STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Sandrula
Oh dziewczyny uspokoilam sie. Do trzeciego trymestru czulam sie super a teraz troche stane i boli brzuch oraz krzyze. Aczkolwiek wlasnie sie polozylam i mialam lekki bol w dole jak przy okresie, wystraszona jestem. Bije sie czy dotrwam do stycznia. Wizyta w wtorek. Z drugiej strony czytam ze u was tez idealnie juz nie jest a czasem szczyka i boli.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Ja mam dzis usg ale powiem o tych bolach bo taka wizyte na nfz mam we wtorek. Moga to byc te skurcze przepowiadajace a rozne bole od rozciagania sie macicy i innych rzeczy ze tak to nazwe. Dzis znow sie kiepsko czuje i teraz odpoczywam korzystajac z drzemki mlodszego. U mnie oczywiscie do calego pakietu boli doszla krew przy grubszym zalatwianiu sie, ciekawe czy to nie hemoroidy. Zawsze cos
-
Mnie też ostatnio dorwały delikatne bóle jak na miesiączke. Nie były one jednak jakieś mocne ale trwały dłuższą chwilę. Mam nadzieję ze to tylko rozciąganie. Teraz nasze maluchy przybierają na wadze więc pewnie jest to trochę obciążenie dla macicy.
Amelik bóle krzyża i u mnie się pojawiają, właśnie też po dłuższym staniu czy jak trochę pochodzę. Dlatego ja sporo leżę, jedyne co to trochę posprzatam i zrobię obiad ale wiem że niektóre z Was nie mogą sobie pozwolić na takie leżenie przy dzieciaczkach.
Dorcia współczuję Ci twoich dolegliwości. Ja nigdy jeszcze hemoroidów nie miałam (odpukać aby nie zapeszyć). Skoro niedługo masz wizytę to może spytaj lekarza czy coś można w ciąży na to stosować. -
Ja juz po usg. Jest potwierdzona corcia Widzielismy pipuszke Ogolnie wszystko jest w porzadku, mala wazy 1200g. Slicznie sobie ziewala i buzka ruszala
Co do moich dolegliwosci to powiedzial ze najprawdopodobniej to zylaki, mam isc do mojego lekarza i poprosic o skierowanie do chirurga. W ciazy jest to dosc czeste i zapewne na ta chwile za wiele sie z tym nie zrobi.wariatka3, Kamila ;) lubią tę wiadomość
-
Super ze po wizycie ok już duża dziewczyna z tej twojej córci!
Zobaczysz co powie chirurg ale skoro raczej niewiele można z tym zrobić to współczujęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 19:02
-
Ja raz miałam ból jak na okres jak dużo chodziłam. Teraz nie ma.
U nas synek złapał zapalenie jamy ustnej. Dziąsła spuchniete szkoda słów. Płacze i chce się nosić. Ech.
Ja w pierwszej ciąży miałam hemoroidy . Najlepiej leczy się je po ciąży. Teraz lepiej czekać jeśli nie tracisz dużo krwi.
-
dorocia gratuluje pipuszki
Mi tu z jednej strony diabetolog każe chodzić żeby zbijać cukier, a z drugiej spojenie mnie cały czas boli jak chwile pochodzę... i też już się zestresowałam tymi bólami brzucha ;/ Parę razy też zdarzyło mi się odczuć taki ból jakby na okres jak u Offcy ;/ Generalnie poza tym wszystkim i mega mega lenistwem u mnie git
Co do hemoroidów, to zastanawiam się tylko kiedy i mnie dopadną przez te tragiczne zaparcia ;/ Póki co na szczęście u mnie działa jeszcze syrop Lactulosum, więc jeszcze się uchowałam bez -
Dziekuje bardzo
Madzi w sumie to mala wazy podobnie jak moi chlopcy w tym czasie. Starszy sie urodzil z waga 3690g, a mlodszy 3550g. Wiec chyba nie taka duza
Offca czyli co dac sobie spokoj z chirurgiem na razie? Nie no duzo krwi nie ma i nie zawsze jak sie zalatwiam. Dopiero drugi raz tak mialam.
A mnie dzis lapia pojedyncze i nie bolesne skurcze. Juz mialam 5 takich i wzielam nospe, bede musiala wziac wieczorem jeszcze jedna. Mam nadzieje ze to przepowiadajace i nic z szyjka sie nie dzieje. Dobrze ze we wtorek wizyta. -
Dorocia gratuluję córeczki!
U mnie skurcze rzadko a jak są to chwilowe i bardzo słabe.. zazwyczaj jak mały za mocno się wierci więc może to nie nawet skurcz tylko gdzieś na jakiegoś nerwa naciśnie..
Za to czuje że mam jakąś infekcję.. wizyta w środę więc zobaczymy co tam gin wypatrzy...
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
Dorcia no w sumie może i tak. Ja porównania nie mam mój ostatnio miał jakieś 560g ale to było miesiąc temu. Ogólnie to czasami jak tak sobie o tym myślę to wszystko jest dla mnie troche taką abstrakcją. Ogromnie cieszę się że zostanę mamą ale cały czas nie mogę w to uwierzyć i wyobrazić jak to będzie
-
Hej dziewczyny:)
Z poczatkiem 3 trymestru juz odczuwam ciezkosc, bole kregosupa, slabosc, jak wiecej pohodze to nogi bola, ciezko zlapac powietrze. OD kilku dni synek tak sie wierci I wali mnie w pecherz I szyjke ze czasami Malo lzy mi nie leca, bol taki kujacy. Czuje jak mi sie napina macica przy wierceniu synka, to z jednej to z drugiej strony widze jak wylazi:) I stalam sie taka rozkojarzona...cos robie, zostawie, potem mysle czemu ono tu lezy...? Oh, jeszcze 2,5miesiaca..Po 1 listopada zabieram sie za wyprawke, bede prac ciuszki ))
Bylismy z mezem na wizycie u poloznej. Bardzo nam sie spodobalo! Oczywiscie jestesmy wystraszeni cesarka, bo prawie 2godziny opowiadala o zabiegu, dawala praktycznie dorady, wyjasniala, ale fajnie ze juz wiemy czego tak naprawde czekac I jak sie zachowywac. Takze dowiedzialam sie o wyprawce do szpitala, I okazuje sie ze potrzebuje okolo 15rzeczy, - Ameryka, hi hi)))
Nastepne spotkania beda o pielegnacii dziecka. Fajnie!2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
dorocia2324 wrote:Dziekuje bardzo
Madzi w sumie to mala wazy podobnie jak moi chlopcy w tym czasie. Starszy sie urodzil z waga 3690g, a mlodszy 3550g. Wiec chyba nie taka duza
Offca czyli co dac sobie spokoj z chirurgiem na razie? Nie no duzo krwi nie ma i nie zawsze jak sie zalatwiam. Dopiero drugi raz tak mialam.
A mnie dzis lapia pojedyncze i nie bolesne skurcze. Juz mialam 5 takich i wzielam nospe, bede musiala wziac wieczorem jeszcze jedna. Mam nadzieje ze to przepowiadajace i nic z szyjka sie nie dzieje. Dobrze ze we wtorek wizyta.
-
Near wrote:dorocia gratuluje pipuszki
Mi tu z jednej strony diabetolog każe chodzić żeby zbijać cukier, a z drugiej spojenie mnie cały czas boli jak chwile pochodzę... i też już się zestresowałam tymi bólami brzucha ;/ Parę razy też zdarzyło mi się odczuć taki ból jakby na okres jak u Offcy ;/ Generalnie poza tym wszystkim i mega mega lenistwem u mnie git
Co do hemoroidów, to zastanawiam się tylko kiedy i mnie dopadną przez te tragiczne zaparcia ;/ Póki co na szczęście u mnie działa jeszcze syrop Lactulosum, więc jeszcze się uchowałam bez
-
Offca88 wrote:Myślę że póki co nie ma sensu. Bo i tak nic na tą chwilę nie zrobia ☺ a takie pojedyncze krwawienie też mam w tej ciąży. Jak są zaparcia. Pij dużo wody i powinno być lepiej . ☺ szkoda się tym teraz stresować ☺ ja nawet po ciąży z tym nie byłam i raz na pół roku czasem się odezwie wezmę czopek i znowu spokój ☺
Oj ja z zaparciami walcze od nie pamietnych czasow. Pije duzo wody, owoce, warzywa, ruszam sie jak moge a i tak sa ze mna zaparcia. Nie chce brac zadnych specyfikow i tak jest raz lepiej raz gorzej wiec moze to rzeczywiscie od tego. Na razie dam sobie spokoj, masz racje. -
Też od nowego miesiąca rozpoczynam szykowanie na "poważnie"
Macie może jakieś sprawdzone sposoby na zgagę? Od wczoraj mnie męczy na całego... . Wcześniej też miałam kilka razy ale w porównaniu do tego to był pikuś. Teraz mam ja prawie cały czas i nie odpuszcza. Do tej pory pomagały mi migdały ale tym razem nie skutkują. Może wy macie jakieś pomysły?