X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Wy jeszcze śpicie? :) ja uciekam na badania :)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry88 wrote:
    Hehe widzę, że wszystkie myślimy o tym żeby nie rodzić w grudniu :-) Ja też mam nadzieję, że wytrzymam chociaż do 1.01.2017. Zobaczymy. Z Alkiem termin z I usg miałam na 25.05 a urodziłam 14.05, więc jest szansa , że i tutaj będzie wcześniej, oby nie 12 dni ;-) U mnie w rodzinie 31.12 jest lubiany, mój tata jest sylwestrowy chłopak, a moja chrześnica sylwestrowa dziewczyna. Jak już miałabym rodzić w grudniu to chciałabym właśnie 31.12, dziadek miałby wspaniały prezent urodzinowy :-) Oby nie w święta albo chwilę przed bo byłoby mi mega ciężko w święta być w szpitalu, bez Alka, męża, rodziców i brata. Wiem, że z moim Maleństwem, ale jednak;-D
    Moja siostra w w wigilię poszła na ktg i położna mówi wszystko ok urodzi Pani po świętach po czym odeszły jej wody. Urodziła w Boże Narodzenie o 12. Cały czas płakała że święta w szpitalu. Do tej pory przy opłatku płacze na lewo i prawo :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • justyna1220 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie z prędkością światła :D

Mam nadzieję, że już tylko dobre wieści z wizyt nas czekają! Nie, nie chyba ;) Na pewno! :D

Naserio ja bym zrobiła badanie u siebie, a ewentualnie tfu tfu gdyby coś nie tak to wtedy do Katowic.

Merida z tego co widzę, to nie tylko Boróweczka nam zaniknęła gdzie Amy, Offca i cała reszta? Wzywamy Was! ;)

Aaa no i ja tez zaciskam nogi i trzymam się terminu :D Tak jak już któraś pisała, ja też jestem z grudnia i zawsze byłam pokrzywdzona podczas prezentów gwiazdkowych ;) jestem z 20. i zawsze dostawałam jeden buuu ;( :P

EwaP, merida17 lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry88 wrote:
    PeggySue, Naserio gratuluję wizyt ;-)
    PeggySue Twoje Maleństwo to już spory dzidziuś :-)

Sweet_CupCake mi lekarka normalnie pobierała cytologie mimo luteiny. Ciekawe jak mi wyjdą wyniki.
    No to ciekawe. Zobaczymy co powie mój ginekolog. Daj znać jak będziesz miała wyniki. :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • anettte Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    Ja sie tez chyba zaszyje żeby nie rodzic w grudniu, choć mam głupie przeczucie ze wyładuje jednak w święta:/ termin na 2.01.
    Co do kotów, ja tez nie świruje. Maz zmienia kuwetę i mam spokoj.
    Prenatalne dopiero za tydz i juz sie nie mogę doczekać, ostatnie usg robione 2 tyg temu , czas sie strasznie dłuży od wizyty do wizyty. Zwariuje chyba

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do terminów to kiedyś coś czytałam, że według statystyk najwięcej porodów przypada na 2 dni przed i 2 dni po terminie ;)
    Ja z tych statystycznych bo na 2 dni przed urodziłam Haneczkę ;)

Też sobie nie wyobrażam spędzić świąt w szpitalu z dala od rodziny. Jestem bardzo zżyta z moją rodzinką i w święta mamy zawsze spore grono bywało i 20 osób ;) Te święta na pewno skromniejsze i nie u mnie :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W H&M Online zaczęła się wyprzedaż, dla mnie nic ciekawego.. ale może Wy coś upolujecie :D :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

naserio ja bym też robiła w Bielsku badania, a jeśli coś nie daj Boże wyjdzie nie tak to wtedy bym myślała co dalej.

Moje dziecię zrobiło mi awanturę o 22 wczoraj jak kładłam się spać :P nie nauczony żeby spać z nami w pokoju i miałam :D a u dziadków nie ma warunków na pokój dla Jasia i dla nas więc śpimy razem. No tak płakał że nie wiedziałam jak go uspokoić :P i standardowo 5:30 już był wyspany, zjadł całą michę zupy mlecznej, zrobił kupę i dosypia jeszcze :)

Dziewczyny które się odzywały a milczą od jakiegoś czasu. Martwimy się o Was! Jeśli nas czytacie odezwijcie się czy wszystko w porządku!

kciuki za dzisiejsze wizyty stycznióweczki!! i odzywać się po w miarę szybko ;)

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Ana. Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    A jaki masz detektor? Jesli znalazłaś 139 moim zdaniem to serduszko dziecka.
    Ja u siebie znajduje puls od 65-85 wiec jest to moj zapewne. I albo jest u mnie za wczesnie albo niema co szukac.

Sonoline B - odkupiony po taniości od koleżanki.

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do terminu dwa dni po to u mnie się sprawdziło. Termin miałam na 21 stycznia i z OM i USG. Urodziłam 23-go. U nas w najbliższej rodzinie i wśród znajomych wszystkie dzieci zimowe. Koniec listopada, koniec grudnia, styczeń i luty. Bardzo chciałam kolejne dziecko w tym terminie ale to tylko chyba cud się zdarzył bo ja bez okresowa. Dalej nie mogę w to uwierzyć. Mam termin jak Justyna na 10 stycznia. Z usg ostatnio wyszedł 7 stycznia. Ciekawe jak na prenatalnych. Ja będę mieć planowe CC a mój gin umawia się zawsze po skończonym 39tc. Więc liczę że zaraz po nowym roku. Cały grudzień będę chyba leżeć i odpoczywać żeby czasem się wcześniej nie zaczęło. Może mąż weźmie urlop przed świętami a potem przyjadą rodzice. Eh. Żeby dotrwać do tego czasu. Jeszcze pół roku!

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka3 wrote:
    A jest możliwość nie rodzic i czekać do terminu??? Tez wolała bym jednak styczniowego maluszka bo rok młodszy a i rok później do szkoły a jednak różnica miedzy styczniowym a grudniowym jest w nauce

Eeee tam :P
    Ja jestem grudniowa, a nigdy nie byłam opóźniona :D A największy głąb w mojej klasie w szkole był ze stycznia ;) Na etapie szkoły to już się zaciera, w większości wypadków. W przedszkolu się może dawać we znaki :)

EwaP, wariatka3 lubią tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie nadrobiłam :) gratuluje udanych wizyt i czekamy na same dobre wieści. :) ja mam termin na 6 , 7 styczeń i mam nadzieję że dotrwam chociaż ginek już wspomniał że wcześniej będzie cc ze względu na to że to będzie czwarte cięcie. Prawdę mówiąc to będę w siódmym niebie jak uda sie dojść do 38 tygodnia bo u mnie to ciężka sprawa ale nie zamartwiam sie tym bo wierzę że dam radę. My zaraz wyruszamy do szkoły, potem fryzjer księgowa i resztę spraw firmowych. Miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • venne Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie 2 dzień bez mdłości chyba się zapowiada, za to ciągle bym spała i spała, a cycki to mi już tak urosły, że w sobotę jadę po stanik większy. Mam trochę bóli podbrzusza, też tak macie? Dzisiaj w nocy wstałam za gwałtownie na siku i mnie tak zabolało tam, przestraszyłam się ale krwii nie było, i teraz nic też nie ma

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie się sprawdziło przed terminem ale nie 2 dni a 3 ;) więc to prawie jak w terminie :) nie chcę rodzić w grudniu :P dlatego żeby wytrzymać choć do 1 stycznia :P

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:
    dziewczyny u mnie 2 dzień bez mdłości chyba się zapowiada, za to ciągle bym spała i spała, a cycki to mi już tak urosły, że w sobotę jadę po stanik większy. Mam trochę bóli podbrzusza, też tak macie? Dzisiaj w nocy wstałam za gwałtownie na siku i mnie tak zabolało tam, przestraszyłam się ale krwii nie było, i teraz nic też nie ma

ja miewam takie bóle jak coś szybko zrobię, dlatego właśnie w ciąży mówi się żeby powoli wstawać i podnosić się. Taki krótkotrwały ciągnący ból zazwyczaj po prawej lub lewej stronie. To więzadła macicy. Mnie tez czasami coś zaboli w brzuszku ale nie trwa o długo.

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Co do terminu dwa dni po to u mnie się sprawdziło. Termin miałam na 21 stycznia i z OM i USG. Urodziłam 23-go. U nas w najbliższej rodzinie i wśród znajomych wszystkie dzieci zimowe. Koniec listopada, koniec grudnia, styczeń i luty. Bardzo chciałam kolejne dziecko w tym terminie ale to tylko chyba cud się zdarzył bo ja bez okresowa. Dalej nie mogę w to uwierzyć. Mam termin jak Justyna na 10 stycznia. Z usg ostatnio wyszedł 7 stycznia. Ciekawe jak na prenatalnych. Ja będę mieć planowe CC a mój gin umawia się zawsze po skończonym 39tc. Więc liczę że zaraz po nowym roku. Cały grudzień będę chyba leżeć i odpoczywać żeby czasem się wcześniej nie zaczęło. Może mąż weźmie urlop przed świętami a potem przyjadą rodzice. Eh. Żeby dotrwać do tego czasu. Jeszcze pół roku!

O jeny! Rzeczywiście to już tylko pół roku z 9 miesięcy :D Zleci raz dwa ;)
    Niby najbardziej prawdopodobny termin z prenatalnych właśnie, ale ja od samego początku się sugerowałam tym z OM i teraz tak samo liczę, że maluch nie będzie się śpieszył i najszybciej 8 stycznia :D

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Widzę, że nie tylko mi się podbrzusze odzywa.

Zaraz jadę na badania i jak tylko wampiry wbiją się wmoją żyłę - ja wbiję zęby w bułkę. Kto wymyślił badaniami czczo w ciąży. :-D

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że właśnie bym mogła w grudniu urodzić i jakoś mnie to nie przeraża. Oczyiwiście dla dobra Maleństwa chciałabym, żeby było terminowo :)

Witam się rano z calkiem niezłą energią :)

Dziewczyny z wczoraj, gratuluję!

Czy ktoś wie, co się dzieje z Kamilą? Miała betę sprawdzać/powtarzać? Nie wiem czy mi nie umknęło coś nadrabiając Was :)

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    ja miewam takie bóle jak coś szybko zrobię, dlatego właśnie w ciąży mówi się żeby powoli wstawać i podnosić się. Taki krótkotrwały ciągnący ból zazwyczaj po prawej lub lewej stronie. To więzadła macicy. Mnie tez czasami coś zaboli w brzuszku ale nie trwa o długo.

Dokładnie, mam tak samo przy gwałtownych ruchach, albo gdy za długo nie idę do toalety ;)
    Jakoś mi się wydawało, że pęcherz później powinien dawać się we znaki, a u nie już 2 pobudki w nocy, co to będzie dalej ? :P Tez tak macie?

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Dokładnie, mam tak samo przy gwałtownych ruchach, albo gdy za długo nie idę do toalety ;)
    Jakoś mi się wydawało, że pęcherz później powinien dawać się we znaki, a u nie już 2 pobudki w nocy, co to będzie dalej ? :P Tez tak macie?
    Też tak mam :) minimum dwa razy wstaje a później zasnąć nie mogę i zazwyczaj połowę nocy nie przesypiam i w dzień mnie męczy spanie ale nie mam możliwości więc z synem o 20:00 już odpadam :)

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ