X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karcia.wawa wrote:
    dziewczyny które siedzą w domu na zwolnieniu, czy lekarz wam wypisuje zwolnienie co jakiś czas?
    czy ma któraś zwolnienie na kilka miesięcy?
    lekarz mi właśnie wystawił takie do końca stycznia, nie chciałabym być wzywana na kontrole do ZUS-u.

Mi lekarz wypisuje zwolnienie od wizyty do wizyty, czyli przeważnie na 3 tyg.

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karcia.wawa wrote:
    dziewczyny które siedzą w domu na zwolnieniu, czy lekarz wam wypisuje zwolnienie co jakiś czas?
    lekarz mi właśnie wystawił takie do końca stycznia, nie chciałabym być wzywana na kontrole do ZUS-u.
    Ja mam od wizyty do wizyty, czyli na 4 tygodnie.

I proszę dzisiaj o kciuki o 18.40, bo jedziemy popodglądać młodego ;-)

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia no jak siła wyższa to nic się nie da zrobić lepsze to niż nic ☺ na pewno będzie równie miła ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił że nie można na tak długo wypisać l4 że maksymalnie na 28 dni czy jakoś tak. W każdym bądź razie myślę że źle Ci wypisal.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma82 wrote:
    Ja mam od wizyty do wizyty, czyli na 4 tygodnie.

I proszę dzisiaj o kciuki o 18.40, bo jedziemy popodglądać młodego ;-)
    Trzymamy mocno kciuki i napisz co i jak po wizycie ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko w porządku, co młody potwierdził trzymając kciuk w górze w czasie usg :-). Tylko niezły klopsik z niego - 1300g. Dalej główką do góry, więc jeszcze trochę kopniaków w szyjkę mnie czeka. Dzisiaj tą główkę tak wypychał, że mój brzuch był dość niesymetryczny, a pępek wystawał z jednej strony.

davanda, dorocia2324, Kamila ;), wariatka3 lubią tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karcia.wawa wrote:

Ja tez dostaje zwolnienie OD wizyty do wizyty, czyli na 3 lub 4 tygodnie. I lekarz powiedziala ze nie moge dluzej jak na miesiac. Lepiej to wyjasnic, zeby nie bylo problemow, jak to w Polsce..

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma to super ze wszystko w porzadku :) No spory juz Twoj synus :)

Ja tez teraz jak i w kazdej ciazy dostawalam zwolnienie od wizyty do wizyty, nie dluzej. I raczej nie jest to normalne zeby jakis lekarz wypisal na tak dlugi termin. Koniecznie to skonsuktuj z Zus i lekarzem.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma82 wrote:
    Wszystko w porządku, co młody potwierdził trzymając kciuk w górze w czasie usg :-). Tylko niezły klopsik z niego - 1300g. Dalej główką do góry, więc jeszcze trochę kopniaków w szyjkę mnie czeka. Dzisiaj tą główkę tak wypychał, że mój brzuch był dość niesymetryczny, a pępek wystawał z jednej strony.
    No to faktycznie niezły Klopsik ☺ fajnie że wszystko dobrze :*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U nas wizyta byla w wtorek i pkerwszy raz tatus tez mogl isc. Szymon ma 1080gr, wiekszosc parametrow na 28 tydzien a jestem w 27. Musze sie zastanowic czy zapisac sie na trzecie prenatalne czy odpuscic. Dzis poszlam rano od 9 do 11 spac i odsypialam chyba ze nocne wstawanie siku. Poza tym syn szaleje w brzuchu do 23. Upieklam rogaliki z synem, bylam z nim na zajeciach piłkarskich. Spoko :)
    W nast. tyg dostane ostatnie wyprawkowe ubranka. Potem Ikea przewijak itp.nalbo w listopadzie zaczne ogladac sie za butelkami, podkladami itp. No i w listopadzie zaczynam szkołę rodzenia! Jak ten czas leci, fajnie teraz moc pospac, odsapnac ale tez wlasnie mam czas cos fajnego ugotowac, syna do kina zabrac.... regularnie chodze czytac bajki w przedszkolu.
    Wiedzma a te 1300 to jak dziewczyny pisza niezla waga :)
    Ja mam na razie ok 5 kg na plus w stosunku do wagi przed ciaza. Czuje sie ok tylko te plecy poboluja ale wiecej odpoczynku i jest lepiej !
    Tez mam wizyte co 3 tyg i n kadej dostaje L4 na 3 tyg.

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ładnie ☺ ja idę na trzecie ☺ a co do wagi to mam niestety już 9 na plus ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelik to dobre wiesci :)

Ja uwielbiam spedzac czas w domu z dziecmi choc pod koniec dnia jestem juz bardzo zmeczona. Mamy teraz na czasie odpieluchowanie malego to jest co robic ale chcialabym sie z tym uporac przed porodem bo pozniej nie bede miala na to sily ani glowy. Ze smoczkiem ladnie poszlo tylko do spania jeszcze dostaje.

Ja mam 8 na plusie i gubia mnie slodycze :/

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! A mnie rozlożyła choroba. Leżę z gorączką i bólem gardła. Sama nie wiem skąd mi się to przyplątalo. Domowe sposoby leczenia kiepsko działają więc dzisiaj czeka mnie lekarz.

Amelik to masz sporo energii na tyle zajęć. Mi od kilku dni nie chce się kompletnie nic. Chyba mnie coś w stylu jesiennej depresji dopadło ;-) najchętniej nie wstawałabym z łóżka.

U mnie jakieś 5kg na plusie.

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • amelik Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi ale teraz odpoczywam :) zdrowia Ci życzę
    Plan na dziś ogarnąć łatki na kolanach w spodniach syna, w przedszkolu czytanie bajek, pizza na 5 osob czyli dwie mniejsze pizze, ćwiczenia logopedyczne z synem, takie tam :)
    A nasz Szymon rusza się w brzuszku hehe
    Tez teraz staram się różne rzeczy ogarnąć poki jesteśmy w trójkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 09:01

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 zdrowka zycze :) polecam PRENALEN syrop mnie pomogl plus domowe sposoby :)

Moja w 27+1 miala 1000gram gin mowi ze waga prawidlowa, nie wiem od czego jest to zalezne ze jedno wazy juz wiecej inne mniej.

Moj ginek zrobi nam dokładne usg jak przy 3 prenatalnych przy wizycie ale duzo taniej wiec sie zgodziłam.

Ile kupujecie pieluszek tetrowych i flanelowych? oraz jakie rozmiary?

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam, już jest dużo lepiej. Gorączki nie mam, zostało tylko gardło. Byłam u lekarza, dostałam jakieś leki, ale mimo wszystko mam próbować domowych sposobów ;-)

W weekend mieliśmy wybrać się z mężem do kina i oglądać wózki. Nie pozostaje nic innego jak odłożyć na inny tydzień A seans filmowy zrobić w domku pod kocykiem ;-)

Ja mam wizytę za tydzień, ciekawe ile mój maluch już waży :-)

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    To ładnie ☺ ja idę na trzecie ☺ a co do wagi to mam niestety już 9 na plus ☺

Ja tez juz mam 9+...dzis jak wstalam na wage to sie trocha zmartwilam, chociaz indeks do rostu I tygodnia ciazy jest w normie, ale prszeraza mnie mysl ze jeszcze 5+ przytyje za nastepne 2,5miesiaca..jestem bardzo nizka I boje sie wygliadac jak pilka))) chyba trocha przesadzam ze slodyczami I jedzeniem na noc, wiec postanowilam wziac sie w garsc, hi hi)))

Za 1,5tygodnia tez ide na 3prenatalne, ma byc nagrywane I podobno synus juz bedzie wygliadac takim jak sie urodzi, -nie moge sie doczekac:)

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Synek kochany 10.01.2017
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też z bólem gardła wstałam ech. No i katar. Rewelacja. Nic to lecz się domowymi sposobami tyle mi zostało. Na gardło podobno pomaga mieszanka wody z wodą utleniona. Synek jest u dziadków tyle dobrze. No i to tak. Też mnie gubią słodycze i jestem niska. Trudno jakoś to przeżyje ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Dziewczyny ja też z bólem gardła wstałam ech. No i katar. Rewelacja. Nic to lecz się domowymi sposobami tyle mi zostało. Na gardło podobno pomaga mieszanka wody z wodą utleniona. Synek jest u dziadków tyle dobrze. No i to tak. Też mnie gubią słodycze i jestem niska. Trudno jakoś to przeżyje ☺

Ja tez w zeszlym tygodniu miala problem z gardlem. Uzywalam spreju na katar I tabletek do ssania Prenalen. Oprocz tego plokanie gardla woda z soda + paru kropel jodyny. Bardzo duzo pilam herbaty, dodawalam cytryny I imbiru. Pomoglo.

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Synek kochany 10.01.2017
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Ja też mam mikstury i pomagają ☺ jeszcze tylko katar ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ