X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się, kłucie, ciągnięcie to normalne objawy rosnącej macicy :)

Też u was pada? Cieszyłam się tylko z rana, że pada, ale aż do teraz to już za długo ;)

Musiałam awaryjnie jechać do apteki właśnie po duphaston, bo godzine temu zauważyłam lekkie smugi brudu. Więc kosmówka się odezwała jak też lekarz przewidział. Zażyłam 4szt. na raz a dalej mam 3x2 do wizyty brać, chyba że po dobie się uspokoi to tylko 3x1.

Tyle z prasowania góry ubrań. Plackiem na kanapie przed tv..... Grrrr....

Żeby było ciekawiej jakieś 1,5h po śniadaniu oddałam wszystko do wc, to chyba jakiś żart, teraz? W 12 tygodniu wymioty mnie nawiedzają? Wcisnęłam w siebie przed chwilą małą kanapkę z masłem, czekam na rozwój wydarzeń.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 11:45

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Śnieżka91 Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitonia ja dzisiaj zaczęłam 14 tydzień i do dzisiaj mam problem z jedzeniem :) czasami nawet pić normalnie nie mogę bo zaraz pojawiają się nudności a 5 min później i tak muszę siusiu :) alee.. przejdzie.. najważniejsze, żeby maluch był zdrowy :) dziewczyny a jak często robicie usg? ja miałam ich już 5 i ze względu na to lekarz teraz zdecydował, że kolejne dopiero połówkowe (początek września) więc 2 miesiące bez podglądania maluszka.. o ile oczywiście w międzyczasie nie będzie wskazań do tego by je zrobić.. będzie ciężko wytrzymać..

• mitonia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka mi robi co wizytę bo mam mięśniaka, a teraz doszła jeszcze ta nisko osadzona kosmówka. W poniedziałek prenatalne, więc kolejne podglądanie. :)

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co wizytę. Nie wyobrażam sobie inaczej.

wariatka3 lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnię też leje od samego rana i nie zapowiada się na szybki koniec... :-( taka pogoda że tylko pod kocyk z herbatą i książką.
    Ja miałam jak na razie 4 USG (z czego 3 z nich byly robione w tygodniowych odstępach) i lekarz nic nie mówił żeby to było za często ;-)

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam wszystkie styczniowe mamusie. Czy moge do Wa sdolaczyc? Jestem Kasia, mam 2 letnia corcie i jestem w ciazy. termin na 24 stycznia :)

wariatka3, Kamila ;), EwaP lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

Witam wszystkie nowe koleżanki i życzę spokojnych ciąż :-)

Jeśli chodzi o piersi to mi już urosły o 2 rozmiary. Raz wymieniałam na początku ciąży i teraz kupiłam już bez usztywnień, bo mnie wszystko uwierało, gniotło i bolało :-/ Piersi czasami bolą przeokrutnie i są żyłki widoczne a są dni, że nic... Do tego zmienił mi się kształt piersi są jakieś trójkątne ;-)

kłucia, ciągnięcia,pobolewania jak na okres też mam od początku tej ciąży, lekarz twierdzi, że to nic niepokojącego póki nie ma krwi, czy plamień. W razie uciążliwego bólu kazał zażywać nospę i tyle...

U nas też okropnie leje od samiutkiego rana i nie zanosi się na to aby miało przestać...

Synuś Gabryś 19.11.2009r. <3

zud3s65gbleemoja.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie ;) U nas już 15 tydzień, jeszcze chwilę i półmetek! Ale leci.. Piszecie o wizytach, u mnie z prenatalnymi miałam łącznie 5 USG, na każdej wizycie słucham chociaż przez chwilę serduszka i mi nikt nie powiedział, że to za dużo. Ale ja miałam wizytę co 2 tyg, ze względu na torbiel. Następna za tydzień, bo lekarz kazał podejść z wynikami posiewu i powiedział, że wtedy też na szynko podejrzymy córunie ;)

relgh371p970veew.png
  • maszka22 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez leje, nieustannie od północy.niestety.

Co do usg to ja miałam do tej pory 4,razem z prenatalnym. Po poprzedniej ciąży, jak się niefortunnie zakończyła, pytałam sie gin o ewentualną szkodliwość usg na płód, bo przed tym wszystkim miałam bodajże 3 lub 4 usg w odstępach tygodniowych robione. Powiedziała, że absolutnie to nie miało wpływu. Tym bardziej, mówiła, ze jak ciąża zagrożona, z komplikacjami to nieraz co 3 dni robi sie usg. Więc chyba jednak jest bezpieczne :-)

Kasieńka:) lubi tę wiadomość

Calinka [*] 23 tc 13.06.2014
    [*] 6 tc 16.03.2015

Tym razem chłopczyk będzie
    993r1cz.png
  • Śnieżka91 Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ginekolog powiedział, że jak są wskazania by robić częściej to jak najbardziej jest to wskazane, jeśli nie ma powodów to lepiej ich nie nadużywać i na dobrą sprawę wystarczą 3-4 na całą ciążę.. ;o a serduszka nie słyszałam ani razu.. widziałam tylko, jak rusza się na monitorze.. u mnie tez leje cały dzień.. a myślałam żeby dzisiaj kupić ciążowy strój kąpielowy..

• amelik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas tez leje
    Na dzis mialysmy z kolezankami w planach zabranie dzieci na kulki wiec pogoda w sam raz.
    Jedna zaspalam wiec przed kulkami weszlam do hm i zamienilam leglinsy ciazoee na wieksze :) chyba w niedziele zostawie syna dziadkom i z mezem pojde na ciuchy. Byly tez fajne jeansy ciazowe za 60zl. Moze sie na jesieni druga para mi przyda bo jedne mam po synku. Poki co chodze w takich lekkich letnich spodniach z wiazanym pasem pod brzuchem albo w alladynkach z lidla. Bluzeczek i tunik mam mase. Przydaja sie te leglinsy co dzis kupilam juz na teraz. Mam tez sukienki w ktorych ladnie juz wygladam z brzuszkiem.
    Potem byla bawialnia, tam sobie posiedzialam, wypilam wyciskany sok z pomaranczy i grejfruta. Moj syn 4,5 wiec sam sobie dawal rade tylko zdawal relacje lub cos mu podpowiadalam. No i mial kolege wiec byl zadowolony. Za to jak wrocilismy byl tak zmeczony ze mardzil na calego i by jakos bylo nawet zupa go karmilam. Wlasnie lezymy w lozku i idzie sie zdrzemnac po 2h szalenstw. Wieczorem bedzie klopot zsnac ale widac ze jest bardzo zmeczony iec godzinka drzemki musi byc:)
    Mam w lodowce mase jedzenia pierogi, krokiety, watrobka z wczoraj wiec maz po pracy dostanie ooo barszczyku reszte i krokiety :)))))
    My jedlismy barszcz i pierogi. Ale syn powiedzial ze zje wiecej pierogow jak sie wyspi.
    Co do ciagniec tez tak mam! ostatnio wiecej ale tez sie zaczelam powiekszac i pewnie dlatego, mimo wszystko jak mam wolne leze sobie.
    Z tego mowienia o piersiach zaczelam obserwowac swoje. Hmm zawsze w hm kupowalam A a w poprzedniej ciazy poniej B. Przy moich maluszkach trudno wypatrzec poki co roznicy, chociaz moze takie pelniejsze...
    Usg mialam z prenatalnymi 7 z powodu krwiakow, jak krwawilam a potem kontrola. Mysle ze kazda wizyta teraz co 3 tyg bedzie z usg.

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • amelik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sniezka jw zamiast ciazowego mialam stroj kapielowy majtki i koszulka, teraz nadal moge uzywac.

• kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale leje dzisiaj masakra ;) my w poniedzialek wizyta. Ciekaw czy sie dowiemy jaka plec ;) a usg mam na kazdej wizycie

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitonia mnie tez wymioty jeszcze mecza :/ a mam zaczety 15tc ale dla mnie to 14+0tc :)

Ja USG mam co wizyte i nie wyobrażam sobie go nie miec ;)

Odebrałam dzis wyniki z krwi i moczu w moczu wyszly mi liczne bakterie :( Jutro pojde powtórzyć badanie wyniki bede miec popołudniu a wizyta wieczorem.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP wrote:
    Super informacje AAgnieszka :) mierzony dzidziuś to chyba z nóżkami był?
    Tak. Tak. Z nóżkami. Tak to ma 7,5. Gdyby miał 11 to byłby juz za duży na to badanie prenatalne. Wczoraj wieczorem otrzymałam wyniki po teście pappa no i chyba będzie wszystko dobrze. Bo statyczne ryzyko której trisomi jest bardzo małe. Ja mam 37 lat więc już sam mój wiek w statystykach robi swoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 18:02

EwaP lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    mitonia mnie tez wymioty jeszcze mecza :/ a mam zaczety 15tc ale dla mnie to 14+0tc :)

Ja USG mam co wizyte i nie wyobrażam sobie go nie miec ;)

Odebrałam dzis wyniki z krwi i moczu w moczu wyszly mi liczne bakterie :( Jutro pojde powtórzyć badanie wyniki bede miec popołudniu a wizyta wieczorem.
    A jaki sposób pobierasz próbkę? Ja w pierwszej ciazy na początku cały czas miałam liczne bakterie ale w posiewie nic nie wychodzilo. Okazało się ze źle pobieram próbkę. Mianowicie po wstanie trzeba
    1) umyć to i owo między nogami
    2) najpierw oddać trochę moczu
    3) wstrzymać mocz
    4) oddać mocz pośrednio do próbki. To się nazywa mocz ze środkowego strumienia. ;-)

Tylko w taki sposób wynik jest miarodajny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 21:25

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny umówiłam się dzisiaj na mieście z koleżanką z pracy i popełniłam cukrzycowe morderstwo. Zjadłam pyszna beze z kremem i malinami i jagodami. Jezu jaka była dobra. Ale żeby nie było diabetolog powiedział ze cukry idealne to sobie nagrodę zrobiłam i cukru nie mierze. A co! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 21:28

amelik lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś po wizycie nasz maluszek ma 10cm od główki do pupci. Ja juz wyczekuje połowowych które mam mieć 18 sierpnia!!!

Witam nowe stycznioweczki spokojnej ciąży i widzimy się w styczniu z naszymi dzidziusiami

atagata, amelik, EwaP, Kamila ;) lubią tę wiadomość

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • amelik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie dzis zaczal 4 miesac ciazy ;)

atagata, EwaP lubią tę wiadomość

• mitonia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Amelik i dołączam do Ciebie jutro :D

Sweet_cup ja jeszcze przecieram to i owo osceniseptem :)

amelik lubi tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Jasiu, marzec 2018 <3
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ