X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Hej, przygladam sie niesmialo i kazdej oczywiscie gratuluję.

sama podejzewam u siebie ciaze...bardzo bardzo bym chciala.

jak narazie caly czas chce mi sie spac no i mam duuużo bialego sluzu. (w pierwszej ciazy tez tak mialam)

jak sie teraz by udalo to zostane po raz drugi STYCZNIOWĄ mama. Synek marzy o braciszku <3 :)

aha i mam pytanie, zazwyczaj cykl mialam 30-31 dniowy...ostatnia @ spoznila mi sie 4 dni. i teraz nie wiem kiedy testowac? normalnie po uplywie tych 31 dni czy czekac do 34 dc?? :o
    jak tak to bede wiedziala w srode a jak czekac mam to dopiero w przyszla niedziele sie dowiem aaa a chce juz wiedziec oczywiscie :*

pozdrawiam.
    Rób test teraz sprawdzisz czy wyjdzie :) ja bym próbowała po upływie 31 dni.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackclouds wrote:
    Hej dziewczyny! Dołączam do styczniowek z terminem wyznaczonym z BBF na 14 stycznia. W piątek rano test płytowy pozytywny z blada kreską, wieczorem 10 z cienką kreską i sobota rano 25 bobo test z mocną drugą kreską. To moja druga ciąża mamy już core 7 letnią :) . Czytam, że nie tylko ja cierpię z powodu bólu podbrzusza i mam stresa z tego powodu... najgorzej jest przy gwałtownych ruchach...
    Witaj kochana ;*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam męża przy sobie i położna która opłaciłam. Byłam mega zadowolona. Do dzisiaj mam z nią kontakt. Pomogła mi dużo. A mąż również nie wyobraża sobie nie być. Ja nie krzyczałam. Bo łatwiej mi było cicho siedzieć :) krzyk dodatkowo by mnie osłabił ;) ale każda kobieta ma inaczej ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubrania ja myślę że na krótki rękaw u małego dziecka to jeszcze za wcześnie. Mój chodzi w długich spódniach i bluzka do tego na to jakiś rękawek jeszcze. Taka pogoda jest zdradliwa.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Co do ubrania ja myślę że na krótki rękaw u małego dziecka to jeszcze za wcześnie. Mój chodzi w długich spódniach i bluzka do tego na to jakiś rękawek jeszcze. Taka pogoda jest zdradliwa.

No właśnie tez tak myślę, moja chyba nie lubi ciepła po prostu ;)

My się zbieramy do rodzinki na wieś, miłej niedzieli kochane :*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostry córka też tak się grzeje . Ale siostra i tak ubiera normalnie bo jeszcze lata nie ma ;)
    Miłego dnia ;*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Również mam termin na stycznia. Jestem mamą dwóch aniołków 26 tc, 30 tc i 7 letniego syna. Czeka mnie czwarte cc i troche jestem przerażona.

MarCza lubi tę wiadomość

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • Blackclouds Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Jaka dziś piękna pogoda ;) ja już po porannym podlewaniu trawy ;) . Offca to masz tak jak ja niby już raz rodziłam, a mam staracha przed porodem.

7u223e3k836sfqk5.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem marcową mamusią 2016. Mam do sprzedania detektor tęta płodu Angelsounds. To doskonały uspokajacz matki a także świetna pamiątka, wychwytuje bicie serca dziecka już w 12. tygodniu :) mam paragon, ważną kartę gwarancyjną, dołączam żel do usg potrzebny do słuchania serduszka. W dobrej cenie! Kontakt: [email protected]

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackclouds wrote:
    Dzień dobry! Jaka dziś piękna pogoda ;) ja już po porannym podlewaniu trawy ;) . Offca to masz tak jak ja niby już raz rodziłam, a mam staracha przed porodem.
    Wiesz ja nie mam tak strachu samego w sobie tylko wiem już czym to pachnie i po prostu boję się że znowu będę się tak męczyć. No ale jestem nadziei że teraz pójdzie szybko ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    Witam. Również mam termin na stycznia. Jestem mamą dwóch aniołków 26 tc, 30 tc i 7 letniego syna. Czeka mnie czwarte cc i troche jestem przerażona.
    Bardzo współczuję tak ogromnej straty ;( nawet sobie nie umiem wyobrazić co musiałas czuć. Lekarze wyjaśnili przyczynę ? Jeśli oczywiście nie chcesz to nie odpowiadaj. Super że znowu możesz cieszyć się maleństwem ;*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • elammm Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny straszycie porodami;) mi na samo słowo poród robi się słabo bo dużo się na słuchałam a sama jeszcze nie rodziłam...

w4sqcsqvrkx3o6uz.png
    Kubuś <3
  • cati Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj BEata :) , wspolczuje strat w tak zawasowanej ciazy to nie wyobrazalny ból :( mam nadzieje ze ten fasolek zostanie z toba do konca :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elammm wrote:
    Ale dziewczyny straszycie porodami;) mi na samo słowo poród robi się słabo bo dużo się na słuchałam a sama jeszcze nie rodziłam...
    Nie martw się na szczęście u każdej to inaczej wygląda :) przyjemność to to nie jest. Ale za to jak Ci dadzą dziecko no coś nie do opisania :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyczyna- małowodzie. Było ciężko, nie da sie ukryć. Mam synka z czego sie cieszę, jest moim oczkiem w głowie no i to właściwie on prosił o rodzeństwo dlatego się zdecydowaliśmy. Po 11 miesiącach sie udało ale strach jest. Jestem na leku alventa i martwię sie że zaszkodze dzidzi a odstawić nie mogę. :(

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie szykowalam na naturalny porod a okazalonsie ze mam dziure w siatkowce zamykali mi ja przed porodem laserowo i musialam miec cc:/

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe Mamusie! Przeogromnie mocno trzymam za Was kciuki. Wszystko będzie dobrze! Musi być!!! :)

200602021762.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    Przyczyna- małowodzie. Było ciężko, nie da sie ukryć. Mam synka z czego sie cieszę, jest moim oczkiem w głowie no i to właściwie on prosił o rodzeństwo dlatego się zdecydowaliśmy. Po 11 miesiącach sie udało ale strach jest. Jestem na leku alventa i martwię sie że zaszkodze dzidzi a odstawić nie mogę. :(
    Oj ;( przykro mi bardzo ;( życzę teraz powodzenia ;*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    Ja sie szykowalam na naturalny porod a okazalonsie ze mam dziure w siatkowce zamykali mi ja przed porodem laserowo i musialam miec cc:/
    Trzeba sobie tłumaczyć że tak miało być. ;*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:

Beata 1987 mialam zacytowac a polubilam.... zdecydowanie nie lubie jak odchodzą takie male aniołki i jeszcze w tak zaawansowanym tc :'( ale wiesz co.... przebilas mnie! Ja szykuje sie do trzeciego cc i jestem tez przerażona. .. nie mowiac juz o Tobie... musimy byc dobrej mysli :-) jak mozesz to napisz prosze jak z dochodzeniem do formy bylo u ciebie po trzecim cc

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ