanią, teraz jeszcze się nie smaruję, ale chyba muszę coś zakupić, ale sama nie wiem czy to coś da, u mnie rozstępy pojawiły się dopiero parę godzin po porodzie... ;/

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadlam rano kanapke a druga lezy i nie potrafie ruszyc, piersi bola przy kzdym dotyku, zaczynam czuc ciaze. U nas krwiak wiec zero skurczy a po dwoch poronieniach to juz takie podejscie mamy ze ile trzeba tyle bez byle ciaza dk konca a zycie dlugie

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • skallarek Znajoma

Wysłany: 31 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiecie może, czy w pierwszym trymestrze można położyć hybrydę na paznokcie? Słyszałam bardzo różne opinie, ale przede wszystkim chyba chodzi też o to, że potem trzeba hybrydę utwardzić promieniami UV i chyba to jest niebezpieczne.

A jak z farbowaniem włosów w I trymestrze? Ja już przefarbowałam, ale znalazłam jakąś farbę bez amoniaku i PPD ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:11

tb73hdgehrkau5k1.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co jest najlepsze do smarowania? mogą być normalne balsamy ?

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Agunia24 Debiutantka

Wysłany: 31 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Powiadomilas ze jesteś w ciąży?
    Mi powiedzieli ze terminy na nfz dopiero pod koniec roku. Jak powiedziałam ze jestem w ciąży i tsh bardzo mi skoczyły termin w piątek znalazł się na poniedziałek.
    Nie próbowałam tak zrobić , a Ty chodzisz do niej ?

Marzenia się spełniają ...
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Jakiś czas temu pisałam o książkach związanych juz z wychowaniem. Jeśli chodzi o ciążę to ta księga ciąży na pewno jest super. Pozostałe pozycje Searsów, Dziecko z bliska Agnieszki Stein i książki Gonzalesa - to taki pediatra hiszpański.

Ja to jestem w kropce teraz skoro tych z Solgara nigdzie nie ma :-( Z tego co wiem większość poleca femibion ze względu na metylowa formę kwasu foliowego. Co do DHA ja w pierwszej ciazy piłam tran ze względu na to, by te DHA i EPA działały musisz brać minimum 600mg. To jest równoznaczne niekiedy z 6 tabletkami. Idzie zbankrutować. Ja kupowalam tran mollersa baby on jest dla kobiet w ciąży, karmiących i niemowląt powyżej 6 ms. Piłam łyżeczkę dziennie, czasami dwie.

Dzieki :)
    Ja biore osobno actifolin tam tez sa foliany, ktore zawiera fembion. Ale pozostały skład jakos nie przekonuje mnie do końca :/ Nie mówie ze jest zły! Ale to nie to samo co Solgar :(
    Dzis znow zaczne szukac moze cos znajde :)
    venne wrote:
    solgar - kwas foliowy
    1 tabl. dziennie - prenatal DHA naordic naturals (w składzie 830 mq Omega 3 i 400 l.u D3) - również bez sztucznych barwników i dodatków, idealne dla wegan ale dość drogie ja dałam za 90 kaps. 120 zł

Nie które ceny sa powalające. Ale jakosć kosztuje plus badania, certyfikaty zdecydowana większość suplementów nie posiada ich. A ten DHA jest z małych rybek i taki jest najlepszy!

Co do <3 u nas tez celibat, poczekamy do konca trymestru. Moj maz jak był na Usg i zobaczył maleństwo, usłyszał serduszko ma opory przed <3 mówiąc przecież tam jest dziecko :) :D

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skallarek wrote:
    Dziewczyny, wiecie może, czy w pierwszym trymestrze można położyć hybrydę na paznokcie? Słyszałam bardzo różne opinie, ale przede wszystkim chyba chodzi też o to, że potem trzeba hybrydę utwardzić promieniami UV i chyba to jest niebezpieczne.

A jak z farbowaniem włosów w I trymestrze? Ja już przefarbowałam, ale znalazłam jakąś farbę bez amoniaku i PPD ;)

Ja sama sobie robię hybrydy w domu, znajoma pracuje w salonie i robi żel i hybrydy ciężarnym. Ale nie ściągam ich acetonem teraz, tylko piłuje.

Włosy zafarbowałam przed ciąża. Ale farba bez amoniaku można.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)
    U mnie od rana mega mdłości i przeszkadzają mi zapachy, prawie wszystkie. Oprócz truskawek:D
    3mam mocno kciuki za wszystkie wizyty, serduszka :-)

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ