STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Trawka wrote:Cześć wszystkim ja już po badaniach porannych, ściągnęli ze mnie trochę krwi, bo aż chyba do 5 fiolek z różnymi odczynami, w tym chyba ze 3 badania na krzepliwosc krwi. I mam pytanie do dziewczyn korzystających z Luxmedu. Pytałam dzisiaj w recepcji o listę badań, do których nie jest potrzebne skierowanie tylko karta ciąży. Pani potwierdziła tylko, że faktycznie tak jest, ale nie może mi dać takiej listy, mają na recepcji tylko dla siebie do wglądu. Była kolejka, więc sie nie chciałam wykłucać, widziałam tylko z daleka ta listę, był podział na tygodnie ciąży. Czy któraś z Was dostała taką listę? Spotkałyście się z tym, że nie chcą jej wydrukować? Przecież to jest bez sensu, mam je w pakiecie mając kartę ciąży a nie mam wglądu.
-
Sweet_CupCake wrote:Bo powinnaś ta karteczkę dostać razem z karta ciąży w lux medzie. Mi ginekolog przyczepił zszywaczem do karty ciąży. Zaraz Ci wrzucę zdjęcie.
Mi zlecił tylko 5, a do swojego Ginka muszę mieć więcej badań. Mam nadzieję, że też będą w pakiecie. -
Sweet_CupCake wrote:Bo powinnaś ta karteczkę dostać razem z karta ciąży w lux medzie. Mi ginekolog przyczepił zszywaczem do karty ciąży. Zaraz Ci wrzucę zdjęcie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc0eed53dcc9.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f000337c0f9.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a534a4812b36.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 09:42
Astonia lubi tę wiadomość
-
wariatka3 wrote:Widząc po moich córkach gdzie garne aby stały za sobą i siebie wspierały a widzę starsza która stara się być zawsze ważniejsza i jej zdanie najważniejsze to sobie mogę tylko wyobrazić co może być dalej jak one juz kloca się o wszystko biją i Marusza na siebie skarżą o wszystko. Jestem jaka jestem do ideału mnie dużo brakuje ale ja nigdy siostry nie miałam i byłam sama a one się kluca chłopak jakoś inaczej przechodzi fakt ze jest jeden męska obojętność a dziewczynka potrzebuje jednak mieć siostrę chyba ale zastanawiał się czy one się kiedyś dogadaja. Ja mam swych braci i jestem środkową.
Moja mama mówiła mi ze źle robię bo za szybko mam dziecko jedno po drugim a ona nie widzi tego ze ja ze starszym bratem 8lat nawet nie rozmawiać bo on che mnie uczyć jak mam żyć nawet w malzenstwie choć jest kawalerem a i źle wychowuje dzieci bo jemu się to nie podoba gdzie on widzi czyjeś dzieci a nie ma dwóch wiec nie ma ich 24/7 i przez 365dni w roku wiec niewiele wie o dzieciach ale on najmadrzejszy. Wiec ja jestem za mała różnica miedzy dziećmi jest większą szansa ze się dogadajawariatka3 lubi tę wiadomość
-
never give up wrote:Dołączam do " turystek - sikaczek" Przed snem obowiązkowo i w nocy 2x. Pobudka o 5 rano i tak cały dzień wedrówek do toalety. Wczoraj miałam chwile grozy bo mnie zaczęło szczypać a niestety mam do zapaleń pęcherza skłonności. Normalnie bym furagine wzięła ale w tym stanie nie wolno więć pozostała mi duża dawka żurawiny. Na szczęście kłopot zażegnany
-
Mam siostrę młodsza o 14lat, ja 24 ona 10. Zero porozumienia bo jak sie dogadać jak ja sama mam już dziecko i drugie w drodze a ona jest na etapie bajek dla młodzieży, grania w gry i nie chodzenia do szkoły mieszkalysmy razem tylko 5lat bo od 5 lat mieszkam z narzeczonym. Nie da sie zbudować więzi przy takiej różnicy, może kiedyś jak już będzie dorosła będzie łatwiej bo różnica sie zatrze ale teraz to przepaść dlatego tez chciałam mieć szybko drugie dziecko. Bedą dla siebie zawsze, czy bedą chcieli czy nie, wychowają sie razem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 09:54
[/url] -
PeggySue wrote:Mam siostrę młodsza o 14lat, ja 24 ona 10. Zero porozumienia bo jak sie dogadać jak ja sama mam już dziecko i drugie w drodze a ona jest na etapie bajek dla młodzieży, grania w gry i nie chodzenia do szkoły mieszkalysmy razem tylko 5lat bo od 5 lat mieszkam z narzeczonym. Nie da sie zbudować więzi przy takiej różnicy, może kiedyś jak już będzie dorosła będzie łatwiej bo różnica sie zatrze ale teraz to przepaść dlatego tez chciałam mieć szybko drugie dziecko. Bedą dla siebie zawsze, czy bedą chcieli czy nie, wychowają sie razem.
-
Sweet_CupCake bardzo bardzo Ci dziękuję z tego co widzę to jeszcze nie wszystkie badania do 10 tyg. miałam zlecone. Myślę, że dostanę skierowanie na kolejnej wizycie tj. 24.06., mi. in. Na Tokso, różyczke, kiłe, HIV. W tamtym roku miałam to robione i były ok.
-
Domi$ wrote:U mnie podobnie ja mam 23 a siostra 11 tak jak mówisz inny etap ale dogadać się idzie
[/url] -
Ja mam siostrę półtora roku starszą, następne rodzeństwo już różnica co najmniej 4 lata. Z siostrą cale dzieciństwo trzymałyśmy się razem, a młodsi bracia i siostra razem, bo pomiędzy nimi też po 2 lata różnicy (5 nas jest:) ) Mam nadzieję, że dla dzieciaczka też uda nam się szybko o rodzeństwo zadbać, zawsze chciałam mieć dwójkę albo trójkę dzieci z małą różnicą wieku. Na początku wiadomo, ciężko może być, ale dla dzieci to super sprawa, i jak są małe, i potem jak już dorosłe.
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
PeggySue wrote:Mam siostrę młodsza o 14lat, ja 24 ona 10. Zero porozumienia bo jak sie dogadać jak ja sama mam już dziecko i drugie w drodze a ona jest na etapie bajek dla młodzieży, grania w gry i nie chodzenia do szkoły mieszkalysmy razem tylko 5lat bo od 5 lat mieszkam z narzeczonym. Nie da sie zbudować więzi przy takiej różnicy, może kiedyś jak już będzie dorosła będzie łatwiej bo różnica sie zatrze ale teraz to przepaść dlatego tez chciałam mieć szybko drugie dziecko. Bedą dla siebie zawsze, czy bedą chcieli czy nie, wychowają sie razem.
Ja mam 3 rodzeństwa brata starszego o 2 lata, i młodszą siostrę i brata o 1,5 roku. Z starszym bratem jednak widuję się najczęściej tez już ma brzdąca, który jest moim chrześniakiem A z młodszymi różnie to bywa, oni jeszcze odnajdują swoją drogę, maja związki i za chwile się rozpadają, mają jeszcze czas ;)Więc tu reguła małej różnicy się nie sprawdziła, ale w większości przypadków tak jest i mam nadzieję, że u moich dzieci zaowocuje te 15 miesięcy różnicy -
justyna1220 wrote:Sweet_CupCake te badania które tutaj podałaś są w pakiecie czy po prostu należy je wykonać? Bo z tego co widzę to mi by brakowało chyba tylko 2.
Tylko tak sobie jeszcze myślę czy jest jakieś rozróżnienie na pakiety W lux medzie. Bo ja mam rozszerzony ale wydaje mi się ze i przy podstawowym plan opieki okołoporodowa jest taki sam. Ja te wszystkie badania robiłam w pierwszej ciazy W lux medzie. Teraz mam tylko zagwozdke bo częściej musze robić morfologie dla tego lekarza prywatnie na każdą wizytę. Wiec za dwa tygodnie pójdę i umowie się i na mocz i na morfologie a jak nie będą chcieli zrobić to zapisałam się do internisty po skierowanie. W końcu jak już place ten rozszerzony pakiet to niech mi się zwracajustyna1220 lubi tę wiadomość
-
PeggySue wrote:Myśle, ze twoje podejście do siostry może sie trochę zmienić jak urodzisz będzie dla ciebie małym dzieckiem a nie tylko siostra przynajmniej j mnie tak było i czasem mam zapędy,ze mowie do niej jak do swojego dziecka. Jej to nie przeszkadza ale nie jest to typowo relacja siostrzana
-
Sweet_CupCake wrote:Te wszystkie badania są w pakiecie. Nie wiem jak tylko ze stomatologiem ale będę dzwonić na infolinię bo jeśli będzie w pakiecie to pojde bo mamy nowo otwarta placówkę stomatologiczna lux medu w krk.
Tylko tak sobie jeszcze myślę czy jest jakieś rozróżnienie na pakiety W lux medzie. Bo ja mam rozszerzony ale wydaje mi się ze i przy podstawowym plan opieki okołoporodowa jest taki sam. Ja te wszystkie badania robiłam w pierwszej ciazy W lux medzie. Teraz mam tylko zagwozdke bo częściej musze robić morfologie dla tego lekarza prywatnie na każdą wizytę. Wiec za dwa tygodnie pójdę i umowie się i na mocz i na morfologie a jak nie będą chcieli zrobić to zapisałam się do internisty po skierowanie. W końcu jak już place ten rozszerzony pakiet to niech mi się zwraca -
Domi$ wrote:Ja Was podziwiam w drugiej ciąży z takimi małymi dzieciaczkami nie lada wyczyn ale faktycznie przyszłościowo fajna sprawa
Mnie tylko rozsądek i mąż trzymał w decyzji, że jeszcze nie czas bo gdyby nie to, to pewnie za jakieś 3 miesiące byłabym na porodówce
Ale to też trochę dlatego, że córcia jest typem aniołka, w nocy wstawałam do niej tylko 2 razy, po dwóch miesiącach przesypiała mi całe noce, odkładałam ją do łóżeczka i sama zasypiała pod karuzelą,prawie nie płakała, a potem podrosła i zachciało mi się znowu bobaska A Hania jakby wyczuła sytuację i przestała przesypiać noce, zaczęła być bardziej absorbująca niż wcześniej tak jakby chciała pokazać, że jednak potrafi być również małym diabełkiemDomi$ lubi tę wiadomość
-
Moja siostra jest ode mnie starsza o 7 lat. To duża różnica wieku. I zaczęliśmy się dogadywac jak ja byłam w klasie maturalnej i miałam perspektywę wyjazdu na studia. Jak się przeprowadziłem do krk to już wogole razem mieszkaliśmy (tzn ja z uwczesnym facetem w jednym pokoju, ona w innym i jeszcze inni ludzie) ona późno wzięła ślub i pierwsze dziecko. Ma dwójkę jeden ma 6 lat drugi 3. Ale jak mamy teraz dzieci to już wogole tej różnicy nie ma a ja mam samych starszych ode mnie znajomych.
-
Tak z zmieniając temat Co myślicie o butelkach marki Lovi? Teraz mam z Aventu antykolkowe, ale mam laktator z Lovi właśnie więc byłoby kompatybilnie. Mam okazję kupić za grosze i nie wiem czy warto?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 10:25