X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia8966 wrote:
    Ja w poprzednich ciążach nie wiedziałam kiedy miałam owulacjce. Nawet mi to nie było potrzebne. Chcieliśmy dzicie to robiliśmy. Trwało to od 4-6 miesięcy :-P
    Teraz też chcieliśmy ale nie musiało być na już :-) sex na spontanie jest najlepszy :-D
    Kochaliśmy się z mężem 17 kwietnia przy cyklach 30-31 dniowych nawet nie myslałam wtedy o ciąży. Ale po kilku dniach zaczęły mnie boleć piersi i zrobiłam sie senna :-P i okazało sie że jednak jestem :-D czyli jedno podejście :-P
    Super, najważniejsze że się udało, jak się o tym tak nie myśli to najlepiej wychodzi :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam, pisałam i wszystko mi się skasowało ...

Tak po krotce ;)
    Witam wszystkie nowe mamusie :*

Ginek mówił, że jeśli się czujemy na siłach to spokojnie można jeździć rowerem :)W poprzedniej ciąży nie jeździłam bo chuchałam i dmuchałam na siebie :P teraz jeśli będę na siłach to będę na pewno jeździć ;)

Co do samopoczucia nadal bezobjawowo! Ale się cieszę :D No dobra... jestem senna,a le to chyba normalne na początku ;)

Wczoraj spędziliśmy wspaniały dzień na wsi przy grillu, a dzisiaj wracam do szarej rzeczywistości, sprzątanie, pranie itp... ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... mdłości są wstrętne :( mam jak jestem głodna, jakiś czas nic nie zjem, jak rano wstaje, wieczorem i jak zjem porcję normalną. Nie są co prawda jakieś gigantyczne... Ale denerwują :p dziś idę na betę i tsh. Zobaczymy potem w środę jeszcze raz i czy ładnie przyrasta :) A jak tsh będzie za wysokie to wizyta będzie szybciej niż planowana na 23 maja

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Pisałam, pisałam i wszystko mi się skasowało ...

Tak po krotce ;)
    Witam wszystkie nowe mamusie :*

Ginek mówił, że jeśli się czujemy na siłach to spokojnie można jeździć rowerem :)W poprzedniej ciąży nie jeździłam bo chuchałam i dmuchałam na siebie :P teraz jeśli będę na siłach to będę na pewno jeździć ;)

Co do samopoczucia nadal bezobjawowo! Ale się cieszę :D No dobra... jestem senna,a le to chyba normalne na początku ;)

Wczoraj spędziliśmy wspaniały dzień na wsi przy grillu, a dzisiaj wracam do szarej rzeczywistości, sprzątanie, pranie itp... ;)
    Ja tez prawie bezobjawowo, czasami mi lekko niedobrze, ale to nic w porównaniu do tamtej, aż się zaczynam martwić czy wsio ok.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boróweczka oby wszystko było ok kochana :*

No są wstrętne, ale wtedy czułam tę ciążę. A teraz się martwię, że coś nie tak skoro nie ma objawów, bo tak mi inaczej. Jak już ujrzę dzieciątko i serduszko, to już nie muszę mieć objawów ale teraz ta taka niepewność ;)

boróweczka, wszamanka lubią tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy jakieś tam mam, rano mi trochę robi się słabo i niedobrze, ale leciutko dosłownie...mdłości nie chcę, mogą być inne objawy bardziej dogodne :D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Ja tez prawie bezobjawowo, czasami mi lekko niedobrze, ale to nic w porównaniu do tamtej, aż się zaczynam martwić czy wsio ok.

Kochana nie ma co się martwić na zapas ;) Niektóre kobiety o prostu przechodzą tak ciążę, a że w poprzedniej ciąży lekko nie było to nie znaczy, że i ta taka musi być :D

Offca88 lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Znaczy jakieś tam mam, rano mi trochę robi się słabo i niedobrze, ale leciutko dosłownie...mdłości nie chcę, mogą być inne objawy bardziej dogodne :D

Żeby to tak można było sobie wybierać... to ja bym zaklepała mniejszy apetyt, a najlepiej to wstręt to fast foodów i słodyczy :D

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Super, najważniejsze że się udało, jak się o tym tak nie myśli to najlepiej wychodzi :)

Dokładnie jak sie mocno o tym myśli to nie wychodzi :-)

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• Ana. Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie słuchajcie wzięło na... mięcho! Jak ogólnie to mięsa niemalże nie jem, czasem się zdarzy - to tak od wczorajszej kolacji mogłabym wrzucać w siebie wszystko co mięsne - kotleta, szynkę, kurczaka :D Nie poznaję sama siebie :D

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    A mnie słuchajcie wzięło na... mięcho! Jak ogólnie to mięsa niemalże nie jem, czasem się zdarzy - to tak od wczorajszej kolacji mogłabym wrzucać w siebie wszystko co mięsne - kotleta, szynkę, kurczaka :D Nie poznaję sama siebie :D

W pierwszej ciąży doszukiwałam się wszelkich objawów wpływających na płeć dziecka, z tego co czytałam miłośniczki mięsa mogą spodziewać się chłopców :P To tak pół żartem pół serio :P ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:

Jakby można było tak sobie wybierać... to ja poproszę wstręt do jedzenia, a zwłaszcza do fast foodów i słodkiego :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nic z objawow no oprocz tego ze nie mam @ ale ja chyba juz tak mam w zadnej ciazy nie mialam torsji mdlilo mnie delikatnie w pierwszej ciazy i mialam wstret do zapachow i zero zachcianek... w pierwej ciazy przytylam 15 kg a to dlatego ze robilismy remont i mieszkalam na ten czas u mamy wiec wiadomo cigle bylo jedz jedz jedz! A przy synku 10 kg przybralam wrocilam juz do wagi sprzed ciąży wiec startujemy z tego samego pułapu co wtedy wiec zobaczymy ;-)

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze zjadam literki ale pisze z tel a ten dziad sie zacina i niekiedy nie nadaza za moim pisaniem ;-)

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza piękna waga, marzę o tym, żeby przytyć mniej niż 20 kg :P wydaje mi się, że na objawy jeszcze przyjdzie czas, ale oby jak najbardziej łagodne :D

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh pisalam taki ladny dlugi post i dupa blada :/ wciello go .. cos dzis nam forum szfankuje :/

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Dziękuję :) ja wolałabym chłopca dla synka, no i jakoś chyba prościej się wychowuje :P Widzę po znajomych :D Oczywiście to nie reguła...:) Wiadomo że najlepiej to zdrowe, a dziewczynka to lepsza kiedyś w życiu znowu dla mamy :) Wszędzie są plusy :)

A staraliście się pod kątem płci? My w sumie nie patrzyliśmy na to, byle się udało :D
    W sumie to w ogóle się nie staraliśmy ale bardzo bym się cieszyła gdyby była córka. Mąż o tym marzy :-)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam wstręt do mięsa i zamiłowanie do słodyczy a jest chłopak więc różnie bywa z tymi stereotypami ;-) teraz póki co jem wszystko ale od dwóch dni lekkie mdłości. W pierwszej ciąży podobnie było

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również miałam wstręt do mięsa a slodyczee pochłonęłam ale tylko do połowy ciazy bo potem dieta cukrzycowa. Dlatego 7 kg przytylam. Teraz znowu chlone slodycze i slone. Wczoraj musiałam śledzia :) a tak to strasznie spac się chce.
    W środę wizyta zobaczymy czy już będzie coś widać i słuchać :)

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • zamyślOna Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nie odzywałam się przez weekend bo byłam u babci;) U mnie wszystko okej poza tym że miałam biegunkę przez 3 dni i tak mnie brzuch bolał że nie wiedziałam co się dzieje i myślałam że poronię. Ale już chyba jest dobrze. Poza tym muszę często jeść bo mi słabo i niedobrze się robi, ale wcześniej tez tak miałam przez karmienie piersią choć teraz i tak chyba troszkę więcej jem. Nie wiem jak to ze mną będzie Lilka mi z cycków zabiera okruszek od środka obym jakoś dała radę :) Lilka to cycoholik i nie będzie łatwe oduczenie jej. Nie wiem czy dam radę karmić całą ciąże, muszę stopniowo dawać coraz mniej w ciągu dnia chyba. Kolejna sprawa NOC jest straszna Lilka się nauczyła spać z nami w łóżku i jak próbuje żeby spała u siebie w łóżeczku to płacze budzi się co 1,5-2h i płaczę po prostu padam. Nie wiem co robić? Może któraś zna dobry sposób na nauczenie dziecka (8miesiecy) na spanie w swoim łóżeczku żeby nie budziła mi się cho chwile z płaczem????? Dodam że opcja niech ryczy aż uśnie odpada( ona po 2 minutach płaczu się dusi i nie może oddychać):(

klz9df9h3ekc7094.png

f5c00dc58b.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ