STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczynki... witam się z łóżka wakacyjnego i nie ogarniam tej ciąży. .. ale od początku... w pon byl krwiak w czw juz go nie bylo wiec pojechalismy na wakacje
Wczoraj nic forsownego nie robilam i dzisiaj rano przezylam horror lezac w lozku poczulam ze cos ze mnie leci wstalam a tam doslownie krwotok ze skrzepami krwi wiec pojechalismy do szpitala az 43 km tam pani dr zbadala mnie i na szczęście fasol jest z bijacym serduszkiem odp terminowi z @ .... ostatnio byl o 9 dni mlodszy... diagnoza odklejajaca się kosmowka i lezec mam wstawac tylko do wc 3xdupek luteina magnez i nospa do tego takze wakacje będą leżące ... caly czas krwawie i boli mnie brzuch. ... ale leze i tak min 2 tyg czyli cale wakacje ale wierze ze będzie dobrze -
Marcza ściskam Cię mocno kochana. Będzie dobrze, tylko lez i sie nie denerwuj bo tu nerwy nie potrzebne, i tylko szkodzą. Dobrze ze z fasolem wszystko ok. Tylko szkoda wakacji. Ale czego sie nie robi dla maleństwa. Ja niestety swoje wakacje musiałam odwołać, pojedziemy tylko na weekend. A leżysz w szpitalu czy w domku?Hashimotka,
Oluś27.12.2016❤️
Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016 -
MarCza wrote:Witajcie dziewczynki... witam się z łóżka wakacyjnego i nie ogarniam tej ciąży. .. ale od początku... w pon byl krwiak w czw juz go nie bylo wiec pojechalismy na wakacje
Wczoraj nic forsownego nie robilam i dzisiaj rano przezylam horror lezac w lozku poczulam ze cos ze mnie leci wstalam a tam doslownie krwotok ze skrzepami krwi wiec pojechalismy do szpitala az 43 km tam pani dr zbadala mnie i na szczęście fasol jest z bijacym serduszkiem odp terminowi z @ .... ostatnio byl o 9 dni mlodszy... diagnoza odklejajaca się kosmowka i lezec mam wstawac tylko do wc 3xdupek luteina magnez i nospa do tego takze wakacje będą leżące ... caly czas krwawie i boli mnie brzuch. ... ale leze i tak min 2 tyg czyli cale wakacje ale wierze ze będzie dobrze
Polezysz 2 tyg to też wypoczciesz!
Tylko się nie denerwuj a do domu wrócisz jak nowo narodzona i już bez żadnych problemow z dzidzia!
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
nick nieaktualnyJa tez na L4! Stwierdzilam ze skoro jedno poronienie przeżyłam to musze baaaardzo uważać. I dobrze mi w domu. Wstaje z wyrka jem i znów śpię i tak w kółko. W piątek mam USG czekam na nie bardzo. Pytanko ile nas jest mamuś które teraz bedą miały trzecie baby? Tak jak ja ...
-
Cześć dziewczyny=)
MarCza, musi być dobrze!!! Odpoczywaj i nie martw się!!!
Dziewczyny, czy któraś z was brała DOPPELHERZ AKTIV MAMA PREMIUM ????
http://www.ceneo.pl/43000728#tab=reviews
Bo mi się kończy opakowanie Femibion, i raczej nie chcę ich więcej(tzn pakować w siebie tyle witamin niepotrzebnie) i brać jak zalecił gin, tylko:
jod 150-200µg
DHA 200-300mg
wit D 1500j.m
i żelazo przy niedokrwitości
I właśnie one mają fajną cene i podstawowe elementy potrzebne w ciąży.. -
Rowniez witam wszystkie nowe dziewczyny!
A teraz jak Was czytam zastanawiam sie czy Wam te wszystkie witaminy lekarz przepisal? Ja mam beac tylko folik i acard,a na własną reke dodalam magnez i zastanawiam sie czy to wystarczy..
Ps: jak Wy znosicie te upaly? U mnie na zmiane mdlosci, dusznosci, a jak kilka minut stoje to mi zaraz slabo. To normalne?zicka
-
Ja na razie biorę kwas foliowy i magnez z B6, staram się zdrowo odżywiać. Z tego co lekarz napomnknął to witaminy dopiero od drugiego trymestru.
MarCza, leż, wypoczywaj i będzie dobrze, bo innej opcji nie ma:)
Odkąd jestem na L4 zaczynam powoli wracać do normalnego rytmu, w dzień jest dzień, a w nocy się śpi. I potrzebuję mniej snu nocnego. Nieregularna praca zmianowa z nockami daje jednak w kość i rozwala zupełnie rytm dobowy.
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualny
-
Marcza nie denerwuj się i leż, na pewno wszystko będzie dobrze!
Zicka - mi ginekolog w piątek powiedziała, że DHA, D3, kwas foliowy i jod to absolutnie podstawa suplementacji w ciązy. Magnezu nie biore - wpierdzielam czekoladę
wszamanka - ja dalej robolę na zmiany, bywa różnie, ale jeszcze te 3 tygodnie planowałam przepracować. Grunt że mam dzień 12h, noc 12h i 2 dni wolne. W pracy jak to w pracy trochę posiedzę, trochę pochodzę, staram się wiele rzeczy raczej nie brać do siebie i odbębniać 12h, ale już niebawem zaniosę zaświadczenie i mam nadzięję, że L4 takżezicka lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, jutro o 7 kolejna beta, zaczynam troszkę się stresować, ale mam nadzieję że będę spać dobrze.
Marcza odpoczywaj dużo i napewno wszystko będzie w porządkuNasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia
wlasnie ucielam sobie drzemke. .. leze w pensjonacie... przynajmniej mam piekne widoki na góry z balkonu chociaz tyle...najgorsze ze bylam na wizycie w czw i gdyby mi wtedy dr powiedziala ze jest jakies zagrozenie to zrezygnowala bym z wczasow a tak to bedzie najdrozsze leżenie ever
mąż musial przejac opieke nad dziećmi mielismy wracac ale szkoda mi dzieciaków ale powiem Wam ze straszne przezycie obudzic sie we krwi juz myslalam ze koniec... naprawdę nikomu nie życzę takiego koszmaru!!!
-
amelik i derii, witam was
jesteśmy w podobnym terminie
Rosana, najlepiej porozmawiaj ze swoim lubym, że chciałabyś, żeby więcej uwagi Ci poświęcał i że źle się czujesz z tym, że zostałaś z tym wszystkim sama. Faceci powinni rozpieszczać kobiety w ciąży i im pomagać we wszystkim!
MarCza trzymaj się kochana! na pewno jak będziesz leżeć, to wszystko wróci do normy i się ustabilizujePotrzeba tylko trochę czasu
trzymam kciuki za fasolkę
zicka, mnie lekarz powiedział, że mam brać tylko folik. jak byłam w szpitalu, bo miałam plamienia, to mi lekarka kazała brać jeszcze luteinę i magnez, żadnych innych witamin, ani nic, więc też się zastanawiam, po co to wszystko. w środę idę na wizytę, więc może i mnie coś przepisze, a na pewno ją zapytam, czy mam brać jakieś witaminy
Dooti, tylko się nie denerwuj, już jutro będzie wszystko wiadomouszy do góry!
A myśmy z mężem poszli właściwie na krótki spacer, trochę się dotleniłam, ale jak dotarłam do domu, to padłam jak mucha i spałam do teraz, taka byłam zmęczona, a dużego wysiłku nie miałampewnie będę miała problem z zaśnięciem wieczorem. Ostatnio mam tak wieczorami, że bardzo mi się chce spać i jestem zmęczona, ale potrzebuję bardzo długo czasu, aż w końcu zasnę
męczy mnie to, wcześniej zasypiałam normalnie bez żadnych problemów. mam nadzieję, że to się ustabilizuje w końcu
zicka lubi tę wiadomość
-
venne wrote:macie jakieś sposoby na jelitówkę w ciązy? złapałam jakiegoś wirusa chyba i mam biegunke od 2 dni. Leków nie brałam żadnych, leczę się od wczoraj coca-colą.
Mam nadzieję, że ta infekcja nie wpłynie na fasolę -
Co do witamin to są lekarze, którzy uważają że powinno się brać absolutne minimum - tylko kwas foliowy, a są tacy którzy zalecają też inne elementy. Ja się trzymam lekarzy drugiego typu witamina D potrzebna jest również jako profilaktyka przed wadami cewy nerwowej tak jak i kwas foliowy. Jod niezbędny do tworzenia hormonów tarczycy i zabezpieczenia przed niedoczynnoscia. DHA wydaje mi się że spokojnie można suplementów od 2 trymestru w zalecanych dawkach że względu na powstawanie połączeń nerwowych. A żelazo to w zależności od wyników morfologii. Ale to i tak na nic bo syntetyczne witaminy mają niską efektywnosc. Podstawa to zbilansowana dieta
zicka lubi tę wiadomość
-
Blueberry ja tez mam Emelki takie trampeczki dla Mai ale rak samo sie jej chodzi jak w adidasach z nike. Sandałki na razie dostała jakies no name od babci ale planuje kupić emele lub może mrugaly. Zobacz sobie na mrugale ale cenowo podobnie jak emel chyba. To są jedne z jej pierwszych chodzących butów wiec wole więcej za nie wydać bo mieliśmy problemy z lewa strona szczególnie ze skrzywiona stopa i nie oszczędzam na butach na razie
Marcza współczuje przeżycia! Na szczęście z groszkiem ok. Ja tez mam odklejanie kosmowki ale nawet nie plamie, mam tylko zakaz noszenia.
Mdłości mnie strasznie męczą :: nie mam już siłyzamówiłam w aptece ten prevomit, jutro dostanę bezpłatne próbki od miłego pana z apteki. Znalazłam w ostatniej, nigdzie nie słyszeli o tym
[/url]
-
ja jestem zdania, że witaminy nie zaszkodzą. Ciężko jest mi dostarczyć jakiekolwiek witaminy z pożywienia bo przy mdłościach jem to co mi przechodzi przez gardło czyli głównie bułkę z masłem
witamin raczej w niej nie znajdę. Warzywa i owoce niestety nie zawsze jestem w stanie zjeść.
29+1, 44 cm, 1430 g -
Ghanar wrote:Ja tez na L4! Stwierdzilam ze skoro jedno poronienie przeżyłam to musze baaaardzo uważać. I dobrze mi w domu. Wstaje z wyrka jem i znów śpię i tak w kółko. W piątek mam USG czekam na nie bardzo. Pytanko ile nas jest mamuś które teraz bedą miały trzecie baby? Tak jak ja ...
Mancza najważniejsze, że fasolina zdrowa, wypoczywaj i bierz l4.na cała ciążę, nie będziesz się stresowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 20:43
-
Ja jem tylko kwas foliowy x2, staram sie codziennie zjeść do każdego posiłku jakies warzywo i dodatkowo owoc chociaż raz dziennie. Nie zawsze mi wychodzi właśnie ze względu na mdłości ale staram sie bardzo:)
Wszelkie wit ciążowe z dha będę brać od 2 trymestru tak jak poprzednio. Na razie wyniki w porządku jak by były złe to bym dodala witaminy
[/url]