X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz po wizycie ;)
    Fasolka jest jedna, wymiarowa, zdrowa, cała i piękna :)
    Serduszko pikalo, ze hej ;) dr mowil, by nie słuchać teraz.

My na wizycie rodzinnie ;) Luby, ja i Zoja oczywiście tez ;)
    Nie było w ogóle problemu, ze z nami jest ;) także wspólnie zagladalismy na dzidzie ;)

Justynko, jak możesz oficjalnie wpisać mnie na 22.01. to prosze (jestem na 27.01 na liście).

wszamanka, Karolina1234, justyna1220, Sis, Blueberry88, Emilka27, amelik, anettte, wariatka3, Basia90, venne, skallarek, Blackclouds lubią tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszka też nie dał zobaczyć. Wieczorem wam wrzucę usg. To samo co widziałam na monitorze :(

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Karolina1234 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida17 super, gratuluję!!! I czekam na resztę dobrych wiadomosci;)

merida17 lubi tę wiadomość

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Serduszka też nie dał zobaczyć. Wieczorem wam wrzucę usg. To samo co widziałam na monitorze :(
    Buc!

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Sis Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha ja też nie słyszałam serduszka, jedynie widziałam jak pulsuje i było mierzone jak szybko ono bije. Podobno najbezpieczniej jest słuchać serduszko chyba po 10 tygodniu? ale co lekarz to opinia ;)
    Super że wszystko jest dobrze, możesz teraz być spokojniejsza :))!!

merida również gratuluje :)

merida17, venne lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • never give up Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dziewczyny :) Super wiadomości po wizytach :) Czekamy na resztę i otwieramy szampana ;)

A co do słuchania serduszka to nie rozumiem tych lekarzy. U mnie mój lekarz prowadzący bez pytania już na drugiej wizycie ( 6 w + 1d ) nie dość, że wszystko pomierzył to zmierzył tempo bicia serduszka a chwilkę później włączył głos i na cały gabinet słyszam dudu, dudu, dudu :)

Ja myślę, że to bardzo indywidualne podejścia lekarzy i nie za wiele maja z " grzaniem" zarodka wspólnego.Pytanie na ile ich sprzęty na to pozwalają bo może nie mają takich funkcji jak głośniczek etc. ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 16:32

venne lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje. Wspaniale wieści :-) ja tez dzisiaj mialam puszczone serducho na tzw glosniku ;-)

never give up, venne, Kamila ;) lubią tę wiadomość

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png

Wysłany: 30 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza wrote:
    Gratulacje. Wspaniale wieści :-) ja tez dzisiaj mialam puszczone serducho na tzw glosniku ;-)

MarCza i jak tu się nie zakochać od pierwszego " usłyszenia " prawda :)?

venne lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze ja jutro 5t5d wg owulacji i tylko chce by byl zarodek i ciaza zgodna z tym. chociaz jak serca nie bedzie widac pewnie znowu stres. no i ciekawe co z krwiakiem.

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Brawo dziewczyny :) Super wiadomości po wizytach :) Czekamy na resztę i otwieramy szampana ;)

A co do słuchania serduszka to nie rozumiem tych lekarzy. U mnie mój lekarz prowadzący bez pytania już na drugiej wizycie ( 6 w + 1d ) nie dość, że wszystko pomierzył to zmierzył tempo bicia serduszka a chwilkę później włączył głos i na cały gabinet słyszam dudu, dudu, dudu :)

Ja myślę, że to bardzo indywidualne podejścia lekarzy i nie za wiele maja z " grzaniem" zarodka wspólnego.Pytanie na ile ich sprzęty na to pozwalają bo może nie mają takich funkcji jak głośniczek etc. ?

Mój ma roczny nowy sprzęt. Mysle, ze nie od tego, bo sluchalam Zoje tez na sprzęcie przedwojennym, ale tez po 12 tyg.
    Nie wiem. Gorących kąpieli w ciazy tez nikt nie bierze, wiec moze raczej o ciepło chodzi, jakies fale, trzeba by to sprawdzić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 17:06

• anettte Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje serduszek;) moja ma tez stary sprzęt wiec może dlatego nie chciała malucha podgrzewać;) i nie dała posłuchać serducha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 17:07

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016

Wysłany: 30 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Mój ma roczny nowy sprzęt. Mysle, ze nie od tego, bo sluchalam Zoje tez na sprzęcie przedwojennym, ale tez po 12 tyg.
    Nie wiem. Gorących kąpieli w ciazy tez nikt nie bierze, wiec moze raczej o ciepło chodzi, jakies fale, trzeba by to sprawdzić ;)

Hmm skoro tak to nie ma wyjścia i trzeba czekać aż lekarz zezwoli.

relghdgenv7rm5nv.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu po pracy!:) i przestalo mnie mulić hurrra!:D Tylko w autobusie jak w saunie;/

Gratuluje wszystkim wizytujacym dobrych wieści!:) Oby tak dalej:)

Mi tez nie dal posluchac pikania ostatnio, ale ze juz wczesniej wyczytalam ze lepiej nie podgrzewac to nawet nie pytalam o taka mozliwosc:)

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje serduszek dziewczyny :)

Ja jutro wizyta u innego lekarza, zobaczymy jak tam kosmowka i cysta. Mam nadzieje, ze w tydzień chociaż o 1mm zmalała :) wizyta dopiero o 17:20.
    Na pierwszej wizycie byliśmy we 3, od początku do końca, razem z mała moja i nie było żadnego problemu:)) teraz wejdę sama bo nie znam lekarza a nic nowego mi pewnie nie powie.

U mnie mega spadek formy i pobolewanie brzucha wróciło:)

Widziałam, ze ktoś Rez ma termin na 12.01 i z usg 20.01 :) nie pamietam już nicku:) ja tez czekam na potwierdzenie, który termin bo to w końcu tydzień różnicy :) dowiem sie 15.06 na wizycie u mojego giną :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]

Wysłany: 30 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Gratuluje serduszek dziewczyny :)

Ja jutro wizyta u innego lekarza, zobaczymy jak tam kosmowka i cysta. Mam nadzieje, ze w tydzień chociaż o 1mm zmalała :) wizyta dopiero o 17:20.
    Na pierwszej wizycie byliśmy we 3, od początku do końca, razem z mała moja i nie było żadnego problemu:)) teraz wejdę sama bo nie znam lekarza a nic nowego mi pewnie nie powie.

U mnie mega spadek formy i pobolewanie brzucha wróciło:)

Widziałam, ze ktoś Rez ma termin na 12.01 i z usg 20.01 :) nie pamietam już nicku:) ja tez czekam na potwierdzenie, który termin bo to w końcu tydzień różnicy :) dowiem sie 15.06 na wizycie u mojego giną :)

To ja ;) ja dowiem się ( oby 3 -go terminu nie było ) 9.06 :)

relghdgenv7rm5nv.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to do radosnych wieści dołączam i ja! Oficjalnie przebadana przez ginekologa nr 1 (gin nr 2 w piątek) - jestem w ciąży, zarodek pięknie umiejscowiony i również dziś usłyszałam serduszko! Jestem w 6 tygodniu, zgodnie z paskiem babyboom, tętno ok ileś tam mówił mi że wszystko dobrze, a ja jak usłyszałam to się rozryczałam na tym fotelu <3
    A z L4 to widzę, że jednak nie prędko otrzymam, chyba muszę szykować kopertę.

Teraz reszta badań, druga wizyta u innego gina, wybór lekarza i modlenie się aby było ok! Przede mną trudny czas i ryzykowna ciąza (groźba cholestazy) ale nie dopuszczam złych myśli.

Po wizycie poleciałam do empiku po 2 ksiązki o ciąży :P

Jestem szczęśliwa! :)

Sis, merida17, Karolina1234, never give up, Kamila ;), wszamanka, skallarek, Basia90, Blackclouds lubią tę wiadomość

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i termin niejednoznaczny mi dr podał 25-28 stycznia 2017 :)

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne super :) gratulacje!
    a dlaczego ryzyko cholestazy?

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:
    to do radosnych wieści dołączam i ja! Oficjalnie przebadana przez ginekologa nr 1 (gin nr 2 w piątek) - jestem w ciąży, zarodek pięknie umiejscowiony i również dziś usłyszałam serduszko! Jestem w 6 tygodniu, zgodnie z paskiem babyboom, tętno ok ileś tam mówił mi że wszystko dobrze, a ja jak usłyszałam to się rozryczałam na tym fotelu <3
    A z L4 to widzę, że jednak nie prędko otrzymam, chyba muszę szykować kopertę.

Teraz reszta badań, druga wizyta u innego gina, wybór lekarza i modlenie się aby było ok! Przede mną trudny czas i ryzykowna ciąza (groźba cholestazy) ale nie dopuszczam złych myśli.

Po wizycie poleciałam do empiku po 2 ksiązki o ciąży :P

Jestem szczęśliwa! :)

vena, a czemu cholestaza?
    nie rozumiem tych lekarzy!! jaki mają problem z L4?? mi mój sam zaproponował, a ja w pierwszej chwili odmówiłam, powiedziałam, że pozamykam sprawy w pracy i wróciłam za tydzień po L4

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Anah Znajoma

Wysłany: 30 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim którzy już słyszeli swoje maleństwo. Ja na wizytę muszę czekać do 9 czerwca...nie wiem jak to wytrzymam, też bym chciała zobaczyć moje maleństwo, które na razie daje mi mocno popalić, cały dzień jest mi niedobrze,siedzę w pracy i ostrzegam ludzi by się nie zbliżali bo reaguje beznadziejnie nawet na zapach ludzi...mam nadzieję że to przejdzie :-)

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ