STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Sweet bardzo dobre podejście serio podobnie, chociaż nieświadomie, mi udało się zajść w ciążę.... 8 miesięcy mierzenia temperatury, obserwacji siebie itd., a wystarczył 1 miesiąc, gdzie najpierw dostałam zatrucia jelitowego (4 dni z życia wyjęte), później gorączki, następnie miałam usunąć nadżerkę..... głowa przeszeregowała sobie wszystko i bach! jest bobo! ale był szok
Aagnieszka jakie wieści?
Ja dziś zaliczyłam 3x leżenie po 1-1,5h i już mam dość a gdzie tu kolejne tygodnie a i odwiedziłam pracę z nowym L4, szef chyba był pewny, że dziś wracam, ale nic mi nie powiedział o tym, wręcz, że absolutnie mam zadbać o swoje zdrowie.... Chłopaki z wydziału mi to zdradzili, że wczoraj chodził jakby od dziś świat miał wrócić na tory sprzed 3 tygodni a tu takie bęc
-
Jutro zabieram syna na randke na film Gdzie jest Dory
Dzis w przedszkolu chyba lepiej, syn mówi ze dzis troche plakal troche sie bawil ale mysle ze sie zaaklimatyzujeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 22:14
EwaP lubi tę wiadomość
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Sweet jakbys poszła do jakiejs przychodni na rehabilitację i byłabyś jedną z wielu pacjentek to pewnie by Ci tak powiedzieli, ze to z powodu ciąży i tak ma być. Ważne jest podejście indywidualne w terapii. Dlatego polecam pójście do sensownego osteopaty lub fizjotrapeuty.
Sweet_CupCake lubi tę wiadomość
-
Hej Kochane. Jestem. Jestem. Po wizycie popedzilam do domu zwolnić nianie. Zabrałam Fryderyka na spacer. Potem wieczorne rytuały i padlam z nim w sypialni. Obudziłam się po północy i teraz nie mogę spać
Z dzidziusiem wszystko dobrze. Zdrowy. Ruchliwy. Machał rączkami i nóżkami. Ułożył się na boczku więc doktorek miał problem ze złamaniem przeziernosci. Musiałam niźle nabujac się brzuchem żeby odwrócić go na pozycję plażowa czyli na plecy. Cały czas wystawiał sie do nas pleckami i pupcia. W końcu się udało. Zobaczyłam piękna kość nosową. A przeziernosci wyszła 1.8. Zrobiłam test pappa i po jutrze będę mieć wyniki.
Ale z usg dzidziuś zdrowy i prawidłowo rozwinięty jak na swój wiek. Ma już prawie 11cm!!
A ja jestem w 13tygoi2dniu czyli zaczęłam drugi trymestr.
Dziękuję Wam kochane za kciuki i sama trzymam za Wasze wizyty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 01:37
atagata, EwaP, Kamila ;), Wiedźma82 lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Ja wczoraj byłam długim spacerze z synkiem a w nocy nie mogłam spać przez ten ból. Dzisiaj od rana na wysokich obrotach sprzątam i ogarniam dom mam nadzieję że wieczorem będzie lepiej. Pytanie mam co do tych ćwiczeń na miednicę i kręgosłup powinnam je robić na ziemi? Czy raczej na łóżku? Wydaje mi się że chyba bardziej logiczne na twardym podłożu ale się nie znam
-
Hej:) niewiele się tu udzielałam do tej pory, ale liczę że ktoś z Was mi odpisze:) pytanko mam: co stosujecie na rozstępy? macie już coś sprawdzonego/poleconego? ja mam ogólną tendencję do nich bo już w okresie dojrzewania mi troszkę wyskoczyło:/ teraz jestem w pierwszej ciąży i chciałabym jak najbardziej im zapobiec lub chociaż je ograniczyć.
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę zdrowych noworocznych bobasów:) -
cześć dziewczyny melduję się i ja to moja pierwsza ciąża więc wszystko jest dla mnie nowe jutro wchodzimy w II trymestr, ostatnią wizytę u ginekologa miałam w zeszłym tygodniu - wszystko jest ok, maluszek miał ok 5cm - kolejne usg dopiero na początku września.. ze względu na to, że do tej pory miałam ich już 5.. z ciążowych dolegliwości: od samego początku okropnie chce mi się spać a mój organizm póki co kiepsko przyswaja jakiekolwiek pokarmy i płyny mam nadzieję, że niedługo się to zmieni
-
Sweet na podlodze lepiej. Jesli masz karimate to na niej. Jakby co to wszystkie ćwiczenia w leżeniu na plecach zaczynaj od pozycji przy zgietych nogach w kolanach.to jest pozycja odciążąjaca dolny odcinek kręgosłupa.ćwicz do granicy bólu, czyli zaczyna boleć to wracaszz ruchem do pozycji wyjściowej. Ale jeśli boli Cię tak bez powodu caly czas to odradzam ćwiczenia, bo możesz sobie pogorszyć.a w nocy jak Cię boli dolny odcinek kręgosłupa to zeby Ci ulżylo także ugnij nogi w kolanach (dotyczy leżenia na wznak i bokach)
-
kropka63 wrote:Hej:) niewiele się tu udzielałam do tej pory, ale liczę że ktoś z Was mi odpisze:) pytanko mam: co stosujecie na rozstępy? macie już coś sprawdzonego/poleconego? ja mam ogólną tendencję do nich bo już w okresie dojrzewania mi troszkę wyskoczyło:/ teraz jestem w pierwszej ciąży i chciałabym jak najbardziej im zapobiec lub chociaż je ograniczyć.
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę zdrowych noworocznych bobasów:)
Ja stosowałam krem na rozstepy Palmersa, tylko jesli ma się nietolerancję zapachów to może jego zapach przeszkadzać(niby czekoladowy). Sprawdzone i skuteczne jest maslo Shea. Można również olejem kokosowym i arganowym podatne miejsca traktować. Najważniejsze by robić to systematyczmie. Ja z tym mam problem niestety -
Sama koncowka 12 tyg juz a na powitanie lodowki by zrobic sniadanie muszla
Kiedy sie skoncza te mdlosci, zamiast lepiej jest gorzej...
Zaraz odbieram syna i potem drugie danie i kino, teraz powoli jem zupe
W nocy byla tu megaa burza a teraz znowu upałJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Współczuję wam. ja to z kolei cierpię na brak apetytu. Zjesc bym cos zjadla ale nie ma takiego smaku na który mialabym ochotę. Przytyłam raptem 0.5kg, ale to raczej zasługa zaparć
-
Ja też się zbytnio nie udzielam ale wczoraj miałam usg genetyczne i bardzo mi ulżyło bo wszystko OK. Wcześniej sobie coś uroiłam, że jeżeli u Was wszystko OK (chyba tylko 2 dziewczyny miały lekko podwyższone NT) to musi na kogoś trafić i to pewnie na mnie. Na szczęście to były tylko moje wymysły. Jeszcze 10 dni czekania na wyniki pappa.
Lekko się wzruszyłam widokiem malucha bo to było dopiero drugie USG i to w dodatku miałam widok na swój własny ekran, nie tak jak u mojego gina gdzie tylko on coś widzi.
Dzidziuś sobie pięknie spał a lekarz go brutalnie obudził waląc głowicą USG w mój brzuch.atagata, EwaP lubią tę wiadomość