STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy tez juz po wizycie
Fasolka jest jedna, wymiarowa, zdrowa, cała i piękna
Serduszko pikalo, ze hejdr mowil, by nie słuchać teraz.
My na wizycie rodzinnieLuby, ja i Zoja oczywiście tez
Nie było w ogóle problemu, ze z nami jesttakże wspólnie zagladalismy na dzidzie
Justynko, jak możesz oficjalnie wpisać mnie na 22.01. to prosze (jestem na 27.01 na liście).wszamanka, Karolina1234, justyna1220, Sis, Blueberry88, Emilka27, amelik, anettte, wariatka3, Basia90, venne, skallarek, Blackclouds lubią tę wiadomość
-
Kasha wrote:Serduszka też nie dał zobaczyć. Wieczorem wam wrzucę usg. To samo co widziałam na monitorze
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Kasha ja też nie słyszałam serduszka, jedynie widziałam jak pulsuje i było mierzone jak szybko ono bije. Podobno najbezpieczniej jest słuchać serduszko chyba po 10 tygodniu? ale co lekarz to opinia
Super że wszystko jest dobrze, możesz teraz być spokojniejsza)!!
merida również gratulujemerida17, venne lubią tę wiadomość
29+1, 44 cm, 1430 g -
Brawo dziewczyny
Super wiadomości po wizytach
Czekamy na resztę i otwieramy szampana
A co do słuchania serduszka to nie rozumiem tych lekarzy. U mnie mój lekarz prowadzący bez pytania już na drugiej wizycie ( 6 w + 1d ) nie dość, że wszystko pomierzył to zmierzył tempo bicia serduszka a chwilkę później włączył głos i na cały gabinet słyszam dudu, dudu, dudu
Ja myślę, że to bardzo indywidualne podejścia lekarzy i nie za wiele maja z " grzaniem" zarodka wspólnego.Pytanie na ile ich sprzęty na to pozwalają bo może nie mają takich funkcji jak głośniczek etc. ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 16:32
venne lubi tę wiadomość
-
zazdroszcze ja jutro 5t5d wg owulacji i tylko chce by byl zarodek i ciaza zgodna z tym. chociaz jak serca nie bedzie widac pewnie znowu stres. no i ciekawe co z krwiakiem.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
nick nieaktualnynever give up wrote:Brawo dziewczyny
Super wiadomości po wizytach
Czekamy na resztę i otwieramy szampana
A co do słuchania serduszka to nie rozumiem tych lekarzy. U mnie mój lekarz prowadzący bez pytania już na drugiej wizycie ( 6 w + 1d ) nie dość, że wszystko pomierzył to zmierzył tempo bicia serduszka a chwilkę później włączył głos i na cały gabinet słyszam dudu, dudu, dudu
Ja myślę, że to bardzo indywidualne podejścia lekarzy i nie za wiele maja z " grzaniem" zarodka wspólnego.Pytanie na ile ich sprzęty na to pozwalają bo może nie mają takich funkcji jak głośniczek etc. ?
Mój ma roczny nowy sprzęt. Mysle, ze nie od tego, bo sluchalam Zoje tez na sprzęcie przedwojennym, ale tez po 12 tyg.
Nie wiem. Gorących kąpieli w ciazy tez nikt nie bierze, wiec moze raczej o ciepło chodzi, jakies fale, trzeba by to sprawdzićWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 17:06
-
Gratuluje serduszek;) moja ma tez stary sprzęt wiec może dlatego nie chciała malucha podgrzewać
i nie dała posłuchać serducha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 17:07
merida17, venne lubią tę wiadomość
Hashimotka,
Oluś27.12.2016❤️
Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016 -
merida17 wrote:Mój ma roczny nowy sprzęt. Mysle, ze nie od tego, bo sluchalam Zoje tez na sprzęcie przedwojennym, ale tez po 12 tyg.
Nie wiem. Gorących kąpieli w ciazy tez nikt nie bierze, wiec moze raczej o ciepło chodzi, jakies fale, trzeba by to sprawdzić
Hmm skoro tak to nie ma wyjścia i trzeba czekać aż lekarz zezwoli.merida17 lubi tę wiadomość
-
W koncu po pracy!
i przestalo mnie mulić hurrra!
Tylko w autobusie jak w saunie;/
Gratuluje wszystkim wizytujacym dobrych wieści!Oby tak dalej:)
Mi tez nie dal posluchac pikania ostatnio, ale ze juz wczesniej wyczytalam ze lepiej nie podgrzewac to nawet nie pytalam o taka mozliwosc:)merida17, venne lubią tę wiadomość
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Gratuluje serduszek dziewczyny
Ja jutro wizyta u innego lekarza, zobaczymy jak tam kosmowka i cysta. Mam nadzieje, ze w tydzień chociaż o 1mm zmalaławizyta dopiero o 17:20.
Na pierwszej wizycie byliśmy we 3, od początku do końca, razem z mała moja i nie było żadnego problemu:)) teraz wejdę sama bo nie znam lekarza a nic nowego mi pewnie nie powie.
U mnie mega spadek formy i pobolewanie brzucha wróciło:)
Widziałam, ze ktoś Rez ma termin na 12.01 i z usg 20.01nie pamietam już nicku:) ja tez czekam na potwierdzenie, który termin bo to w końcu tydzień różnicy
dowiem sie 15.06 na wizycie u mojego giną
merida17 lubi tę wiadomość
[/url]
-
PeggySue wrote:Gratuluje serduszek dziewczyny
Ja jutro wizyta u innego lekarza, zobaczymy jak tam kosmowka i cysta. Mam nadzieje, ze w tydzień chociaż o 1mm zmalaławizyta dopiero o 17:20.
Na pierwszej wizycie byliśmy we 3, od początku do końca, razem z mała moja i nie było żadnego problemu:)) teraz wejdę sama bo nie znam lekarza a nic nowego mi pewnie nie powie.
U mnie mega spadek formy i pobolewanie brzucha wróciło:)
Widziałam, ze ktoś Rez ma termin na 12.01 i z usg 20.01nie pamietam już nicku:) ja tez czekam na potwierdzenie, który termin bo to w końcu tydzień różnicy
dowiem sie 15.06 na wizycie u mojego giną
To jaja dowiem się ( oby 3 -go terminu nie było ) 9.06
-
to do radosnych wieści dołączam i ja! Oficjalnie przebadana przez ginekologa nr 1 (gin nr 2 w piątek) - jestem w ciąży, zarodek pięknie umiejscowiony i również dziś usłyszałam serduszko! Jestem w 6 tygodniu, zgodnie z paskiem babyboom, tętno ok ileś tam mówił mi że wszystko dobrze, a ja jak usłyszałam to się rozryczałam na tym fotelu
A z L4 to widzę, że jednak nie prędko otrzymam, chyba muszę szykować kopertę.
Teraz reszta badań, druga wizyta u innego gina, wybór lekarza i modlenie się aby było ok! Przede mną trudny czas i ryzykowna ciąza (groźba cholestazy) ale nie dopuszczam złych myśli.
Po wizycie poleciałam do empiku po 2 ksiązki o ciąży
Jestem szczęśliwa!Sis, merida17, Karolina1234, never give up, Kamila ;), wszamanka, skallarek, Basia90, Blackclouds lubią tę wiadomość
-
venne wrote:to do radosnych wieści dołączam i ja! Oficjalnie przebadana przez ginekologa nr 1 (gin nr 2 w piątek) - jestem w ciąży, zarodek pięknie umiejscowiony i również dziś usłyszałam serduszko! Jestem w 6 tygodniu, zgodnie z paskiem babyboom, tętno ok ileś tam mówił mi że wszystko dobrze, a ja jak usłyszałam to się rozryczałam na tym fotelu
A z L4 to widzę, że jednak nie prędko otrzymam, chyba muszę szykować kopertę.
Teraz reszta badań, druga wizyta u innego gina, wybór lekarza i modlenie się aby było ok! Przede mną trudny czas i ryzykowna ciąza (groźba cholestazy) ale nie dopuszczam złych myśli.
Po wizycie poleciałam do empiku po 2 ksiązki o ciąży
Jestem szczęśliwa!
vena, a czemu cholestaza?
nie rozumiem tych lekarzy!! jaki mają problem z L4?? mi mój sam zaproponował, a ja w pierwszej chwili odmówiłam, powiedziałam, że pozamykam sprawy w pracy i wróciłam za tydzień po L4Co ma być to będzie...
-
Gratuluję wszystkim którzy już słyszeli swoje maleństwo. Ja na wizytę muszę czekać do 9 czerwca...nie wiem jak to wytrzymam, też bym chciała zobaczyć moje maleństwo, które na razie daje mi mocno popalić, cały dzień jest mi niedobrze,siedzę w pracy i ostrzegam ludzi by się nie zbliżali bo reaguje beznadziejnie nawet na zapach ludzi...mam nadzieję że to przejdzie