Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do sprzedania Luteinę 100mg tabletki dopochwowe 105 tabletek. Kupowałam w aptece po 103 zł za 60 szt. Data przydatności do końca roku. Całość sprzedam za 100 zł + koszt wysyłki. Zapraszam na priv.

starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015 :( II IUI 02.07.2015 :D
    Marcel :D
    dqpr73sb94pdetrw.png[/link]
    ponowne starania
    I IUI 22.03.2017 :D
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze na nfz, wizyte mam co 3 tyg a usg 3 razy w ciagu ciazy. Fajnie macie z tymi usg przy kazdej wizycie.

No i gratuluje udanych wizyt :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja kilogramowa kluseczka lezy sobie jak jej wygodnie, zazwyczaj wzdłuż glowka na mojej lewej stronie, choc czasem czuje jak sie przemieszcza. Po wizycie, wszystko dobrze :-)

Jeśli chodzi np o pulpety w sosie pomidorowym...(do sou nie daje śmietany itp) juz gotowe zagotowywuje, słoiki i nakrętki wyparzam. Gorace pulpety z sosem pakuje w gorace słoiki zakrecam i odstawiam dupa do góry na scierce :-) (nakrętka stawiam na stol) jak wystygna kontroluje czy nakrętki dobrze chwycily i tyle :-) dla pewności można dodatkowo zapasteryzowac, czyli taki zakręcony gorący sloik dac do gotujacej sie wody w garnku (na spód garnka daj sierke) ok 10min wyciągnij ew. dokrec nakrete i odstaw dupa do gory :-) jak wystygnie i nakrętka ladnie trzyma postw słoik normalnie. Mnie leczo z cukini rok leżało w sloiku :-D Jak zle wytlumaczulam to dajcie znać poprawie sie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 09:57

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Ja chodze na nfz, wizyte mam co 3 tyg a usg 3 razy w ciagu ciazy. Fajnie macie z tymi usg przy kazdej wizycie.

No i gratuluje udanych wizyt :)
    3 razy tylko ? Oj strasznie skapia. Oszalałabym z niewiedzy .

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca przyzwyczailam sie bo tak mam w kazdej ciazy. A dodam ze na usg chodze prywatnie do tego gina do ktorego na nfz bo on ma 100 razy lepszy sprzet i w ogole ufam mu. On po prostu nie widzi sensu zeby czesciej robic usg. Tak to u nas jest.

Ja wszystkie przetwory robie tak jak Kamila pisze tylko ze z owocow. Wlewam gorace do sloikow, zakrecam i do gory dnem i tyle. Wytrzymuja mi dlugo.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś nudna zimna sobota. Maz dziś zrobił obiad ja teraz leże i moje maleństwo się wypycha gdzie tylko może!! :-) a ja się cieszę dopuki niewsadza nóżek lub raczek w żebra ;-) jak dzisiejsze samopoczucie ???

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Offca przyzwyczailam sie bo tak mam w kazdej ciazy. A dodam ze na usg chodze prywatnie do tego gina do ktorego na nfz bo on ma 100 razy lepszy sprzet i w ogole ufam mu. On po prostu nie widzi sensu zeby czesciej robic usg. Tak to u nas jest.

Ja wszystkie przetwory robie tak jak Kamila pisze tylko ze z owocow. Wlewam gorace do sloikow, zakrecam i do gory dnem i tyle. Wytrzymuja mi dlugo.
    Ja zawsze miałam co wizytę i jakoś ciężko byłoby mi wytrzymać aż tak długo ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka3 wrote:
    Ale dziś nudna zimna sobota. Maz dziś zrobił obiad ja teraz leże i moje maleństwo się wypycha gdzie tylko może!! :-) a ja się cieszę dopuki niewsadza nóżek lub raczek w żebra ;-) jak dzisiejsze samopoczucie ???
    Oj tak w zebra chyba boli najbardziej ☺ też tego nie lubię. Moja w ogóle czasami tak wali mocno jakby tam była jakaś dyskoteka takie mega szybkie ruchy ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najbardziej nie lubię kopniaków w szyjkę. A synu dzisiaj jak na złość od rana w to miejsce wali. Chodzę jak kowboj po tygodniu w siodle :-(

dqprk6nlginvcqzk.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najbardziej boli w zebra i w szyjke. Czasem mala to juz tak sie wypycha ze brzuch caly faluje, uwielbiam te chwile.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały jak na razie nóżkami w dół, więc szyjka też obrywa. Chociaż czasami tak kopie w różne strony ze sama nie wiem co gdzie jest i burzuch tańcuje w różne kierunki. :-)

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to u mnie główka w dół. Ale są chwilę że po pęcherzu daje czy też np w bok z obu stron na raz ☺ także się jeszcze kręci. W pęcherz nie lubię ale mniej boli niż zebra. Moje dzieci i pierwsze i to wola siedzieć właśnie pod zebrami. Po synu to jeszcze 3 miesiące po porodzie bolały mnie zebra

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam też już drętweją palce u rąk? U mnie masakra z tym już co noc...

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma u mnie nie. Ale w 1 ciąży tak miałam i dopiero po porodzie puściło. Tyle że ja miałam to cały czas nie tylko w nocy. Jakiś zespół ciesni nadgarstka . Tyle że to było spowodowane zatrzymaniem sie wody w organizmie.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca jakieś sposoby na zmniejszenie tego magiczne i wypróbowane miałaś czy po prostu mam się przyzwyczaić?

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kochana :( niestety trzeba było czekać . Musiałam się przyzwyczaić. Zawsze lepiej więcej pić. Ale mi nic nie pomagalo. Po ciąży samo ustąpiło. Teraz w nocy mi drętwieje czasem ręka ale jak na niej śpię.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rece nie dretwieja. Ale tak jak pisze offca to zespol ciesni nadgarstka, poczytaj o tym. Ja mam straszny problem z biodrami w nocy, tak mnie bola ze az mi sie plakac chce. W poprzednich ciazach tak nie mialam. Podkladam poduszke miedzy nogi a i tak budze sie z bolem, przekrecam na drugi bok i znow to samo. A czy na to sa jakies sposoby? Ktos tez tak ma? A juz nie wspomne o tym ze jak za dlugo pochodze lub postoje to dretwieje mi cala lewa noga, to tez jest straszne :/

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drętwienia rąk u siebie nie zauważyłam ale tak jak u Dorci strasznie bolą mnie biodra. Mam poduszkę dla ciężarnych ale to niewiele pomaga, tak samo zmiana pozycji nic nie daje. U mnie ból ten przechodzi tak jakby na pośladki :-/ jak na razie nie znalazłam sprawdzonego sposobu aby jakos temu ulżyć.

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego chyba też musimy przywyknąć. I fakt - z poduszką czy bez poduszki, boli tak samo.

Wczoraj wprowadziłam zasadę szklanki wody co godzinę i dzisiaj jakoś z drętwieniem ręki lepiej. Zobaczymy czy to tylko przypadek czy faktycznie więcej picia pomaga. Dopiero niedawno się głupia doczytałam, że herbaty nie wlicza się do bilansu płynów.

dqprk6nlginvcqzk.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie!
    Długo się zastanawiałam czy dołączyć.. termin według OM na 31 stycznia :D więc jeszcze się okaże czy bardziej styczniówka czy lutówka :)

U nas synuś- Błażejek :):)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ