X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co może oznaczać jednodniowy okres, takie lekkie krwawienie (w terminie @ albo dzień przed) a dziś ledwo plamie wczoraj wieczorem juz było tak jakby "okres " mi się kończył. Gin twierdzi ze to nie była miesiaczka

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamyślOna wrote:
    Witajcie nie odzywałam się przez weekend bo byłam u babci;) U mnie wszystko okej poza tym że miałam biegunkę przez 3 dni i tak mnie brzuch bolał że nie wiedziałam co się dzieje i myślałam że poronię. Ale już chyba jest dobrze. Poza tym muszę często jeść bo mi słabo i niedobrze się robi, ale wcześniej tez tak miałam przez karmienie piersią choć teraz i tak chyba troszkę więcej jem. Nie wiem jak to ze mną będzie Lilka mi z cycków zabiera okruszek od środka obym jakoś dała radę :) Lilka to cycoholik i nie będzie łatwe oduczenie jej. Nie wiem czy dam radę karmić całą ciąże, muszę stopniowo dawać coraz mniej w ciągu dnia chyba. Kolejna sprawa NOC jest straszna Lilka się nauczyła spać z nami w łóżku i jak próbuje żeby spała u siebie w łóżeczku to płacze budzi się co 1,5-2h i płaczę po prostu padam. Nie wiem co robić? Może któraś zna dobry sposób na nauczenie dziecka (8miesiecy) na spanie w swoim łóżeczku żeby nie budziła mi się cho chwile z płaczem????? Dodam że opcja niech ryczy aż uśnie odpada( ona po 2 minutach płaczu się dusi i nie może oddychać):(

Większość dzieci przyzwyczaja się do złych nawyków po 3 dniach, żeby to odwrócić potrzeba trochę więcej czasu, oby jak najszybciej się udało Lidce zasypiać w łóżeczku, chociaż wiem jaka to katorga wstawać co godzinę do małej ;) Do tego twoja mała jest w trakcie skoku rozwojowego 33-37 tydzień, mnie też zaraz to czeka i aż się boje bo Haneczka wszystkie skoki przechodzi niestety wzorowo... ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Aleksandraa Debiutantka

Wysłany: 9 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie. Ja pierwszej ciazy przez 3 miesiace wymioty, to byla jakas masakara. cale dnie oslabiona, co zjadlam odrazu na kibel ;p oby teraz sie to nie powtorzylo bo nie wiem czy dam rade sie moja corcia zajac, a to jest maly dzikus ;p

Jak to jest z porodem. Jesli pierwsza ciaza cesarka to drugie mozna urodzic naturalnie? W pierwszej mialam cesarke chodz nie chcialam, ale ze malej tetno zaniklo 2 razy to odrazu mnie wzieli i nie czekali na nic.

w5wqdf9hjufkrer3.pngm3sxdqk32v3vt1j1.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    MarCza piękna waga, marzę o tym, żeby przytyć mniej niż 20 kg :P wydaje mi się, że na objawy jeszcze przyjdzie czas, ale oby jak najbardziej łagodne :D

To wszystko zalezy z jakiej wagi sie startuje i jaka ma sie budowę wzrost... jezeli to ty na zdjęciu profilowym to w ogole nie widac tych przybranych kg po ciąży :-D ja rodze male dzieci ale mam duzo wod wiec puchne i pomimo tego ze nie przybieram duzo w ciazy to wygladam jak kulka na szczęście szybko to potem mozna zrzucic :-D

Ja juz po obiadku... zjadlam krem z zielonego groszku z grzankami serem i bazylią a na drugie kartofelek jeden jajo sadzone i mizeria... mniam uwielbiam jarskie dania a wy co tam pichcicie....

Zamyslona u mnie spr sie staly rytm dnia sen kojarzony jest z kąpielą potem karmieniem w polmroku na fotelu bujanym czapeczka na glowie choc na chwile bo mokre wloski podczas karmienia nuceniem kolysanki ciagle tej samej potem smok poglaskanie po główce i synek w lozeczku sam sobie spiewa aaaaaa aaaaa i zasypia ma obecnie 6 msc to zawsze sie spr ale trzeba to robic od samego poczatku dziecko czuje sie wtedy bezpieczniej... aktualnie jak tak go wloze o 20 do lozeczka tak budzi sie o 3 na karmienie i wstaje o 6 30 teraz w Twoim przypadku jest to do zrobienia ale musisz byc konsekwentna ciagle stale czynnosci te some poczawszy od kapieli potem smok poglaskanie wlozenie do lozeczka i aaaaa i wychodzisz z pokoju jak placze wracasz bierzesz na rece tulisz uspokajasz wkladasz do lozeczka i wychodzisz i tak w kolko na początku padniesz ale uwierz mi nauczy sie i z dnia na dzień bedzie lepiej warto sie poswiecic majac na uwadze to ze nastepne malenstwo w drodze.... Powodzenia!!!

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Co może oznaczać jednodniowy okres, takie lekkie krwawienie (w terminie @ albo dzień przed) a dziś ledwo plamie wczoraj wieczorem juz było tak jakby "okres " mi się kończył. Gin twierdzi ze to nie była miesiaczka

Girl25 mialam to samo w ostatniej ciąży. Test wyszedl mi juz tydzień przed @ a gdy nadszedł termin @ to mialam krwawienie jednodniowe wystraszylam sie i pojechalam to spr na usg i wtedy powiedziala mi ze nie ma sie co martwic bo tak sie moze dziac w dzien @ bardzo dlugo szukala pecherzyka ale znalazla wtedy kazala przyjechac za dwa tyg i bylo juz serduszko... musisz to obserwować a jak sie martwisz to jedz do gina a on na pewno cie uspokoi i znajdzie pecherzyk i z pewniscia da recepte na duphaston

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Gochta Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    W końcu po 14 miesiącach starań zobaczyłam upragnioną drugą kreskę :)
    Termin według belly to 14.01.2017

justyna1220, wariatka3, AnnaMaja, PIGULSKA, Aleksandraa, Amy_ lubią tę wiadomość

Gaja Iwona, 30.04.2014, 2630g, 50cm
    relgtv736tyinit5.png
    34bw3e3kdk5e8q0d.png
  • Gochta Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandraa wrote:
    Jak to jest z porodem. Jesli pierwsza ciaza cesarka to drugie mozna urodzic naturalnie? W pierwszej mialam cesarke chodz nie chcialam, ale ze malej tetno zaniklo 2 razy to odrazu mnie wzieli i nie czekali na nic.

Jasne że można naturalnie. VBAC to moje marzenie ;)

Gaja Iwona, 30.04.2014, 2630g, 50cm
    relgtv736tyinit5.png
    34bw3e3kdk5e8q0d.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Gochta ;) Gratuluję pozytywnego testu po długich starankach :D ;)

Czy też macie dzisiaj problem z BBF? Co chwila jakiś błąd mi wyskakuje...;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 14:23

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • zamyślOna Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza no właśnie wolę teraz się przemęczyć póki ciąża nie jest zaawansowana i nie ma drugiej dzidzi na świecie. Tylko gdy człowiek taki zmęczony to ciężko być konsekwentnym i na dodatek jak R słyszy jak ona w nocy płacze to krzyczy żebym ją do nas wzięła:(

klz9df9h3ekc7094.png

f5c00dc58b.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcza tak, na profilowym to ja co prawda zdjęcie stare, ale już odzyskałam tę figurę ;) Nie mniej jednak tyle dodatkowych kilogramów na nikogo dobrze nie wpływa, pod koniec ciąży czułam się po prostu jak słoń ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza wrote:
    Girl25 mialam to samo w ostatniej ciąży. Test wyszedl mi juz tydzień przed @ a gdy nadszedł termin @ to mialam krwawienie jednodniowe wystraszylam sie i pojechalam to spr na usg i wtedy powiedziala mi ze nie ma sie co martwic bo tak sie moze dziac w dzien @ bardzo dlugo szukala pecherzyka ale znalazla wtedy kazala przyjechac za dwa tyg i bylo juz serduszko... musisz to obserwować a jak sie martwisz to jedz do gina a on na pewno cie uspokoi i znajdzie pecherzyk i z pewniscia da recepte na duphaston
    Ja jutro zrobie test. Duphaston mam jeszcze 8 tabletek a jak to ciąża to pojadę szybko po receptę. Ja byłam w piątek i powiedział tylko ze endometrium jest ładnie rozpulchnione a na pecherzyk to za wczesnie. Póki co plamek jest od rana tyle samo na papierze tylko jasno rozowe zabarwienia i tyle. Piersi trochę bolą i jajnik czuje jakby był opuchnięty

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie! U mnie dzisiaj po półtora roku stara wreszcie dwie piękne grube kreseczki! Jestem w starszym szoku, jakoś nie może to do mnie dotrzeć..
    I już się boje, ze możne to pomyłka, ze test był wadliwy

Tak to jest, naszym marzeniem po tak długich staraniach jest zobaczyć dwie kreseczki, a jak już są, to w nie nie wierzymy i boimy się, ze coś będzie nie tak.. ehh

Termin porodu wg OF: 15 stycznia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 14:54

relgh371p970veew.png
  • Blackclouds Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gochta Basia gratulacje!

Gochta bbf wyznaczył nam termin na ten sam dzień :)

To ja z tymi mdłościami mam zupełnie na odwrót, dopiero po jedzeniu robi się lekko niedobrze i nie jestem w stanie nic zjeść. Przez to mało bardzo jem, ale mam nadzieję, że to się unormuje. W poprzedniej ciazy miałam wieczorne mdłości. Wodę mogłabym pić hektolitrami. No i ten brzuch, jak nic nie robię jest dobrze, ale wsytarczy przejść się kawałek i odczuwam ból podbrzusza.

7u223e3k836sfqk5.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam Was pytać, czy też pijecie więcej niż zawsze?
    Mnie dzisiaj boli głowa i chyba prześpię się troszkę.
    Wizytę mam jednak jutro. Miała być środa, potem piątek, ale że 13 to przełożyliśmy ;)
    Mam przyjść już z moczem i dostanę skierowania na resztę badań.
    Mam mieć też usg i zbadane tętno. Bardzo się boję i martwię. Oby wszystko było w porządku :)

200602021762.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane
    Byłam dzisiaj w przychodni z małym i okazało sie że jednak ma szkrlatyne :-/
    Teraz kurcze nie wiem co ze mna...
    Wyczytałam gdzieś w necie że leśli ktoś przechodził różyczke to nie powinien sie zarazić szkarlatyna...
    Nie wiem sama.

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Nowym dziewczynom ;*

No ja zamierzam się pilnować. Mimo wszystko jak wiem że to dla dziecka to nie jem fast food i inne takie. Nie chodzi mi już nawet o wagę tylko o dziecko że musi takie rzeczy ode mnie brać ;)W tamtej ciąży przytylam 10-11 kg nie mało ale ja mam tendencję do zbierania wody. Ogólnie to staram się jeść zdrowo w ciąży dla dziecka i nie zwracam uwagi na niezdrowe zachcianki. Poza ciąża jestem łasuchem więc wiecie mi się ciągle coś chce ;) normalnie nie jem mięsa bo średnio lubię ale teraz mam mega apetyt na nie. Więc chyba potrzeba białka u mnie ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia oj nie wiem może zasięgnij opinii lekarza ?

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • nobelka. Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :-)
    Bylam dzisiaj u lekarza i jestem w szoku. Bo niby jestem w 5 tygodniu i widzialam juz zorodek. Wedlug usg jestem gdzies 6 tygodniu i plus minus 2-4 dniu. Nie bylo widac jeszcze serduszka. Ostatnia miesiaczke mialam 7 kwietnia nawet lekarz sie zdziwil, ze tak szybko wszystko widac. Czy ktoras z Was tez tak miala?

17u9vcqgd48ok8ue.png
    h44eflw1nmtbwviz.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może miałaś szybko owulacje ;) fajnie że już tyle widać zazdroszczę ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca chyba bym musiała. Sprobuje sie do niego dodzwonić a jak sie nie uda to jutro i tak mam umówioną wizyte.

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ