STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez mam kojec OD Motherhood "C", I jestem bardzo zadowolona. Nawet nie wiem jakbym spala bez niego, szczerze mowiac. Planuje uzywac go do karmienia tez, a jeszcze chce uszyc sobie mala poduszke w formie ksiezyca z wypelnieniem silikonowym antyalergicznym, - mysle ze bedzie podreczna I jako przytulanka dla synka na potem
A ja dzis po wizycie jestem. Maluszek ma 1700kg! Nie spodziewalam sie ze az tak urosnie, bo 3tygodnie temu bylo tylko 1000kg. Ostatni tydzien strasznie sie kreci, kopie, brzuch mi sie napina, normalnie nie da sie spac...i juz glowka do dolu. Wlasnie siedze, pije sobie inke I nie moge zasnac...mam nadzieje ze rano trocha nadrobie ta noc. Dzis wypralam pierwsze ciuszki,- uczucia niesamowite)))))) Jutro kolejna wizyta w poloznej, bardzo ciekawe te spotkania) W domu Ida przygotowania na calego, dzieje sie)))))
A jak u was z wyprawka? Chcialabym do Swiat zalatwic wszystko, tylko wozek stwierdzilismy ze kupimy w koncu grudnia, kiedy juz nowa kolekcja pojawi sie w sklepach a tegoroczne mozna bedzie kupic taniej.2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
Super ze po wizycie wszystko ok.
Ja dalej walczę z gardłem. Nic mi nie pomaga. mam wrazenie jakby mi ktos tarką przejechał. Oprócz niego nic innego mi nie dolega. Przetestowalam już chyba wszystkie sposoby. Jutro idę do gina i zobaczymy co on powie.
Jak tylko wyzdrowieje to też biorę się za pranie ubranek. Dzisiaj może uda nam się zamówić łóżeczko. Chociaż mój mąż ostatnio zapracowany i nawet nie mamy kiedy na spokojnie usiąść i wybrać.davanda lubi tę wiadomość
-
davanda wrote:Ja tez mam kojec OD Motherhood "C", I jestem bardzo zadowolona. Nawet nie wiem jakbym spala bez niego, szczerze mowiac. Planuje uzywac go do karmienia tez, a jeszcze chce uszyc sobie mala poduszke w formie ksiezyca z wypelnieniem silikonowym antyalergicznym, - mysle ze bedzie podreczna I jako przytulanka dla synka na potem
A ja dzis po wizycie jestem. Maluszek ma 1700kg! Nie spodziewalam sie ze az tak urosnie, bo 3tygodnie temu bylo tylko 1000kg. Ostatni tydzien strasznie sie kreci, kopie, brzuch mi sie napina, normalnie nie da sie spac...i juz glowka do dolu. Wlasnie siedze, pije sobie inke I nie moge zasnac...mam nadzieje ze rano trocha nadrobie ta noc. Dzis wypralam pierwsze ciuszki,- uczucia niesamowite)))))) Jutro kolejna wizyta w poloznej, bardzo ciekawe te spotkania) W domu Ida przygotowania na calego, dzieje sie)))))
A jak u was z wyprawka? Chcialabym do Swiat zalatwic wszystko, tylko wozek stwierdzilismy ze kupimy w koncu grudnia, kiedy juz nowa kolekcja pojawi sie w sklepach a tegoroczne mozna bedzie kupic taniej.davanda lubi tę wiadomość
-
madzi2506 wrote:Super ze po wizycie wszystko ok.
Ja dalej walczę z gardłem. Nic mi nie pomaga. mam wrazenie jakby mi ktos tarką przejechał. Oprócz niego nic innego mi nie dolega. Przetestowalam już chyba wszystkie sposoby. Jutro idę do gina i zobaczymy co on powie.
Jak tylko wyzdrowieje to też biorę się za pranie ubranek. Dzisiaj może uda nam się zamówić łóżeczko. Chociaż mój mąż ostatnio zapracowany i nawet nie mamy kiedy na spokojnie usiąść i wybrać.
-
Mam zarówno spray jak i tabletki. Lekarz mi przepisał. Ogólnie to one pomagają ale tylko na jakiś czas. A wiadomo nie mogę brać za każdym razem jak mnie zacznie boleć bo musi być jakiś odstęp mniedzy dawkami. W dzień jest w miarę ok aż tak nie boli, czuję tylko raczej taki obrzęk. Za to w nocy spać mi to nie daje...
-
Ja dopiero wypralam jedna ture ubranek a jeszcze mam tego mnostwo. Ale powoli bede prala bo wolno mi schnie a ciagle pelno naszego prania. Pod koniec listopada kupuje wszystkie potrzebne mi jeszcze rzeczy i pakuje torbe. W niedziele jedziemy w koncu po szafe dla Kubusia i bede miala wolna komode na ubranka dla malej
Davanda to rzeczywiscie wielki ten Twoj szkrab. Super ze wszystko w porzadku po wizycie
Offca to czekamy na wiesci po wizycie. Fajnie ze masz juz wszystko gotowe.davanda lubi tę wiadomość
-
Davanda Super ze wszystko dobrze po wizycie
Offca napisz jak bedziesz po wizycie
U mnie pokoik prawie gotowy odnośnie mebli jedynie czekam na łóżeczko. Pranie pełna para, nie wiem jak Wy ale mnie coraz trudniej wystac 2-3h prasując.
davanda lubi tę wiadomość
-
Hej ☺ chciałam napisać wcześniej ale się nie dało. U nas ok mała nadal jest dziewczynka no i waży 1440 g. Jest już w położeniu główkowym ☺ muszę tylko suwak zmienić bo ja liczę termin porodu na 11 stycznia bo cykle dłuższe ale oni liczą normalnie z om jako standardowe. Więc skoro liczą termin na 9 stycznia to dodam 2 dni ☺
madzi2506 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny) zapowiada się ze klocek będzie na 4kg)))Chyba nie dala bym rady sama urodzić przy wzroście 156, i moim wywiadem obciążonym...
Ja już ubranka mam wyprane, robiłam 2razy pranie + dodatkowe płukanie. Cały dzień zeszło)))) teraz to wszystko trzeba wypracować, spakować.
Dziś byliśmy u położnej, ale fajnie było! 2godziny o pielęgnacji dziecka, praktyczne porady co kupić, co zbędne, ćwiczenia kąpieli, mąż podekscytowany, hi hi. Za 2-3tygodnie będę w Internecie zamawiać już kosmetyki, i takie różne rzeczy, mam już wypatrzone strony. Za tydzień trzecie prenatalne.
Czuje ze zaczynam sie stresowac czy zdążę wszystko zrobić i kupić, bo już max. 2godziny mogę spędzić na stojąco, tracę sile coraz więcej, i w ogóle już mam stracha przed ta cesarka..2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Davanda No mogłoby być ciężko. Ja jestem Twojego wzrostu i rodziłam synka 3730 .
Też spory, ale ponad 4 kg to sobie chyba nie wyobrażam.
A Ty masz planowaną cesarkę z jakiś powodów? Przepraszam może pisałaś ale nie pamiętam .
Ja dzisiaj dopakuję resztę torby do szpitala i już będzie koniec
Ja też stać mam kiepsko. Pominę wtedy kręgosłup ale jednak no słabo już się robi.
-
Ja już też po wizycie. Najważniejsza wiadomość dnia i najszczęśliwsza zarazem - komory mózgu ładnie się wyrównały i są już wręcz idealne. Ogromna ulga dla mnie. Cały czas się martwiłam czy wszystko będzie ok. Poza tym reszta też prawidłowo. Szyjka znowu się wydłużyła ale cały czas niestety pozostaje dość miękka.
I mój synek ma 1300g. Tym samym wyprzedza termin porodu o tydzieńKamila ;) lubi tę wiadomość
-
Super ze wizyty udane
Madzi czyli kamien z serca. Fajnie ze wszystko sie unormowalo
Ja od wczoraj znow zle sie czuje. Mam bole w dole i lekkie rozwolnienie. I takie parcie na odbyt ale skurczy brak. Gdybym nie byla juz po porodzie to bym chyba bala sie ze powoli sie zaczyna. I ogolnie bardzo slaba jestem i zmeczona. Ide zaraz spac. -
madzi2506 fantastycznie Offca88 super
Ja mam wziyte w wtorek i będę mieć dokładniejsze badane usg prawie jak 3 prenatalne.
Zamówiłam poduche rogal, śpiworek, mufke i poduszkę motyl komplecik z minky mam nadzieje ze bede zadowolona. Juz nie umiem sie doczekac kuriera Ale caly weekend urodzinki rodziny wiec szybko zleci
A wy jakie kombinezony kupujecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 22:27
-
Offca88 wrote:Davanda No mogłoby być ciężko. Ja jestem Twojego wzrostu i rodziłam synka 3730 .
Też spory, ale ponad 4 kg to sobie chyba nie wyobrażam.
A Ty masz planowaną cesarkę z jakiś powodów? Przepraszam może pisałaś ale nie pamiętam .
Ja dzisiaj dopakuję resztę torby do szpitala i już będzie koniec
Ja też stać mam kiepsko. Pominę wtedy kręgosłup ale jednak no słabo już się robi.
A ja juz torbe wczoraj spakowalam, juz jedna rzecz z listy mniej2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Madzi super że tak wszystko pięknie się wyrównalo ☺ no i faktycznie duży synek ☺
Kamila ja też we wtorek znowu idę ale na 3 prenatalne konkretnie ☺ już się trochę stresuje ☺
Davanda no wiedza co najlepsze dla Ciebie. Nie ma co przecież ryzykować ☺
-
dorocia2324 wrote:Super ze wizyty udane
Madzi czyli kamien z serca. Fajnie ze wszystko sie unormowalo
Ja od wczoraj znow zle sie czuje. Mam bole w dole i lekkie rozwolnienie. I takie parcie na odbyt ale skurczy brak. Gdybym nie byla juz po porodzie to bym chyba bala sie ze powoli sie zaczyna. I ogolnie bardzo slaba jestem i zmeczona. Ide zaraz spac.
-
Tak jak piszecie - kamień z serca i ulga
Davanda najważniejsze jest dobro twoje i dziecka więc cesarka w twoim przypadku to dobre rozwiązanie.
Dorcia wspolczuje problemów. Dobrze ze już wiesz jak wyglądają skurcze i przynajmniej nie panikujesz ze być może to już. Duzo odpoczywaj
Kamila ja mam kombinezon po chrześniaku. Chyba z h&m ale z tego co pamiętam do jakiś mniejszy rozmiar jest i Bruno wyrósł z niego przed końcem zimy, więc czasami jeszcze będę musiała coś zakupić ale ba początek chyba wystarczy ten co mam -
A tak poza tym to widzę że u was zakupy i szykowanie pełną parą. Ja dzisiaj dostałam kolejna porcje ciuszków od szwagierki. Cześć przejrzałam ale jestem zakopana w ich ilości. Umówiłam się z mamą po weekendzie. Pomoże mi wszystko jeszcze raz uporządkować bo jest tego bardzo dużo a wiadomo wszystkiego i tak się nie ubiorze, więc będziemy wspólnie eliminować to co się nie przyda. Potem biorę za pranie
Wy torby macie już prawie gotowe a ja jeszcze nic przydatnego nie kupiłam do szpitala. Muszę się wziąść
I teraz takie pytanie do ktore już sa mamusiami. Jakich pampersow, kosmetyków i butelek uzywalyscie? Macie cos godnego polecenia. Wiem ze z czasem sama wszystko przetestuje ale muszę mieć coś kupionego na start, a tyle jest tym firm ze można sie pogubić. -
Madzi ja na start miałam firmę pampers. Później już kupuję te z Lidla toujours w sumie identyczne ☺ no i dada też genialne ☺ butelki to u nas sprawdził się avent . Choć czasami są różne dzieci i mają jakieś swoje ulubione. U nas mały tolerowal praktycznie każda. Lovi też bardzo lubił. Kosmetyki to różnie . Ja jestem zwolennikiem zwykłych nivea. Można oczywiście kupić emolium ale ja jestem zdania że lepiej zwykle. Bo po co dziecku anty alergiczne skoro nie wiadomo czy ja będzie miało ☺ ale to moje zdanie ☺ moje dziecko nigdy nie miało żadnych alergii . Zawsze mieliśmy nivea ☺