STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
sandrula wrote:Witam wszystkie mamusie!
Długo się zastanawiałam czy dołączyć.. termin według OM na 31 stycznia więc jeszcze się okaże czy bardziej styczniówka czy lutówka
U nas synuś- Błażejek
Witaj
Ja mam termin na 30.01, tez chłopak - Konstanty
Także też może być tak, że będzie lutowy, a nie styczniowysandrula lubi tę wiadomość
Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc -
Morgiana wrote:Witaj
Ja mam termin na 30.01, tez chłopak - Konstanty
Także też może być tak, że będzie lutowy, a nie styczniowy
Wszystko zależy od naszych chłopaków:D
Morgiana lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
Wiedźma82 wrote:Dziewczyny czy Wam też już drętweją palce u rąk? U mnie masakra z tym już co noc...
W czwartek przychodzi do mnie położna mam nadzieję ze bede z niej zadowolona bo opinie ma dobre. Wy macie juz wybraną położna?
Sandrula Witaj
sandrula lubi tę wiadomość
-
U mnie na drętwienie na razie sprawdza się picie większych ilości wody. Chyba tak jak dziewczyny pisałyście - zespół cieśni nadgarstka, a to przez zatrzymywanie wody w organiźmie. Swoją drogą mały paradoks, że picie większych ilości wody pomaga się jej jednocześnie pozbyć
Położną środowiskowa mam już wybraną. Koleżanka, która rodziła w czerwcu mi ja poleciła. Rozmawiałam z nią na razie przez telefon - bardzo sympatyczna kobieta. -
Dziewczyny, OD kulku dni bola mnie biodra jak zaczynam chodzic to mam wtazenie ze nogi mi w tylek wtastaja. Czy tez macie taki bol, czy to ja za duzo chodze?
Uh mnie maz zachorowal... I czuje ze mnie podbiera..tak boje sie wirusa zlapac2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
Mnie nie tyle biodra, co spojenie łonowe napierdziela
Najgorzej w nocy, jak probuje sie przelozyc z boku na bok - wtedy tragedia. Jakbym sie tam mocno uderzyla.
Ktoras z Was tez tak ma?
U mnie tez jest tak, ze polozna srodowiskowa z POZ przychodzi dopiero po porodzie - sa dwie na moja miejscowosc, wiec wielkiego wyboru nie mam
Rozmawiałam akurat z ta druga, ale kolezanka z sasiedztwa mowila, ze ta co ma nasz rwjon tez jest w porzadku.
Ja położną też mam wybraną. Będę się z nią umawiać jednak dopiero w przyszły poniedziałek. Teraz w ramach NFZ można mieć spotkania z położna także przed porodem, ale sporo kobiet nawet o tym nie wie albo po prostu niektóre nie potrzebują takich spotkań wcześniej
U mnie ból bioder tylko przy spaniu. Jak leżę w dzień i chce sie ruszyć to też trochę bolą, muszę najpierw trochę rozchodzić. -
Heja dziewczyny dawno mnie tu nie było
Co do bóli- mnie ostatnio bolało przy poruszaniu się (pachwina, czy cholera wie co, może to spojenie łonowe?) ale to faktycznie łaziłam i łaziłam ponad 4 godziny. Teraz na szczęście minęło. Natomiast co mnie niepokoi ostatnio zaczął mnie brzuch boleć ;/ Twardniał, wizualnie się powiększał i bolał, nie wiem czy od tego chodzenia, czy od czego ;/ Ostatnio wyszłam tylko blisko do sklepu i też mnie tak bolał normalne to chyba nie jest
Ja mam termin na 8 stycznia ale przez cukrzyce podejrzewam, że może wyjść grudnióweczka... -
U nas dają położna jaka się ma odgórnie przydzielona. Ale mi nie zależy w sumie ☺ niech przyjdzie obojętnie która i tak już wiele wiem. W tamtej ciąży mi pomogła tyle o ile. Teraz już wiem co i jak więc nie mam potrzeby ☺ a przed porodem to tym bardziej . Nie mam w sumie pytań☺ jak rodziłam synka to miałam dodatkowo opłacona położna. Ona mi wiele powiedziała i pomagała nawet po porodzie. W sumie do dzisiaj mam z nią kontakt.
-
Mnie tez czasem wlasnie tak boli brzuch jak pisze near. Jezeli zdarza sie to czesciej w ciaga dnia to biore nospe. Wczoraj wlasnie tak mialam i do tego bolalo mnie wlasnie tak jakby w pachwinie. W ogole wczoraj gorzej sie czulam i taka bez energii. Dzis wcale nie jest lepiej
Ja polozna mam ta sama co w poprzednich dwoch ciazach. Mamy sie spotkac przed porodem bo musi jakies papiery wypelnic bo tak to mowi ze by mnie nie meczyla. Ale kobitka jest bardzo fajna wiec mi to nie przeszkadza. -
Wiedźma82 wrote:Morgiana nam na szkolerodzenia powiedzieli, że opieka położnej należy się w ramach NFZ od 23 tygodnia ciąży każdej przyszłej mamie.
Bo tak jest
Dlatego juz rozmawiałam.
W razie pytan, problemow itp mam dzwonic, a umawianie na wizyty w domu juz po powrocie ze szpitala.
Kurcze chyba musimy to zgłosić ginowi, bo to normalne raczej nie jest ;/ Ja wizyte mam dopiero 27 ale i tak podejrzewam, że gościu się nie przejmie , bo generalnie ma pacjentów gdzies xd Jak mówiłam o ciśnieniu (mam teraz 135/85 a wczesniej mialam jakies 140//90 to stwierdził, że to są górne granice normy ale ogólnie jest luzik.... przykładowo diabetolog i kardiolog mówiły, że przy takim ciśnieniu już powinnam to leczyć hm...)