X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • amelik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z zaparciami zalezy od dnia, dzis nie mam netu na chwilke weszlam na komorkowy ale jest awaria i nie wiadomo kiedy naprawia... wlasnie jade z babcia i ciocia na lody i kawe.
    wypas

Lali lubi tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • amelik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i wrocilam z ciwstka i dobrego cappucino
    Mam tez zrobione zakupy :) no troche drobnych
    Na obiad maz dostanie sos bolonski z wczorwj z makaronem lub ryzem a my z synem mizeria jajo i ziemniak
    Na jutro bedzie pyszny barszczyk :) kotleciorki i jakies warzywka
    Tylko jedno smutne ... zapisalam synka na 6h do przedszkola bo mowie co dzien plac zabaw, fajny obiadek o 12 w ja jeszcze te mdlosci slaba nieraz jestem to znowu rano co by ze mna ciekawego robił. Dzis poszedl pierwszy dzien i przeplakal bo byla tylko dwojka dzieci z jego grupy.

• madzi2506 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w końcu doszedł zamówiony detektor. Z początku miałam problem z lokalizacją maluszka ale udało się! Najcudowniejszy dźwięk na świecie :-) słuchaliśmy razem z mężem i aż się wzruszyłam.
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach :-)

Kamila ;), Morgiana, Sweet_CupCake, amelik, Coconue lubią tę wiadomość

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem na wsi. Odwazylam sie pojechac z malym do cory. Narazie ok i odpoczywam ale upal straszny. Nie ma mnie bo tu trudno z netem... pozdrawiamy

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, właśnie wróciłam z wizyty.
    Bąbel rośnie, połozna na szybko przyłożyła głowice do brzucha i tętno zasuwało jak oszalałe :) to najważniejsze :)
    Ze starych wieści: mięśniak sobie rośnie, ale nie zagraża narazie dziecku. nadżerka jak była tak jest. Poprosiłam o globulki bo mnie co kilka dni jakby swędzenie brało.

Z nowości: kosmówka rozciągnęła się na ujściu, mam dużo leżeć aby grawiracyjnie w górę macicy się przenosiła, inaczej grozi to przodującemu łożysku :(
    Żeby było jeszcze ciekawiej, wczoraj miałam kleszcza, na udzie. Dziś mam tak zaognione tam, że gin od razu dał mi antybiotyk. Pani w aptece mi powiedziała, że za 2 tygodnie mogę dopiero na bolerioze zrobić wyniki.

No dzień jak co dzień..... :D

Wiedźma82, EwaP, Lali lubią tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że z maluszkiem wszystko w porządku. A ty odpoczywaj ile idzie :-)

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitonia gratulacje, że z maluchem ok. A Ty leż grzecznie i dbaj o siebie.

Ja się wczoraj poddałam i kupiłam pierwsze spodnie ciążowe. W drugim H&M w Poznaniu był całe szczęście większy wybór. A po tym jak ostatnio pod warsztatem samochodowym wysiadłam w rozpiętych i panowie mieliby kino, stwierdziłam, że dość rozpinania guzika :-D

cicho sza lubi tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, melduje się jako przyszła stycznióweczka :)

Mam 25 lat i jestem z Wrocławia. Póki co prenatalne wyszły ok i gin powiedział, że może być chłopak ;) Mój chodzi wniebowzięty ;) Właśnie zaczęłam 15 tydzień, żadnych objawów poza ciągłym przewrażliwieniem na zapachy, a co za tym idzie- mdłości i wymioty :( wierze, że w końcu przejdą :(

Termin na 12 stycznia mamy :)

Tak wgl to moja pierwsza ciąża i wszystkie pomocne info chłonę jak gąbka :) co chwile mam "100 pytań do", dlatego tu do Was zawitałam :)

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :)

Lali, Wiedźma82, Sweet_CupCake, tystys, atagata, Kamila ;), amelik, EwaP lubią tę wiadomość

• Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co mnie pokusiło i zrobiłam dzisiaj gołąbki. W mieszkaniu mam gorąco jak w piekle. Ale co się nastalam przy garach, ale wyszły pyszne. :-) Chyba na koniec tygodnia będą krokiety coś czuje :-)

EwaP, Lali lubią tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • maszka22 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja również dołączam do styczniówek. Termin mam na 18 stycznia.

Near mieszkam niedaleko Wrocławia. Póki co do lekarza jeżdżę właśnie tam.

My już też po usg prenatalnym, komplet wyników w piątek, ale z usg wynikało, że wszystko super ekstra jest. Całe szczęście:)

Pozdrawiam

amelik lubi tę wiadomość

Calinka [*] 23 tc 13.06.2014
    [*] 6 tc 16.03.2015

Tym razem chłopczyk będzie
    993r1cz.png
  • tystys Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near wrote:
    Cześć dziewczyny, melduje się jako przyszła stycznióweczka :)

Mam 25 lat i jestem z Wrocławia. Póki co prenatalne wyszły ok i gin powiedział, że może być chłopak ;) Mój chodzi wniebowzięty ;) Właśnie zaczęłam 15 tydzień, żadnych objawów poza ciągłym przewrażliwieniem na zapachy, a co za tym idzie- mdłości i wymioty :( wierze, że w końcu przejdą :(

Termin na 12 stycznia mamy :)

Tak wgl to moja pierwsza ciąża i wszystkie pomocne info chłonę jak gąbka :) co chwile mam "100 pytań do", dlatego tu do Was zawitałam :)

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :)

witamy Wrocławiankę :)

piu3dqk39r089lbo.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma82 a w którym H&M kupiłaś? Bo ja za jakiś czas też będę musiała nabyć takie spodnie. A na zakupy jeżdżę właśnie do Poznania :-)

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Wiedźma82 a w którym H&M kupiłaś? Bo ja za jakiś czas też będę musiała nabyć takie spodnie. A na zakupy jeżdżę właśnie do Poznania :-)
    W tym w M1. Wcześniej byłam w KingCrossie, ale tam rozmiarówka ciążowych zaczynała się od 40, więc troszkę za duże. W tym w M1 mam wrażenie, że jest też więcej modeli do wyboru.

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Cocolino Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, czy któraś z Was bada regularnie poziom progesteronu? Ja byłam dziś na kontrolnym badaniu i poziom spadł ze 113 nmol na 87 nmol dostałam juz zwiększoną dawkę Luteiny ale i tak się trzęsę :-(

0d1ygzu3v6j43ixx.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma82 wrote:
    W tym w M1. Wcześniej byłam w KingCrossie, ale tam rozmiarówka ciążowych zaczynała się od 40, więc troszkę za duże. W tym w M1 mam wrażenie, że jest też więcej modeli do wyboru.

Dzięki! :-) ja w tygodniu byłam na Malcie i tam nic nie było...

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) jestem po wizycie i jestem spokojniejsza :-) ciekawe tylko na jak długo :-P
    Tak się ucieszyłam widokiem "Okruszka" i biciem serca, że zdjęcia nie wzięłam, o długość Malucha nie spytałam (a zagadałam lekarza i sam chyba też zapomniał). Ale było ze dwa razy większe niż na prenatalnych :-)
    Nasze Bobo jest wstydliwe i nie chce pokazać co ma między nogami :-P lekarz próbował z jednej i drugiej strony ale nic nie nakłoniło do ukazania się :-P

Witam nowe koleżanki :-)

Wiedźma82, freya, EwaP, Lali, Sis, madzi2506 lubią tę wiadomość

Synuś Gabryś 19.11.2009r. <3

zud3s65gbleemoja.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam wszystkie mamusie :)

maszka22 do jakiego chodzisz gina? masz już wybrany szpital? i myślałaś o szkole rodzenia? Ponoć Mama Gaja jest w porządku :)

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) Near i maszka22.

Cocolino ja nie sprawdzałam nigdy.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam rowniez dziewczyny, fajnie ze bedzie nas tu wiecej
    Karpetta tak tez bywa człowiek tak podekscytowany ze głowy zapomina
    Mitomia leż od stycznia będziemy brykać
    Cocolino nie badałam chociaz własie przez niski progesteron mogly byc u mnie problemy i poronienie, suplementuje i nie badam bo bym własnie sie denerwowała. W sumie chyba moze spadac jak juz wytwarza sie łozysko hmm nie wiem i najlepiej do lekarza zapytac
    Zaniedlugo koncze z luteina i duphastonem, bede brala do ok 13-14 tygodnia
    Poza tym mam doła ze syn tak w przedszkolu płakał a sama dzis wiecej w domu porobilam i mnie wszystko boli, wiec te ranki gdy on jest w przedszkolu (3 tyg tylko do konca lipca) są mi teraz potrzebne... mam nadzieje ze bedzie lepiej za kilka dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 21:48

• EwaP Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie u mojego gina z wynikami z prenatalnych. Dzidzia ma 7,7 cm, z nóżkami 11 :D

NIspodzianka jest, ze tydzień temu na prenatalnych Pani powiedziała, ze dziewczynka, a dziś mój lekarz, ze raczej chłopczyk.....i znowu nie wiem, czy Jagoda, czy Marcinek......taka sytuacja :D

Gratuluje wszystkim wizytującym:)

SweetCupCake - rzuć gołąbka :D

Wiedźma82, karpetta, madzi2506, anettte, Kamila ;) lubią tę wiadomość

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ