X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Sis Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry ja przez ostatnie 3 dni takie coś czułam a dziś już spokój. Nie wiem może to od rozciągania macicy?

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczynki :)
    Przyznam szczerze, że nie miałam za bardzo czasu, żeby was czytać, nie wiem, kiedy nadrobię cały wczorajszy dzień :)
    mam nadzieję, że wszystko u was w porządeczku :)
    ja odebrałam wczoraj moje wyniki i wszystko jest w jak najlepszym porządku :) zobaczymy, co powie lekarka, jutro mam wizytę o 17, już się nie mogę doczekać :)
    nie wiem, co się ze mną dzieje, ale ostatnio przyswajam tylko kanapkę z szynką, serem i pomidorem ;x oprócz obiadu nic innego nie jem, bo nie mam ochoty ;x tylko nie wiem, co będzie, jak mi się to jedzenie znudzi ;x
    życzę wam cudownego dnia i udanych wizyt wszystkim wizytującym dzisiaj :)
    ja dzisiaj dzień sprzątania, także biorę się do roboty :)

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem ze juz prawie nie mam mdlosci :) mysle ze to dlatego ze ciaza juz coraz bardziej zaawansowana sie robi :)
    Na przeziebienie to najlepsze u mnie mleko z czosnkeim miodem i maslem w poprzedniej ciazy sie kurowalam ostro ;) i syrop prenalen

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co sądzicie o kupowaniu ubranek i rzeczy dla dzidziusia w takim wczesnym etapie ciąży? Mnie korci, żeby już coś kupić, zwłaszcza jak zobaczę jakąś fajną okazję cenową, ale wszyscy dookoła powtarzają mi, że to za wcześnie i tak się nie robi żeby nie zapeszać.
    Nie wiem jak do tego podejść, bo z jednej strony obawiam się tych przesądów, a z drugiej... Ech, sama nie wiem co o tym myśleć.
    Czy wy też przejmujecie się takim gadaniem?

PeggySue lubi tę wiadomość

p19udqk36s5wi0vb.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia7979 wrote:
    Dziewczyny, a co sądzicie o kupowaniu ubranek i rzeczy dla dzidziusia w takim wczesnym etapie ciąży? Mnie korci, żeby już coś kupić, zwłaszcza jak zobaczę jakąś fajną okazję cenową, ale wszyscy dookoła powtarzają mi, że to za wcześnie i tak się nie robi żeby nie zapeszać.
    Nie wiem jak do tego podejść, bo z jednej strony obawiam się tych przesądów, a z drugiej... Ech, sama nie wiem co o tym myśleć.
    Czy wy też przejmujecie się takim gadaniem?
    Kompletnie sie nie przejmuje. Uważam, ze właśnie lepiej kupować po trochu od początku niż potem na raz wydać kupę kasy na wyprawkę, łatwo coś wtedy pominąć a czasem okazuje sie po prostu, ze trzeba leżeć i jedyne zakupy jakie zostają to te przez internet.

angelstw lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie :) Tyle stresu, noc nie przespana a kurczaczek ma już 2,6cm! Serduszko bije, nie wiem jak szybko bo.jak lekarz powiedział ze jest ok to więcej nie pytałam :) znów też dał mi go posłuchać, cudowny dźwięk!

Mam zdjęcie, ale widać na nim tylko kuleczke,ja nie wiem skąd wy bierzecie takie na których wszystko widać :p może przez to, że ja chodzę na NFZ :p Aa i moje dzisiejsze USG bylo już przez brzuch, tak mnie wyugniatał, że aż się boję żeby się coś nie stało.

Aa i za 2 tygodnie kazał mi przyjść na genetyczne, wiec będzie je robił u siebie w gabinecie, noewiem jak ma zamiar zdążyć podczas 20 minutowej wizyty.. Tak czy siak już zapisałam się na genetyczne też prywatnie do mojego poprzedniego lekarzaw, on jest na tej liście która tu krążyła. Więc będę mieć razy 2 :)

PeggySue, wariatka3, EwaP, Dorcia7979, Madzia1888, wszamanka, Lali, Sis, Ana., Beata1987, never give up, angelstw, merida17, joasia8966, anettte lubią tę wiadomość

relgh371p970veew.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia super wiesci :) ale już duże te groszki :)

Basia90 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry88 wrote:
    Witam :-)
    Oczywiście kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj, czekam na wieści :-)

Justyna ja też byłam chora i bardzo pomógł mi napar z imbiru z miodem i cytryną. Obrałam imbir, przecisnełam przez wyciskacz do czosnku, zalałam ciepłą wodą, ale nie wrzątkiem i odstawiłam pod przykryciem na 4h. Później odsaczyłam żeby został klarowny sok, dodałam miodu i cytryny i piłam co 2-3h, rewelacja, postawiło mnie to na nogi. Życzę dużo zdrowia :-)

U mnie objawy też już coraz słabsze, ale myślę, że to przychodzi powoli lepszy czas- 11tydzien już :-) Od rana mam sporo energii mimo senne pogody, byłam już u dentysty, ugotowałam zupę- u nas pomidorową z ryżem. Na drugie będzie mięsko duszone z sosikiem, ziemniaczkami z koperkiem i sałata z jogurtem.
    Od wczoraj mam takie dziwny kłujący ból jakby w pachwinie albo spojeniu łonowym. Jest tak, że kłuje chwilę a później puszcza. Nie wiem co to? Może Wy wiecie, albo któraś też tak miała?

Teraz tego jeszcze nie miałam, w poprzedniej ciąży dość często, ale nie wiem na jakim etapie. Jeśli ma Cie to uspokoić to zapytaj o to lekarza na najbliższej wizycie.
    Ja z kolei ostatnio miałam wrażenie jakbym czuła pierwsze ruchy, ale to oczywiście jelita mi wariowały :P
    Ciekawe kiedy poczujemy ruchy, w drugiej ciąży podobno szybciej :D

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Teraz tego jeszcze nie miałam, w poprzedniej ciąży dość często, ale nie wiem na jakim etapie. Jeśli ma Cie to uspokoić to zapytaj o to lekarza na najbliższej wizycie.
    Ja z kolei ostatnio miałam wrażenie jakbym czuła pierwsze ruchy, ale to oczywiście jelita mi wariowały :P
    Ciekawe kiedy poczujemy ruchy, w drugiej ciąży podobno szybciej :D
    Ja czekam na to pierwsze uczucie jakby mi ktoś wibrujaca komórkę włożył w podbrzusze. I takie ruchy czułam tak od 16 tygodnia a normalne ruchy to dopiero kolo 24 tygodnia. Nie dość ze tłuszcz na brzuchu dużo to miałam łożysko na przedniej ścianie wtedy mniej się odczuwa ruchy. Teraz podobno będzie na tylnej wiec liczę ze może szybciej poczuje ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 13:14

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia - wspaniałe wiadomości! Już po stresie, teraz tylko się cieszyć i z niecierpliwością wyczekiwać kolejnego spotkania na monitorze :)

Basia90, EwaP lubią tę wiadomość

p19udqk36s5wi0vb.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówione USG genetyczne - 1 lipca :), 28 czerwca następna wizyta u lekarza. Dłuuuugo....

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Trishka Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Postanowiłam do Was dołączyć, bo przyjemnie jest się czasem wygadać, zwłaszcza w I trymestrze kiedy nikt poza rodziną nie wie o naszej ciąży :) Jestem w 10 tygodniu i chociaż mam 7-letniego synka, to i tak jestem pełna obaw, jakbym w ciąży była po raz pierwszy. Z niecierpliwością czekam na badania prenatalne, które mam 1 lipca, a ten czas tak wolno płynie od badania do badania :) Pozdrawiam wszystkie styczniowe mamy!!!

wariatka3, never give up, Dorcia7979, pati1987, EwaP, Sis, madziara0080, angelstw, Blueberry88, Madzia1888, justyna1220, merida17, wszamanka, zicka, atagata, Lali lubią tę wiadomość

• never give up Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Trishka :)

Trishka lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mogę dołączyć?

Termin mam na 26.01.2017 ;)

Sis, wariatka3, EwaP, angelstw, Blueberry88, never give up, Madzia1888, justyna1220, merida17, wszamanka, zicka, atagata, Lali lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara0080 i trishka witamy w gronie styczniowych mamusiek !!!

madziara0080, Trishka lubią tę wiadomość

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Sis Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia super wieści :)

dziewczyny które były w ciąży napiszcie czy jak się ma większy brzuchol w bardziej zaawansowanej ciąży to to usg przez brzuch też jest takie hmm średnio przyjemne? Basia napisała że ją wyugniatał lekarz na tym usg i też jak miałam raz przez brzuch to średnio mi się podobało jak mnie gniotła lekarka :P

Witam nowe koleżanki :))

madziara0080 lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy nie miałam jakiś negatywnych odczuć, wszystko zależy od lekarza. Teraz jak była w piątek też miałam przez brzuch i lekarz był bardzo delikatny.

Sis wrote:

dziewczyny które były w ciąży napiszcie czy jak się ma większy brzuchol w bardziej zaawansowanej ciąży to to usg przez brzuch też jest takie hmm średnio przyjemne? Basia napisała że ją wyugniatał lekarz na tym usg i też jak miałam raz przez brzuch to średnio mi się podobało jak mnie gniotła lekarka :P

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • Sis Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mam nadzieje że to dlatego, że może było to dość wcześnie bo chyba 8-9 tydzień więc może żeby obraz był lepszy to trochę mocniej trzeba dociskać albo brzuch jeszcze miękki :P nie wiem nie znam się :P

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:

Zależy które usg. Pamiętam ze np. Na genetycznych mocno mnie dociskali w zależności co chcieli zobaczyć. Pierwsze genetyczne miałam i dopochwowo i przez brzuch bo dziecko ułożyło się kiepsko i kobieta trochę mi tym brzuchem wyruszala żeby się obrócił. Także to normalne że będą dociskac głowice a nie tylko głaskać po brzuchu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 14:45

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia super wiadomość :-) Ja też mam za 2 tyg genetyczne.
    Trishka, Madziara0080 witamy serdecznie :-) Rozgośćcie się :-)

Justyna ja też nie mogę się doczekać ruchów, też słyszałam, że w drugiej ciąży szybciej się czuje. Z Alkiem pierwszy raz poczułam w 18tc ciekawe kiedy teraz ;-)

Mój Synuś mnie zadziwia, niedawno wstał z 3,5h drzemki (wow), zjadł cała miskę pomidorówki i od prawie 40 min siedzi i układa klocki. Tak mogłoby być codziennie :-) Ogólnie nie mogę narzekać, ale jak do tej pory dzień wymarzony.

madziara0080, never give up, merida17, Basia90, justyna1220, Trishka lubią tę wiadomość

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ