X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chyba nieśmiało do Was dołączam.... :-) wg.owulacji termin 17.01.2017. Pierwsza beta z poniedziałku 193.2 a jutro idę na kolejną i mam zrobić po rozmowie z lekarzem jeszcze d-dimery, któraś z Was robiła?

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie dziś smutno. Zaczęłam krwawić i do tego ból brzucha :( dzwoniłam do swojego gina i mam zwiększyć luteine i leżeć. Jak do wieczora nie przejdzie to do szpitala. Tak sie boję o maleństwo :(

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata a który to tydzień? Trzymam kciuki, będzie dobrze

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Jestem kwietniówką 2015 i mam nadzieję, że styczniówką 2017 :):)
    Termin wg belly 12.01 na innych str 14.01 :)
    Wczoraj ujrzałam słabą drugą kreskę, wieczorem idę na betę i zobaczymy :)
    Przy pierwszej ciąży też pierwszy test wyszedł blado więc jest ok :)

Nie staraliśmy się jakoś specjalnie ogólnie planowałam ciąże po wakacjach ale cieszę się bardzo i już bym chciała mieć wyniki :)

Pozdrawiam wszystkie mamusie obecne i przyszłe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 14:49

Amy_ lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Gochta Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata dużo leż i się nie denerwuj bo to nie działa korzystnie.

PeggySue moje testy też początkowo były blade. od soboty zrobiłam ich 10 :P

Gaja Iwona, 30.04.2014, 2630g, 50cm
    relgtv736tyinit5.png
    34bw3e3kdk5e8q0d.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to się zaczęło jak w poprzedniej ciąży... mdłości wymioty już wstręt na zapachy :( zwłaszcza mięsa.. od wczoraj zdycham.. ratują mnie gumy i nieszczęsna cola :( jeju a myślałam ze będzie w tej ciąży lżej.. miałam iść porobić na budowie bo płytki do mycia to poszłam..
    Mam nadzieję że was to ominie :)

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gochta dlatego właśnie się nie stresuję jak poprzednim razem, gdzie zrobiłam chyba z 5 testów i 3 bety :D szaleństwo.
    Co ma być to będzie, to dopiero 4 tydzień teoretycznie

Beata spokój, spokój i jeszcze raz leżenie, leżenie i leki działają cuda

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    Cześć dziewczyny. U mnie dziś smutno. Zaczęłam krwawić i do tego ból brzucha :( dzwoniłam do swojego gina i mam zwiększyć luteine i leżeć. Jak do wieczora nie przejdzie to do szpitala. Tak sie boję o maleństwo :(
    W pierwszej ciąży tez dostałąm mega krwawienia myślałam że to koniec zjadłam duphaston 2 tabletki i po 2 h nie ustąpiło całkowicie ale zmniejszyło się krwawienie.. szpital okazało się że krwiak na szczęście wszystko dobrze się skończyło.. po 3 dniach do domu, leki i bezwzgędne leżenie chyba kilka tyg. Teraz moje szczęście szaleje na dywaniku :) głowa do góry czasem warto iść do szpitala oni napewno nie zaszkodzą a mogą pomóc wam
    Myśl pozytywnie wiem łatwo się mówi a sama ryczałam jak bóbr :( trzymam kciuki

Beata1987 lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam niestety mam mdłości... Od rana przez cały dzień tak cyklicznie. Nawet normalnie głodna nie jestem tylko mi niedobrze... No i oczywiście nic bym nie zjadła, albo coś bym zjadła ale nie wiem co bo wszystko ble...

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • Gochta Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że u mnie na objawy typu mdłości jeszcze trochę za wcześnie. Ale boli mnie brzuch jak na @. To normalne prawda? Troche niepokoi mnie to, że piersi nie bardzo się zmieniły i nie bolą. W poprzedniej ciąży to był pierwszy objaw...

relgtv736tyinit5.png
    34bw3e3kdk5e8q0d.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Gochta dlatego właśnie się nie stresuję jak poprzednim razem, gdzie zrobiłam chyba z 5 testów i 3 bety :D szaleństwo.
    Co ma być to będzie, to dopiero 4 tydzień teoretycznie

Beata spokój, spokój i jeszcze raz leżenie, leżenie i leki działają cuda
    ja też teraz jakoś inaczej podchdzę do ciąży.. zrobiłam 2 testy i czekam spokojnie na jutrzejszą wizytę... zbytnio nie myśle o ciąży.. choc teraz przy mdłościach już się nie da.. a przy pierszej masakra... ciągle się doszukiwałam czytałam myślałam teraz poprostu czasu nie ma :) ale i tak już kocham małego groszka :)

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gochta wrote:
    Ja wiem, że u mnie na objawy typu mdłości jeszcze trochę za wcześnie. Ale boli mnie brzuch jak na @. To normalne prawda? Troche niepokoi mnie to, że piersi nie bardzo się zmieniły i nie bolą. W poprzedniej ciąży to był pierwszy objaw...
    mnie piersi też nic nie bolą :) ani nawe nie są wrażliwe.. chyba już zahartowane są

wariatka3 lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula to chyba tak już jest przy drugim dziecku, człowiek wie co i jak :)
    Ja nawet się jeszcze nie umówiłam do lekarza, w pierwszej ciąży byłam w 5 tyg i była tylko plamka, oczywiście się zestresowałam i 2 tygodnie o tym myślałam i martwiłam się :) Teraz najwcześniej pójdę w 7-8 tyg dla spokoju ducha

Widzę, że u nas podobna różnica wieku między dziećmi :D nie martwisz się jak to będzie bo ja powiem szczerze trochę się obawiam jak podołam :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • Gochta Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja druga ciąża a fiksuje. Może dlatego, że i jedna i druga wyczekana

relgtv736tyinit5.png
    34bw3e3kdk5e8q0d.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Lula to chyba tak już jest przy drugim dziecku, człowiek wie co i jak :)
    Ja nawet się jeszcze nie umówiłam do lekarza, w pierwszej ciąży byłam w 5 tyg i była tylko plamka, oczywiście się zestresowałam i 2 tygodnie o tym myślałam i martwiłam się :) Teraz najwcześniej pójdę w 7-8 tyg dla spokoju ducha

Widzę, że u nas podobna różnica wieku między dziećmi :D nie martwisz się jak to będzie bo ja powiem szczerze trochę się obawiam jak podołam :)
    oj tak ciagle sobie wyobrażam jak to będzie z dwójką.. i nie jestem w stanie :) choć mały coraz bardziej robi się taki samodzielny ale jednak to jeszcze maluszek.. w lecie usimy się odpieluchować choć marnie to widzę

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Gochta Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to jak będzie z dwójką? Wesoło :)

relgtv736tyinit5.png
    34bw3e3kdk5e8q0d.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gochta wrote:
    jak to jak będzie z dwójką? Wesoło :)
    3 latka to już chyba w porządku.. choć to też też wiek zazdości ale wszystko zależy od dziecka.. gorzej tak 1.5-2 lata.. ja mam nadzieję że Szymcio będzie grzecznym pomocnym chłopcem obym się nie przeliczyła :)

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Gochta Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula88 powiem Ci szczerze, że na dzień dzisiejszy najgorzej wspominam wiek 1-1,5. A z wiekiem jest coraz lepiej

relgtv736tyinit5.png
    34bw3e3kdk5e8q0d.png
  • Blackclouds Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroweczka mam identycznie jak Ty z mdłościami i jedzeniem.. Ja muszę w siebie wciskać.

Jak do tej pory nie miałam nigdy problemow z zasypianiem, a miałam problemy z wstawaniem wcześnie, to teraz zasnąć wieczorem nie mogę, a dziś od 6 nie śpię...

U Was rodzina juz poinformowana?

Co do witamin miałam problem z wyborem, bo większość ma małą zawartość magnezu. Dwa dni szperania i zamówiłam wczoraj Oligobos bez magnezu i oddzielnie magnez, żeby mieć pewność, że jego nie zabraknie ;)

boróweczka lubi tę wiadomość

7u223e3k836sfqk5.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gochta wrote:
    Lula88 powiem Ci szczerze, że na dzień dzisiejszy najgorzej wspominam wiek 1-1,5. A z wiekiem jest coraz lepiej
    tak ja z tyg na tydzień widzę jak się zmienia na lepsze.. a zanim zaczął stabilnie chodzić to była męczarnia.. teraz sobie już śmiga zaczyna wymyslać zabawy a przetem tylko mama i mama.. a w ogrodzie to już bajka mogę odpoczywać

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ