X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trawka wrote:
    Cześć wszystkim :) ja już po badaniach porannych, ściągnęli ze mnie trochę krwi, bo aż chyba do 5 fiolek z różnymi odczynami, w tym chyba ze 3 badania na krzepliwosc krwi. I mam pytanie do dziewczyn korzystających z Luxmedu. Pytałam dzisiaj w recepcji o listę badań, do których nie jest potrzebne skierowanie tylko karta ciąży. Pani potwierdziła tylko, że faktycznie tak jest, ale nie może mi dać takiej listy, mają na recepcji tylko dla siebie do wglądu. Była kolejka, więc sie nie chciałam wykłucać, widziałam tylko z daleka ta listę, był podział na tygodnie ciąży. Czy któraś z Was dostała taką listę? Spotkałyście się z tym, że nie chcą jej wydrukować? Przecież to jest bez sensu, mam je w pakiecie mając kartę ciąży a nie mam wglądu.
    Bo powinnaś ta karteczkę dostać razem z karta ciąży w lux medzie. Mi ginekolog przyczepił zszywaczem do karty ciąży. Zaraz Ci wrzucę zdjęcie.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Bo powinnaś ta karteczkę dostać razem z karta ciąży w lux medzie. Mi ginekolog przyczepił zszywaczem do karty ciąży. Zaraz Ci wrzucę zdjęcie.

Mi zlecił tylko 5, a do swojego Ginka muszę mieć więcej badań. Mam nadzieję, że też będą w pakiecie.

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi lekarz nie przyczepil tej listy :( poproszę o fotkę :)

p19uvfxmh8w6ug7e.png

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Proszę. Na pierwszej stronie jest pieczątka ginekologa luxmedu i moje imię nazwisko i data urodzenia.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc0eed53dcc9.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f000337c0f9.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a534a4812b36.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 09:42

Astonia lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka3 wrote:
    Widząc po moich córkach gdzie garne aby stały za sobą i siebie wspierały a widzę starsza która stara się być zawsze ważniejsza i jej zdanie najważniejsze to sobie mogę tylko wyobrazić co może być dalej jak one juz kloca się o wszystko biją i Marusza na siebie skarżą o wszystko. Jestem jaka jestem do ideału mnie dużo brakuje ale ja nigdy siostry nie miałam i byłam sama a one się kluca chłopak jakoś inaczej przechodzi fakt ze jest jeden męska obojętność a dziewczynka potrzebuje jednak mieć siostrę chyba ale zastanawiał się czy one się kiedyś dogadaja. Ja mam swych braci i jestem środkową.
    Moja mama mówiła mi ze źle robię bo za szybko mam dziecko jedno po drugim a ona nie widzi tego ze ja ze starszym bratem 8lat nawet nie rozmawiać bo on che mnie uczyć jak mam żyć nawet w malzenstwie choć jest kawalerem a i źle wychowuje dzieci bo jemu się to nie podoba gdzie on widzi czyjeś dzieci a nie ma dwóch wiec nie ma ich 24/7 i przez 365dni w roku wiec niewiele wie o dzieciach ale on najmadrzejszy. Wiec ja jestem za mała różnica miedzy dziećmi jest większą szansa ze się dogadaja
    Ja również jestem za małą różnicą bo rzadko się zdarza aby rodzeństwo już w późniejszych latach sobie nie pomagało sobie i się nie wspieralo :-) Myślę że Twoje dziewczynki jak będa już razem np do podstawowki chodzić to jakoś tak prędzej :-)

wariatka3 lubi tę wiadomość

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Dołączam do " turystek - sikaczek" Przed snem obowiązkowo i w nocy 2x. Pobudka o 5 rano i tak cały dzień wedrówek do toalety. Wczoraj miałam chwile grozy bo mnie zaczęło szczypać a niestety mam do zapaleń pęcherza skłonności. Normalnie bym furagine wzięła ale w tym stanie nie wolno więć pozostała mi duża dawka żurawiny. Na szczęście kłopot zażegnany :)
    W jakiej postaci zjadasz zurawine? Ja też niestety mam skłonności do zapalenia pecherza:-(

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake te badania które tutaj podałaś są w pakiecie czy po prostu należy je wykonać? Bo z tego co widzę to mi by brakowało chyba tylko 2.

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam siostrę młodsza o 14lat, ja 24 ona 10. Zero porozumienia bo jak sie dogadać jak ja sama mam już dziecko i drugie w drodze a ona jest na etapie bajek dla młodzieży, grania w gry i nie chodzenia do szkoły :) mieszkalysmy razem tylko 5lat bo od 5 lat mieszkam z narzeczonym. Nie da sie zbudować więzi przy takiej różnicy, może kiedyś jak już będzie dorosła będzie łatwiej bo różnica sie zatrze ale teraz to przepaść dlatego tez chciałam mieć szybko drugie dziecko. Bedą dla siebie zawsze, czy bedą chcieli czy nie, wychowają sie razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 09:54

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Mam siostrę młodsza o 14lat, ja 24 ona 10. Zero porozumienia bo jak sie dogadać jak ja sama mam już dziecko i drugie w drodze a ona jest na etapie bajek dla młodzieży, grania w gry i nie chodzenia do szkoły :) mieszkalysmy razem tylko 5lat bo od 5 lat mieszkam z narzeczonym. Nie da sie zbudować więzi przy takiej różnicy, może kiedyś jak już będzie dorosła będzie łatwiej bo różnica sie zatrze ale teraz to przepaść dlatego tez chciałam mieć szybko drugie dziecko. Bedą dla siebie zawsze, czy bedą chcieli czy nie, wychowają sie razem.
    U mnie podobnie ja mam 23 a siostra 11 tak jak mówisz inny etap ale dogadać się idzie :-P

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake bardzo bardzo Ci dziękuję :) z tego co widzę to jeszcze nie wszystkie badania do 10 tyg. miałam zlecone. Myślę, że dostanę skierowanie na kolejnej wizycie tj. 24.06., mi. in. Na Tokso, różyczke, kiłe, HIV. W tamtym roku miałam to robione i były ok.

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi$ wrote:
    U mnie podobnie ja mam 23 a siostra 11 tak jak mówisz inny etap ale dogadać się idzie :-P
    Myśle, ze twoje podejście do siostry może sie trochę zmienić jak urodzisz :) będzie dla ciebie małym dzieckiem a nie tylko siostra :D przynajmniej j mnie tak było i czasem mam zapędy,ze mowie do niej jak do swojego dziecka. Jej to nie przeszkadza ale nie jest to typowo relacja siostrzana :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam siostrę półtora roku starszą, następne rodzeństwo już różnica co najmniej 4 lata. Z siostrą cale dzieciństwo trzymałyśmy się razem, a młodsi bracia i siostra razem, bo pomiędzy nimi też po 2 lata różnicy (5 nas jest:) ) Mam nadzieję, że dla dzieciaczka też uda nam się szybko o rodzeństwo zadbać, zawsze chciałam mieć dwójkę albo trójkę dzieci z małą różnicą wieku. Na początku wiadomo, ciężko może być, ale dla dzieci to super sprawa, i jak są małe, i potem jak już dorosłe.

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:

Ja mam 3 rodzeństwa brata starszego o 2 lata, i młodszą siostrę i brata o 1,5 roku. Z starszym bratem jednak widuję się najczęściej tez już ma brzdąca, który jest moim chrześniakiem ;) A z młodszymi różnie to bywa, oni jeszcze odnajdują swoją drogę, maja związki i za chwile się rozpadają, mają jeszcze czas ;)Więc tu reguła małej różnicy się nie sprawdziła, ale w większości przypadków tak jest i mam nadzieję, że u moich dzieci zaowocuje te 15 miesięcy różnicy :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Sweet_CupCake te badania które tutaj podałaś są w pakiecie czy po prostu należy je wykonać? Bo z tego co widzę to mi by brakowało chyba tylko 2.
    Te wszystkie badania są w pakiecie. Nie wiem jak tylko ze stomatologiem ale będę dzwonić na infolinię bo jeśli będzie w pakiecie to pojde bo mamy nowo otwarta placówkę stomatologiczna lux medu w krk.

Tylko tak sobie jeszcze myślę czy jest jakieś rozróżnienie na pakiety W lux medzie. Bo ja mam rozszerzony ale wydaje mi się ze i przy podstawowym plan opieki okołoporodowa jest taki sam. Ja te wszystkie badania robiłam w pierwszej ciazy W lux medzie. Teraz mam tylko zagwozdke bo częściej musze robić morfologie dla tego lekarza prywatnie na każdą wizytę. Wiec za dwa tygodnie pójdę i umowie się i na mocz i na morfologie a jak nie będą chcieli zrobić to zapisałam się do internisty po skierowanie. W końcu jak już place ten rozszerzony pakiet to niech mi się zwraca :-P

justyna1220 lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Myśle, ze twoje podejście do siostry może sie trochę zmienić jak urodzisz :) będzie dla ciebie małym dzieckiem a nie tylko siostra :D przynajmniej j mnie tak było i czasem mam zapędy,ze mowie do niej jak do swojego dziecka. Jej to nie przeszkadza ale nie jest to typowo relacja siostrzana :)
    Na pewno się zmieni ale tak jak mówisz teraz też nie jest to typowo siostrzana relacja tylko trochę mnie traktuje jak druga mame :-)

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was podziwiam w drugiej ciąży z takimi małymi dzieciaczkami nie lada wyczyn ale faktycznie przyszłościowo fajna sprawa :-)

EwaP lubi tę wiadomość

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Te wszystkie badania są w pakiecie. Nie wiem jak tylko ze stomatologiem ale będę dzwonić na infolinię bo jeśli będzie w pakiecie to pojde bo mamy nowo otwarta placówkę stomatologiczna lux medu w krk.

Tylko tak sobie jeszcze myślę czy jest jakieś rozróżnienie na pakiety W lux medzie. Bo ja mam rozszerzony ale wydaje mi się ze i przy podstawowym plan opieki okołoporodowa jest taki sam. Ja te wszystkie badania robiłam w pierwszej ciazy W lux medzie. Teraz mam tylko zagwozdke bo częściej musze robić morfologie dla tego lekarza prywatnie na każdą wizytę. Wiec za dwa tygodnie pójdę i umowie się i na mocz i na morfologie a jak nie będą chcieli zrobić to zapisałam się do internisty po skierowanie. W końcu jak już place ten rozszerzony pakiet to niech mi się zwraca :-P
    Mi się wydaje, że z podstawową morfologia nie będzie problemu. Ja mam w pakiecie morfologie podstawowa bez skierowania nawet bez ciąży.

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi$ wrote:
    Ja Was podziwiam w drugiej ciąży z takimi małymi dzieciaczkami nie lada wyczyn ale faktycznie przyszłościowo fajna sprawa :-)

Mnie tylko rozsądek i mąż trzymał w decyzji, że jeszcze nie czas bo gdyby nie to, to pewnie za jakieś 3 miesiące byłabym na porodówce :D
    Ale to też trochę dlatego, że córcia jest typem aniołka, w nocy wstawałam do niej tylko 2 razy, po dwóch miesiącach przesypiała mi całe noce, odkładałam ją do łóżeczka i sama zasypiała pod karuzelą,prawie nie płakała, a potem podrosła i zachciało mi się znowu bobaska ;) A Hania jakby wyczuła sytuację i przestała przesypiać noce, zaczęła być bardziej absorbująca niż wcześniej tak jakby chciała pokazać, że jednak potrafi być również małym diabełkiem ;)

Domi$ lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra jest ode mnie starsza o 7 lat. To duża różnica wieku. I zaczęliśmy się dogadywac jak ja byłam w klasie maturalnej i miałam perspektywę wyjazdu na studia. Jak się przeprowadziłem do krk to już wogole razem mieszkaliśmy (tzn ja z uwczesnym facetem w jednym pokoju, ona w innym i jeszcze inni ludzie) ona późno wzięła ślub i pierwsze dziecko. Ma dwójkę jeden ma 6 lat drugi 3. Ale jak mamy teraz dzieci to już wogole tej różnicy nie ma a ja mam samych starszych ode mnie znajomych.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z zmieniając temat ;) Co myślicie o butelkach marki Lovi? Teraz mam z Aventu antykolkowe, ale mam laktator z Lovi właśnie więc byłoby kompatybilnie. Mam okazję kupić za grosze i nie wiem czy warto?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 10:25

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ