X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Hej, przygladam sie niesmialo i kazdej oczywiscie gratuluję.

sama podejzewam u siebie ciaze...bardzo bardzo bym chciala.

jak narazie caly czas chce mi sie spac no i mam duuużo bialego sluzu. (w pierwszej ciazy tez tak mialam)

jak sie teraz by udalo to zostane po raz drugi STYCZNIOWĄ mama. Synek marzy o braciszku <3 :)

aha i mam pytanie, zazwyczaj cykl mialam 30-31 dniowy...ostatnia @ spoznila mi sie 4 dni. i teraz nie wiem kiedy testowac? normalnie po uplywie tych 31 dni czy czekac do 34 dc?? :o
    jak tak to bede wiedziala w srode a jak czekac mam to dopiero w przyszla niedziele sie dowiem aaa a chce juz wiedziec oczywiscie :*

pozdrawiam.
    Rób test teraz sprawdzisz czy wyjdzie :) ja bym próbowała po upływie 31 dni.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackclouds wrote:
    Hej dziewczyny! Dołączam do styczniowek z terminem wyznaczonym z BBF na 14 stycznia. W piątek rano test płytowy pozytywny z blada kreską, wieczorem 10 z cienką kreską i sobota rano 25 bobo test z mocną drugą kreską. To moja druga ciąża mamy już core 7 letnią :) . Czytam, że nie tylko ja cierpię z powodu bólu podbrzusza i mam stresa z tego powodu... najgorzej jest przy gwałtownych ruchach...
    Witaj kochana ;*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam męża przy sobie i położna która opłaciłam. Byłam mega zadowolona. Do dzisiaj mam z nią kontakt. Pomogła mi dużo. A mąż również nie wyobraża sobie nie być. Ja nie krzyczałam. Bo łatwiej mi było cicho siedzieć :) krzyk dodatkowo by mnie osłabił ;) ale każda kobieta ma inaczej ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubrania ja myślę że na krótki rękaw u małego dziecka to jeszcze za wcześnie. Mój chodzi w długich spódniach i bluzka do tego na to jakiś rękawek jeszcze. Taka pogoda jest zdradliwa.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Co do ubrania ja myślę że na krótki rękaw u małego dziecka to jeszcze za wcześnie. Mój chodzi w długich spódniach i bluzka do tego na to jakiś rękawek jeszcze. Taka pogoda jest zdradliwa.

No właśnie tez tak myślę, moja chyba nie lubi ciepła po prostu ;)

My się zbieramy do rodzinki na wieś, miłej niedzieli kochane :*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostry córka też tak się grzeje . Ale siostra i tak ubiera normalnie bo jeszcze lata nie ma ;)
    Miłego dnia ;*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Również mam termin na stycznia. Jestem mamą dwóch aniołków 26 tc, 30 tc i 7 letniego syna. Czeka mnie czwarte cc i troche jestem przerażona.

MarCza lubi tę wiadomość

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • Blackclouds Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Jaka dziś piękna pogoda ;) ja już po porannym podlewaniu trawy ;) . Offca to masz tak jak ja niby już raz rodziłam, a mam staracha przed porodem.

7u223e3k836sfqk5.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem marcową mamusią 2016. Mam do sprzedania detektor tęta płodu Angelsounds. To doskonały uspokajacz matki a także świetna pamiątka, wychwytuje bicie serca dziecka już w 12. tygodniu :) mam paragon, ważną kartę gwarancyjną, dołączam żel do usg potrzebny do słuchania serduszka. W dobrej cenie! Kontakt: [email protected]

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackclouds wrote:
    Dzień dobry! Jaka dziś piękna pogoda ;) ja już po porannym podlewaniu trawy ;) . Offca to masz tak jak ja niby już raz rodziłam, a mam staracha przed porodem.
    Wiesz ja nie mam tak strachu samego w sobie tylko wiem już czym to pachnie i po prostu boję się że znowu będę się tak męczyć. No ale jestem nadziei że teraz pójdzie szybko ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    Witam. Również mam termin na stycznia. Jestem mamą dwóch aniołków 26 tc, 30 tc i 7 letniego syna. Czeka mnie czwarte cc i troche jestem przerażona.
    Bardzo współczuję tak ogromnej straty ;( nawet sobie nie umiem wyobrazić co musiałas czuć. Lekarze wyjaśnili przyczynę ? Jeśli oczywiście nie chcesz to nie odpowiadaj. Super że znowu możesz cieszyć się maleństwem ;*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • elammm Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny straszycie porodami;) mi na samo słowo poród robi się słabo bo dużo się na słuchałam a sama jeszcze nie rodziłam...

w4sqcsqvrkx3o6uz.png
    Kubuś <3
  • cati Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj BEata :) , wspolczuje strat w tak zawasowanej ciazy to nie wyobrazalny ból :( mam nadzieje ze ten fasolek zostanie z toba do konca :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elammm wrote:
    Ale dziewczyny straszycie porodami;) mi na samo słowo poród robi się słabo bo dużo się na słuchałam a sama jeszcze nie rodziłam...
    Nie martw się na szczęście u każdej to inaczej wygląda :) przyjemność to to nie jest. Ale za to jak Ci dadzą dziecko no coś nie do opisania :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyczyna- małowodzie. Było ciężko, nie da sie ukryć. Mam synka z czego sie cieszę, jest moim oczkiem w głowie no i to właściwie on prosił o rodzeństwo dlatego się zdecydowaliśmy. Po 11 miesiącach sie udało ale strach jest. Jestem na leku alventa i martwię sie że zaszkodze dzidzi a odstawić nie mogę. :(

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie szykowalam na naturalny porod a okazalonsie ze mam dziure w siatkowce zamykali mi ja przed porodem laserowo i musialam miec cc:/

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe Mamusie! Przeogromnie mocno trzymam za Was kciuki. Wszystko będzie dobrze! Musi być!!! :)

200602021762.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    Przyczyna- małowodzie. Było ciężko, nie da sie ukryć. Mam synka z czego sie cieszę, jest moim oczkiem w głowie no i to właściwie on prosił o rodzeństwo dlatego się zdecydowaliśmy. Po 11 miesiącach sie udało ale strach jest. Jestem na leku alventa i martwię sie że zaszkodze dzidzi a odstawić nie mogę. :(
    Oj ;( przykro mi bardzo ;( życzę teraz powodzenia ;*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    Ja sie szykowalam na naturalny porod a okazalonsie ze mam dziure w siatkowce zamykali mi ja przed porodem laserowo i musialam miec cc:/
    Trzeba sobie tłumaczyć że tak miało być. ;*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:

Beata 1987 mialam zacytowac a polubilam.... zdecydowanie nie lubie jak odchodzą takie male aniołki i jeszcze w tak zaawansowanym tc :'( ale wiesz co.... przebilas mnie! Ja szykuje sie do trzeciego cc i jestem tez przerażona. .. nie mowiac juz o Tobie... musimy byc dobrej mysli :-) jak mozesz to napisz prosze jak z dochodzeniem do formy bylo u ciebie po trzecim cc

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ