X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka ogromnie Ci współczuję. Mogę tylko domyślać się co czujesz, jak boli ta strata. Wierzę że w końcu wrócisz na BBF i nam się pochwalisz. Trzymaj się ciepło i zdrowo. Czekamy Na Ciebie i dzidziusia z niecierpliwością :*

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dzisiaj angelstw, joasia, ktoś jeszcze mi umknął?

Trzymamy kciuki dziewczyny, z całych sił!

joasia8966, angelstw lubią tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytałam o tych kłuciach, mi też dokuczają, z każdym dniem jakby mniej ale jednak. I wyczytałam, że są one możliwe dlatego, że macica rośnie i więzadła się naciągają ale także dlatego, że to jajniki do około 13 tyg. wytwarzają wszystkie hormony utrzymujące ciąże. W 13 tygodniu mogą te kłucia ustępować, ponieważ już łożysko wytwarza te hormony...

Jak będę w czwartek na USG prenatalnym to postaram się nie zapomnieć o to spytać...

Synuś Gabryś 19.11.2009r. <3

zud3s65gbleemoja.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka właśnie przeczytałam i nie wierze mogło się tak stać!! Tak mi smutno przykro łzy Cisna się do oczu przykro mi Tule cie mocno. Nie potrafię uwierzyć ze kobiety co tak bardzo pragną dziecka tracą je to niesprawiedliwe ..... Jestem naprawdę wstrząśnięta twoja wiadomością i wyje jak dziecko bo może to spotkać każda z nas ....

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • vioris Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    A jak Ty się czujesz? jak nerki?
    A dziękuję, nie jest tragicznie. Chociaż wczoraj brałam przeciwbolowo apap bo już tak mnie męczył ból. Ale to jajniki jeszcze. Jeśli chodzi o pecherz, nerki to biorę antybiotyk już 6 dni więc jest lepiej. Wczoraj mi przyszedł wynik posiewu moczu i mam bakterie e coli :/ Także już wiadomo co było powodem.

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka... Nie mogę uwierzyć. Taka wiadomość z rana, będę myśleć o was cały dzień. Trzymaj się mocno, bądź silna i nie poddawaj się, próbuj dalej!

p19udqk36s5wi0vb.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka nie spałam tylko myślałam o was.. Na tym etapie wydaję nam się już, że dzieciaczki są względnie bezpieczne, nie spodziewałam się, że jeszcze nas ubedzie.. Zdałam sobie sprawę, że naprawdę muszę zacząć się oszczędzać, strasznie się teraz boję :(

Macie teraz w niebie aniołka, który nie pozwoli by stała wam się krzywda.

relgh371p970veew.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczyny :)
    Czytam Was już od kilku tygodni ale jakoś tak nic nie pisałam, chyba przyzwyczailam się do różowej strony.
    Ale w końcu postanowiłam się ujawnić :)
    O dziecko staraliśmy się od dwóch lat, ja mam pco, miałam cykle stymulowane. U męża wszystko ok, zresztą ma już dwóch synów z poprzedniego małżeństwa.
    W tą ciążę udało się zajść w cyklu bez stymulacji, zaraz po hsg, w sumie w cyklu kiedy miała być przerwa od starań :)
    Ze względu na poprzednie poronienia jestem na lekach: clexane, encorton, luteina, acard, femibion 1, foliany, wit. B6, b12, wit. D.
    Jutro mam kolejna wizytę i oczywiście od tygodnia juz panikuje... najchętniej kupiłabym sobie usg do domu :):)
    Pozdrawiam ❤

wariatka3, never give up, Dorcia7979, vioris, Domi$, merida17, atagata lubią tę wiadomość

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa witamy w naszym styczniowym gronie aby wszystko się udało i w styczniu będziesz upragnioną mama

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • never give up Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj moniaaa. Fajnie, że do nas dołączyłaś. W grupie zawsze raźniej :) Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i od razu rezerwuję Twoje kciuki na moją w czwartek ;)

moniaaa_1988 lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nn chwilę w temacie witamin,

Koleżanka, która siedzi w dietetyce i farmaceutyce poleciła mi Vitaminer Prenatal + DHA - z tego co mówi skład jest wyważony idealnie (prawie identyczny jak fernibion), a firma sporo tańsza. No i rzeczywiście - porcja na miesiąc (witaminy + dha) kosztuje 19.99 :) Brał ktoś?

Kamila ;), atagata lubią tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • venne Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karpetta wrote:
    Dziewczyny czytałam o tych kłuciach, mi też dokuczają, z każdym dniem jakby mniej ale jednak. I wyczytałam, że są one możliwe dlatego, że macica rośnie i więzadła się naciągają ale także dlatego, że to jajniki do około 13 tyg. wytwarzają wszystkie hormony utrzymujące ciąże. W 13 tygodniu mogą te kłucia ustępować, ponieważ już łożysko wytwarza te hormony...

Jak będę w czwartek na USG prenatalnym to postaram się nie zapomnieć o to spytać...

te kłucia w cipce są nieprzyjemne, mnie dzisiaj już ze 3 razy coś kujnęło, i tylko nerwowo zaglądam czy nie ma plamień, a w piątek szansa na usg zobaczymy, zastanawiam się czy wziąć nospe max

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Monia :)

p19udqk36s5wi0vb.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka :( Bardzo mi przykro ;-( tule :*

Ana. wrote:
    Czyli dzisiaj angelstw, joasia, ktoś jeszcze mi umknął?

Trzymamy kciuki dziewczyny, z całych sił!

Jeszcze ja, wizyta 16:20.

moniaaa_1988 Witaj :)

Odebrałam dzis wyniki badan i znow mam Ph moczu wysokie. 2 tyg temu 7,5 dzisiaj 8! Poczytałam w necie pisze o wysokim potasie, nerkach, bakteriach ale resztę wynikow mam ok. Doczytałam i osoby na diecie wegetariańskiej i mlecznej maja ph powyżej 6. To by sie zgadzało bo zawsze uwielbiałam miecho, ale od dłuższego czasu go nie jem. Nie wiedziałam ze w moczu to wyjdzie, ciekawe co gin powie.

Co do kłucia mam to na lisie pytań, wiec zapytam bo tez je odczuwam.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Andziulkagw Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj nie mogę dojść do siebie myślałam że już koniec najgorszych zagrożeń a tu takie zaskoczenie.nawet już miałam powiedzieć rodzinie ale się wstrzymuje. I dalej męczę się w pracy bez l4 bo też nie chcę powiedzieć.

34bwxzkri9yfzh95.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    Nn chwilę w temacie witamin,

Koleżanka, która siedzi w dietetyce i farmaceutyce poleciła mi Vitaminer Prenatal + DHA - z tego co mówi skład jest wyważony idealnie (prawie identyczny jak fernibion), a firma sporo tańsza. No i rzeczywiście - porcja na miesiąc (witaminy + dha) kosztuje 19.99 :) Brał ktoś?

Zdecydowanie skład nie jest podobny!!!! W femibionie jest zmetylowany aktywny kwas foliowy a w Vitaminerze zwykly, ktory u niektorych osob sie nie przyswaja.

Ana. lubi tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie juz dzisisj nie kluje!!!! Tylko wczoraj cos klulo.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka bardzo mi przykro :-(. Nawet nie wiem co Ci powiedzieć, bo żadne słowa nie będą pewnie teraz pocieszeniem. Przytulam Cie więc mocno.

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie mogę się ogarnąć po tej wczorajszej wiadomości wszamanki, starszego doła mam.. a jeszcze wczoraj wyplewiłam jarzyny i opiekowałam się chrześnicą więc pobiegałam trochę i dziś mnie podbrzusze pobolewa i mam wyrzuty sumienia..

Pytanie do was, słyszałam że w ciąży nie można używać Clotrimazolum, co polecacie zamiast? Aa i czemu nie można?

I jeszcze prośba do Dorci o dodanie mnie do grupy na fb, wczoraj przed południem wysłałam dane :)

relgh371p970veew.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Zdecydowanie skład nie jest podobny!!!! W femibionie jest zmetylowany aktywny kwas foliowy a w Vitaminerze zwykly, ktory u niektorych osob sie nie przyswaja.

A poza kwasem foliowym dostrzegasz znaczące różnice?
    W sumie wiele osób, w tym ja, przyjmuje zwykłą formę kwasu foliowego. Taki brałam przed ciążą i cały pierwszy trymestr, poziom kwasu foliowego w organizmie mam wysoki, czyli chyba jest ok...

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ