STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Agunia24 wrote:Ciężko za wami nadążyć
tyle wpisów
Dziewczyny a ja mam pytanie czy pijecie może kawę ? Ostatnio na wizycie u swojego ginekologa prowadzącego zapytałam czy mogę pić parzoną kawę chociaż z jednej łyżeczki . Odpowiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań . Co Wy o tym myślicie ?
Podobno jedną dziennie można spokojnie pić, gorszy szok z odstawienia jak kogoś do niej ciągnie, niż jak sie człowiek jednej napije:)
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
wszamanka wrote:przed ciążą piłam 3 kawy rozpuszczalne dziennie, teraz mi zazwyczaj nie smakuje. Jak dotąd to może ze 4 kawy wypiłam ze smakiem, dwie do połowy;) I jak wcześniej gorzkiej nie tknęłam, tak teraz wolę bez cukru.
Podobno jedną dziennie można spokojnie pić, gorszy szok z odstawienia jak kogoś do niej ciągnie, niż jak sie człowiek jednej napije:)Marzenia się spełniają ... -
Morgiana wrote:Ja mam pakiet z roboty w Luxmedzie. Nie prowadzę tam ciązy, ale robię badania. Po prostu zapisalam się do ginekologa w luxmedzie, nawet niby mi karte ciazy zalozyl - nie musi wiedziec ze lekarzem prowadzacym jest ktos zupelnie inny, nie musze sie spowiadac. I obskoczylam wszystkie badania pakietem. Po to jest, nie?
Po prostu idz do ginekologa w enelmedzie i niech da skierowanie na wszystkie konieczne badania -
Emilka27 wrote:dziewczyny moja lista badań
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52d22c6217c5.jpg
Czyżby docent Milewicz?? Znam to, oj znam. Spróbuj znaleźć sobie lekarza na fundusz, bo część z tych badań można zrobić na skierowanie. Parvovirusa robią już w diagnostyce, nie będziesz musiała latać po sanepidach, więc przynajmniej tyle.[/url]
-
Astonia wrote:Ale powiedzialas mu ze jestes w ciazy? Czy musiał potwierdzić to? Bo ja nie chcę robić kolejnego usg w tak krótkim czasie...
Kochana jak nie chcesz do ginekologa to umów się do internisty w enel medzie, powiedz że musisz zrobić te badania i że zgubiłaś skierowanie, a na kolejnej wizycie musisz mieć już wyniki. Internista myślę że bez problemu wystawi Ci skierowanie na przynajmniej część tych badań.
29+1, 44 cm, 1430 g -
Mayas wrote:A jak robicie ten szpinak z makaronem?
-
zrobiłyście mi smaka na szpinak i jutro może zrobię sobie krokiety ze szpinakiem
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
2 ❄❄ -
Kasha wrote:Ja przed ciąża z 5 piłam dziennie. Teraz po Prevomicie mogę pić bez problemu. Bez tego suplementu jedna kawa powodowała wizytę w wc.
Justynka, może to granica błędu te 3mg/dl. Może kawę, herbatę piłeś czy coś?
Na czczo, wszystkie badania tak robiłam. Oprócz wody nicWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 12:09
-
Sweet_CupCake wrote:Świeży szpinak baby z biedronki duszę na łyżce masła dodaje 3 rozgniecione Ząbki czosnku i szczypte sól. Część odddzielam dla synka do reszty dodaje 6 łyżek śmietany 12 i 6 łyżek tartego parmezanu. Podaje z makaronem wstążkami lub rurkami.
ja robię podobnie ale śmietankę daję 30 i jeszcze suszone pomidory.. aż mnie ochota wzięła na tobędzie jutro na obiad
29+1, 44 cm, 1430 g -
Sweet_CupCake wrote:Świeży szpinak baby z biedronki duszę na łyżce masła dodaje 3 rozgniecione Ząbki czosnku i szczypte sól. Część odddzielam dla synka do reszty dodaje 6 łyżek śmietany 12 i 6 łyżek tartego parmezanu. Podaje z makaronem wstążkami lub rurkami.
Kurcze, nie lubię szpinaku, albo tak mi się wydaje bo nigdy nie jadłam go doprawionego, bo tylko na diecie i może się po prostu zraziłam... Tak o nim piszecie, że może i ja spróbuję, w końcu to samo zdrowie -
też kiedyś nie lubiłam szpinaku, sama nie robiłam ale kilka razy zostałam poczęstowana, był mdły i bez smaku. Aż skosztowałam u siostry, dobrze doprawiony solą, czosnkiem i dość sporą ilości gałki muszkatołowej. Od tej pory uwielbiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 12:22
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄ -
Agunia jak jest ok nie zaszkodzi
Nie pije bo moje pronienia byly spowdowane min niej rem progesteronu a niestety kofeina go obniza. Moze po wytworzeniu lozyska pozwole sobie raz na tydzienJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
justyna1220 wrote:Kurcze, nie lubię szpinaku, albo tak mi się wydaje bo nigdy nie jadłam go doprawionego, bo tylko na diecie i może się po prostu zraziłam... Tak o nim piszecie, że może i ja spróbuję, w końcu to samo zdrowie
Podobno zawartość żelaza w szpinaku to błąd pomiaru, ktoś kto robi to badanie pomylił się o jedno miejsce po przecinku. Ale mimo to wszystkie zielone trawy mają dużo witaminy C i innych elementów, więc warto je jeść.
-
Justyna ja też nie lubiłam szpinaku strasznie ale przekonałam się przez przypadek
od dłuższego czasu z mężem codziennie robiliśmy sobie sałatki do pracy i zazwyczaj kupowaliśmy jakąś mieszankę sałat żeby było szybciej i wygodniej i do tego dodawaliśmy resztę składników. Kiedyś strasznie się źle czułam i mąż sam był na zakupach i sam przygotował sałatkę. Tak mi smakowała że aż do niego zadzwoniłam i się pytałam co to za dziwne liście zamiast sałaty ;p okazało się że to młody szpinak..
wstyd się przyznać, że nie wiedziałam ale w sklepie omijałam go szerokim łukiem
od tej pory jem bardzo dużo szpinaku i surowego i do makaronów więc warto spróbować bo jest bardzo zdrowy a może jednak Ci posmakuje
29+1, 44 cm, 1430 g -
Przekonałyście mnie
na najbliższych zakupach do koszyka ląduje szpinak
A ja od tygodnia albo i lepiej codziennie zażeram mizerie, co prawda na jogurcie naturalnym nie jest tak pyszna jak na śmietanie, ale i tak ubóstwiam -
Tak zapytam nieśmiało- ma któraś z Was Księgę ciąży w pdf?
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄ -
Astonia wrote:Ale powiedzialas mu ze jestes w ciazy? Czy musiał potwierdzić to? Bo ja nie chcę robić kolejnego usg w tak krótkim czasie...
przynioslam wyniki beta hcg (robione w przychodni pod domem, nie w LM), usg diagnozujace obumarcie poprzedniej ciazy (robione u nich) i nie robil zadnych problemow.
skierowanie na usg dal, i to w LM mam miec 23.06.
Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc