X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w rozpoczęty 15 tygodniu. Ale ten czas pędzi! Krew na badania tarczycy oddana, ale pierwszy raz w życiu zrobił mi się krwiak po wkluciu. Myślicie że to przez acard? On rozszerza krew ale ze aż tak? Oczywiście trzymałam wacik zaciśnięty chyba z 5 minut.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 13:45

EwaP lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia wiataj

Sweet mnie tez plecy bolały po lezeniu i sie rozruszło zwyklym codziennym ruchem po 2 tyg od wstania z lozka, przy czym nadal duzo lezalam jeszcze te 2 tyg. Teraz bardziej ruchliwa jestem ale nie mam kompleksow jak cale rano przeleze przy tv lub ksiazce (np po jakims trudniejszym dniu rano odpoczywam). W czwartek z kolezanka zabieramy dzieci na super bawialnie nedaleko!
    Zaraz zobacze tez co w kinie leci.
    Dzis rano zrobilam duzy gar barszczu ukrainkiego i bardzo smaczny wyszedl :)
    Za chwile postawie ziemniaki, do tego mizeria i schab w sosie musztardowym :)
    Jutro robie watrobke z cebula i jablkiem a do tego buraczki (kroje w plasterki i klaruje na masle z troszkiem cukru) no i ziemniaki. Chce troche meza porozpieszczac chociaz nie powiem jak w sobote zrobilam sos bolonski bylo spagetti a potem dodalam przypraw i fasolke i wyszlo na dwa dni z tego samego gulaszu chili con carne :) ale w wersji lekkiej nie ostre

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Near Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma82

Czytałam też gdzieś, że można się zarazić jak Cie drapnie kot a wiadomo, że mały by się chciał bawić na okrągło i może się coś zdarzyć. Tylko nie wiem czy to prawda..? Poza tym kot musi być malutki z tego względu, że mam istne zoo w domu ;p tzn. królika i świnkę morską i wydaje mi się, że zaprzyjaźnić się z nimi może jedynie kociak.

Mięsa to ja wgl nie jadam, także nie mam się gdzie tym zarazić ;)Owoce czy warzywa też mało, jeżeli już to są bardzo dokładnie myte. Zresztą mam świra na punkcie higieny ;)

• maszka22 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    O to może mi do radzisz co zrobić z bólem w okolicy kości krzyżowej promieniuje na pośladki jak za dużo chodzę albo stoję. Myślisz ze wizyta u osteopaty może pomóc? Mam nadwagę i jestem w słabej kondycji fizycznej zwłaszcza ze leżałam na początku ciąży. Ale teraz już wszystko w porządku i chciałabym się trochę rozruszać do porodu ale dłuże spacery kończą się brzydko mówiąc bólem dupy. :-)

Można do osteopaty-on ma inne spojrzenie na ciało i organizm człowieka, można udać się do fizjoterapeuty, a można też spróbować trochę się porozciągać, ale jak nie jesteś zorientowana jakie ćwiczenia to najlepiej iść do jednego lub drugiego i na pewno coś poradzą, lepiej za wczasu zadziałać,nim ból zacznie schodzić do nóg.

Calinka [*] 23 tc 13.06.2014
    [*] 6 tc 16.03.2015

Tym razem chłopczyk będzie
    993r1cz.png
  • maszka22 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet może znajdę jakiś zestaw ćwiczeń i Ci podeślę, bo jednak myślę, że przyczyną będzie nierozćwiczenie,brak rozciągnięcia , mięśnie się przykurczają i mogą tak ciągnąć.

[*] 6 tc 16.03.2015

993r1cz.png
  • Cocolino Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake Acard niestety powoduje krwiaki po pobraniu :-( tez go biorę i do tego Clexane, wiec krwiak jest za każdym razem. No o krew jakoś dłużej leci. A co u Ciebie stwierdzono, że bierzesz Acard?

0d1ygzu3v6j43ixx.png

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maszka22 wrote:
    Można do osteopaty-on ma inne spojrzenie na ciało i organizm człowieka, można udać się do fizjoterapeuty, a można też spróbować trochę się porozciągać, ale jak nie jesteś zorientowana jakie ćwiczenia to najlepiej iść do jednego lub drugiego i na pewno coś poradzą, lepiej za wczasu zadziałać,nim ból zacznie schodzić do nóg.
    Zadzwoniłam do gabinetu który ma w krakowie jak widzę na znany lekarz bardzo dobrych osteopatów i fizjoterapeutów. Czekam aż ododzwonią czy zajmują się kobietami w ciąży bo na znany lekarz nie ma informacji a pani w recepcji nie była w stanie odpowiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 15:24

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maszka22 wrote:
    Sweet może znajdę jakiś zestaw ćwiczeń i Ci podeślę, bo jednak myślę, że przyczyną będzie nierozćwiczenie,brak rozciągnięcia , mięśnie się przykurczają i mogą tak ciągnąć.
    Właśnie dzisiaj ogladałam jakieś na yt i zaczęłam ćwiczyć ale bardzo chętnie poproszę o jeszcze. Właśnie może by mi na wizycie powiedzieli jak ćwiczyć i co żeby właśnie te konkretne mięśnie rozruszać. :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino wrote:
    Sweet_CupCake Acard niestety powoduje krwiaki po pobraniu :-( tez go biorę i do tego Clexane, wiec krwiak jest za każdym razem. No o krew jakoś dłużej leci. A co u Ciebie stwierdzono, że bierzesz Acard?
    Buuu tak myślałam że to po tym. Ja biorę od jakiś 2 tygodni, podobno teraz są takie zalecenia przy cukrzycy. Poza tym profilaktycznie bo w 1 ciąży na końcówce miałam czasem wysokie ciśnienie i wywiad zakrzepicy w rodzinie.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near, jedyne czego mozesz sie bac przy malum kocie, to bałaganu

relgh3713qsr9sah.png

Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
    Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Toksoplazmoza zakaźna jedynie przez odchody zwierzęce, nie tylko kocie zresztą, i musiałaby ta kupa leżeć min 4 dni żeby uwolniło sie to co faktycznie zaraża.

Sama mam 3 koty w domu, w sumie cale życie ze zwierzakami, i toksoplazmoza mi wyszła ujemna. Nawet nigdy na to nie chorowalam.

A co do charakteru kociaka... maly każdy będzie szalec

relgh3713qsr9sah.png

Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
    Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc
  • maszka22 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake szybko działasz:-) ja to zeulle dlugo myślę i się zastanawiam jak mam gdzieś do kogoś z sobą iść:-)

[*] 6 tc 16.03.2015

993r1cz.png
  • maszka22 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *zwykle miało być ;-)

[*] 6 tc 16.03.2015

993r1cz.png
  • tystys Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę celowała w jakąś szkołę rodzenia weekendową we Wrocławiu, może coś znacie? bardzo dobrze się czuję i nie idę na razie na zwolnienie, bo nie ma po co :) póki co kontakt z kimś, kto mówi normalnie a nie tylko "a gugu gaga" to jak zbawienie na to przyszłe siedzenie w domu :)

piu3dqk39r089lbo.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki. Siedzę w poczekalni i czekam na wizytę.
    Trochę się denerwuje.

EwaP lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki. Siedzę w poczekalni i czekam na wizytę.
    Trochę się denerwuje.
    Mocno zaciśnięte. Daj znać co i jak. Ja mam jutro na 18.40 i też stresik jest, tym bardziej, że to prenatalne.

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near chodziło mi o to, żeby kotu surowizny nie dawać :-D

Ze świnką morską rodziców moja pierwsza kocica zapoznała się jak miała 4 lata. Komicznie to wyglądało, jak najpierw kot gonił świnkę przez całe mieszkanie, potem pod balkonem następował zwrot i świniak gonił kota. A jak już się wybiegały, to kot układał się do snu, a śwninka w tym czasie wciskała mu nochala w futro, zawzięcie obwąchując :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 19:05

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa xd gdzieś czytałam, że nie powinno się właśnie surowego mięsa czy pleśniowych serów jeść w ciąży, dlatego pomyślałam, że chodzi o mnie :P

Boje sie trochę, że kot z resztą zgrai sie nie polubią, a to byłby już kłopot ;/ Chociaż moje zwierzaki bardzo przyjacielskie są, nie wiadomo jaki kotek byłby :) Póki co chyba jednak daruje sobie, ponieważ mój sam nie wie czego chce raz mówi, że bierzemy, raz że nie... czasem mam wrażenie, że przez jakąś burze hormonów przechodzi, ostatnio sobie nawet ciasta zażyczył (jak nigdy słodyczy nie je) ;)

tystys w Mamie Gai mają też weekendówki :)

• Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie lepiej będzie jak na razie odpuścicie. I tak po urodzeniu dziecka niezła rewolucja się w życiu robi :-D

dqprk6nlginvcqzk.png

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maszka22 wrote:
    Sweet_CupCake szybko działasz:-) ja to zeulle dlugo myślę i się zastanawiam jak mam gdzieś do kogoś z sobą iść:-)
    Chyba dlatego że już trzy razy umawialqm się do ortopedy z nadzieją że da mi rehabilitację w lux medzie ale potem zrezygnowałam z wizyty bo stwierdziłam że się tylko popuka w czoło że przychodze z bólem krzyża bo o to w ciąży normalne. I pewnie by tak było jakbym tam dotarła. Ja uważam że holistyczne podejście do zdrowia i wogole organizmu jest bardzo korzystne i sama w taki sposób leczylam się z bezpłodności dlatego chciałabym spróbować z osteopata bo o nigdy nie byłam :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ