STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry, dziewczynki
Przyznam szczerze, że nie miałam za bardzo czasu, żeby was czytać, nie wiem, kiedy nadrobię cały wczorajszy dzień
mam nadzieję, że wszystko u was w porządeczku
ja odebrałam wczoraj moje wyniki i wszystko jest w jak najlepszym porządku zobaczymy, co powie lekarka, jutro mam wizytę o 17, już się nie mogę doczekać
nie wiem, co się ze mną dzieje, ale ostatnio przyswajam tylko kanapkę z szynką, serem i pomidorem ;x oprócz obiadu nic innego nie jem, bo nie mam ochoty ;x tylko nie wiem, co będzie, jak mi się to jedzenie znudzi ;x
życzę wam cudownego dnia i udanych wizyt wszystkim wizytującym dzisiaj
ja dzisiaj dzień sprzątania, także biorę się do roboty
-
Ja powiem ze juz prawie nie mam mdlosci mysle ze to dlatego ze ciaza juz coraz bardziej zaawansowana sie robi
Na przeziebienie to najlepsze u mnie mleko z czosnkeim miodem i maslem w poprzedniej ciazy sie kurowalam ostro i syrop prenalen26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
Dziewczyny, a co sądzicie o kupowaniu ubranek i rzeczy dla dzidziusia w takim wczesnym etapie ciąży? Mnie korci, żeby już coś kupić, zwłaszcza jak zobaczę jakąś fajną okazję cenową, ale wszyscy dookoła powtarzają mi, że to za wcześnie i tak się nie robi żeby nie zapeszać.
Nie wiem jak do tego podejść, bo z jednej strony obawiam się tych przesądów, a z drugiej... Ech, sama nie wiem co o tym myśleć.
Czy wy też przejmujecie się takim gadaniem?
PeggySue lubi tę wiadomość
-
Dorcia7979 wrote:Dziewczyny, a co sądzicie o kupowaniu ubranek i rzeczy dla dzidziusia w takim wczesnym etapie ciąży? Mnie korci, żeby już coś kupić, zwłaszcza jak zobaczę jakąś fajną okazję cenową, ale wszyscy dookoła powtarzają mi, że to za wcześnie i tak się nie robi żeby nie zapeszać.
Nie wiem jak do tego podejść, bo z jednej strony obawiam się tych przesądów, a z drugiej... Ech, sama nie wiem co o tym myśleć.
Czy wy też przejmujecie się takim gadaniem?angelstw lubi tę wiadomość
[/url] -
Melduję się po wizycie Tyle stresu, noc nie przespana a kurczaczek ma już 2,6cm! Serduszko bije, nie wiem jak szybko bo.jak lekarz powiedział ze jest ok to więcej nie pytałam znów też dał mi go posłuchać, cudowny dźwięk!
Mam zdjęcie, ale widać na nim tylko kuleczke,ja nie wiem skąd wy bierzecie takie na których wszystko widać :p może przez to, że ja chodzę na NFZ :p Aa i moje dzisiejsze USG bylo już przez brzuch, tak mnie wyugniatał, że aż się boję żeby się coś nie stało.
Aa i za 2 tygodnie kazał mi przyjść na genetyczne, wiec będzie je robił u siebie w gabinecie, noewiem jak ma zamiar zdążyć podczas 20 minutowej wizyty.. Tak czy siak już zapisałam się na genetyczne też prywatnie do mojego poprzedniego lekarzaw, on jest na tej liście która tu krążyła. Więc będę mieć razy 2PeggySue, wariatka3, EwaP, Dorcia7979, Madzia1888, wszamanka, Lali, Sis, Ana., Beata1987, never give up, angelstw, merida17, joasia8966, anettte lubią tę wiadomość
-
Blueberry88 wrote:Witam
Oczywiście kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj, czekam na wieści
Justyna ja też byłam chora i bardzo pomógł mi napar z imbiru z miodem i cytryną. Obrałam imbir, przecisnełam przez wyciskacz do czosnku, zalałam ciepłą wodą, ale nie wrzątkiem i odstawiłam pod przykryciem na 4h. Później odsaczyłam żeby został klarowny sok, dodałam miodu i cytryny i piłam co 2-3h, rewelacja, postawiło mnie to na nogi. Życzę dużo zdrowia
U mnie objawy też już coraz słabsze, ale myślę, że to przychodzi powoli lepszy czas- 11tydzien już Od rana mam sporo energii mimo senne pogody, byłam już u dentysty, ugotowałam zupę- u nas pomidorową z ryżem. Na drugie będzie mięsko duszone z sosikiem, ziemniaczkami z koperkiem i sałata z jogurtem.
Od wczoraj mam takie dziwny kłujący ból jakby w pachwinie albo spojeniu łonowym. Jest tak, że kłuje chwilę a później puszcza. Nie wiem co to? Może Wy wiecie, albo któraś też tak miała?
Teraz tego jeszcze nie miałam, w poprzedniej ciąży dość często, ale nie wiem na jakim etapie. Jeśli ma Cie to uspokoić to zapytaj o to lekarza na najbliższej wizycie.
Ja z kolei ostatnio miałam wrażenie jakbym czuła pierwsze ruchy, ale to oczywiście jelita mi wariowały
Ciekawe kiedy poczujemy ruchy, w drugiej ciąży podobno szybciej -
justyna1220 wrote:Teraz tego jeszcze nie miałam, w poprzedniej ciąży dość często, ale nie wiem na jakim etapie. Jeśli ma Cie to uspokoić to zapytaj o to lekarza na najbliższej wizycie.
Ja z kolei ostatnio miałam wrażenie jakbym czuła pierwsze ruchy, ale to oczywiście jelita mi wariowały
Ciekawe kiedy poczujemy ruchy, w drugiej ciąży podobno szybciejWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 13:14
-
Cześć dziewczyny!
Postanowiłam do Was dołączyć, bo przyjemnie jest się czasem wygadać, zwłaszcza w I trymestrze kiedy nikt poza rodziną nie wie o naszej ciąży Jestem w 10 tygodniu i chociaż mam 7-letniego synka, to i tak jestem pełna obaw, jakbym w ciąży była po raz pierwszy. Z niecierpliwością czekam na badania prenatalne, które mam 1 lipca, a ten czas tak wolno płynie od badania do badania Pozdrawiam wszystkie styczniowe mamy!!!wariatka3, never give up, Dorcia7979, pati1987, EwaP, Sis, madziara0080, angelstw, Blueberry88, Madzia1888, justyna1220, merida17, wszamanka, zicka, atagata, Lali lubią tę wiadomość
-
Basia super wieści
dziewczyny które były w ciąży napiszcie czy jak się ma większy brzuchol w bardziej zaawansowanej ciąży to to usg przez brzuch też jest takie hmm średnio przyjemne? Basia napisała że ją wyugniatał lekarz na tym usg i też jak miałam raz przez brzuch to średnio mi się podobało jak mnie gniotła lekarka
Witam nowe koleżanki )madziara0080 lubi tę wiadomość
29+1, 44 cm, 1430 g -
ja nigdy nie miałam jakiś negatywnych odczuć, wszystko zależy od lekarza. Teraz jak była w piątek też miałam przez brzuch i lekarz był bardzo delikatny.
Sis wrote:Basia super wieści
dziewczyny które były w ciąży napiszcie czy jak się ma większy brzuchol w bardziej zaawansowanej ciąży to to usg przez brzuch też jest takie hmm średnio przyjemne? Basia napisała że ją wyugniatał lekarz na tym usg i też jak miałam raz przez brzuch to średnio mi się podobało jak mnie gniotła lekarka
Witam nowe koleżanki )Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
Sis wrote:Basia super wieści
Witam nowe koleżanki )Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 14:45
-
Basia super wiadomość Ja też mam za 2 tyg genetyczne.
Trishka, Madziara0080 witamy serdecznie Rozgośćcie się
Justyna ja też nie mogę się doczekać ruchów, też słyszałam, że w drugiej ciąży szybciej się czuje. Z Alkiem pierwszy raz poczułam w 18tc ciekawe kiedy teraz
Mój Synuś mnie zadziwia, niedawno wstał z 3,5h drzemki (wow), zjadł cała miskę pomidorówki i od prawie 40 min siedzi i układa klocki. Tak mogłoby być codziennie Ogólnie nie mogę narzekać, ale jak do tej pory dzień wymarzony.madziara0080, never give up, merida17, Basia90, justyna1220, Trishka lubią tę wiadomość