X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nobelka. wrote:
    Dzieki dziewczyny za wsparcie. Bardzo milo mi tu z Wami. Nawet jak okaze sie grudniówka to zostaje z Wami!!! :-)

O nie! nie uciekniesz już nam stąd ;) <3

nobelka. lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Offca88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobelka trzymam kciuki będzie dobrze na pewno zobaczysz ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • wariatka3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę zmienił temat. Mam córkę starsza w wieku prawie 6 lat tez ciąża jest taka początkowa jak myślicieli jak przygotować tak dużą dziewczynę do pojawienia się maluszka?? Bo powiedziała ze ona ma siostrzyczkę i się cieszy ona nie musi mieć więcej rodzeństwa ale gdyby juz miała by mieć to tylko braciszka ... Mniejsza juz rozmawiała z moim szkrabem i uznała ze może mieć braciszka i siostrzyczkę tak juz życzy sobie bliźniaki ale jest maluśka wiec malo rozumie z naszej rozmowy . może macie jakieś rady? Mój S chce juz powiedzieć a ja chce się wstrzymać bo to za szybko ale on zaczyna takie rozmowy a ja tego nie pochwalam. Co o tym myślicieli?

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • nobelka. Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Nobelka trzymam kciuki będzie dobrze na pewno zobaczysz ;)
    Dzieki Kochane :-)

17u9vcqgd48ok8ue.png
    h44eflw1nmtbwviz.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka3 wrote:
    Trochę zmienił temat. Mam córkę starsza w wieku prawie 6 lat tez ciąża jest taka początkowa jak myślicieli jak przygotować tak dużą dziewczynę do pojawienia się maluszka?? Bo powiedziała ze ona ma siostrzyczkę i się cieszy ona nie musi mieć więcej rodzeństwa ale gdyby juz miała by mieć to tylko braciszka ... Mniejsza juz rozmawiała z moim szkrabem i uznała ze może mieć braciszka i siostrzyczkę tak juz życzy sobie bliźniaki ale jest maluśka wiec malo rozumie z naszej rozmowy . może macie jakieś rady? Mój S chce juz powiedzieć a ja chce się wstrzymać bo to za szybko ale on zaczyna takie rozmowy a ja tego nie pochwalam. Co o tym myślicieli?

Ciężko mi coś doradzić, nie byłam w takiej sytuacji, a moja mała jest za mała żeby ją uświadamiać ;) Ale przy takiej różnicy wieku, powoli bym nastawiała do tego co się wydarzy.. Moja kuzynka miała między dziećmi różnicę 4 lat i u nich super sprawdził się detektor tętna płodu, starszy słuchał i wiedział, że coś się tam kroi i że będzie miał siostrzyczkę :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nobelka. wrote:
    Dzieki dziewczyny za wsparcie. Bardzo milo mi tu z Wami. Nawet jak okaze sie grudniówka to zostaje z Wami!!! :-)
    Nawet się nigdzie nie wybierają bo my ciebie nie oddamy :-) zobaczysz może być tak ze jednak urodzisz w styczniu bo akurat dzidzia będzie chciała jeszcze pobycie w brzusiu ;-)

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Ciężko mi coś doradzić, nie byłam w takiej sytuacji, a moja mała jest za mała żeby ją uświadamiać ;) Ale przy takiej różnicy wieku, powoli bym nastawiała do tego co się wydarzy.. Moja kuzynka miała między dziećmi różnicę 4 lat i u nich super sprawdził się detektor tętna płodu, starszy słuchał i wiedział, że coś się tam kroi i że będzie miał siostrzyczkę :)
    Boje się ze jak dowie się ze będzie dzidziuś to nie będzie chciała się oswoić ze jednak jeszcze ktoś pojawi się w naszej rodzinie bo wtedy i uwaga będzie mniejsza kierowana na ta najstarsza... Może po prostu to tylko moje abawy

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • andziutka Debiutantka

Wysłany: 9 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Chętnie dołączę, belly pokazuje mi datę porodu na 15.01.2017r. :)

W ciąży jestem pierwszy raz, 2 miesiące starań, test wyszedł pozytywny jeszcze przed terminem miesiączki, teraz teoretycznie jestem w 5 tygodniu, byłam dzisiaj u ginekologa, ale powiedziała, że nic nie widzi i jeszcze się nic nie zagnieździło :( wiem, że to trochę wcześnie, ale z tego co się naczytałam, to zagnieżdżenie powinno być w 3-4tc, a ja zaczynam 5... no trudno, póki co robię jak głupia testy ciążowe i wychodzą coraz mocniejsze kreski, dzisiaj to już wyszła porządna, książkowa krecha :)

Objawy: pierwsze co zauważyłam to sine wargi sromowe (gdzieś o tym czytałam i dlatego zrobiłam tak wcześnie test), ból w podbrzuszu (taki dziwny, ale znośny lekki) potem ból i powiększenie piersi, wzdęcie brzucha, od kilku dni straszna senność i większy apetyt :)

Pozdrawiam!

justyna1220, PIGULSKA, Ana. lubią tę wiadomość

• MarCza Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatka przechodzilam to niedawno i tez mialam takie obawy u nas roznica jest dokladnie 5 lat. Nic wcześniej nie mowilam dopoki brzuszka nie bylo widac potem bo juz w 12 tyg na pierwszych prenatalnych poznalismy płeć no to powiedzialam ze bedzie miec braciszka. Powiedzmy ze jednym uchem wpadlo a drugim wypadlo... zero zainteresowania z jej str tematem. Dopiero jak urzadzalismy pokoik to ona nagle tez chciala nowa lampke itp wiec myslalam ze bedzie ciezko potem przed porodem bylam 10 dni w szpitalu a cora kazala sama mezowi dzwonic do mamy i pytac o dzidzie. Przyjechala z mezem nas odebrac i juz w domu jak maly spal w wozku to stala jak zahipnotyzowana i sie mu przygladala :-D najwazniejsze zeby dziecko czulo sie tez wazne w tej nowej sytuacji wiec kapala z nami nisi pieluchy itp i caluje go non stop a on smieje sie wtedy na glos takze zero zazdrosci :-)
    https://www.maluchy.pl/ci-72410.png

wariatka3 lubi tę wiadomość

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dołączę do was na te 9 miesięcy=)
    Od 1 maja was czytam i poznałam już was, a sama nie decydowałam się napisać, bałam się...nie chciałam zapeszyć...bo swoją pierwszą ciąże poroniłam w 5-6 tygodniu.
    Ostatni okres miałam 1 kwietnia, i staraliśmy kawałek czasu z mężem o dzidziusia, ale to ja byłam chora, to on, to coś jeszcze, albo nie prawidłowo podchodziliśmy do skutecznego zapłodnienia, ale jednak się udało.Chociaż prawdę mówiąc myślałam że nic nie będzie, bo bóle były jak na @, Jedynie co było innego...i mi utkwiło to w pamięci, że jakiś kalendarzyk wyznaczył że zagnieżdżenie musi być konkretnego dnia, i w ten dzień zaczął kłuć, ciągnąć mnie prawy jajnik.
    1.05 zrobiłam test sikaniec...wyszła blada kreska, której nawet nie było widać w łazience przy sztucznym świetle, ale jak wyszłam do salonu, to zobaczyłam ją, nawet mąż potwierdził, że nie mam urojenia :D i on też ją widzi. 2.05 zrobiłam powtórkę, trochę lepiej widoczna i w ten sam dzień zrobiłam test z krwi, wynik 165.40, za 44 godziny 496.20. Wizytę mam 24 maja. nie chcę się stresować wcześniej, a tak musi być już widoczne serduszko.

Cały czas ciągną mnie jajniki, jak coś podniosę, wyciągnę się, i czas od czas trochę bardziej zaboli podbrzusze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 17:43

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobelka dobrze doczytalam ze @ ostatni mialas od 7.04 to tak jak ja i termin na koniec grudnia wg usg.... a mi belly wskazuje na 12.01 ale mysle ze wg usg jest dokladniejsze... a i tak obstawiam ze to beda najciekawsze swieta ever bo w szpitalu... wszystkie dzieci sztuk dwie rodzilam w 37 tc takze ja juz oswajam sie z tą myślą ;-)

https://www.suwaczki.com/ostatnikrok/thgf3e3ks0igjm1z.html

l22nuay3u6ds9zx4.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

l22nuay3u6ds9zx4.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.suwaczki.com/ostatnikrok/thgf3e3kj4k6zreq.html

l22nuay3u6ds9zx4.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziutka, Astonia witajcie :D

Marcza jeśli się sprawdzi to rzeczywiście, święta w szpitalu się szykują, ale jeśli z powodu narodzin to czemu nie ;) Kto wie ile z nas spędzi w ten sposób święta, bądź sylwestra.. Ja wyjątkowo wolałabym przenosić, nim większa róznica między moimi maluchami tym lepiej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 17:55

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry ale kombinowalm z suwaczkami

https://www.suwaczki.com/ostatnikrok/thgf3e3kj4k6zreq.html

l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella wyznaczyła mi termin na 6.01
    a jest ktoś z was z Wrocławia albo okolic?

justyna1220, andziutka lubią tę wiadomość

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • nobelka. Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza wrote:
    Nobelka dobrze doczytalam ze @ ostatni mialas od 7.04 to tak jak ja i termin na koniec grudnia wg usg.... a mi belly wskazuje na 12.01 ale mysle ze wg usg jest dokladniejsze... a i tak obstawiam ze to beda najciekawsze swieta ever bo w szpitalu... wszystkie dzieci sztuk dwie rodzilam w 37 tc takze ja juz oswajam sie z tą myślą ;-)

Ooo to fajnie, nie jestem sama ze swoimi rozbieznymi terminami :-) Tak dokladnie termin liczac od OM to 12 stycznia, wedy Belly to 8 stycznia, a wedlug usg koniec grudnia ;-)
    A kiedy bylas na usg? Widzialas juz zarodek i serduszko?

17u9vcqgd48ok8ue.png
    h44eflw1nmtbwviz.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostani @ dostalam 7.04 wg belly termin to 12.01 cykle 28 dni zrobilam narazie dwa testy pozytywne na bete nie ide a do lekarza wybiore sie okolo 21.05 zeby juz cos bylo widac no ale teraz dalas mi do myslenia bo ten sam termin @ i juz bylo widac zarodek wiec moze umowie sie troszku wcześniej

l22nuay3u6ds9zx4.png
  • nobelka. Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza to daj znac kiedy idziesz i jak juz bedziesz po jestem b. ciekawa jaki termin usg Ci pokaze :-)

17u9vcqgd48ok8ue.png
    h44eflw1nmtbwviz.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja ostatnią @ miałam 4 kwietnia, ale bardzo krótkie cykle ; ) Zobaczymy co według Ginka i USG a to już nie długo :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ