X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co może oznaczać jednodniowy okres, takie lekkie krwawienie (w terminie @ albo dzień przed) a dziś ledwo plamie wczoraj wieczorem juz było tak jakby "okres " mi się kończył. Gin twierdzi ze to nie była miesiaczka

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamyślOna wrote:
    Witajcie nie odzywałam się przez weekend bo byłam u babci;) U mnie wszystko okej poza tym że miałam biegunkę przez 3 dni i tak mnie brzuch bolał że nie wiedziałam co się dzieje i myślałam że poronię. Ale już chyba jest dobrze. Poza tym muszę często jeść bo mi słabo i niedobrze się robi, ale wcześniej tez tak miałam przez karmienie piersią choć teraz i tak chyba troszkę więcej jem. Nie wiem jak to ze mną będzie Lilka mi z cycków zabiera okruszek od środka obym jakoś dała radę :) Lilka to cycoholik i nie będzie łatwe oduczenie jej. Nie wiem czy dam radę karmić całą ciąże, muszę stopniowo dawać coraz mniej w ciągu dnia chyba. Kolejna sprawa NOC jest straszna Lilka się nauczyła spać z nami w łóżku i jak próbuje żeby spała u siebie w łóżeczku to płacze budzi się co 1,5-2h i płaczę po prostu padam. Nie wiem co robić? Może któraś zna dobry sposób na nauczenie dziecka (8miesiecy) na spanie w swoim łóżeczku żeby nie budziła mi się cho chwile z płaczem????? Dodam że opcja niech ryczy aż uśnie odpada( ona po 2 minutach płaczu się dusi i nie może oddychać):(

Większość dzieci przyzwyczaja się do złych nawyków po 3 dniach, żeby to odwrócić potrzeba trochę więcej czasu, oby jak najszybciej się udało Lidce zasypiać w łóżeczku, chociaż wiem jaka to katorga wstawać co godzinę do małej ;) Do tego twoja mała jest w trakcie skoku rozwojowego 33-37 tydzień, mnie też zaraz to czeka i aż się boje bo Haneczka wszystkie skoki przechodzi niestety wzorowo... ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Aleksandraa Debiutantka

Wysłany: 9 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie. Ja pierwszej ciazy przez 3 miesiace wymioty, to byla jakas masakara. cale dnie oslabiona, co zjadlam odrazu na kibel ;p oby teraz sie to nie powtorzylo bo nie wiem czy dam rade sie moja corcia zajac, a to jest maly dzikus ;p

Jak to jest z porodem. Jesli pierwsza ciaza cesarka to drugie mozna urodzic naturalnie? W pierwszej mialam cesarke chodz nie chcialam, ale ze malej tetno zaniklo 2 razy to odrazu mnie wzieli i nie czekali na nic.

w5wqdf9hjufkrer3.pngm3sxdqk32v3vt1j1.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    MarCza piękna waga, marzę o tym, żeby przytyć mniej niż 20 kg :P wydaje mi się, że na objawy jeszcze przyjdzie czas, ale oby jak najbardziej łagodne :D

To wszystko zalezy z jakiej wagi sie startuje i jaka ma sie budowę wzrost... jezeli to ty na zdjęciu profilowym to w ogole nie widac tych przybranych kg po ciąży :-D ja rodze male dzieci ale mam duzo wod wiec puchne i pomimo tego ze nie przybieram duzo w ciazy to wygladam jak kulka na szczęście szybko to potem mozna zrzucic :-D

Ja juz po obiadku... zjadlam krem z zielonego groszku z grzankami serem i bazylią a na drugie kartofelek jeden jajo sadzone i mizeria... mniam uwielbiam jarskie dania a wy co tam pichcicie....

Zamyslona u mnie spr sie staly rytm dnia sen kojarzony jest z kąpielą potem karmieniem w polmroku na fotelu bujanym czapeczka na glowie choc na chwile bo mokre wloski podczas karmienia nuceniem kolysanki ciagle tej samej potem smok poglaskanie po główce i synek w lozeczku sam sobie spiewa aaaaaa aaaaa i zasypia ma obecnie 6 msc to zawsze sie spr ale trzeba to robic od samego poczatku dziecko czuje sie wtedy bezpieczniej... aktualnie jak tak go wloze o 20 do lozeczka tak budzi sie o 3 na karmienie i wstaje o 6 30 teraz w Twoim przypadku jest to do zrobienia ale musisz byc konsekwentna ciagle stale czynnosci te some poczawszy od kapieli potem smok poglaskanie wlozenie do lozeczka i aaaaa i wychodzisz z pokoju jak placze wracasz bierzesz na rece tulisz uspokajasz wkladasz do lozeczka i wychodzisz i tak w kolko na początku padniesz ale uwierz mi nauczy sie i z dnia na dzień bedzie lepiej warto sie poswiecic majac na uwadze to ze nastepne malenstwo w drodze.... Powodzenia!!!

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Co może oznaczać jednodniowy okres, takie lekkie krwawienie (w terminie @ albo dzień przed) a dziś ledwo plamie wczoraj wieczorem juz było tak jakby "okres " mi się kończył. Gin twierdzi ze to nie była miesiaczka

Girl25 mialam to samo w ostatniej ciąży. Test wyszedl mi juz tydzień przed @ a gdy nadszedł termin @ to mialam krwawienie jednodniowe wystraszylam sie i pojechalam to spr na usg i wtedy powiedziala mi ze nie ma sie co martwic bo tak sie moze dziac w dzien @ bardzo dlugo szukala pecherzyka ale znalazla wtedy kazala przyjechac za dwa tyg i bylo juz serduszko... musisz to obserwować a jak sie martwisz to jedz do gina a on na pewno cie uspokoi i znajdzie pecherzyk i z pewniscia da recepte na duphaston

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Gochta Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    W końcu po 14 miesiącach starań zobaczyłam upragnioną drugą kreskę :)
    Termin według belly to 14.01.2017

justyna1220, wariatka3, AnnaMaja, PIGULSKA, Aleksandraa, Amy_ lubią tę wiadomość

Gaja Iwona, 30.04.2014, 2630g, 50cm
    relgtv736tyinit5.png
    34bw3e3kdk5e8q0d.png
  • Gochta Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandraa wrote:
    Jak to jest z porodem. Jesli pierwsza ciaza cesarka to drugie mozna urodzic naturalnie? W pierwszej mialam cesarke chodz nie chcialam, ale ze malej tetno zaniklo 2 razy to odrazu mnie wzieli i nie czekali na nic.

Jasne że można naturalnie. VBAC to moje marzenie ;)

Gaja Iwona, 30.04.2014, 2630g, 50cm
    relgtv736tyinit5.png
    34bw3e3kdk5e8q0d.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Gochta ;) Gratuluję pozytywnego testu po długich starankach :D ;)

Czy też macie dzisiaj problem z BBF? Co chwila jakiś błąd mi wyskakuje...;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 14:23

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • zamyślOna Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza no właśnie wolę teraz się przemęczyć póki ciąża nie jest zaawansowana i nie ma drugiej dzidzi na świecie. Tylko gdy człowiek taki zmęczony to ciężko być konsekwentnym i na dodatek jak R słyszy jak ona w nocy płacze to krzyczy żebym ją do nas wzięła:(

klz9df9h3ekc7094.png

f5c00dc58b.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcza tak, na profilowym to ja co prawda zdjęcie stare, ale już odzyskałam tę figurę ;) Nie mniej jednak tyle dodatkowych kilogramów na nikogo dobrze nie wpływa, pod koniec ciąży czułam się po prostu jak słoń ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza wrote:
    Girl25 mialam to samo w ostatniej ciąży. Test wyszedl mi juz tydzień przed @ a gdy nadszedł termin @ to mialam krwawienie jednodniowe wystraszylam sie i pojechalam to spr na usg i wtedy powiedziala mi ze nie ma sie co martwic bo tak sie moze dziac w dzien @ bardzo dlugo szukala pecherzyka ale znalazla wtedy kazala przyjechac za dwa tyg i bylo juz serduszko... musisz to obserwować a jak sie martwisz to jedz do gina a on na pewno cie uspokoi i znajdzie pecherzyk i z pewniscia da recepte na duphaston
    Ja jutro zrobie test. Duphaston mam jeszcze 8 tabletek a jak to ciąża to pojadę szybko po receptę. Ja byłam w piątek i powiedział tylko ze endometrium jest ładnie rozpulchnione a na pecherzyk to za wczesnie. Póki co plamek jest od rana tyle samo na papierze tylko jasno rozowe zabarwienia i tyle. Piersi trochę bolą i jajnik czuje jakby był opuchnięty

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie! U mnie dzisiaj po półtora roku stara wreszcie dwie piękne grube kreseczki! Jestem w starszym szoku, jakoś nie może to do mnie dotrzeć..
    I już się boje, ze możne to pomyłka, ze test był wadliwy

Tak to jest, naszym marzeniem po tak długich staraniach jest zobaczyć dwie kreseczki, a jak już są, to w nie nie wierzymy i boimy się, ze coś będzie nie tak.. ehh

Termin porodu wg OF: 15 stycznia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 14:54

relgh371p970veew.png
  • Blackclouds Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gochta Basia gratulacje!

Gochta bbf wyznaczył nam termin na ten sam dzień :)

To ja z tymi mdłościami mam zupełnie na odwrót, dopiero po jedzeniu robi się lekko niedobrze i nie jestem w stanie nic zjeść. Przez to mało bardzo jem, ale mam nadzieję, że to się unormuje. W poprzedniej ciazy miałam wieczorne mdłości. Wodę mogłabym pić hektolitrami. No i ten brzuch, jak nic nie robię jest dobrze, ale wsytarczy przejść się kawałek i odczuwam ból podbrzusza.

7u223e3k836sfqk5.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam Was pytać, czy też pijecie więcej niż zawsze?
    Mnie dzisiaj boli głowa i chyba prześpię się troszkę.
    Wizytę mam jednak jutro. Miała być środa, potem piątek, ale że 13 to przełożyliśmy ;)
    Mam przyjść już z moczem i dostanę skierowania na resztę badań.
    Mam mieć też usg i zbadane tętno. Bardzo się boję i martwię. Oby wszystko było w porządku :)

200602021762.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane
    Byłam dzisiaj w przychodni z małym i okazało sie że jednak ma szkrlatyne :-/
    Teraz kurcze nie wiem co ze mna...
    Wyczytałam gdzieś w necie że leśli ktoś przechodził różyczke to nie powinien sie zarazić szkarlatyna...
    Nie wiem sama.

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Nowym dziewczynom ;*

No ja zamierzam się pilnować. Mimo wszystko jak wiem że to dla dziecka to nie jem fast food i inne takie. Nie chodzi mi już nawet o wagę tylko o dziecko że musi takie rzeczy ode mnie brać ;)W tamtej ciąży przytylam 10-11 kg nie mało ale ja mam tendencję do zbierania wody. Ogólnie to staram się jeść zdrowo w ciąży dla dziecka i nie zwracam uwagi na niezdrowe zachcianki. Poza ciąża jestem łasuchem więc wiecie mi się ciągle coś chce ;) normalnie nie jem mięsa bo średnio lubię ale teraz mam mega apetyt na nie. Więc chyba potrzeba białka u mnie ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia oj nie wiem może zasięgnij opinii lekarza ?

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • nobelka. Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :-)
    Bylam dzisiaj u lekarza i jestem w szoku. Bo niby jestem w 5 tygodniu i widzialam juz zorodek. Wedlug usg jestem gdzies 6 tygodniu i plus minus 2-4 dniu. Nie bylo widac jeszcze serduszka. Ostatnia miesiaczke mialam 7 kwietnia nawet lekarz sie zdziwil, ze tak szybko wszystko widac. Czy ktoras z Was tez tak miala?

17u9vcqgd48ok8ue.png
    h44eflw1nmtbwviz.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może miałaś szybko owulacje ;) fajnie że już tyle widać zazdroszczę ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca chyba bym musiała. Sprobuje sie do niego dodzwonić a jak sie nie uda to jutro i tak mam umówioną wizyte.

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ