X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma82 wrote:
    Będzie dobrze, a kot dodatkowo dobrze robi na psychikę ;-)

Oj tak :)

Hm... Ja właśnie sprawdziłam w chińskim kalendarzu i wychodzi dziewczynka :) Fajnie by było, ale mimo wszystko czuję chłopca.

Dziewczyny, nie przejmujcie się tymi zwolnieniami. Praca to nie wszystko, każda kobieta pragnie założyć rodzinę, ma swoje plany i marzenia i nieważne czy chce mieć jedno czy sześcioro dzieci nie powinna mieć wyrzutów sumienia z tego powodu. Pracodawca może nie zawsze jest przygotowany na taką wiadomość, ale musi się też liczyć z taką ewentualnością zatrudniając młodą kobietę. Mnie nie interesuje co myśli pracodawca a podobno nie ma ludzi niezastąpionych, więc na moje miejsce na pewno ktoś się znajdzie.

venne, never give up lubią tę wiadomość

p19udqk36s5wi0vb.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karpetta wrote:
    My z mlodym tez w owulke i jest syn, w to wierzę, bo to bardziej naukowe i logiczne, a w obrączkę bo wszystkim ciotkom, babkom w mojej rodzinie się sprawdziło :-) a chinski jest dodatkiem, bo np z Pierworodnym się nie zgadza, powinien być dziewczynką ;-) a dodam, że z nim okropnie zbrzydlam! Twarz wypryszczona, wogole rysy jakieś inne, wszyscy mi mówili, że dziewczynka a ja wiedziałam, że chlopczyk, nawet imienia dla onej nie mieliśmy :-)

U mnie temat l4 jest rozwiązany z pracodawcą. Zatrudniają właśnie kobietke za mnie, więc od 1-ego lipca biorę zwolnienie. Z lekarzem zagadam, że trudne warunki (sklep miesno- wedliniarski, codzienne ważenie towaru, kładzenie się nad żeby je umyć, latanie na chłodnie, no kurde nie da rady, a stać 8h na kasie i podawać nie chce, ja z tych ruchliwych), że pracodawca nie jest w stanie dostosować stanowiska pracy do ciężarnej, to fakt.

Kurde się rozpisałam :-P gratuluję wszystkim wizytujacym, powiem Wam, że trochę ciężko mi ogarnąć forum, bo z tableta korzystam a to małe jest ;-) pozdrawiam Was serdecznie

Powiem tobie ze z córkami trafilismy jakoś dzień przed owu a teraz w sama owulację wiec mamy nadzieje ze może uda się synia mieć aby zdrowe. Ja tez praca fizyczna sklep czyli rozkładanie towaru ciężki lekki siedzenie na kasie wszystko tak naprawdę a elektryka mamy jednego wiec zwykłym paleciakiem potrafiłam paletę z magazynu na sklep wyciągnąć no wiem przpisy BHP ale co z tego jak kupe roboty malo pracowników a robotę trzeba zrobić wiec u mnie ciężko. Tak wiec mój maz zadowolony ze juz siedze w domu i mogę zadbać o siebie dzieci i jakoś o niego

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka3 wrote:
    A co twojego terminu to faktycznie sam początek stycznia ja mam jakieś wrażenie ze moje się pospieszy
    Jakby Ci się dzidzia pospieszyla to mialabys dzieciaczki co 3 lata :-)

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia7979 wrote:
    Oj tak :)

Hm... Ja właśnie sprawdziłam w chińskim kalendarzu i wychodzi dziewczynka :) Fajnie by było, ale mimo wszystko czuję chłopca.

Dziewczyny, nie przejmujcie się tymi zwolnieniami. Praca to nie wszystko, każda kobieta pragnie założyć rodzinę, ma swoje plany i marzenia i nieważne czy chce mieć jedno czy sześcioro dzieci nie powinna mieć wyrzutów sumienia z tego powodu. Pracodawca może nie zawsze jest przygotowany na taką wiadomość, ale musi się też liczyć z taką ewentualnością zatrudniając młodą kobietę. Mnie nie interesuje co myśli pracodawca a podobno nie ma ludzi niezastąpionych, więc na moje miejsce na pewno ktoś się znajdzie.

Dorcia tak ale mnie przyjęli we wrześniu do czerwca mój maz tez w tej firmie pracuje i fakt miałam raz rozmowę ze wiesz ze mogę wam pomoc a znam twojego męża i tez dlatego ciebie poparlam i mam wobec ciebie wymagania. Od samego poczatku czulam ze wymagania są większe ale na wszystko jest czas a tez byłam najmłodszą przyjęta i ogólnie najmłodszą kobieta na naszym sklepie. Dopytywali mnie czy chce jeszcze dzieci no fakt pytanie nie na miejscu ale po wiedziałam ze ma narazie dwoje i mi starczy plany były ok 30tki ale stało się teraz i wiem ze nawet jeśli bym chciała wrócić to tu nie mam do czego bo kierownik się za mną nie wstawi. To nawet może i lepiej

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi$ wrote:
    Jakby Ci się dzidzia pospieszyla to mialabys dzieciaczki co 3 lata :-)
    Wiesz tez tak po myslalam ze tak co 3 lata maluszek. A jak w styczniu to juz rok więcej różnicy miedzy dziecmi. Wiecie com dopiero do mnie zaczyna docierać ze nasza rodzina się powiększy i będzie w domciu bobasek maleńki ... Trochę taki powrót w czacie bo moje dzieciaczki juz w dużej mierze samodzielne nawet same się zajmą zabawa a tu bach noworodek ja jutro muszę mieć USG bo niewytrzymam tak to jest jak się niecierpliwie i denerwuje straszne to jest.

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe widzę, że wszystkie myślimy o tym żeby nie rodzić w grudniu :-) Ja też mam nadzieję, że wytrzymam chociaż do 1.01.2017. Zobaczymy. Z Alkiem termin z I usg miałam na 25.05 a urodziłam 14.05, więc jest szansa , że i tutaj będzie wcześniej, oby nie 12 dni ;-) U mnie w rodzinie 31.12 jest lubiany, mój tata jest sylwestrowy chłopak, a moja chrześnica sylwestrowa dziewczyna. Jak już miałabym rodzić w grudniu to chciałabym właśnie 31.12, dziadek miałby wspaniały prezent urodzinowy :-) Oby nie w święta albo chwilę przed bo byłoby mi mega ciężko w święta być w szpitalu, bez Alka, męża, rodziców i brata. Wiem, że z moim Maleństwem, ale jednak;-D

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue, Naserio gratuluję wizyt ;-)
    PeggySue Twoje Maleństwo to już spory dzidziuś :-)

Sweet_CupCake mi lekarka normalnie pobierała cytologie mimo luteiny. Ciekawe jak mi wyjdą wyniki.

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Andziulkagw Znajoma

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam że myślami jesteście już tak daleko. Ja nadal czekam z niepokojem aż minie ten 1 trymestr żeby móc planować co dalej. Na L4 myślałam że pójdę od razu ale teraz jakoś się nie spieszę i tak czekam mnie rok w domu a nie jestem domatorka. Ach udało mi się dziś przeczyta wszystkie zaległości

34bwxzkri9yfzh95.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Colla wrote:

Kochane proszę o pomoc dla Emila, za 3 godziny kończy się możliwość wpłacenia pieniędzy na ten szczytny cel.

Zachecam https://www.siepomaga.pl/emil

Możemy dać mu życie :)

Również apeluję o pomoc, przynajmniej o wysłanie smsa.. Dziś słyszałam o tym w telewizji, jak oglądałam filmy z udziałem Emila i jego brata bliźniaka to nie mogłam później się z tego otrząsnąć..

Pomóżmy, nas to kosztuje niewiele o chłopcu daje nadzieje na życie..

Colla lubi tę wiadomość

relgh371p970veew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie panikujcie z tym surowym mięsem ;)
    Ja jestem technologiem, 10 h dziennie pracuje na takim surowym produkcie, wymyślając rożne rzeczy. W pierwszej ciazy tez tak pracowałam. Takie mięso zanim trafi do mnie jest przebadane, nie trafia sie "lewa" dziczyzna niewiadomo skąd. Wszystko jest zapisane od poczatku, firmy nie mogą sobie pozwolić na straty. Mleko, które trafia do mleczarnii tez najpierw podane jest próbie na antybiotyki itd i dopiero potem rusza na produkcje albo i nie. I dopiero potem trafia do konsumenta.

Z każdym dr rozmawiam o mojej pracy i każdy mowi, ze nie ma problemu. Pracować w rękawiczkach, myć ręce, nie dotykać okolic oczu, ust, buzi itd także uważać, ale nie panikujcie z tego powodu ;)

angelstw lubi tę wiadomość

• Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatka3 tak sobie jeszcze uświadomiłam ze gdybyś miała synka to podobnie jak ze mną i moim rodzeństwem tyle ze u mnie o wiele większe różnice wiekowe natomiast brat narzekał na nas zawsze ze się ciągle klocimy itp :-)

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpłaciłam po 25 zł od każdego z moich dzieciaczków, groszka oczywiście też :) już im nie dużó brakuje, więc też zachęcam do pomocy.
    Basia90 wrote:
    Również apeluję o pomoc, przynajmniej o wysłanie smsa.. Dziś słyszałam o tym w telewizji, jak oglądałam filmy z udziałem Emila i jego brata bliźniaka to nie mogłam później się z tego otrząsnąć..

Pomóżmy, nas to kosztuje niewiele o chłopcu daje nadzieje na życie..

Colla, Basia90 lubią tę wiadomość

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Rosana kiedyś pytałam co studiujesz, ale chyba umknęła odpowiedz :)

:( powtarzałam cytomegalie i mi wyszło chu**** sorry, ale już nie mogę. Ostatnio miałam IGm 0,974, a teraz IGm 0,984, czyli przy normach 0,7-1,0 niejednoznaczny. Wrrrrr... a tyle się naczytałam złego o tym :( czy któraś z Was też tak miała??

Analitykę i kreatywność społeczną:)

Emilka27 lubi tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana co do uczelni mam pytanie na którym roku jestes? Bo ja tak sobie myślę został mi jeszcze rok magisterki jak to zrobić z sesja zimowa, pasowaloby ja chyba wcześniej pozaliczać :-)

Rosana lubi tę wiadomość

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi$ wrote:
    Rosana co do uczelni mam pytanie na którym roku jestes? Bo ja tak sobie myślę został mi jeszcze rok magisterki jak to zrobić z sesja zimowa, pasowaloby ja chyba wcześniej pozaliczać :-)

Ja koncze dopiero II rok bo pozno sie na studia wybralam:)
    Mam na uczelnie 30km i nie wyobrazam sobie zima z brzuchem czekac na przystankach i czekac na autobus,wiec skladam o urlop roczny juz od października :)

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nad tym zastanawiałam ale doszłam do wniosku ze rok dam radę się przemeczyc oczywiście chodzić nie planuje tylko załatwiać IOS ale najbardziej obawiam się pisania mgr a w dalszej kolejności tej sesji zimowej :-)

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia gratuluję fasolki w brzuszku.
    Pamiętam Wasze starania o córeczkę.Mój syn skończył już 14m a Twoja córka 11m a teraz Wasza druga ciąża a ja czekam na betę.Jutro 7dpt...i jeszcze 7 do sprawdzenia.
    Kciuki za spokojną ciążę

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi$ wrote:
    Wariatka3 tak sobie jeszcze uświadomiłam ze gdybyś miała synka to podobnie jak ze mną i moim rodzeństwem tyle ze u mnie o wiele większe różnice wiekowe natomiast brat narzekał na nas zawsze ze się ciągle klocimy itp :-)
    Widząc po moich córkach gdzie garne aby stały za sobą i siebie wspierały a widzę starsza która stara się być zawsze ważniejsza i jej zdanie najważniejsze to sobie mogę tylko wyobrazić co może być dalej jak one juz kloca się o wszystko biją i Marusza na siebie skarżą o wszystko. Jestem jaka jestem do ideału mnie dużo brakuje ale ja nigdy siostry nie miałam i byłam sama a one się kluca chłopak jakoś inaczej przechodzi fakt ze jest jeden męska obojętność a dziewczynka potrzebuje jednak mieć siostrę chyba ale zastanawiał się czy one się kiedyś dogadaja. Ja mam swych braci i jestem środkową.
    Moja mama mówiła mi ze źle robię bo za szybko mam dziecko jedno po drugim a ona nie widzi tego ze ja ze starszym bratem 8lat nawet nie rozmawiać bo on che mnie uczyć jak mam żyć nawet w malzenstwie choć jest kawalerem a i źle wychowuje dzieci bo jemu się to nie podoba gdzie on widzi czyjeś dzieci a nie ma dwóch wiec nie ma ich 24/7 i przez 365dni w roku wiec niewiele wie o dzieciach ale on najmadrzejszy. Wiec ja jestem za mała różnica miedzy dziećmi jest większą szansa ze się dogadaja

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • agi354 Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udało się! Została zebrana cała kwota na Emila! A nawet 101% Brawa dla wspierających :) oby wszystko było dobrze, a Emilek będzie mógł żyć!

merida17, Madzia1888, Sweet_CupCake, wszamanka, Basia90, EwaP lubią tę wiadomość

hchy3e3kgiyrnayd.png[/url]
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi to swietnie!! Dobrze ze sa ludzie ktorzy pomagaja

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ