STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgadza się, kłucie, ciągnięcie to normalne objawy rosnącej macicy
Też u was pada? Cieszyłam się tylko z rana, że pada, ale aż do teraz to już za długo
Musiałam awaryjnie jechać do apteki właśnie po duphaston, bo godzine temu zauważyłam lekkie smugi brudu. Więc kosmówka się odezwała jak też lekarz przewidział. Zażyłam 4szt. na raz a dalej mam 3x2 do wizyty brać, chyba że po dobie się uspokoi to tylko 3x1.
Tyle z prasowania góry ubrań. Plackiem na kanapie przed tv..... Grrrr....
Żeby było ciekawiej jakieś 1,5h po śniadaniu oddałam wszystko do wc, to chyba jakiś żart, teraz? W 12 tygodniu wymioty mnie nawiedzają? Wcisnęłam w siebie przed chwilą małą kanapkę z masłem, czekam na rozwój wydarzeń.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 11:45
-
mitonia ja dzisiaj zaczęłam 14 tydzień i do dzisiaj mam problem z jedzeniem czasami nawet pić normalnie nie mogę bo zaraz pojawiają się nudności a 5 min później i tak muszę siusiu alee.. przejdzie.. najważniejsze, żeby maluch był zdrowy dziewczyny a jak często robicie usg? ja miałam ich już 5 i ze względu na to lekarz teraz zdecydował, że kolejne dopiero połówkowe (początek września) więc 2 miesiące bez podglądania maluszka.. o ile oczywiście w międzyczasie nie będzie wskazań do tego by je zrobić.. będzie ciężko wytrzymać..
-
U mnię też leje od samego rana i nie zapowiada się na szybki koniec... taka pogoda że tylko pod kocyk z herbatą i książką.
Ja miałam jak na razie 4 USG (z czego 3 z nich byly robione w tygodniowych odstępach) i lekarz nic nie mówił żeby to było za często -
Hej dziewczyny
Witam wszystkie nowe koleżanki i życzę spokojnych ciąż
Jeśli chodzi o piersi to mi już urosły o 2 rozmiary. Raz wymieniałam na początku ciąży i teraz kupiłam już bez usztywnień, bo mnie wszystko uwierało, gniotło i bolało Piersi czasami bolą przeokrutnie i są żyłki widoczne a są dni, że nic... Do tego zmienił mi się kształt piersi są jakieś trójkątne
kłucia, ciągnięcia,pobolewania jak na okres też mam od początku tej ciąży, lekarz twierdzi, że to nic niepokojącego póki nie ma krwi, czy plamień. W razie uciążliwego bólu kazał zażywać nospę i tyle...
U nas też okropnie leje od samiutkiego rana i nie zanosi się na to aby miało przestać...Synuś Gabryś 19.11.2009r.
-
Witam wszystkie mamusie U nas już 15 tydzień, jeszcze chwilę i półmetek! Ale leci.. Piszecie o wizytach, u mnie z prenatalnymi miałam łącznie 5 USG, na każdej wizycie słucham chociaż przez chwilę serduszka i mi nikt nie powiedział, że to za dużo. Ale ja miałam wizytę co 2 tyg, ze względu na torbiel. Następna za tydzień, bo lekarz kazał podejść z wynikami posiewu i powiedział, że wtedy też na szynko podejrzymy córunie
-
U mnie tez leje, nieustannie od północy.niestety.
Co do usg to ja miałam do tej pory 4,razem z prenatalnym. Po poprzedniej ciąży, jak się niefortunnie zakończyła, pytałam sie gin o ewentualną szkodliwość usg na płód, bo przed tym wszystkim miałam bodajże 3 lub 4 usg w odstępach tygodniowych robione. Powiedziała, że absolutnie to nie miało wpływu. Tym bardziej, mówiła, ze jak ciąża zagrożona, z komplikacjami to nieraz co 3 dni robi sie usg. Więc chyba jednak jest bezpieczneKasieńka:) lubi tę wiadomość
-
mój ginekolog powiedział, że jak są wskazania by robić częściej to jak najbardziej jest to wskazane, jeśli nie ma powodów to lepiej ich nie nadużywać i na dobrą sprawę wystarczą 3-4 na całą ciążę.. ;o a serduszka nie słyszałam ani razu.. widziałam tylko, jak rusza się na monitorze.. u mnie tez leje cały dzień.. a myślałam żeby dzisiaj kupić ciążowy strój kąpielowy..
-
Hej u nas tez leje
Na dzis mialysmy z kolezankami w planach zabranie dzieci na kulki wiec pogoda w sam raz.
Jedna zaspalam wiec przed kulkami weszlam do hm i zamienilam leglinsy ciazoee na wieksze chyba w niedziele zostawie syna dziadkom i z mezem pojde na ciuchy. Byly tez fajne jeansy ciazowe za 60zl. Moze sie na jesieni druga para mi przyda bo jedne mam po synku. Poki co chodze w takich lekkich letnich spodniach z wiazanym pasem pod brzuchem albo w alladynkach z lidla. Bluzeczek i tunik mam mase. Przydaja sie te leglinsy co dzis kupilam juz na teraz. Mam tez sukienki w ktorych ladnie juz wygladam z brzuszkiem.
Potem byla bawialnia, tam sobie posiedzialam, wypilam wyciskany sok z pomaranczy i grejfruta. Moj syn 4,5 wiec sam sobie dawal rade tylko zdawal relacje lub cos mu podpowiadalam. No i mial kolege wiec byl zadowolony. Za to jak wrocilismy byl tak zmeczony ze mardzil na calego i by jakos bylo nawet zupa go karmilam. Wlasnie lezymy w lozku i idzie sie zdrzemnac po 2h szalenstw. Wieczorem bedzie klopot zsnac ale widac ze jest bardzo zmeczony iec godzinka drzemki musi byc:)
Mam w lodowce mase jedzenia pierogi, krokiety, watrobka z wczoraj wiec maz po pracy dostanie ooo barszczyku reszte i krokiety ))))
My jedlismy barszcz i pierogi. Ale syn powiedzial ze zje wiecej pierogow jak sie wyspi.
Co do ciagniec tez tak mam! ostatnio wiecej ale tez sie zaczelam powiekszac i pewnie dlatego, mimo wszystko jak mam wolne leze sobie.
Z tego mowienia o piersiach zaczelam obserwowac swoje. Hmm zawsze w hm kupowalam A a w poprzedniej ciazy poniej B. Przy moich maluszkach trudno wypatrzec poki co roznicy, chociaz moze takie pelniejsze...
Usg mialam z prenatalnymi 7 z powodu krwiakow, jak krwawilam a potem kontrola. Mysle ze kazda wizyta teraz co 3 tyg bedzie z usg.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
mitonia mnie tez wymioty jeszcze mecza a mam zaczety 15tc ale dla mnie to 14+0tc
Ja USG mam co wizyte i nie wyobrażam sobie go nie miec
Odebrałam dzis wyniki z krwi i moczu w moczu wyszly mi liczne bakterie Jutro pojde powtórzyć badanie wyniki bede miec popołudniu a wizyta wieczorem. -
EwaP wrote:Super informacje AAgnieszka mierzony dzidziuś to chyba z nóżkami był?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 18:02
EwaP lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Kamila ;) wrote:mitonia mnie tez wymioty jeszcze mecza a mam zaczety 15tc ale dla mnie to 14+0tc
Ja USG mam co wizyte i nie wyobrażam sobie go nie miec
Odebrałam dzis wyniki z krwi i moczu w moczu wyszly mi liczne bakterie Jutro pojde powtórzyć badanie wyniki bede miec popołudniu a wizyta wieczorem.
1) umyć to i owo między nogami
2) najpierw oddać trochę moczu
3) wstrzymać mocz
4) oddać mocz pośrednio do próbki. To się nazywa mocz ze środkowego strumienia.
Tylko w taki sposób wynik jest miarodajny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 21:25
-
Dziewczyny umówiłam się dzisiaj na mieście z koleżanką z pracy i popełniłam cukrzycowe morderstwo. Zjadłam pyszna beze z kremem i malinami i jagodami. Jezu jaka była dobra. Ale żeby nie było diabetolog powiedział ze cukry idealne to sobie nagrodę zrobiłam i cukru nie mierze. A co!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 21:28
amelik lubi tę wiadomość
-
A ja dziś po wizycie nasz maluszek ma 10cm od główki do pupci. Ja juz wyczekuje połowowych które mam mieć 18 sierpnia!!!
Witam nowe stycznioweczki spokojnej ciąży i widzimy się w styczniu z naszymi dzidziusiamiatagata, amelik, EwaP, Kamila ;) lubią tę wiadomość
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016