STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
wariatka3 wrote:Dziś dzień dla mnie straszny. Rano musiał jechać do Lublina i tez odbieralam histo-pat z operacji ha która odbyła się juz w początkowej fazie ciąży co się później okazało. Wracając do domciu rozbolala mnie głową wrocilam zmęczona z bólem głowy i mnie mdlilo wiec polozylam się ojj spalam ze 3 godziny ale nadal obudzilam się bólem głowy. Nic nie mam przeciwbólowego co było by bezpieczne i właśnie zaczął u nas padać deszcz. Dobrze ze maz zabrał dziewczynki bo dziś jestem nie wstanie normalnie funkcjonować. A jak dziewczynki u was dzień? Samopoczucie?
Wariatka jesteś z Lublina lub okolic? -
justyna1220 wrote:Andziutka, Astonia witajcie
Marcza jeśli się sprawdzi to rzeczywiście, święta w szpitalu się szykują, ale jeśli z powodu narodzin to czemu nie Kto wie ile z nas spędzi w ten sposób święta, bądź sylwestra.. Ja wyjątkowo wolałabym przenosić, nim większa róznica między moimi maluchami tym lepiejjustyna1220 lubi tę wiadomość
-
zamyślOna wrote:Ja tam się ucieszę jak bym urodziła np po świętach jeszcze w grudniu:) Tak sobie kiedyś powiedziałam że fajnie by było gdybym urodziła w grudniu to byśmy mieli wszyscy urodziny po sobie. Lili wrzesień , ja październik, R listopad i okruszek grudzień.
-
Witamy sie z rana zaraz wyruszamy do przedszkola pieszo potem apteka musze zakupic witaminy teraz bralam bo zostalam mi darmowa próbka dopelherz activ mama i dobrze się po tym czulam w pierwszej ciazy moj gin tez mi to zamienil z falvit mama ale w trzecim trymestrze dopiero rok temu w ciazy pralam najpierw falvit mama a potem pregna plus ale przy aktiv mama czuje sie rewelacyjne. 5 lat temu placilam za niego okolo 80 zl spr w aptece internetowej to kosztuje okolo 28 zl za 60 szt zobaczymy jak w normalnej aptece... a my macie jakies doświadczenie z tym specyfikiem czy moze polecacie co innego
-
nobelka. wrote:Przy krotkich cyklach tez moze byc wczesna owulka.. Kiedy masz wizyte?
Wizytę mam 18 maja Owulkę prawdopodobnie miałam 11 dc czyli 14 kwietnia, był to pierwszy cykl starań więc ''monitorowałam'' siebie szyjka, tempka, testy owulacyjne Umówiłam się tak późno na wizytę bo mam nadzieje zobaczyć już -
zamyślOna wrote:Ja tam się ucieszę jak bym urodziła np po świętach jeszcze w grudniu:) Tak sobie kiedyś powiedziałam że fajnie by było gdybym urodziła w grudniu to byśmy mieli wszyscy urodziny po sobie. Lili wrzesień , ja październik, R listopad i okruszek grudzień.
No to rzeczywiście byłoby fajnie, imprezy co miesiąc Ale powiem Ci, że ja jestem z grudnia i zawsze jako dziecko czułam się poszkodowana bo dostawałam jeden prezent -
MarCza wrote:Witamy sie z rana zaraz wyruszamy do przedszkola pieszo potem apteka musze zakupic witaminy teraz bralam bo zostalam mi darmowa próbka dopelherz activ mama i dobrze się po tym czulam w pierwszej ciazy moj gin tez mi to zamienil z falvit mama ale w trzecim trymestrze dopiero rok temu w ciazy pralam najpierw falvit mama a potem pregna plus ale przy aktiv mama czuje sie rewelacyjne. 5 lat temu placilam za niego okolo 80 zl spr w aptece internetowej to kosztuje okolo 28 zl za 60 szt zobaczymy jak w normalnej aptece... a my macie jakies doświadczenie z tym specyfikiem czy moze polecacie co innego
Witaj
Co do witamin aktualnie biorę zwykły kwas foliowy, ale zamawiam Femibion, który brałam całą poprzednią ciąże W sklepie stacjonarnym tabletki na pierwszy trymestr ok. 40zł, a 2 i 3 już 50-60 zł, więc wole sobie zamówić za ok. 25 zł Wiem, że sporo dziewczyn tez bierze te witaminki i je polecaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 06:48
-
andziutka wrote:Cześć Dziewczyny! Chętnie dołączę, belly pokazuje mi datę porodu na 15.01.2017r.
W ciąży jestem pierwszy raz, 2 miesiące starań, test wyszedł pozytywny jeszcze przed terminem miesiączki, teraz teoretycznie jestem w 5 tygodniu, byłam dzisiaj u ginekologa, ale powiedziała, że nic nie widzi i jeszcze się nic nie zagnieździło wiem, że to trochę wcześnie, ale z tego co się naczytałam, to zagnieżdżenie powinno być w 3-4tc, a ja zaczynam 5... no trudno, póki co robię jak głupia testy ciążowe i wychodzą coraz mocniejsze kreski, dzisiaj to już wyszła porządna, książkowa krecha
Objawy: pierwsze co zauważyłam to sine wargi sromowe (gdzieś o tym czytałam i dlatego zrobiłam tak wcześnie test), ból w podbrzuszu (taki dziwny, ale znośny lekki) potem ból i powiększenie piersi, wzdęcie brzucha, od kilku dni straszna senność i większy apetyt
Pozdrawiam!
Uzbroj się w cierpliwość, dużo cierpliwości. Toeretycznie w 5 tygodniu powinien być pęcherzyk, ale wystarczy, że owulka była kilka dni później - i już wyjaśniona przyczyna jego braku. Na kiedy teraz wizyta umówiona?andziutka lubi tę wiadomość
-
A z tego co u mnie - w dniu wczorajszym wylądowałam u ginekologa - przypisał Duphaston, bo progesteron mały czy cośtam. Betę potrójną zatwierdził i kazał więcej nie robić (Datowo uważa, że owulacja była dzień później niż podaje OF, stąd niewiadomość przy dpo bety
11/12 dpo - 304
13/14 dpo - 950
16/17 dpo - 3145
Przy okazji USG zrobił, wyszedł pęcherzyk 8 mm, zapisał na wizytę 19 maja. -
justyna1220 wrote:MarCza pisałaś o tych tabletkach http://www.rossmann.pl/produkt/Falvit-Mama-suplement-diety-tabletki-powlekane-30-szt,292247,4904,6381 ? Właśnie przeglądam promocje Rossmanowsskie i są po 17,99