STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MarCza po trzecim cieciu właściwie tak samo jak poprzednio. Bardzo szybko dochodziłam do siebie. Następnego dnia juz normalnie chodziłam, tylko przy siadaniu troszkę bolało a to dlatego że nie miałam cięcia w uśmiech tylko od pępka w dół. Nie martw sie będzie ok.
Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
Mowicie o porodach ja miałam szczęście bo miałam dwa siłami natury ale obie rodzilam nocą. Starsza obudziła mnie jak wody mi odeszły to była 2.00 dopiero po 30 minutach zaczęły się skurcze czyli 2.30 nim przyjechało pogotowie i dojechalam minęło trochę odrazy na porodowke i do rodzenia bo juz skurcze parte i o 4.10 miałam na świecie mała ale lekarz nacisnal mi na brzuch i byłam po prostu zmasakrowana położna szyła mnie prawie godzinę a miała co szyc. Z druga zas o 2.30 obudził mnie pierwszy silny Skórcz ale bez paniki do momentu jak zasnelam i dostalam takiego Skórczu ze wszystkich w domu obudzilam tak wrzasnelam i szpital a tam mowilam położnej ze nie urodzenia jej bo jest wielka eee tam dużo wód masz a to ze brzuch duży to żaden powód do zmartwień tu trochę gorzej dłużej mnie trzymało ale 6.08 miała córkę na świecie 4240wagi 58 cm ale tu miałam dwa szwy tylko. A trzeciego porodu tez się boje bol jest ale więcej strachu ale miałam szybkie porody jak słyszę o 13,17 godzinach mleczarni masakra i ja jestem pełną podziwu kobietom które to przetrwały. A boli krzyżowych nigdy nie przeżyła wiec nie wiem nawet jaki to bolJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
ja swojego porodu wole nie opisywac bo wystrasze wszystkie tu obecne nastawione na poród nautralny... po tym wszystkim w sumie zastanawiam sie czy nastepne dziecko tez bedzie takim problemem...
-
Hej dziewuszki! Obecnie jestem w 5 tygodniu i 2 dniu, strasznie się boję o moją wyczekaną pierwszą ciążę. Czy Was też pobolewa brzuch? Mam lekkie okresowe bóle co jakiś czas i naprzemienne kłucie jajników. Świruję już, a jak wsłuchuję się w swoje ciało, to wydaje mi się, że boli bardziej i częściej - schiza taka:) Kiedy idziecie na pierwszą wizytę? Lekarz kazał mi wytrzymać jak najdłużej, ale w piątek kończy mi się Luttagen (progesteron), więc muszę iść, bo raczej nie powinno się chyba przerywać zażywania. Pozdrawiam Was!
lula88 lubi tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
MarCza pozazdrościć sił u mnie ciężko głupim staniem w kościele się zmeczykam
Ja też miałam cc i źle znioslan bol i ogólnie to szarpanie z brzucha itd. Też ok 2 tyg dochodziłam do siebie. Po dobie musiałam się dzieckiem zająć już dobrze ze leki dawali bo bym chyba wykitowała
-
Opolanka 85 wrote:Hej dziewuszki! Obecnie jestem w 5 tygodniu i 2 dniu, strasznie się boję o moją wyczekaną pierwszą ciążę. Czy Was też pobolewa brzuch? Mam lekkie okresowe bóle co jakiś czas i naprzemienne kłucie jajników. Świruję już, a jak wsłuchuję się w swoje ciało, to wydaje mi się, że boli bardziej i częściej - schiza taka:) Kiedy idziecie na pierwszą wizytę? Lekarz kazał mi wytrzymać jak najdłużej, ale w piątek kończy mi się Luttagen (progesteron), więc muszę iść, bo raczej nie powinno się chyba przerywać zażywania. Pozdrawiam Was!
-
Beata 1987 a jeszcze tak zapytam dlaczego mialas inne ciecie niz w uśmiech jeżeli oczywiście moge zapytac czy to z racji trzeciego cc bo juz sie wystraszylam bo u mnie bedzie tylko odstepu od ostatniej cesarki 14 msc i chcialabym ciecie znowu w usmiech blizna juz jest ladnie zagojona bo jakby mi zrobili od pepka w dol to juz w ogole bym ciekawie wygladala bo mam jeszcze blizny po laparoskopii pecherzyka
Lula88 mysle ze to kwestia formy. Zawsze staram sie byc aktywna biegam cwicze mam w chacie do ogarniecia 6 pokoi i ogrodek oraz psa z adhd goldena w pracy tez zawsze w ruchu przy 25 dzieciakach nie da sie posiedziec ostatnio w ciazy bylam na l4 od razu i myslalam ze mnie rozniesie wiec wzielam sie za renowacje starych mebli i tak minela mi cala ciąża i przynajmniej nie mialam glupich mysli -
Ja rodziłam 15 godzin. było fajnie. Bolalo w ciul i juz po stwierdziłam ze nigdy więcej. Parę dni później mi przeszło i juz chciałam znów być w ciąży. Udało się dopiero teraz przy karmieniu piersią. W sumie karmie juz tylko w nocy.
BEATA TAK strasznie mi przykro ze masz za sobą takie przeżycia. Bardzo mocno wierze ze tym razem urodzisz śliczne zdrowe dzieciątko. Kibicuje ci ogromnie. -
Witajcie
AnnaMaja ja juz robiłam grupe krwi wczesnej, na wizyte do gina wezme ze soba. Czasem jest tak ze trzeba "udowodnić" jaka ma sie grupe, duzo zalezy od lekarza.
Toksoplazmozę robia na nfz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 15:35
AnnaMaja lubi tę wiadomość
-
AnnaMaja wrote:Opolanka85 mnie też okresowo boli brzuch. Teraz już jakby mniej.
Do lekarza idę we środę,mam już mieć mocz ze sobą i dostanę skierowania na badania.
Macie robioną grupę krwi?AnnaMaja lubi tę wiadomość
-
MarCza w ten sposób robią cc w przypadku ratowania życia dziecka lub mamy. Tak miałam pierwszą i kolejne tną tak samo dlatego nie masz się co martwić
Amy ja też mam nadzieje że wszystko dobrze sie skończy i maluszek będzie zdrowy. Panika jest ale przeszłość nie daje o sobie zapomnieć. Na pierwszej wizycie już byłam także jak narazie wszystko jest okBartuś 26 Tc [*] aniołek
Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
Opolanka 85 wrote:Hej dziewuszki! Obecnie jestem w 5 tygodniu i 2 dniu, strasznie się boję o moją wyczekaną pierwszą ciążę. Czy Was też pobolewa brzuch? Mam lekkie okresowe bóle co jakiś czas i naprzemienne kłucie jajników. Świruję już, a jak wsłuchuję się w swoje ciało, to wydaje mi się, że boli bardziej i częściej - schiza taka:) Kiedy idziecie na pierwszą wizytę? Lekarz kazał mi wytrzymać jak najdłużej, ale w piątek kończy mi się Luttagen (progesteron), więc muszę iść, bo raczej nie powinno się chyba przerywać zażywania. Pozdrawiam Was!
Opolanka mnie tez pobolewa caly czas. Ale jutro mam pierwsza wizyte u gina. Może troche za wcześnie ale...dłużej nie wytrzymam ;p najwyżej za tydzień lub 2 pojde znów. -
Rudaaa wrote:Opolanka mnie tez pobolewa caly czas. Ale jutro mam pierwsza wizyte u gina. Może troche za wcześnie ale...dłużej nie wytrzymam ;p najwyżej za tydzień lub 2 pojde znów.
Rudaaa, Opolanka, mam podobnie. Ból jest delikatny, ale często o sobie przypomina. Skoro tyle z nas tak ma, to pewnie to normalneOpolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Rudaaa wrote:Opolanka mnie tez pobolewa caly czas. Ale jutro mam pierwsza wizyte u gina. Może troche za wcześnie ale...dłużej nie wytrzymam ;p najwyżej za tydzień lub 2 pojde znów.
Ja ide we wtorek to bedzie 5 tydzień i 4 dzień zobaczymy co wydzie na usg.
W ostatniej ciąży też byłam w 5 tc i 4 dniu i juz było widać moją fasolkę. Mam nadzieje że tym razem też bedzie
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
joasia8966 wrote:Ja ide we wtorek to bedzie 5 tydzień i 4 dzień zobaczymy co wydzie na usg.
W ostatniej ciąży też byłam w 5 tc i 4 dniu i juz było widać moją fasolkę. Mam nadzieje że tym razem też bedzie
Ja po ciazach mam trochę brzuszka ale wiecie co ja się źle w spodniach czuje wpija mi się guzik a w leginsach wyglądem na 3 miesiąc ciąży. Tylko ja tak mam ze jednak brzuszek zmienił swoja objętość w tak wczesnej ciąży ??
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
joasia8966 wrote:Ja ide we wtorek to bedzie 5 tydzień i 4 dzień zobaczymy co wydzie na usg.
U mnie bedzie dopiero 5+2 ;/ Doktorek kazał przyjsc wiec ide! -
Wariatka u mnie przy każdej jednej ciąży z okresu wychodziło co innego niż na usg. Na usg zawsze ciąża była o tydzień młodsza i termin porodu miałam ustawiany według usg a i tak każdą ciąże przenosiłam od tygodnia do dwóch
Co do brzuszka to mi też dużo zostało i dokładnie tak jak u Ciebie w leginsach mam od kilku dni meeega opięty ale nie przeszkadza mi to gorzej z moimi piersiami bo chyba już niedługo bede musiała zmienić rozmiar stanika
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Wariatka u mnie przy każdej jednej ciąży z okresu wychodziło co innego niż na usg. Na usg zawsze ciąża była o tydzień młodsza i termin porodu miałam ustawiany według usg a i tak każdą ciąże przenosiłam od tygodnia do dwóch
Co do brzuszka to mi też dużo zostało i dokładnie tak jak u Ciebie w leginsach mam od kilku dni meeega opięty ale nie przeszkadza mi to gorzej z moimi piersiami bo chyba już niedługo bede musiała zmienić rozmiar stanika
wariatka3 lubi tę wiadomość
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Rudaaa wrote:U mnie bedzie dopiero 5+2 ;/ Doktorek kazał przyjsc wiec ide!
Ja jak do mojego dzwoniłam to też mówił że to już powinno być coś widac i ze mam przyjechać. Tylko no tak jak pisałam wcześniej mi z usg zawsze ciąża wychodzi tydzień młodsza
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008