STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ja rodzilam 3 dni... ale powiem wam ze opieke mialam spoko ale ogarnac tego wszystkiego przez 3 dni ... masarkaaaaaaaa ;P z niedzieli na poniedziale bóle i odchodzace wody . a Malego zobaczylam dopiero w srode o 8.
-
joasia8966 wrote:Wariatka u mnie przy każdej jednej ciąży z okresu wychodziło co innego niż na usg. Na usg zawsze ciąża była o tydzień młodsza i termin porodu miałam ustawiany według usg a i tak każdą ciąże przenosiłam od tygodnia do dwóch
Co do brzuszka to mi też dużo zostało i dokładnie tak jak u Ciebie w leginsach mam od kilku dni meeega opięty ale nie przeszkadza mi to gorzej z moimi piersiami bo chyba już niedługo bede musiała zmienić rozmiar stanikajoasia8966 lubi tę wiadomość
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
wariatka3 wrote:Rozmiar biustu mam 80 c ale juz ciasno sie robi moj S jest zachwycony tym faktem ale przed tym jak sie dowiedzialam o ciazy kupilam 3 sliczne biustonosze i teraz sa juz ciasne itrzeba pomyslec o wiekszym a tu juz zadowolenie maleje . A jak samopoczucie? U nas nawet dobrze lekkie mdlosci i dzis brzuszek nie boli ale biore nospe i wszystko ladnie jak narazie
U mnie wczoraj i przedwczoraj meega zmeczenie i ból całego ciała czułam sie jakbym gorączke miała. Dzisiaj w nocy spac nie mogłam tak kiepsko sie czułam ale za to w dzień już było lepiej. Poza bolącym brzuszkiem to ok
Mdłości nie mam jak na razie. No chyba że jak wstanę i nie zjem chociaż pół suchej kromki chleba to mnie męczy.
Oprócz tego że baaardzo szybko się męczę i czasem mam problem ze spaniem w nocy to ciąże przechodzę bardzo dobrze jak na razie
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Ja w sumie dopiero dzisiaj mam lekkie bóle podbrzusza, tak to nie miałam ostatnio nic. Ale jak boli to jakoś jestem pewniejsza, ze jest ok. Bo tak jak zero objawów to aż dziwne. Niby senna jestem, gorzej śpię, gorszy apetyt, ale tak poza tym to ok. Nie mam mdłości, choć w tamtej ciąży miałam je okrutne ale jakoś właśnie od 7 tygodnia. Więc może jeszcze będę. Tego jednak wolałabym uniknąć jeśli się da.
-
Offca88 wrote:Witaj Super, że beta zrobiona
Widzę, że masz Nikodema, ja chcę takie imię dla chłopca, jeśli będzie Piękne
Ja chciałabym teraz córeczkę ale zobaczymy co Bóg daOffca88 lubi tę wiadomość
-
A powiedzcie mi- czy w bardzo wczesnej ciąży można jeździć rowerem czy z jakichś względów jest to odradzane?
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
PIGULSKA wrote:Dziękuję a Ty też już masz synka Oskar śliczne imię
Ja chciałabym teraz córeczkę ale zobaczymy co Bóg da
A staraliście się pod kątem płci? My w sumie nie patrzyliśmy na to, byle się udałoPIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Offca88 wrote:
A staraliście się pod kątem płci? My w sumie nie patrzyliśmy na to, byle się udało
Ja po dwóch kolejnych cyklach tasiemcach bezowulacyjnych (60 i 82 dni) w tym cyklu nawet się nie nastawiałam na owulację, miałam brać duphaston na skrócenie i wyregulowanie cyklu, a tu taka piękna niespodzianka:) Ale gdybym nawet wiedziała kiedy owulka, to nie patrzyłabym na to czy szansa większa na dziewczynkę czy chłopaka, aby tylko było:)
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
wszamanka wrote:Ja po dwóch kolejnych cyklach tasiemcach bezowulacyjnych (60 i 82 dni) w tym cyklu nawet się nie nastawiałam na owulację, miałam brać duphaston na skrócenie i wyregulowanie cyklu, a tu taka piękna niespodzianka:) Ale gdybym nawet wiedziała kiedy owulka, to nie patrzyłabym na to czy szansa większa na dziewczynkę czy chłopaka, aby tylko było:)
-
wszamanka wrote:A powiedzcie mi- czy w bardzo wczesnej ciąży można jeździć rowerem czy z jakichś względów jest to odradzane?
Wydaje mi się że jeśli ciąża nie jest zagrożona to można jeździć. Ja przynajmniej jeżdzę i jeździłam w każdej ciąży
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Offca88 wrote:Ja w pierwszej ciąży miałam cykle 60 dni raz 45 dni. Różnie. Czy owulacyjne to nie wiem ale ten jeden i pierwszy wtedy był szczęśliwy a teraz mam co 32 dni jak w zegarku i wyszło za drugim podejściem. Też nie patrzyłam na płeć niech będzie niespodzianka fajnie że tak Wam się udało miałaś strzał w dziesiątkę ;*
Ja w poprzednich ciążach nie wiedziałam kiedy miałam owulacjce. Nawet mi to nie było potrzebne. Chcieliśmy dzicie to robiliśmy. Trwało to od 4-6 miesięcy
Teraz też chcieliśmy ale nie musiało być na już sex na spontanie jest najlepszy
Kochaliśmy się z mężem 17 kwietnia przy cyklach 30-31 dniowych nawet nie myslałam wtedy o ciąży. Ale po kilku dniach zaczęły mnie boleć piersi i zrobiłam sie senna i okazało sie że jednak jestem czyli jedno podejścieOffca88 lubi tę wiadomość
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
My bardzo chcieliśmy dziewczynkę i tak celowaliśmy wg niby przepisów jak spłodzić Tylko ponad rok się nie udawało
Dopiero jak zrobiłam badani, usłyszałam od gina, że owulację mam około 6-go dnia cyklu.
Lekarze przeważnie liczą ciążę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, stąd może wyjść lekkie przekłamanie. Może jeszcze okazać się, że będziemy grudniowe he he
Miłego dnia Kochane :* -
wszamanka wrote:A powiedzcie mi- czy w bardzo wczesnej ciąży można jeździć rowerem czy z jakichś względów jest to odradzane?
Tak jak napisalam wczesniej nas ciaza zaskoczyla... caly cykl intensywnie trenowalam czyli 2x w tyg fitness bpu czyli cwiczenia cardio na rozgrzewkę potem hantelki brzuszki itp sprawy a oprocz tego 2x w tyg biegalam na dystansie 10 km teraz tez codziennie cwicze rozgrzewkę polprzysiady brzuszki dopoki mogę jeszcze ale na pewno bede cala ciaze robic cwiczenia rozciagajace ale to wszystko zalezy od tego jaka kondycje mialas wczesniej jezeli bylas aktywna i nic zlego nie dzieje sie typu plamienia to mozna.... no i warto zapytac swojego lekarza o zdanie... moja juz wie ze ze mnie wariatka wiec zgadza sie na moje wyczyny -
A tak w ogóle to dzien dobry z rana u nas piękna pogoda zaraz ide malować na ogródek tak czytam wasze historie i wspolczuje ale zgodze sie ze psychika odgrywa bardzo dużą rolę w staraniach u nas to cora rowniez nie byla planowana raz spontan i juzz bylam w ciazy po 4 latach zaczelismy swiadome zaplaniwane starania i trwalo to trzzy cykle no ale ciaza zakonczyla sie zabiegiem potem trzeba bylo odczekac trzy msc wiec wyluzowalam no i zaszlam w pierwszym cyklu staran i jest synus wiec teraz jak ma pol roku i jest juz bardziej kumaty i wszystko powoli wracalo do rownowagi w tym moja waga znowu spontan i ciąża. .. a najgorsze jest to ze na fitnesy chodzilam z kolezanka ktora bardzo dlugo sie stara i juz siadala psychicznie ale po treningach wrocila jej radosc zycia no ale jest na jakiejs stymulacji i lekarz zabronil jej chodzic wiec mowie jej ze niekoniecznie tak jest ze jezeli ona widzi ze odzyla po tym to sama musi zdecydowac bo niekiedy psychika robi o wiele wiecej niz tabletki.... final jest taki ze ona przestala chodzic i znowu zalapala dola a ja mordowalam sie i wylewalam siódme poty na ćwiczeniach i jestem w ciazy..dziwny jest ten świat!!!!
-
wariatka3 wrote:Ja byłam na USG w 5tyg 2dniu ciąży to pęcherzyk widać ale na USG jest ciut mniejszy niż z daty OM bo wychodzi na 4tc 2d wiec tydzień różnicy mi kazał czekać i być spokojnym narazie jest tak jak powinno być. Czekam na wizytę następną 19 maja wtedy następne USG. Ale mam wielka nadzieje ze wtedy usłyszeć serduszko mojej kropeczki ale muszę poczekać trochę.
Ja po ciazach mam trochę brzuszka ale wiecie co ja się źle w spodniach czuje wpija mi się guzik a w leginsach wyglądem na 3 miesiąc ciąży. Tylko ja tak mam ze jednak brzuszek zmienił swoja objętość w tak wczesnej ciąży ??
Kochana mam tak samo Właśnie zabieram się za zamówienie ubranek ciążowych, mi brzuszek jeszcze się nie wchłonął dobrze po poprzedniej ciąży... Schudłam na diecie bardzo ładnie i zgubiłam te moje 24kg, ale o jędrności bez ćwiczeń można zapomnieć więc brzuszek w tym momencie jest bardzo podatny na ''rozciąganie '' -
Można jeśli się czujesz na siłach to pewnie Ja w poprzedniej ciąży nie jeździłam bo o prostu się bałam jakiejś wywrotki, dmuchałam i chuchałam na siebie