STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czytałam o tych kłuciach, mi też dokuczają, z każdym dniem jakby mniej ale jednak. I wyczytałam, że są one możliwe dlatego, że macica rośnie i więzadła się naciągają ale także dlatego, że to jajniki do około 13 tyg. wytwarzają wszystkie hormony utrzymujące ciąże. W 13 tygodniu mogą te kłucia ustępować, ponieważ już łożysko wytwarza te hormony...
Jak będę w czwartek na USG prenatalnym to postaram się nie zapomnieć o to spytać...Synuś Gabryś 19.11.2009r.
-
Wszamanka właśnie przeczytałam i nie wierze mogło się tak stać!! Tak mi smutno przykro łzy Cisna się do oczu przykro mi Tule cie mocno. Nie potrafię uwierzyć ze kobiety co tak bardzo pragną dziecka tracą je to niesprawiedliwe ..... Jestem naprawdę wstrząśnięta twoja wiadomością i wyje jak dziecko bo może to spotkać każda z nas ....Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Sweet_CupCake wrote:A jak Ty się czujesz? jak nerki?
-
Wszamanka nie spałam tylko myślałam o was.. Na tym etapie wydaję nam się już, że dzieciaczki są względnie bezpieczne, nie spodziewałam się, że jeszcze nas ubedzie.. Zdałam sobie sprawę, że naprawdę muszę zacząć się oszczędzać, strasznie się teraz boję
Macie teraz w niebie aniołka, który nie pozwoli by stała wam się krzywda. -
Witam Was Dziewczyny
Czytam Was już od kilku tygodni ale jakoś tak nic nie pisałam, chyba przyzwyczailam się do różowej strony.
Ale w końcu postanowiłam się ujawnić
O dziecko staraliśmy się od dwóch lat, ja mam pco, miałam cykle stymulowane. U męża wszystko ok, zresztą ma już dwóch synów z poprzedniego małżeństwa.
W tą ciążę udało się zajść w cyklu bez stymulacji, zaraz po hsg, w sumie w cyklu kiedy miała być przerwa od starań
Ze względu na poprzednie poronienia jestem na lekach: clexane, encorton, luteina, acard, femibion 1, foliany, wit. B6, b12, wit. D.
Jutro mam kolejna wizytę i oczywiście od tygodnia juz panikuje... najchętniej kupiłabym sobie usg do domu
Pozdrawiam ❤wariatka3, never give up, Dorcia7979, vioris, Domi$, merida17, atagata lubią tę wiadomość
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Nn chwilę w temacie witamin,
Koleżanka, która siedzi w dietetyce i farmaceutyce poleciła mi Vitaminer Prenatal + DHA - z tego co mówi skład jest wyważony idealnie (prawie identyczny jak fernibion), a firma sporo tańsza. No i rzeczywiście - porcja na miesiąc (witaminy + dha) kosztuje 19.99 Brał ktoś?Kamila ;), atagata lubią tę wiadomość
-
karpetta wrote:Dziewczyny czytałam o tych kłuciach, mi też dokuczają, z każdym dniem jakby mniej ale jednak. I wyczytałam, że są one możliwe dlatego, że macica rośnie i więzadła się naciągają ale także dlatego, że to jajniki do około 13 tyg. wytwarzają wszystkie hormony utrzymujące ciąże. W 13 tygodniu mogą te kłucia ustępować, ponieważ już łożysko wytwarza te hormony...
Jak będę w czwartek na USG prenatalnym to postaram się nie zapomnieć o to spytać...
te kłucia w cipce są nieprzyjemne, mnie dzisiaj już ze 3 razy coś kujnęło, i tylko nerwowo zaglądam czy nie ma plamień, a w piątek szansa na usg zobaczymy, zastanawiam się czy wziąć nospe max -
Wszamanka Bardzo mi przykro ;-( tule :*
Ana. wrote:Czyli dzisiaj angelstw, joasia, ktoś jeszcze mi umknął?
Trzymamy kciuki dziewczyny, z całych sił!
Jeszcze ja, wizyta 16:20.
moniaaa_1988 Witaj
Odebrałam dzis wyniki badan i znow mam Ph moczu wysokie. 2 tyg temu 7,5 dzisiaj 8! Poczytałam w necie pisze o wysokim potasie, nerkach, bakteriach ale resztę wynikow mam ok. Doczytałam i osoby na diecie wegetariańskiej i mlecznej maja ph powyżej 6. To by sie zgadzało bo zawsze uwielbiałam miecho, ale od dłuższego czasu go nie jem. Nie wiedziałam ze w moczu to wyjdzie, ciekawe co gin powie.
Co do kłucia mam to na lisie pytań, wiec zapytam bo tez je odczuwam.
-
Ana. wrote:Nn chwilę w temacie witamin,
Koleżanka, która siedzi w dietetyce i farmaceutyce poleciła mi Vitaminer Prenatal + DHA - z tego co mówi skład jest wyważony idealnie (prawie identyczny jak fernibion), a firma sporo tańsza. No i rzeczywiście - porcja na miesiąc (witaminy + dha) kosztuje 19.99 Brał ktoś?
Zdecydowanie skład nie jest podobny!!!! W femibionie jest zmetylowany aktywny kwas foliowy a w Vitaminerze zwykly, ktory u niektorych osob sie nie przyswaja.Ana. lubi tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Kurczę nie mogę się ogarnąć po tej wczorajszej wiadomości wszamanki, starszego doła mam.. a jeszcze wczoraj wyplewiłam jarzyny i opiekowałam się chrześnicą więc pobiegałam trochę i dziś mnie podbrzusze pobolewa i mam wyrzuty sumienia..
Pytanie do was, słyszałam że w ciąży nie można używać Clotrimazolum, co polecacie zamiast? Aa i czemu nie można?
I jeszcze prośba do Dorci o dodanie mnie do grupy na fb, wczoraj przed południem wysłałam dane -
Coconue wrote:Zdecydowanie skład nie jest podobny!!!! W femibionie jest zmetylowany aktywny kwas foliowy a w Vitaminerze zwykly, ktory u niektorych osob sie nie przyswaja.
A poza kwasem foliowym dostrzegasz znaczące różnice?
W sumie wiele osób, w tym ja, przyjmuje zwykłą formę kwasu foliowego. Taki brałam przed ciążą i cały pierwszy trymestr, poziom kwasu foliowego w organizmie mam wysoki, czyli chyba jest ok...