X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się, kłucie, ciągnięcie to normalne objawy rosnącej macicy :)

Też u was pada? Cieszyłam się tylko z rana, że pada, ale aż do teraz to już za długo ;)

Musiałam awaryjnie jechać do apteki właśnie po duphaston, bo godzine temu zauważyłam lekkie smugi brudu. Więc kosmówka się odezwała jak też lekarz przewidział. Zażyłam 4szt. na raz a dalej mam 3x2 do wizyty brać, chyba że po dobie się uspokoi to tylko 3x1.

Tyle z prasowania góry ubrań. Plackiem na kanapie przed tv..... Grrrr....

Żeby było ciekawiej jakieś 1,5h po śniadaniu oddałam wszystko do wc, to chyba jakiś żart, teraz? W 12 tygodniu wymioty mnie nawiedzają? Wcisnęłam w siebie przed chwilą małą kanapkę z masłem, czekam na rozwój wydarzeń.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 11:45

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Śnieżka91 Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitonia ja dzisiaj zaczęłam 14 tydzień i do dzisiaj mam problem z jedzeniem :) czasami nawet pić normalnie nie mogę bo zaraz pojawiają się nudności a 5 min później i tak muszę siusiu :) alee.. przejdzie.. najważniejsze, żeby maluch był zdrowy :) dziewczyny a jak często robicie usg? ja miałam ich już 5 i ze względu na to lekarz teraz zdecydował, że kolejne dopiero połówkowe (początek września) więc 2 miesiące bez podglądania maluszka.. o ile oczywiście w międzyczasie nie będzie wskazań do tego by je zrobić.. będzie ciężko wytrzymać..

• mitonia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka mi robi co wizytę bo mam mięśniaka, a teraz doszła jeszcze ta nisko osadzona kosmówka. W poniedziałek prenatalne, więc kolejne podglądanie. :)

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co wizytę. Nie wyobrażam sobie inaczej.

wariatka3 lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnię też leje od samego rana i nie zapowiada się na szybki koniec... :-( taka pogoda że tylko pod kocyk z herbatą i książką.
    Ja miałam jak na razie 4 USG (z czego 3 z nich byly robione w tygodniowych odstępach) i lekarz nic nie mówił żeby to było za często ;-)

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam wszystkie styczniowe mamusie. Czy moge do Wa sdolaczyc? Jestem Kasia, mam 2 letnia corcie i jestem w ciazy. termin na 24 stycznia :)

wariatka3, Kamila ;), EwaP lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

Witam wszystkie nowe koleżanki i życzę spokojnych ciąż :-)

Jeśli chodzi o piersi to mi już urosły o 2 rozmiary. Raz wymieniałam na początku ciąży i teraz kupiłam już bez usztywnień, bo mnie wszystko uwierało, gniotło i bolało :-/ Piersi czasami bolą przeokrutnie i są żyłki widoczne a są dni, że nic... Do tego zmienił mi się kształt piersi są jakieś trójkątne ;-)

kłucia, ciągnięcia,pobolewania jak na okres też mam od początku tej ciąży, lekarz twierdzi, że to nic niepokojącego póki nie ma krwi, czy plamień. W razie uciążliwego bólu kazał zażywać nospę i tyle...

U nas też okropnie leje od samiutkiego rana i nie zanosi się na to aby miało przestać...

Synuś Gabryś 19.11.2009r. <3

zud3s65gbleemoja.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie ;) U nas już 15 tydzień, jeszcze chwilę i półmetek! Ale leci.. Piszecie o wizytach, u mnie z prenatalnymi miałam łącznie 5 USG, na każdej wizycie słucham chociaż przez chwilę serduszka i mi nikt nie powiedział, że to za dużo. Ale ja miałam wizytę co 2 tyg, ze względu na torbiel. Następna za tydzień, bo lekarz kazał podejść z wynikami posiewu i powiedział, że wtedy też na szynko podejrzymy córunie ;)

relgh371p970veew.png
  • maszka22 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez leje, nieustannie od północy.niestety.

Co do usg to ja miałam do tej pory 4,razem z prenatalnym. Po poprzedniej ciąży, jak się niefortunnie zakończyła, pytałam sie gin o ewentualną szkodliwość usg na płód, bo przed tym wszystkim miałam bodajże 3 lub 4 usg w odstępach tygodniowych robione. Powiedziała, że absolutnie to nie miało wpływu. Tym bardziej, mówiła, ze jak ciąża zagrożona, z komplikacjami to nieraz co 3 dni robi sie usg. Więc chyba jednak jest bezpieczne :-)

Kasieńka:) lubi tę wiadomość

Calinka [*] 23 tc 13.06.2014
    [*] 6 tc 16.03.2015

Tym razem chłopczyk będzie
    993r1cz.png
  • Śnieżka91 Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ginekolog powiedział, że jak są wskazania by robić częściej to jak najbardziej jest to wskazane, jeśli nie ma powodów to lepiej ich nie nadużywać i na dobrą sprawę wystarczą 3-4 na całą ciążę.. ;o a serduszka nie słyszałam ani razu.. widziałam tylko, jak rusza się na monitorze.. u mnie tez leje cały dzień.. a myślałam żeby dzisiaj kupić ciążowy strój kąpielowy..

• amelik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas tez leje
    Na dzis mialysmy z kolezankami w planach zabranie dzieci na kulki wiec pogoda w sam raz.
    Jedna zaspalam wiec przed kulkami weszlam do hm i zamienilam leglinsy ciazoee na wieksze :) chyba w niedziele zostawie syna dziadkom i z mezem pojde na ciuchy. Byly tez fajne jeansy ciazowe za 60zl. Moze sie na jesieni druga para mi przyda bo jedne mam po synku. Poki co chodze w takich lekkich letnich spodniach z wiazanym pasem pod brzuchem albo w alladynkach z lidla. Bluzeczek i tunik mam mase. Przydaja sie te leglinsy co dzis kupilam juz na teraz. Mam tez sukienki w ktorych ladnie juz wygladam z brzuszkiem.
    Potem byla bawialnia, tam sobie posiedzialam, wypilam wyciskany sok z pomaranczy i grejfruta. Moj syn 4,5 wiec sam sobie dawal rade tylko zdawal relacje lub cos mu podpowiadalam. No i mial kolege wiec byl zadowolony. Za to jak wrocilismy byl tak zmeczony ze mardzil na calego i by jakos bylo nawet zupa go karmilam. Wlasnie lezymy w lozku i idzie sie zdrzemnac po 2h szalenstw. Wieczorem bedzie klopot zsnac ale widac ze jest bardzo zmeczony iec godzinka drzemki musi byc:)
    Mam w lodowce mase jedzenia pierogi, krokiety, watrobka z wczoraj wiec maz po pracy dostanie ooo barszczyku reszte i krokiety :)))))
    My jedlismy barszcz i pierogi. Ale syn powiedzial ze zje wiecej pierogow jak sie wyspi.
    Co do ciagniec tez tak mam! ostatnio wiecej ale tez sie zaczelam powiekszac i pewnie dlatego, mimo wszystko jak mam wolne leze sobie.
    Z tego mowienia o piersiach zaczelam obserwowac swoje. Hmm zawsze w hm kupowalam A a w poprzedniej ciazy poniej B. Przy moich maluszkach trudno wypatrzec poki co roznicy, chociaz moze takie pelniejsze...
    Usg mialam z prenatalnymi 7 z powodu krwiakow, jak krwawilam a potem kontrola. Mysle ze kazda wizyta teraz co 3 tyg bedzie z usg.

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • amelik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sniezka jw zamiast ciazowego mialam stroj kapielowy majtki i koszulka, teraz nadal moge uzywac.

• kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale leje dzisiaj masakra ;) my w poniedzialek wizyta. Ciekaw czy sie dowiemy jaka plec ;) a usg mam na kazdej wizycie

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitonia mnie tez wymioty jeszcze mecza :/ a mam zaczety 15tc ale dla mnie to 14+0tc :)

Ja USG mam co wizyte i nie wyobrażam sobie go nie miec ;)

Odebrałam dzis wyniki z krwi i moczu w moczu wyszly mi liczne bakterie :( Jutro pojde powtórzyć badanie wyniki bede miec popołudniu a wizyta wieczorem.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP wrote:
    Super informacje AAgnieszka :) mierzony dzidziuś to chyba z nóżkami był?
    Tak. Tak. Z nóżkami. Tak to ma 7,5. Gdyby miał 11 to byłby juz za duży na to badanie prenatalne. Wczoraj wieczorem otrzymałam wyniki po teście pappa no i chyba będzie wszystko dobrze. Bo statyczne ryzyko której trisomi jest bardzo małe. Ja mam 37 lat więc już sam mój wiek w statystykach robi swoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 18:02

EwaP lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    mitonia mnie tez wymioty jeszcze mecza :/ a mam zaczety 15tc ale dla mnie to 14+0tc :)

Ja USG mam co wizyte i nie wyobrażam sobie go nie miec ;)

Odebrałam dzis wyniki z krwi i moczu w moczu wyszly mi liczne bakterie :( Jutro pojde powtórzyć badanie wyniki bede miec popołudniu a wizyta wieczorem.
    A jaki sposób pobierasz próbkę? Ja w pierwszej ciazy na początku cały czas miałam liczne bakterie ale w posiewie nic nie wychodzilo. Okazało się ze źle pobieram próbkę. Mianowicie po wstanie trzeba
    1) umyć to i owo między nogami
    2) najpierw oddać trochę moczu
    3) wstrzymać mocz
    4) oddać mocz pośrednio do próbki. To się nazywa mocz ze środkowego strumienia. ;-)

Tylko w taki sposób wynik jest miarodajny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 21:25

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny umówiłam się dzisiaj na mieście z koleżanką z pracy i popełniłam cukrzycowe morderstwo. Zjadłam pyszna beze z kremem i malinami i jagodami. Jezu jaka była dobra. Ale żeby nie było diabetolog powiedział ze cukry idealne to sobie nagrodę zrobiłam i cukru nie mierze. A co! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 21:28

amelik lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś po wizycie nasz maluszek ma 10cm od główki do pupci. Ja juz wyczekuje połowowych które mam mieć 18 sierpnia!!!

Witam nowe stycznioweczki spokojnej ciąży i widzimy się w styczniu z naszymi dzidziusiami

atagata, amelik, EwaP, Kamila ;) lubią tę wiadomość

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • amelik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie dzis zaczal 4 miesac ciazy ;)

atagata, EwaP lubią tę wiadomość

• mitonia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Amelik i dołączam do Ciebie jutro :D

Sweet_cup ja jeszcze przecieram to i owo osceniseptem :)

amelik lubi tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Jasiu, marzec 2018 <3
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ