STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
amelik wrote:hej wracam do domku
wypisuja mnie
plamien brak wiec czekam z niecierpliwoscia na usg 22.06 u mojego gina
mam prowadzic zywot szpitalny
lezenie czytanie ksiazek oszczedzanie itp.Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
A tak o obiadach to mój mezus dziś chce mielonych nie wiem jak to wytzrymam ale mecz był 0-0 tak jak obstawial wiec wygrał zakład wiec dziś robię mielone ale za to on ogarnął juz mieszkanie z czego ja jeszcze kawy nie wypilam. Wiec biegnie do sklepu bo mój biedak miał mieć dziś wolne a musi do pracy na 2 zmianeJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Witam,
dzisiaj zaczynam 11 tydzień Mam nadzieję, że już będzie dobrze i wszystkie tu zostaniemy...Beata1987, wariatka3, merida17 lubią tę wiadomość
Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
Dziewczyny czy robiłyście badania prenatalne w 1 trymestrze? Lekarz proponował mi usg i badanie z krwi które ponoć są nieinwazyjne i nie szkodzą dziecku ale mimo wszystko zastanawiam się czy je robić sporo nie mam jeszcze 35 lat i żadnych obciążeń genetycznych w rodzinie a wy robiłyście?
-
powiedzieli ze usg nie trzeba a w sumie wole zeby mi moj za tydzien zrobil... nie ma co za czesto a on mnie uspokoi i posprawdza dokladniej niz jakas stazyska z szpitala
isci mam 32 lata i robie tylko usg prenatalne nic wiecej
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Dziewczyny, gratuluje dobrych wieści! Właśnie takie wiadomości chcę czytać z rana
Amelik - cudownie, że już wracasz do domu, odpoczywaj
Ja usg genetyczne mam 27 czerwca, więc już całkiem niedługo, im bliżej tym stres większy.
A na obiad dziś zrobię sobie ogórkową.
-
icsi wrote:Dziewczyny czy robiłyście badania prenatalne w 1 trymestrze? Lekarz proponował mi usg i badanie z krwi które ponoć są nieinwazyjne i nie szkodzą dziecku ale mimo wszystko zastanawiam się czy je robić sporo nie mam jeszcze 35 lat i żadnych obciążeń genetycznych w rodzinie a wy robiłyście?
Temat się już od jakiegoś czasu przewija, raczej większość z nas ma zamiar je zrobić z racji takiej, że są one juz chyba obowiązkowe? Są to jedne z trzech najważniejszych badań w czasie ciąży, pozwalają wykryć wiele wad płodu, a część z nich można leczyć już w okresie prenatalnym lub przygotować się na nie po porodzie. I ważne żeby zrobić je u wykwalifikowanego lekarza, ponieważ z tego co czytałam o wadach decydują milimetry. -
Witajcie Gratuluję udanych wizyt, oby tak dalej:)
Ja dzis melduje sie po wcześniejszej wizytce, na szczescie udalo mi sie znalezc szybko gina wczoraj wieczorem na dzis rano, bo moj na urlopie. Na szpital nie chcialam isc. Pierwszy raz bylam u kobiety i jestem zadowolona. Z maleństwem dobrze i lubi byc oglądane bo znow ułożyło sie przodem do nas
Juz sie bałam ze to koniec.
Nastpena wizyte mam w wtorek, wiem wczesnie ale u swojego i musimy wybrac termin na prenatalne.
Co co witamin. Idzie przedawkować kwas foliowy?
Ja biore actifolin 2mg. Kupilam sobie omegamed opitma jest tam dha i kwas foliowy+actifoiln 0,4, wit d, jod i zelazo. Mam tez DOPPELHERZ AKTIV MAMA dostałam w pierwszej ciazy i zostalo i tam tez jest m.in kwas 0,3 w jednej tabl zalecane dwie dziennie brac. Nie mam pojecia co i czy brac bo ten kwas foliowy w preparatach dla nas jest wszędobylski, ale nie wiem ile mozna dawkować kwasu maxymalnie. Co sadzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 11:44
-
Mialam silniejszy bol podbrzusza, czasem mnie tez kuje mocno. Ale wczoraj po zrobieniu siku zobaczyłam inny kolor niz powinien byc przy podcieraniu. Nie bylo to plamienie, nie był to skrzep...taki ciemno- brązowy glut w sumie 3. Ale juz jest czysto. Musialam isc do lekarza. Jak poroniłam pierwsza ciaze to mialam jedna plamke plamienia. Wiec balam sie teraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 11:55
-
No wlasnie Kamilcia skad ta nagła wizyta?
Ps ja biore kwas foliowy 0,4 mg i prevomit 2 x dziennie, w ktorym jest 0,2 i lekarka uznała, że to jest ok
Ps: ostatnio pisałyście tutaj o tych poduchach motherhood i zamówiłam taką.. Dzisiaj ma przyjśc, więc nie moge doczekać się weekendowego testowania!
Jak niektóre z Was ciągle spię z poduszką między nogami, bo jakoś tak wygodniej )Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 11:56
zicka
-
Kamila ;) wrote:Tak magnez biore, dupka 2x1 dzis ostatni raz luteinę dopochwowo, kwas oraz Acard. Wlasnie chcialabym wlaczyc inne wit ale wszędzie jest kwas foliowy i zgłupiałam
-
Kamila ;) wrote:Tak magnez biore, dupka 2x1 dzis ostatni raz luteinę dopochwowo, kwas oraz Acard. Wlasnie chcialabym wlaczyc inne wit ale wszędzie jest kwas foliowy i zgłupiałam
Też uważam, że spokojnie możesz brać. Ja mam dawkę 0.8 folik plus 2 prevomit dziennie. Za niedługo będę jeszcze brać pregnę do tego.Kamila ;) lubi tę wiadomość
[/url] -
Dziewczyny wyszłam tylko do sklepu. Masakra jak w krk wieje. Normalnie upał 30 stopni i wiatr taki ze drzewa łamie. Armagedon. Chyba jakaś nawałnica się zbliża.
Powiem Wam że jeśli miałam określić płeć dziecka po moim aktualnym wyglądzie to na 500% będzie to dziewczynka i to najpiękniejsza lala w mieście bo mam taki tradzik na twarzy ze nie jestem w stanie tego ogarnąć. Ciężko się ludziom pokazywać na ulicy. Modlę się żeby to było od tego progesteronu bo jak mam tak całą ciążę wyglądać to będę w papierowej torbie na głowie chodzić.Trishka lubi tę wiadomość