STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Blueberry88 wrote:Hehe widzę, że wszystkie myślimy o tym żeby nie rodzić w grudniu Ja też mam nadzieję, że wytrzymam chociaż do 1.01.2017. Zobaczymy. Z Alkiem termin z I usg miałam na 25.05 a urodziłam 14.05, więc jest szansa , że i tutaj będzie wcześniej, oby nie 12 dni U mnie w rodzinie 31.12 jest lubiany, mój tata jest sylwestrowy chłopak, a moja chrześnica sylwestrowa dziewczyna. Jak już miałabym rodzić w grudniu to chciałabym właśnie 31.12, dziadek miałby wspaniały prezent urodzinowy Oby nie w święta albo chwilę przed bo byłoby mi mega ciężko w święta być w szpitalu, bez Alka, męża, rodziców i brata. Wiem, że z moim Maleństwem, ale jednak;-D
-
Piszecie z prędkością światła
Mam nadzieję, że już tylko dobre wieści z wizyt nas czekają! Nie, nie chyba Na pewno!
Naserio ja bym zrobiła badanie u siebie, a ewentualnie tfu tfu gdyby coś nie tak to wtedy do Katowic.
Merida z tego co widzę, to nie tylko Boróweczka nam zaniknęła gdzie Amy, Offca i cała reszta? Wzywamy Was!
Aaa no i ja tez zaciskam nogi i trzymam się terminu Tak jak już któraś pisała, ja też jestem z grudnia i zawsze byłam pokrzywdzona podczas prezentów gwiazdkowych jestem z 20. i zawsze dostawałam jeden buuu ;(EwaP, merida17 lubią tę wiadomość
-
Blueberry88 wrote:PeggySue, Naserio gratuluję wizyt
PeggySue Twoje Maleństwo to już spory dzidziuś
Sweet_CupCake mi lekarka normalnie pobierała cytologie mimo luteiny. Ciekawe jak mi wyjdą wyniki. -
Dzień dobry;)
Ja sie tez chyba zaszyje żeby nie rodzic w grudniu, choć mam głupie przeczucie ze wyładuje jednak w święta:/ termin na 2.01.
Co do kotów, ja tez nie świruje. Maz zmienia kuwetę i mam spokoj.
Prenatalne dopiero za tydz i juz sie nie mogę doczekać, ostatnie usg robione 2 tyg temu , czas sie strasznie dłuży od wizyty do wizyty. Zwariuje chybaHashimotka,
Oluś27.12.2016❤️
Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016 -
Co do terminów to kiedyś coś czytałam, że według statystyk najwięcej porodów przypada na 2 dni przed i 2 dni po terminie
Ja z tych statystycznych bo na 2 dni przed urodziłam Haneczkę
Też sobie nie wyobrażam spędzić świąt w szpitalu z dala od rodziny. Jestem bardzo zżyta z moją rodzinką i w święta mamy zawsze spore grono bywało i 20 osób Te święta na pewno skromniejsze i nie u mnie -
Dzień Dobry
naserio ja bym też robiła w Bielsku badania, a jeśli coś nie daj Boże wyjdzie nie tak to wtedy bym myślała co dalej.
Moje dziecię zrobiło mi awanturę o 22 wczoraj jak kładłam się spać nie nauczony żeby spać z nami w pokoju i miałam a u dziadków nie ma warunków na pokój dla Jasia i dla nas więc śpimy razem. No tak płakał że nie wiedziałam jak go uspokoić i standardowo 5:30 już był wyspany, zjadł całą michę zupy mlecznej, zrobił kupę i dosypia jeszcze
Dziewczyny które się odzywały a milczą od jakiegoś czasu. Martwimy się o Was! Jeśli nas czytacie odezwijcie się czy wszystko w porządku!
kciuki za dzisiejsze wizyty stycznióweczki!! i odzywać się po w miarę szybko -
Kamila ;) wrote:A jaki masz detektor? Jesli znalazłaś 139 moim zdaniem to serduszko dziecka.
Ja u siebie znajduje puls od 65-85 wiec jest to moj zapewne. I albo jest u mnie za wczesnie albo niema co szukac.
Sonoline B - odkupiony po taniości od koleżanki. -
Co do terminu dwa dni po to u mnie się sprawdziło. Termin miałam na 21 stycznia i z OM i USG. Urodziłam 23-go. U nas w najbliższej rodzinie i wśród znajomych wszystkie dzieci zimowe. Koniec listopada, koniec grudnia, styczeń i luty. Bardzo chciałam kolejne dziecko w tym terminie ale to tylko chyba cud się zdarzył bo ja bez okresowa. Dalej nie mogę w to uwierzyć. Mam termin jak Justyna na 10 stycznia. Z usg ostatnio wyszedł 7 stycznia. Ciekawe jak na prenatalnych. Ja będę mieć planowe CC a mój gin umawia się zawsze po skończonym 39tc. Więc liczę że zaraz po nowym roku. Cały grudzień będę chyba leżeć i odpoczywać żeby czasem się wcześniej nie zaczęło. Może mąż weźmie urlop przed świętami a potem przyjadą rodzice. Eh. Żeby dotrwać do tego czasu. Jeszcze pół roku!
-
wariatka3 wrote:A jest możliwość nie rodzic i czekać do terminu??? Tez wolała bym jednak styczniowego maluszka bo rok młodszy a i rok później do szkoły a jednak różnica miedzy styczniowym a grudniowym jest w nauce
Eeee tam
Ja jestem grudniowa, a nigdy nie byłam opóźniona A największy głąb w mojej klasie w szkole był ze stycznia Na etapie szkoły to już się zaciera, w większości wypadków. W przedszkolu się może dawać we znakiEwaP, wariatka3 lubią tę wiadomość
-
Wreszcie nadrobiłam gratuluje udanych wizyt i czekamy na same dobre wieści. ja mam termin na 6 , 7 styczeń i mam nadzieję że dotrwam chociaż ginek już wspomniał że wcześniej będzie cc ze względu na to że to będzie czwarte cięcie. Prawdę mówiąc to będę w siódmym niebie jak uda sie dojść do 38 tygodnia bo u mnie to ciężka sprawa ale nie zamartwiam sie tym bo wierzę że dam radę. My zaraz wyruszamy do szkoły, potem fryzjer księgowa i resztę spraw firmowych. Miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyBartuś 26 Tc [*] aniołek
Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
dziewczyny u mnie 2 dzień bez mdłości chyba się zapowiada, za to ciągle bym spała i spała, a cycki to mi już tak urosły, że w sobotę jadę po stanik większy. Mam trochę bóli podbrzusza, też tak macie? Dzisiaj w nocy wstałam za gwałtownie na siku i mnie tak zabolało tam, przestraszyłam się ale krwii nie było, i teraz nic też nie ma
-
venne wrote:dziewczyny u mnie 2 dzień bez mdłości chyba się zapowiada, za to ciągle bym spała i spała, a cycki to mi już tak urosły, że w sobotę jadę po stanik większy. Mam trochę bóli podbrzusza, też tak macie? Dzisiaj w nocy wstałam za gwałtownie na siku i mnie tak zabolało tam, przestraszyłam się ale krwii nie było, i teraz nic też nie ma
ja miewam takie bóle jak coś szybko zrobię, dlatego właśnie w ciąży mówi się żeby powoli wstawać i podnosić się. Taki krótkotrwały ciągnący ból zazwyczaj po prawej lub lewej stronie. To więzadła macicy. Mnie tez czasami coś zaboli w brzuszku ale nie trwa o długo. -
Sweet_CupCake wrote:Co do terminu dwa dni po to u mnie się sprawdziło. Termin miałam na 21 stycznia i z OM i USG. Urodziłam 23-go. U nas w najbliższej rodzinie i wśród znajomych wszystkie dzieci zimowe. Koniec listopada, koniec grudnia, styczeń i luty. Bardzo chciałam kolejne dziecko w tym terminie ale to tylko chyba cud się zdarzył bo ja bez okresowa. Dalej nie mogę w to uwierzyć. Mam termin jak Justyna na 10 stycznia. Z usg ostatnio wyszedł 7 stycznia. Ciekawe jak na prenatalnych. Ja będę mieć planowe CC a mój gin umawia się zawsze po skończonym 39tc. Więc liczę że zaraz po nowym roku. Cały grudzień będę chyba leżeć i odpoczywać żeby czasem się wcześniej nie zaczęło. Może mąż weźmie urlop przed świętami a potem przyjadą rodzice. Eh. Żeby dotrwać do tego czasu. Jeszcze pół roku!
O jeny! Rzeczywiście to już tylko pół roku z 9 miesięcy Zleci raz dwa
Niby najbardziej prawdopodobny termin z prenatalnych właśnie, ale ja od samego początku się sugerowałam tym z OM i teraz tak samo liczę, że maluch nie będzie się śpieszył i najszybciej 8 stycznia -
A ja Wam powiem, że właśnie bym mogła w grudniu urodzić i jakoś mnie to nie przeraża. Oczyiwiście dla dobra Maleństwa chciałabym, żeby było terminowo
Witam się rano z calkiem niezłą energią
Dziewczyny z wczoraj, gratuluję!
Czy ktoś wie, co się dzieje z Kamilą? Miała betę sprawdzać/powtarzać? Nie wiem czy mi nie umknęło coś nadrabiając Was -
angelstw wrote:ja miewam takie bóle jak coś szybko zrobię, dlatego właśnie w ciąży mówi się żeby powoli wstawać i podnosić się. Taki krótkotrwały ciągnący ból zazwyczaj po prawej lub lewej stronie. To więzadła macicy. Mnie tez czasami coś zaboli w brzuszku ale nie trwa o długo.
Dokładnie, mam tak samo przy gwałtownych ruchach, albo gdy za długo nie idę do toalety
Jakoś mi się wydawało, że pęcherz później powinien dawać się we znaki, a u nie już 2 pobudki w nocy, co to będzie dalej ? Tez tak macie? -
justyna1220 wrote:Dokładnie, mam tak samo przy gwałtownych ruchach, albo gdy za długo nie idę do toalety
Jakoś mi się wydawało, że pęcherz później powinien dawać się we znaki, a u nie już 2 pobudki w nocy, co to będzie dalej ? Tez tak macie?Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat