STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Offca powodzenia - trzymam kciuki. Daj znać co i jak, ale na pewno wszystko jest dobrze.
Dzięki dziewczyny za porady w sprawie kojca do spania. Właśnie zamówiłam z motherhooda. Jeszcze mnie mąż opierniczył, że tak długo zwlekałam i że takimi bzdurami jak cena tej poduchy to się nie powinnam w moim stanie przejmować.
Davanda wiem,że przeprowadzka to będzie spore wyzwanie i wysiłek, ale już pomalutku zaczęłam pakować niektóre rzeczy (np. takie, w które jako słonik za choinkę się już nie zmieszczę ), a mąż je sukcesywnie przewozi. Nawet ekipy budowlane na mnie uważają na budowie i nie pozwalają mi się tam za dużo kręcić i angażować. Stwierdziliśmy po prostu, że musimy spiąć pośladki i przeprowadzić się jeszcze przed narodzinami młodego. Koleżanka ostatnio przeprowadzała się z dwumiesięcznym maluchem i stwierdziła, że gdyby wiedziała czym to pachnie, to stanęłaby na uszach, żeby zrobić przenosiny jeszcze przed porodem. -
Super wiadomości! Takie 3kg dzieciątko jest w sam raz. Ja bym przynajmniej takie chciała. Boję się że mój synek będzie spory, a nie chciałabym takiego klocuszka za pierwszym razem rodzić, ale co ma być to będzie, najważniejsze żeby zdrowe było
Ja ostatnio też miałam usg na boku, ale lekarz badał mi przepływy w tętnicach i w inny sposób nie mógł do nich dotrzeć -
Offca88 wrote:Madzi ja pierwsze urodziłam 3730 . Także spory klocek to był ☺ na pewno mniejsze łatwiej ☺ ale nie martw się. Staraj się nie jeść dużo kompleksów witamin. Esej brać osobno te najbardziej potrzebne ☺
Wlasnie o tym ostatnio myślałam bo czytałam juz gdzieś ze od tych kompleksów witamin maluchy więcej przybierają. Zobaczę po następnej wizycie i wtedy może przerzucę się na osobne. -
A mogłabyś powiedzieć w takim razie co bierzesz?
U mnie ciuszki przebrane. Miałam tego tyle że musiałabym chyba trojaczki urodzić. Jutro pralka idzie w ruch -
A ja musze te witaminy wcinac(( do 26tygodnia bralam Femibion nr. 1 + nr. 2, bo mam niedobor kwasu foliowego z MTHFR. Potem p. Doktor stwierdzilam ze wystarczy tylko nr.2 brac, bo dziecko bardzo rosnie. No I Slow Mag OD samego poczatku. Jutro mam prenatalne, I mysle ze okolo 2,0kg jednak bedzie klocek)2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
davanda wrote:A ja musze te witaminy wcinac(( do 26tygodnia bralam Femibion nr. 1 + nr. 2, bo mam niedobor kwasu foliowego z MTHFR. Potem p. Doktor stwierdzilam ze wystarczy tylko nr.2 brac, bo dziecko bardzo rosnie. No I Slow Mag OD samego poczatku. Jutro mam prenatalne, I mysle ze okolo 2,0kg jednak bedzie klocek)
-
Offca super ze wszystko w porzadku po wizycie.
Ja biore kompleks witamin z olimp vitamin plus mama i tran. Jednak wole dostarczac te wszystkie witaminy bo choc staram sie jesc roznorodnie to jednak braki w diecie mam.
Szafa zlozona, dzis musze przeniesc Kubusia ubrania i chyba jutro wstawie kolejne pranie malutkiej.
Ostatnio jestem strasznie zmeczona i wieczorami usypiam na siedzaco, masakra. -
Dzięki Offca, muszę nad tym pomyśleć. Ale chyba zrobię tak jak mowilam, poczekam do następnej wizyty i zobacze ile mały przybrał.
Dorcia ja też szybko jestem zmęczona ale u mnie jakoś to ostatnio inaczej działa. Bo spać mi sie chce ale nie mogę zasnąć, dzisiaj siedziałam w nocy do 3...
Ja startuje z praniem, trochę tego jest. Dzisiaj czekam jeszcze na 3 kurierów . A jak mąż wróci z pracy to jedziemy zobaczyć wózek i jeśli nam się spodoba będziemy zamawiać -
Dziewczyny a na ile koszul do karmienia do szpitala sie nastawiacie, czy kupujecie dlugi czy krotki rekaw? Przy synu mialam dwie i mama nie nadazala z praniem, a wiadomo w domu tez sie przydadza i ja w moich po synu do dzis spieJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Dorcia mi lekarz mówił że najważniejsze są te co biorę. A reszta to takie dodatki są ☺ że jedząc nawet cokolwiek będziesz je mogła uzyskać ☺ teraz się po prostu tak daje ale wiadomo kompleksy witamin to dają osobom które są chore aby nabrały wagi.
-
U mnie tez 100% dziewczynka, ulozyla sie juz prawidłowo waga 1733 lekarz szacuje wage urodzeniowa 3400-3600! mam nadzieje ze jest w błędzie Wszystko w porządku rosnie zdrowo . Tylko znow mam bakterie w moczu, musze posiew zrobic.
U mnie ubranka poprane, poprasowane, ułożone najwięcej zabawy miałam z znalezieniem odpowiedniego sposobu skladania
Teraz bede sie brac za paranie tego co kurier przynosi Kupiłam rogal do kamienia i jestem zadowolona bo super sie sprawdza przy siedzeniu U mnie z pozycja do spania nie ma problemu chyba ze mala szaleje.
Do szpitala biore jedna koszule zwykla, dwie do karmienia Jak będzie mi za malo to dokupię. Bo nie mam pojecia jak to bedzie u mnie z karmieniem czy bedzie czy ten nie mleczka.
Większy problem mam z biustonoszem bo ceny sa wysokie przy moim rozmierze wrrr!!!
Remont, przeprowadzka ciezka sprawa U mnie juz blizej konca. Ale nie wyobrażam sobie tego robic przy dziecku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 17:28
-
Kamila a nie udaloby sie cos z h und m mama dobrac? mam na mysli biustonosz
U mnie piersi urosly na poczatku a teraz sie trzymaja, jedynie pecznieja i mam w nich siare. Gdy syna karmiłam pamiętam takie uczucie mrowienia. Zawsze wtedy mówiłam sobie że mleko się robi. Teraz też już czasem to mrowienie czuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 07:54
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Ja mam na codzień duże biustonosze. A do karmienia to kupiłam sobie takie zwykle za 10 zł z allegro ☺ w domu mogę sobie w takich chodzić ☺
Kamila faktycznie dużą tą Twoją dziewczynka się szykuje ☺ moja teraz w 32 tygodniu miała 1632 a wagę szacują na 3 kg na koniec ☺
-
Kamila, ja jakiś czas temu kupiłam za jakieś 60zl staniki do karmienia w h&m (pamiętam że były przecenione ale nie wiem jaką mają normalną cenę). W tej cenie były 2 w komplecie. Nie wiem jaki masz rozmiar. Mi się udało dorwać takie z miseczka E.
Możesz poszukać najlepiej na allegro takie tańsze. Na pewno tam będzie większa rozmiarowka. A na początek nie ma co przepłacać. Bo czasami nie będzie pokarmu i wtedy niepotrzebnie wyda się pieniądze. -
Przed ciaza mialam 70G teraz mam jeden zwykly 75G ale miseczka juz by sie przydala większa, a tak to w sportowych teraz chodze bo najwygodniej. Duzo jest biustonoszy zaczynających sie od 80 pod biustem...Poczekam jeszcze i w grudniu jakis kupie bo tak jak madzi pisze nie wiadomo czy będzie mi dane miec pokarm.
W poniedziałek przyjdzie łóżeczko z materacem i przewijakiem z mebli bede miec juz wszystko
Czy macie tez problemy z oddychaniem?