X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza po trzecim cieciu właściwie tak samo jak poprzednio. Bardzo szybko dochodziłam do siebie. Następnego dnia juz normalnie chodziłam, tylko przy siadaniu troszkę bolało a to dlatego że nie miałam cięcia w uśmiech tylko od pępka w dół. Nie martw sie będzie ok.

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowicie o porodach ja miałam szczęście bo miałam dwa siłami natury ale obie rodzilam nocą. Starsza obudziła mnie jak wody mi odeszły to była 2.00 dopiero po 30 minutach zaczęły się skurcze czyli 2.30 nim przyjechało pogotowie i dojechalam minęło trochę odrazy na porodowke i do rodzenia bo juz skurcze parte i o 4.10 miałam na świecie mała ale lekarz nacisnal mi na brzuch i byłam po prostu zmasakrowana położna szyła mnie prawie godzinę a miała co szyc. Z druga zas o 2.30 obudził mnie pierwszy silny Skórcz ale bez paniki do momentu jak zasnelam i dostalam takiego Skórczu ze wszystkich w domu obudzilam tak wrzasnelam i szpital a tam mowilam położnej ze nie urodzenia jej bo jest wielka eee tam dużo wód masz a to ze brzuch duży to żaden powód do zmartwień tu trochę gorzej dłużej mnie trzymało ale 6.08 miała córkę na świecie 4240wagi 58 cm ale tu miałam dwa szwy tylko. A trzeciego porodu tez się boje bol jest ale więcej strachu ale miałam szybkie porody jak słyszę o 13,17 godzinach mleczarni masakra i ja jestem pełną podziwu kobietom które to przetrwały. A boli krzyżowych nigdy nie przeżyła wiec nie wiem nawet jaki to bol

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • cati Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swojego porodu wole nie opisywac :P bo wystrasze wszystkie tu obecne nastawione na poród nautralny... po tym wszystkim w sumie zastanawiam sie czy nastepne dziecko tez bedzie takim problemem...

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki! Obecnie jestem w 5 tygodniu i 2 dniu, strasznie się boję o moją wyczekaną pierwszą ciążę. Czy Was też pobolewa brzuch? Mam lekkie okresowe bóle co jakiś czas i naprzemienne kłucie jajników. Świruję już, a jak wsłuchuję się w swoje ciało, to wydaje mi się, że boli bardziej i częściej - schiza taka:) Kiedy idziecie na pierwszą wizytę? Lekarz kazał mi wytrzymać jak najdłużej, ale w piątek kończy mi się Luttagen (progesteron), więc muszę iść, bo raczej nie powinno się chyba przerywać zażywania. Pozdrawiam Was!

lula88 lubi tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza pozazdrościć sił u mnie ciężko głupim staniem w kościele się zmeczykam :/
    Ja też miałam cc i źle znioslan bol i ogólnie to szarpanie z brzucha itd. Też ok 2 tyg dochodziłam do siebie. Po dobie musiałam się dzieckiem zająć już dobrze ze leki dawali bo bym chyba wykitowała

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Hej dziewuszki! Obecnie jestem w 5 tygodniu i 2 dniu, strasznie się boję o moją wyczekaną pierwszą ciążę. Czy Was też pobolewa brzuch? Mam lekkie okresowe bóle co jakiś czas i naprzemienne kłucie jajników. Świruję już, a jak wsłuchuję się w swoje ciało, to wydaje mi się, że boli bardziej i częściej - schiza taka:) Kiedy idziecie na pierwszą wizytę? Lekarz kazał mi wytrzymać jak najdłużej, ale w piątek kończy mi się Luttagen (progesteron), więc muszę iść, bo raczej nie powinno się chyba przerywać zażywania. Pozdrawiam Was!
    To dobrze ze masz objawy tzn ze przygotowuje sue ciało rozciąga się w środku . Nie dopatruj się złego dbaj o siebie i myśl pozytywnie to połowa sukcesu.

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata 1987 a jeszcze tak zapytam dlaczego mialas inne ciecie niz w uśmiech jeżeli oczywiście moge zapytac czy to z racji trzeciego cc bo juz sie wystraszylam bo u mnie bedzie tylko odstepu od ostatniej cesarki 14 msc i chcialabym ciecie znowu w usmiech blizna juz jest ladnie zagojona bo jakby mi zrobili od pepka w dol to juz w ogole bym ciekawie wygladala bo mam jeszcze blizny po laparoskopii pecherzyka ;-)

Lula88 mysle ze to kwestia formy. Zawsze staram sie byc aktywna biegam cwicze mam w chacie do ogarniecia 6 pokoi i ogrodek oraz psa z adhd goldena w pracy tez zawsze w ruchu przy 25 dzieciakach nie da sie posiedziec ;-) ostatnio w ciazy bylam na l4 od razu i myslalam ze mnie rozniesie wiec wzielam sie za renowacje starych mebli i tak minela mi cala ciąża i przynajmniej nie mialam glupich mysli ;-)

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam 15 godzin. :D było fajnie. Bolalo w ciul i juz po stwierdziłam ze nigdy więcej. Parę dni później mi przeszło i juz chciałam znów być w ciąży. Udało się dopiero teraz przy karmieniu piersią. W sumie karmie juz tylko w nocy.

BEATA TAK strasznie mi przykro ze masz za sobą takie przeżycia. Bardzo mocno wierze ze tym razem urodzisz śliczne zdrowe dzieciątko. Kibicuje ci ogromnie.

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka85 mnie też okresowo boli brzuch. Teraz już jakby mniej.
    Do lekarza idę we środę,mam już mieć mocz ze sobą i dostanę skierowania na badania.
    Macie robioną grupę krwi?

200602021762.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)

AnnaMaja ja juz robiłam grupe krwi wczesnej, na wizyte do gina wezme ze soba. Czasem jest tak ze trzeba "udowodnić" jaka ma sie grupe, duzo zalezy od lekarza.

Toksoplazmozę robia na nfz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 15:35

AnnaMaja lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nobelka. Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja wrote:
    Opolanka85 mnie też okresowo boli brzuch. Teraz już jakby mniej.
    Do lekarza idę we środę,mam już mieć mocz ze sobą i dostanę skierowania na badania.
    Macie robioną grupę krwi?
    Ja pokazalam ginowi ksiazeczke honorowego dawcy krwi i wystarczylo. Dodam ze ja mam ARh- a maz 0rh+ i mogl wystapic konflikt serologiczny ale nie musialam udowadniac jaka grupe krwi ma moj maz wystarczylo tylko ze powiedzialam.

AnnaMaja lubi tę wiadomość

17u9vcqgd48ok8ue.png
    h44eflw1nmtbwviz.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza w ten sposób robią cc w przypadku ratowania życia dziecka lub mamy. Tak miałam pierwszą i kolejne tną tak samo dlatego nie masz się co martwić :)
    Amy ja też mam nadzieje że wszystko dobrze sie skończy i maluszek będzie zdrowy. Panika jest ale przeszłość nie daje o sobie zapomnieć. Na pierwszej wizycie już byłam także jak narazie wszystko jest ok

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • Rudaaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:

Opolanka mnie tez pobolewa caly czas. Ale jutro mam pierwsza wizyte u gina. Może troche za wcześnie ale...dłużej nie wytrzymam ;p najwyżej za tydzień lub 2 pojde znów.

34bwleb4kv6s3vm1.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudaaa wrote:
    Opolanka mnie tez pobolewa caly czas. Ale jutro mam pierwsza wizyte u gina. Może troche za wcześnie ale...dłużej nie wytrzymam ;p najwyżej za tydzień lub 2 pojde znów.

Rudaaa, Opolanka, mam podobnie. Ból jest delikatny, ale często o sobie przypomina. Skoro tyle z nas tak ma, to pewnie to normalne :)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudaaa wrote:

Ja ide we wtorek to bedzie 5 tydzień i 4 dzień :-) zobaczymy co wydzie na usg.
    W ostatniej ciąży też byłam w 5 tc i 4 dniu i juz było widać moją fasolkę. Mam nadzieje że tym razem też bedzie :-)

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• wariatka3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia8966 wrote:
    W ostatniej ciąży też byłam w 5 tc i 4 dniu i juz było widać moją fasolkę. Mam nadzieje że tym razem też bedzie :-)
    Ja byłam na USG w 5tyg 2dniu ciąży to pęcherzyk widać ale na USG jest ciut mniejszy niż z daty OM bo wychodzi na 4tc 2d wiec tydzień różnicy mi kazał czekać i być spokojnym narazie jest tak jak powinno być. Czekam na wizytę następną 19 maja wtedy następne USG. Ale mam wielka nadzieje ze wtedy usłyszeć serduszko mojej kropeczki ale muszę poczekać trochę.
    Ja po ciazach mam trochę brzuszka ale wiecie co ja się źle w spodniach czuje wpija mi się guzik a w leginsach wyglądem na 3 miesiąc ciąży. Tylko ja tak mam ze jednak brzuszek zmienił swoja objętość w tak wczesnej ciąży ??

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Rudaaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia8966 wrote:

U mnie bedzie dopiero 5+2 ;/ Doktorek kazał przyjsc wiec ide!

34bwleb4kv6s3vm1.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatka u mnie przy każdej jednej ciąży z okresu wychodziło co innego niż na usg. Na usg zawsze ciąża była o tydzień młodsza i termin porodu miałam ustawiany według usg a i tak każdą ciąże przenosiłam od tygodnia do dwóch :-P
    Co do brzuszka to mi też dużo zostało :-P i dokładnie tak jak u Ciebie w leginsach mam od kilku dni meeega opięty ale nie przeszkadza mi to ;-) gorzej z moimi piersiami bo chyba już niedługo bede musiała zmienić rozmiar stanika :-P

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• joasia8966 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatka u mnie przy każdej jednej ciąży z okresu wychodziło co innego niż na usg. Na usg zawsze ciąża była o tydzień młodsza i termin porodu miałam ustawiany według usg a i tak każdą ciąże przenosiłam od tygodnia do dwóch :-P
    Co do brzuszka to mi też dużo zostało :-P i dokładnie tak jak u Ciebie w leginsach mam od kilku dni meeega opięty ale nie przeszkadza mi to ;-) gorzej z moimi piersiami bo chyba już niedługo bede musiała zmienić rozmiar stanika :-P

wariatka3 lubi tę wiadomość

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• joasia8966 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudaaa wrote:
    U mnie bedzie dopiero 5+2 ;/ Doktorek kazał przyjsc wiec ide!

Ja jak do mojego dzwoniłam to też mówił że to już powinno być coś widac i ze mam przyjechać. Tylko no tak jak pisałam wcześniej mi z usg zawsze ciąża wychodzi tydzień młodsza :-/

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ