STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Śnieżka91 wrote:maszka22 mi na zaparcia przed ciążą pomagała INKA, teraz niestety mój organizm też jej nie toleruje więc staram się nadrabiać owocami.. u mnie waga też bez większych zmian chociaż brzuszek z dnia na dzień większy
-
Witam nowe dziewczyny
U mnie na razie bez zaparć częściej zdarza mi się ich przeciwieństwo czyli biegunka...
Co do rozstępów to też mam do nich tendencję. Mam ich trochę z okresu dojrzewania. Na pośladkach i piersiach. Smaruję się olejkiem Bio Oil. Jednak i u mnie też jest problem ze systematycznym smarowaniem
Mam pytanie do tych które korzystają z detektora tętna. Jak często podsluchujecie swojego maluszka? -
I ja mam problem z systematycznym smarowaniem się czymkolwiek. Po 1. ciąży pozostało mi po 2 rozstępy po bokach nad biodrami i 1 przy samym pępku
Chyba zakupie na all... ten olejek
Witam nowe ciężarówkiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 15:11
-
Witam się i ja
Podczytuję Wam od ponad miesiąca, ale nie miałam odwagi dołączyć..
Termin mam na 7 stycznia, to moja pierwsza ciąża więc jestem wszystkiego ciekawa Na razie wszystko dzidziuś rozwija się prawidłowo a mamuśka nie ma zbyt wielu charakterystycznych dolegliwości
Mam nadzieję, że uda mi się włączyć do Waszych pogaduszekfreya lubi tę wiadomość
-
madzi2506 pytałam o to ostatnio, ale nie dostałam odpowiedzi niestety. Ja słucham co drugi dzien z tym ze ostatnio ciagle mi "ucieka", a Ty?
Jak radzicie sobie z zgagą? Meczy mnie juz jakis czas
Witam nowe mamusie Fajnie ze jest nas coraz więcejWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 19:40
-
ja byłam u gastrologa pytać co w razie czego można brać, bo mam skłonności do refluksiku, itp. więc poleciła Gaviscon, można go brać doraźnie będąc w ciąży. Ulotka też to potwierdza
https://www.doz.pl/leki/p8027-Gaviscon
no i dieta bez tego co zgagę może powodować - ja mam najgorzej chyba po świeżym porze, cebuli -
Ja też co drugi dzień. Mam detektor sonoline B i dość szybko znajduję. Tylko nie wiem czy dobrze się nim posługuje bo jak uda mi się znaleźć serduszko i ładnie je słuchać to na wyświetlaczu nie pokazuje mi szybkości tętna. A z kolei jak już się to tętno pojawi to wtedy prawie już go nie słyszę... więc nie wiem czy dobrze znajduję czy robię coś nie tak
-
hej nie mam detektora wiec nie powiem
Wiedzma super wyniki
Zgage itp przeczekuje nic nie robie
W kinie bylo super, jutro malemu robie wolne od przedszkola a popoludniu bawialnia! Czuje sie lepiej.
Kupilam bes mierzenia leglinsy w hm rozmiar S i za male, jutro oddam w innym sklepie i moze uda mi sie znalezc dobry rozmiarJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
U mnie może jakoś nie urosły ale tak jakby nabrzmiały. Mój mąż mówi że się nadmuchały . Same piersi mnie nie bolą ani nie są wrażliwe. Za to sutków nawet dotknąć nie mogę. Od samego początku tylko ona mnie bolą jak cholera ale mam nadzieję że z czasem to przejdzie.
-
Hej hej, witam też nowe koleżanki
co do detektora to wiem że dziewczyny które mają używają nawet codziennie. Podobno to nie jest szkodliwe. Ja miałam kupić ale w końcu nie kupiłam Liczę że za jakiś czas zacznę czuć jakieś ruchy. Kilka dziewczyn już pisało, że czuje maluszki, ja niestety nic.. A nawet jak coś zabulgota to wydaje mi się, że raczej jelita.. czekam na takie ruchy żebym była pewna że to to
Ja smaruje się olejkiem i balsamem do brzuszka babydream z rossmanna ale z systematycznością też kiepsko... niestety na piersiach uwidoczniły mi się rozstępy które pojawiły mi się za młodu ale nie były one praktycznie teraz widoczne. Piersi powiększyły mi się jakoś o rozmiar bo miałam małe B i luz w staniku, a teraz mi strasznie ciasno i muszę kupić nową bieliznę.
29+1, 44 cm, 1430 g -
moje piersi też jakoś znacząco nie urosły, powiedziałabym raczej, że stały się "pełniejsze" i od samego początku są bardzo wrażliwe a przy dotyku czuje ból tak jakby były posiniaczone.. od samego początku mam także bóle w podbrzuszu, czasami takie jak przed okresem, najczęściej jednak jest to kłucie, też tak macie?
-
Te bóle to nic złego, macica się rozciąga, ja miewam takie bóle jak kłucie jajnika, chwilkę też gdzieś populsuje, ale zaraz przechodzi. Moja lekarka mówiła, że to objawy prawidłowe.
-
też mi się wydaję, że to prawidłowy objaw tym bardziej, że jest tak od samego początku a do tej pory było wszystko ok ale z racji tego, że nie mam jeszcze doświadczenia w ciążowych dolegliwościach wolę być czujna już się nie mogę doczekać, aż poczuję ruchy maluszka i tego jak już będzie z nami ale wydaje mi się to tak bardzo odległe..
-
madzi2506 mam podobnie
Śnieżka91 tez czasem miewam kłucia, bóle podbrzusza tak jakby cos wypychało mi je do przodu Jutro ide do gina wiec znow bede o to pytac
Co do piersi to mnie sie niestety o rozmiar powiększyły w domu to tylko sportowy biustonosz bo najwygodniej ale czas kupic nowy normalny, a z tym to zawsze u mnie problem gdyz przed ciaza mialam 70G ;/
Miłego dnia