X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • aaannex Nowa

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) chciałabym dołączyć do grupy:) termin: 6.01

• maszka22 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka91 wrote:
    maszka22 mi na zaparcia przed ciążą pomagała INKA, teraz niestety mój organizm też jej nie toleruje więc staram się nadrabiać owocami.. :) u mnie waga też bez większych zmian chociaż brzuszek z dnia na dzień większy :)
    Mnie ogólnie pomagała woda mineralna z cytryną wypita na czczo, ale teraz to średnio działa. Luteina robi swoje niestety w tym względzie.

Calinka [*] 23 tc 13.06.2014
    [*] 6 tc 16.03.2015

Tym razem chłopczyk będzie
    993r1cz.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :-)
    U mnie na razie bez zaparć częściej zdarza mi się ich przeciwieństwo czyli biegunka...

Co do rozstępów to też mam do nich tendencję. Mam ich trochę z okresu dojrzewania. Na pośladkach i piersiach. Smaruję się olejkiem Bio Oil. Jednak i u mnie też jest problem ze systematycznym smarowaniem :-)

Mam pytanie do tych które korzystają z detektora tętna. Jak często podsluchujecie swojego maluszka?

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam problem z systematycznym smarowaniem się czymkolwiek. Po 1. ciąży pozostało mi po 2 rozstępy po bokach nad biodrami i 1 przy samym pępku :D
    Chyba zakupie na all... ten olejek :)

Witam nowe ciężarówki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 15:11

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • krokusik Nowa

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Podczytuję Wam od ponad miesiąca, ale nie miałam odwagi dołączyć..

Termin mam na 7 stycznia, to moja pierwsza ciąża więc jestem wszystkiego ciekawa :) Na razie wszystko dzidziuś rozwija się prawidłowo a mamuśka nie ma zbyt wielu charakterystycznych dolegliwości :)
    Mam nadzieję, że uda mi się włączyć do Waszych pogaduszek :)

freya lubi tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 pytałam o to ostatnio, ale nie dostałam odpowiedzi niestety. Ja słucham co drugi dzien z tym ze ostatnio ciagle mi "ucieka", a Ty?

Jak radzicie sobie z zgagą? Meczy mnie juz jakis czas :(

Witam nowe mamusie :) Fajnie ze jest nas coraz więcej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 19:40

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • tystys Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam u gastrologa pytać co w razie czego można brać, bo mam skłonności do refluksiku, itp. więc poleciła Gaviscon, można go brać doraźnie będąc w ciąży. Ulotka też to potwierdza :)
    https://www.doz.pl/leki/p8027-Gaviscon
    no i dieta bez tego co zgagę może powodować - ja mam najgorzej chyba po świeżym porze, cebuli

piu3dqk39r089lbo.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też co drugi dzień. Mam detektor sonoline B i dość szybko znajduję. Tylko nie wiem czy dobrze się nim posługuje bo jak uda mi się znaleźć serduszko i ładnie je słuchać to na wyświetlaczu nie pokazuje mi szybkości tętna. A z kolei jak już się to tętno pojawi to wtedy prawie już go nie słyszę... więc nie wiem czy dobrze znajduję czy robię coś nie tak :-)

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe ciężarówki.

My właśnie wróciliśmy z usg prenatalnego. Kosmita ma 67,5mm, NT 1,3, kość nosowa jest. :-)

freya, krokusik, atagata, madzi2506, EwaP, cicho sza, Kamila ;) lubią tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej nie mam detektora wiec nie powiem ;)
    Wiedzma super wyniki
    Zgage itp przeczekuje nic nie robie
    W kinie bylo super, jutro malemu robie wolne od przedszkola a popoludniu bawialnia! Czuje sie lepiej.
    Kupilam bes mierzenia leglinsy w hm rozmiar S i za male, jutro oddam w innym sklepie i moze uda mi sie znalezc dobry rozmiar

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Near Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak tam piersi rosną Wam jakoś ? U mnie nic na razie a to 15 tydzień i nie wiem czy to normalne :(

• amelik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near u mnie tez bez zmian

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie może jakoś nie urosły ale tak jakby nabrzmiały. Mój mąż mówi że się nadmuchały :-). Same piersi mnie nie bolą ani nie są wrażliwe. Za to sutków nawet dotknąć nie mogę. Od samego początku tylko ona mnie bolą jak cholera ale mam nadzieję że z czasem to przejdzie.

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • tystys Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już musiałam wymienić wszystkie biustonosze...

piu3dqk39r089lbo.png
  • maszka22 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieco urosły,nabrzmiałe też są. Bolały bardzo jeszcze jakies 3 tyg temu, a teraz od czasu do czasu,jak mają kaprys :-)

[*] 6 tc 16.03.2015

993r1cz.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, witam też nowe koleżanki :)

co do detektora to wiem że dziewczyny które mają używają nawet codziennie. Podobno to nie jest szkodliwe. Ja miałam kupić ale w końcu nie kupiłam :) Liczę że za jakiś czas zacznę czuć jakieś ruchy. Kilka dziewczyn już pisało, że czuje maluszki, ja niestety nic.. A nawet jak coś zabulgota to wydaje mi się, że raczej jelita.. czekam na takie ruchy żebym była pewna że to to :)

Ja smaruje się olejkiem i balsamem do brzuszka babydream z rossmanna ale z systematycznością też kiepsko... :/ niestety na piersiach uwidoczniły mi się rozstępy które pojawiły mi się za młodu ale nie były one praktycznie teraz widoczne. Piersi powiększyły mi się jakoś o rozmiar bo miałam małe B i luz w staniku, a teraz mi strasznie ciasno i muszę kupić nową bieliznę.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Śnieżka91 Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje piersi też jakoś znacząco nie urosły, powiedziałabym raczej, że stały się "pełniejsze" i od samego początku są bardzo wrażliwe a przy dotyku czuje ból tak jakby były posiniaczone.. od samego początku mam także bóle w podbrzuszu, czasami takie jak przed okresem, najczęściej jednak jest to kłucie, też tak macie?

• maszka22 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te bóle to nic złego, macica się rozciąga, ja miewam takie bóle jak kłucie jajnika, chwilkę też gdzieś populsuje, ale zaraz przechodzi. Moja lekarka mówiła, że to objawy prawidłowe.

[*] 6 tc 16.03.2015

993r1cz.png
  • Śnieżka91 Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi się wydaję, że to prawidłowy objaw tym bardziej, że jest tak od samego początku a do tej pory było wszystko ok ale z racji tego, że nie mam jeszcze doświadczenia w ciążowych dolegliwościach wolę być czujna :) już się nie mogę doczekać, aż poczuję ruchy maluszka i tego jak już będzie z nami ale wydaje mi się to tak bardzo odległe.. :)

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 mam podobnie ;)

Śnieżka91 tez czasem miewam kłucia, bóle podbrzusza tak jakby cos wypychało mi je do przodu Jutro ide do gina wiec znow bede o to pytac ;)

Co do piersi to mnie sie niestety o rozmiar powiększyły w domu to tylko sportowy biustonosz bo najwygodniej :) ale czas kupic nowy normalny, a z tym to zawsze u mnie problem :( gdyz przed ciaza mialam 70G ;/

Miłego dnia :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ