STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Emilka ja robiłam w sobotę badania morfologię kreatynina, glukoza, Hbs, HcV, vdrl i pobrała tylko jedna strzykawkę
tez myślałam, ze padnę jak mi tyle krwi spuszcza bo ja nawet krwi nie mogę oddawać ze względu na wagę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 20:55
EwaP lubi tę wiadomość
[/url]
-
Czy któraś z was choruje na astmę? Ja do tej pory od wznowienia miałam ją mega łagodną. Dzisiaj byłam u teściowej i po 15 minutach w truskawkach dostałam sporej wysypki na rękach i chrypki czego nigdy tak gwałtownie nie miałam, ale szybko przeszło. Teraz posprzątałam w jednej szafie ciuchy, a to wiadomo chcąc nie chcąc siedlisko roztoczy i pierwszy raz czuję że delikatny kurcz oskrzeli dostałam i oddech gorszy. Mam lek aspulmo na taki wypadek, ale nie zapytałam ostatnio lekarki czy mogę go w ciąży stosować, bo do tej pory nigdy nie był potrzebny
A w ulotce pisze standard, stosować tylko jeśli korzyści dla matki większe niż potencjalne ryzyko..
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Domi, buraki. Dużo buraków
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
2 ❄❄ -
To może ktoś z Polski wyśle Ci tabletki z burakow. Ja nigdy nie stosowalam to nawet nie wiem jak sie nzaywają, ale u mnie w pracy dużo dziewczyn się nimi ratuje przed badaniami okresowymi żeby lekarz nie marudził
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄ -
Domi$ wrote:Oj MarCza współczuję przeżyć
Widzę że zaczęłam trochę dyskusje o kwasie foliowym i witaminkach więc może przy okazji zapytam może znacie jakiś domowy sposób żeby podnieść hemoglobine bo mam w dolnej granicy?
Koleżanka z pracy jadła dużo mandarynek i ponoć pomaga
Kubuś -
Czesc dziewczyny a mi dzis oprocz porannego witania wc dzien dopisal jakbym w ciazy nie byla. Pierw zakupy w sklepie dla mam hehehe niestety musialam kupic staniki i spodnie z pasem na brzuchol. Po wczesniejszej cc jakos bardziej mi brzuchol wyszedl niz w poprzedniej ciazy i niestety tylko spodniez pasem na brzuch mnie ratuja. Pozniej spacerek powrot do domu jako ze w koncu u nas w UK pogoda jak lato to i grilla z mezem zrobilismy i nawet trawe podkosiarka scinalam. Super dzien zero dolegliwosci. A na mldosci mam juz sposob. Wstaje pije szklanke wody mineralnej pozniej wc i jakby reka odjal zero pozniej mdlosci. Ale opowiem wam hit. Jak bylam w sklepie dla ciezarowek czekalam na wolna przymierzalnie, wyszla babeczka mloda, zadbana itp ja po niej wchodze a tam jeden wielki cuchnacy zapach potu. Myslalam ze nie wytrzymam to zaczelam wachac swoje perfumy zeby dac rade. Nikomu takiego przezycia nie zycze. Prawie zeszlam.
A co do podniesienia krwinek to polecam czerwonego grejfruta i sok z czarnej porzeczki
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace i badania
*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***
-
MarCza ważne że z dzidzią ok musisz trochę odpocząć
wszamanka ja mam astmę i niekiedy muszę wziąć wziewy, na szczęście rzadko ale to raczej konieczność żeby się nie udusić.
Witam nowe mamusie
Ja miałam smutne popołudnie, samochód potrącił psa mojego brata i spędziliśmy całe popołudnie na pogotowiu weterynaryjnym. Bidulek cały jest w krwiakach i ranach, serce mi pękało z żalu. Jutro kolejna wizyta na kroplówki zastrzyki i sprawdzenie czy krew w jamie brzusznej sie wchłania czy wzrastajestem wariatką na punkcie psów, bierzemy je z fundacji lub schroniska i są to psy po wielkich przejściach i chcemy im dać dobry ciepły dom.
Ale się rozpisałam...ale musiałam to wyrzucić z siebieBartuś 26 Tc [*] aniołek
Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
Madzia1888 dla mnie te śmierdzące przymierzalnie to koszmar, zawsze wtedy się stresuje, że jak wyjde to ktoś pomyśli, że to po mnie
a wystarczy sie myc i uzyc antyperspirantu
Pisałyście o ćwiczeniach, ja kupiłam plyte " Aktywna w ciąży" Fit Mom Ania Dziedzic, bardzo fajny zestaw cwiczen, polecamoprocz tego staram sie duzo spacerowac.
MarCza czyli wychodzi na to, że ten krwiak jednak był i pękł? Co za historia:( ważne, że z dzidzią wszystko ok! Trzymaj sie :*
-
Cześć dziewczyny
Chyba jestem najmłodsza z Was wszystkich - 20 stuknęło niedawno
Co do witamin to biorę femibion 1 i vigantoletten 1000x2, ale to z zalecenia endokrynologa, bo mój gin nawet o kwasie foliowym mi nie powiedział
Z wagą na razie bez zmian, na początku ciąży schudłam 5 kg (miałam dietę, oczywiście nie wiedziałam o ciąży) i póki co nic jeszcze nie przybyło.
Mam jeszcze pytanie co do badań prenatalnych. Jest to moja pierwsza ciąża i nie mam zielonego pojęcia o tym, mianowicie mój gin polecił zrobienie tych badań. Osobiście też myślę, że warto. Aczkolwiek wizyty mam prywatnie i to badanie również prywatnie. Szukałam już w Internecie gabinety gdzie się robi takie badania, ale po pierwsze nic szczególnego i z dobrymi opiniami nie znalazłam, a po drugie koszt. Dodatkowo nie wiem do końca co to jest to badanie prenatalne. Cena za usg to ok 250 zł i test pappa to drugie 250 zł... Nie wiem czy jest coś co obejmuje jedno i drugie i cena nie jest kosmiczna? Proszę o poradę jeśli macie wiedzę na ten temat. Badania muszę zrobić jeszcze w tym miesiącu.EwaP lubi tę wiadomość
[/url]
-
Lali tez kupilam ta ksiazke tylko jeszcze czekam az w koncu do mnie dotrze. Ale widze ze juz sie oplacalo po twojej opinii.
MarCza najwazniejsze ze z fasolka wszystko dobrze. Trzymaj sie i nie denerwuj
*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***
-
Marcza lez i lez. Tez leżałam. W pracy poszłam do wc i cos poleciało, potem znowu załozylam podpaske i myslalam ze to koniec. Tel do gina do szpitala i jak Ty. Dal mi cos na wstrzymanie krwawienia i potem przeszlo. Lez najlepiej na plecach i serio malo chodz. Moze jak sie krwaei to sie to wylewa i jest ok bo u mnie po tyg krwiaka brak. Ksiazki niech Ci maz zalatwi, jak mozesz na balkonie polezec by tlenu zlapac tez ok.
Rosana my 5 lat po slubie a moj ostatanio siedzi w komorkach od wczoraj od 2 tyg. Jak dziecko ale leje na to i korzystam z tego ze w spokoju moge ksiazki poczytac. A dzis w sumie na festynie bylismy z synem w fabryce maskotel i luz. Czasem wole spokoj jak moj nerwus. Haha w tej chwili z nowego tel zadzwonil do mnie z drugiego pokoju bym sobie numer zapisala. No i nie powiem bo na festynie mi i synowi tylko zdjecia tel pykał. Faceci czasem potrzebuja czasu. Musza tez do niektorych spraw dojrzec ale warto powiedziec czasem mu ze cos Cie rani albo ze czegos potrzbujesz.
Ze mnie mega pieszczoch i biedny moj 4 latek bo mama sie chce przytulac hehe
Dzis spotkalam kumpele z dwoma synami i mezem. Ale marze bysmy juz tez bylk taka 4 osobowa rodzina i by nam tym razem sie udało. Co do 3 ciego dziecia nie zdecyduje sie juz bo ta ciaza teraz to dla mnie duze nerwy i stres i po prostu juz bym nie dala rady chyba.
Co do witamin poza lutką i dupkiem mam mocniejszy kwas foliowy. No i jak ktos sama wlaczylam magnez b6 przy krwiaku. Wit jak mi dr kaze. Zawsze jadlam kanapki z warzywami i owoce bo juz dbalam o wit wiedzac ze bede chciala znowu sprobowac. Jak wyjda w badaniach jakies braki albo gin kaze to witaminy. Jak z synem bylam w ciazy duzo sie mowilo ze od tych wit sie duze dzieci rodza i nie ma co przesadzac.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
MarCza bardzo się cieszę, że z Twoim Kruszynkiem wszystko dobrze
To najważniejsze:-) Ale to musiało być straszne przeżycie. Kochana leż, odpoczywaj, czytaj książki, nadrabiam zaległości filmowe i się relaksuje
Może to nawet plus, że to wakacje, bo jest Mąż który może się zająć dziećmi. Trzymam mocno kciuki i ściskam mocno
PeggySue wrote:Blueberry ja tez mam Emelki takie trampeczki dla Mai ale rak samo sie jej chodzi jak w adidasach z nike. Sandałki na razie dostała jakies no name od babci ale planuje kupić emele lub może mrugaly. Zobacz sobie na mrugale ale cenowo podobnie jak emel chyba. To są jedne z jej pierwszych chodzących butów wiec wole więcej za nie wydać bo mieliśmy problemy z lewa strona szczególnie ze skrzywiona stopa i nie oszczędzam na butach na razie
PeggySue ja też myślę, że nie ma co oszczędzać na butach. Moja siostra jest fizjoterapeutką i cały czas mi powtarza, że dopóki dziecko nie nauczy się bardzo dobrze chodzić i nie wyprofiluje stopy to trzeba inwestować w buty. Bo później jest płaskostopie, skrzywione kolana i później dziecko niszczy każde buty. Ona jest przewrażliwiona na tym punkcie, ale korzystam z jej rad,bo później rehabilitacja dużo droższaTrudno, kupię Emelki:-)
-
Beata1987 wrote:wszamanka ja mam astmę i niekiedy muszę wziąć wziewy, na szczęście rzadko ale to raczej konieczność żeby się nie udusić.
Dzisiaj na szczęście zamknęłam szafę, wyszłam na balkon i samo przeszło, ale stracha mi napędziło i muszę iść do lekarza się zapytać co w takich sytuacjach. A bylam tydzien temu i wszytko było idealnie..
Współczuję przeżyć z psinką, też kocham zwierzaczki, przeżyłam śmierć mojego staruszka, dla niektorych to tylko zwierzęta, ale wiem że dla niektorych taki zwierz to jak członek rodziny.
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄