X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • venne Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry88 na Madalińskiego jest jakaś poradnia ginekologiczno-chirurgiczna?

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:
    dziewczyny, lektury które dziś zakupiłam:

http://img18.staticclassifieds.com/images_tablicapl/359197967_1_644x461_ksiazka-ciaza-ksiega-ciazy-william-sears-martha-sears-poznan.jpg

oraz

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRO-aF9nUqbBjjrqKNSTvI3qWzTTcU4jpJwgnNI-4sc_tnGa1rt
    Searsowie są super. Co prawda księgi ciąży nie czytałam ale o rodzicielstwie bliskości tak. I księgę wymagającego dziecka równiez. Na pewno będą bliżej rzeczywistości niż oczekiwanie na dziecko i te amerykańskie rady z kosmosu.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:
    Blueberry88 na Madalińskiego jest jakaś poradnia ginekologiczno-chirurgiczna?

Venne poradnia ginekologiczna jest na 100% a czy chirurgiczna to nie wiem, ale tam jest dużo poradni. Są jednym z największych szpitali ginekologiczno-polozniczym i wiem, że podejmują się ciężkich przypadków, moja koleżankę z Bielanskim go odesłali w 37 tyg bo tam sobie nie radzili a na Madalińskiego jej ciąża dorwała 39 tyg i ma śliczną, zdrową córkę.

Dzisiaj zaczynam 9tc, nie wiem kiedy to zleciało :-)

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim wizytujacymJ serduszek :-) no i wiadomo słyszenia tego magicznego dźwięku :-)
    Ja wizytuje się w środę, też mialyscie zlecone tyle badań?
    Idę zaraz spać, jutro na 6 do pracy i wyjątkowo muszę zabrać moje dziecie też na 6 do przedszkola. Oby wstała. Dziś po pracy mieliśmy próbę do przedstawienia i jestem padnieta. O a moje dziecko właśnie żasnelo na dywanie :-)

nick nieaktualny, wszamanka lubią tę wiadomość

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka. Ja miałam tylko krew, mocz i glukozę. Do końca czerwca żadnych badań :o

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • skallarek Znajoma

Wysłany: 30 maja 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i ja dziś dołączam do tych serduszkowatych mamuś :) w końcu i moja fasolka z bijącym serduszkiem ujawniła się na USG :) za tydzień będę mogła posłuchać już bicia serduszka.

Gratuluję również wszystkim dziewczynom dzisiaj wizytującym:)

Kamila ;), Sis, Kasha, nick nieaktualny, Karolina1234, wszamanka, wariatka3, Blackclouds lubią tę wiadomość

tb73hdgehrkau5k1.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Searsowie są super. Co prawda księgi ciąży nie czytałam ale o rodzicielstwie bliskości tak. I księgę wymagającego dziecka równiez. Na pewno będą bliżej rzeczywistości niż oczekiwanie na dziecko i te amerykańskie rady z kosmosu.

Dobrze wiedzieć ponieważ myślałam nad kupnem "w oczekiwaniu na dziecko". Jakie jeszcze książki polecasz?

Odnoscie witamin solgar prenatalnych, nie ma w żadnej bliskiej aptece. Powód u producenta który zapowiada sie na dłużej.
    Jakie inne witaminy polecasz, polecacie? oraz jakie kwasy omega-3??
    wiem ze byl juz ten temat, ale przepraszam przez mdłości nie pamiętam :(

Super, ze wizyty udane :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 20:03

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ae1876d5af418f75med.jpg

skallarek, Sis, Kamila ;), Kasha, anettte, nick nieaktualny, mitonia, justyna1220, Blackclouds lubią tę wiadomość

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skallarek super gratuluje :) same dobre wiadomości dziś, oby tak dalej :)

skallarek lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • amelik Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow super dzien, gratuluje serduszek!

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Malowanka. Ja miałam tylko krew, mocz i glukozę. Do końca czerwca żadnych badań :o
    No to rzeczywiście mało, oprócz tych które wymieniłas to jeszcze TSH,HCV,WR,Hiv,Przeciwciala toksoplazmozy i rozyczki

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!! Bardzo się ciesze z dzisiejszych wizyt, serduszek, zdjec USG :-) geatuluje!! I tylko takie wieści mają sie tu pojawiać aż do samego stycznia!

Ja dzis padam z nóg, powycierałam wszystkie podłogi w domu ze schodami włącznie, nawet nie mam juz siły laptopa otwierać :-P pisze z telefonu i idę chyba spać. Totalny spadek formy mam. A no i jeszcze jedno piersi są większe niż wczoraj :-P

nick nieaktualny, venne lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Kasha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamietam z pierwszej ciazy HIV robi sie pozniej. Dużo później. A reszty nie pamiętam.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Z tego co pamietam z pierwszej ciazy HIV robi sie pozniej. Dużo później. A reszty nie pamiętam.

To chyba zalezy od lekarza.
    Ja juz mialam zlecone hiv np, za to rozyczke i kilka innych jeszcze nie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 21:02

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Karolina1234 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się chwałę, jest piękny zarodek, serduszko i wszystko jest w porządku. Następna wizyta 27 czerwca. Moja mała fasolka tak się schowała, że na początku z panią doktor mieliśmy stresa bo był pusty pęcherzyk, ale przekrecila głowice i się pokazała fasolka :)

venne, skallarek, Kasha, mitonia, wszamanka, wszamanka, wariatka3, never give up, nick nieaktualny, anettte, zicka, Blackclouds lubią tę wiadomość

• venne Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny co za dzień :D styczniówki górą! :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • skallarek Znajoma

Wysłany: 30 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratuluję :)

Mi moja gin proponowała L4, ale na razie nie skorzystałam. W sumie to chyba chciałam popracować chociaż do końca I trymestru. Ale jak patrzę na tę pogodę i jej prognozy to chyba zaczynam żałować swojej decyzji ;)

tb73hdgehrkau5k1.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam mega ciężki dzień, nic mi się nie chce. Nawet zajmowanie się Małym i ugotowanie obiadu to dla mnie wyzwanie. Dzisiaj miałam pierwszą ciążową zachciankę-naleśniki. Mój mąż wyszedł z synem na spacer i wrócił z naleśnikiem z truskawkami, czekoladą i bitą śmietaną (mój ulubiony z super naleśnikarni). To było bardziej słodkie niż sam naleśnik :-) Wiem, że to bomba kaloryczna, ale nie mogłam się oprzeć, a zazwyczaj nie mam ochoty na słodkie.

Kasha, mitonia, Konwalia, Karolina1234, zicka lubią tę wiadomość

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny gratuluję wszystkim dzisiejszych wizyt :) i tak jak pisałam wczoraj to zrobiłam pierogiiiiiiiiiii mniam, mniam :)

Kasha, wszamanka, Karolina1234, Lali, nick nieaktualny, venne lubią tę wiadomość

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka mam małe "ale" co do tej wyprawki. Możnaby było zrobić typowo zimową wyprawkę. I w niektórych punktach ciut ograniczyć i niektórych dodać.
    Takim moim skromnym zdaniem. :D

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ