X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam 158 malutka taka ;-) ale pierwsza córka miała 3600g a z druga nawet nie bralam pod uwagę większego dziecka a urodziłam naturalnie 4240g takiego klocka i dało rade nawet ponad 4kg urodzić :-) moim zdaniem nawet łatwiej niż pierwsza było . zobaczymy jak z trzecim będzie jak narazie wizyta dopiero za tydzien bo w tym tyg została ona ponownie odwołana. Miedzy wizytami teraz będzie 5tyg miedzy nimi moim zdaniem trochę długo bo juz powinno się myśleć aby były co 3 lub 2tyg.

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie mam nic kupione do torby i dopiero wypralam pierwsza ture ubranek a jeszcze duzo prania jest. Jutro jedziemy po szafe.

Ja uzywalam pampersow dada i babydream, obydwie polecam. Na firme pampers maly mial uczulenie. Chusteczki tez z babydream. Kosmetyki tylko nivea i babydream bo maja dobry sklad. Butelki mam firmy lovi i polecam.

Dzis juz lepiej sie czuje. Staram sie odpoczywac ile moge ale wiadomo jak to jest przy dzieciach. Oby wytrwac do konca grudnia a potem niech sie dzieje co chce.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-)
    Z butelek chyba postawię na avent. Mam też zakupioną już paczkę pieluszek Dada, kupię chyba jeszcze na start te z pampers. Co do kosmetyków to właśnie myślałam o Nivea. Czytałam ze maja dobry skład, a dopóki dziecko nie ma problemów skórnych to faktycznie nie ma sensu kupować kosmetyków typu emolium.

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam polozna polecila kosmetyki Bambino - mydelko do kapieli, oliwka I krem. Mowila ze jeszcze nie spotykala uczulenia na ta firme, cena OK, I pachnie ladnie. Powiedziala zebysmy nie warjowali z emoljentami, bo one maja w sobie leki, do ktorych juz sie dzieci przyzwyczajaja I potem nic nie pomaga. Profilaktycznie doradzala czas OD czasu wykapac dziecko w wywaru z platek owsianych lub lenu lub krochmalu, lub rumianku. To tyle :)
    Do pepka - Octenisept
    Do noska - woda morska na Katar
    Do oczu - woda gotowana
    Do pupy - na odparzenia mocne Sudokrem, na zaczewienienia Bepanten lub Linomag.
    Z pieluchami mowila sprobowac najtansze Dada, bo po co odrazu placic wiecej, moze akurat dziecku podpasuja.
    Wiem tez ze dziewczyny chwala sobie pieluszki Bella hapy.

A mnie OD 2 dni brzuch czasamu boli jak na miesiaczke, I czemus mam nerwy, to ratuje sie herbata z melisy...

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • amelik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Offca orba spakowana podziwiam
    Rowniez jak Dorocia jeszcze nic do torby nie mam
    Prania nie zaczelam bo w tym tyg dostalam ostatnia paczke ubranek, bede prala pod koniec grudnia a jakby cos sie zaczelo wczesniej to zawsze moge liczyc ze mi mama wypierze i wyprasuje te pierwsze ubrania ktore juz sa w dwoch pojemnikach. Ubran mam mase! odkupilam od kumpeli k mam w rozmiarach 62 68 kombinezoniki kurteczki i mase wszystkiego, w 68 i 74 chyba po 14par roznych spodni, masa.... bluz i koszulek mniej. Potem po synu mam ubrania do 4 roku zycia i odkladam nadal, wiadomo.
    Musze kupic drugi rozek, te wszystkie podklady, ceratki, kosmetyki itp. Lozeczko po synu stoi od 3 lat wiec mam posciel do wyprania, tetrowe pieluchy do wyprania, fotelik samochodowy do wyprania itd.
    Musze kupic z 2-3 koszule do szpitala a do jednej po synu doszyc guzik :)
    Butelki kupie nowe ale na poczatek jedna z aventu. Przy synu mialam jedna 125ml i jedna 210ml i wystarczylo. Smoczek na poczatek, szczoteczke do wlosow. Dla syna mialam emolium, bepanthen a potem nivea i sudocrem. Teraz chyba sprobuje od razu Nivee tym bardziej ze mojego 5 latka caly czas w niej kapie. Uzywanlmy w domu mydeł bambino i dove wiec teraz calkiem przerzucimy sie na bambino i tez tu nie bede kombinowala. Oliwka Bambino lub balsam Nivea. Dla pierwszego syna kupilam kremy dla dzieci, kremy na zimno i posmarowalam kilka razy i wyrzucilam po latach, wiec teraz z tym nie przesadzam. Chyba zwykly krem bambino kupie do wszystkiego jak Davanda pisała tak tez sie na bambino nastawie no poza zelem do kapieli. Pieluszko najpierw pampersy z wycieciem na pępek a potem Dada i zobaczymy tez te z Lidla. Chysteczki z Biedronki z takich 3 paków. Mleko kupie takie ktore sie kupuje w aptece w butelkach gotowe do uzycia by cos miec, ale syna karmilam i mleka modyfikowane otwarte uzylam czasem troche i wyrzucalam bo moga byc otwarte tylko 3 tygodnie. Kupowalam jakies mleko z Nestle ale gdy mial rok i dwa miesiace i przestalam karmic. Teraz zobaczymy co bedzie a jak co zawsze maz moze jechac do sklepu.
    Jutro robimy wypad do Ikei wiec kupie przewijak :)
    Przeraza mnie prasowanie takiej ilosci ubran co ja mam dla Szymka ale moze potem przyjdzie jakas starsza ciocia lub prababcia i wspolnymi siłami.
    Powoli zaczne robic zakupy internetowe od nastepnego tygodnia.
    Ahh zaczelam chozdzic na szkole rodzenia i zajecia sa 3 razy w tygodniu.
    Teraz ogarniam w domu jeszcze takie sprawy jak codzinne sprzatanie gotowania odpoczynek na kanapie spotkania z kolezankami pomi moge ;) no i organizacja, dokumenty przenosze do innej szafki by blkoode w ktorej syn mial ubranka wykorzytac dla drugiego synka. Przenosilam dzis kieliszki i szklanki do drinkow itp. do barku by zrobic miejsce w szafce na mleczka butelki itp. Laktator bede miala reczny pozyczony a potem zobaczymy jak bedzie bardzo potrzebny kupie elektryczny z aventu. Ogarniam teraz łatki w dziurawych spodniach starszego syna. Takie rozne... mam do umycia fotelik do karmienia by czekał. Poduszek itp. nie kupuje jakos dam rade bez tego.
    A podobnie jak dwie z was mam 158. Syn sie oparl na miednicy i nie chcial wstawic, skonczylo sie cc. Teraz boje sie probowac nawet naturalnie i lekarz powiedzial ze jak chce bedzie cc. Poza tym powiedzial ze zdecydujemy w 9mcu jak bedzie wiadomo jaki nasz smyk jest duzy. Mam sie nie martwic bo nikt mnie nie zmusi do rodzenia naturalnie jesli bede sie bardzo bała i beda przeciwskazania a takie po pierwszym porodzie juz sa. Zwezona miednica, dwa poronienia, pierwsza cesarka.
    Dziewczyny to przygotowujemy sie dalej.
    Ahh jeszcze czytam ksiazke o dziecku i pierwszych tygodniach.
    Maz tez juz malego czuje i sie bardzo czuje jak tatus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 23:32

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2016, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelik wrote:
    Wow Offca orba spakowana podziwiam
    Rowniez jak Dorocia jeszcze nic do torby nie mam
    Prania nie zaczelam bo w tym tyg dostalam ostatnia paczke ubranek, bede prala pod koniec grudnia a jakby cos sie zaczelo wczesniej to zawsze moge liczyc ze mi mama wypierze i wyprasuje te pierwsze ubrania ktore juz sa w dwoch pojemnikach. Ubran mam mase! odkupilam od kumpeli k mam w rozmiarach 62 68 kombinezoniki kurteczki i mase wszystkiego, w 68 i 74 chyba po 14par roznych spodni, masa.... bluz i koszulek mniej. Potem po synu mam ubrania do 4 roku zycia i odkladam nadal, wiadomo.
    Musze kupic drugi rozek, te wszystkie podklady, ceratki, kosmetyki itp. Lozeczko po synu stoi od 3 lat wiec mam posciel do wyprania, tetrowe pieluchy do wyprania, fotelik samochodowy do wyprania itd.
    Musze kupic z 2-3 koszule do szpitala a do jednej po synu doszyc guzik :)
    Butelki kupie nowe ale na poczatek jedna z aventu. Przy synu mialam jedna 125ml i jedna 210ml i wystarczylo. Smoczek na poczatek, szczoteczke do wlosow. Dla syna mialam emolium, bepanthen a potem nivea i sudocrem. Teraz chyba sprobuje od razu Nivee tym bardziej ze mojego 5 latka caly czas w niej kapie. Uzywanlmy w domu mydeł bambino i dove wiec teraz calkiem przerzucimy sie na bambino i tez tu nie bede kombinowala. Oliwka Bambino lub balsam Nivea. Dla pierwszego syna kupilam kremy dla dzieci, kremy na zimno i posmarowalam kilka razy i wyrzucilam po latach, wiec teraz z tym nie przesadzam. Chyba zwykly krem bambino kupie do wszystkiego jak Davanda pisała tak tez sie na bambino nastawie no poza zelem do kapieli. Pieluszko najpierw pampersy z wycieciem na pępek a potem Dada i zobaczymy tez te z Lidla. Chysteczki z Biedronki z takich 3 paków. Mleko kupie takie ktore sie kupuje w aptece w butelkach gotowe do uzycia by cos miec, ale syna karmilam i mleka modyfikowane otwarte uzylam czasem troche i wyrzucalam bo moga byc otwarte tylko 3 tygodnie. Kupowalam jakies mleko z Nestle ale gdy mial rok i dwa miesiace i przestalam karmic. Teraz zobaczymy co bedzie a jak co zawsze maz moze jechac do sklepu.
    Jutro robimy wypad do Ikei wiec kupie przewijak :)
    Przeraza mnie prasowanie takiej ilosci ubran co ja mam dla Szymka ale moze potem przyjdzie jakas starsza ciocia lub prababcia i wspolnymi siłami.
    Powoli zaczne robic zakupy internetowe od nastepnego tygodnia.
    Ahh zaczelam chozdzic na szkole rodzenia i zajecia sa 3 razy w tygodniu.
    Teraz ogarniam w domu jeszcze takie sprawy jak codzinne sprzatanie gotowania odpoczynek na kanapie spotkania z kolezankami pomi moge ;) no i organizacja, dokumenty przenosze do innej szafki by blkoode w ktorej syn mial ubranka wykorzytac dla drugiego synka. Przenosilam dzis kieliszki i szklanki do drinkow itp. do barku by zrobic miejsce w szafce na mleczka butelki itp. Laktator bede miala reczny pozyczony a potem zobaczymy jak bedzie bardzo potrzebny kupie elektryczny z aventu. Ogarniam teraz łatki w dziurawych spodniach starszego syna. Takie rozne... mam do umycia fotelik do karmienia by czekał. Poduszek itp. nie kupuje jakos dam rade bez tego.
    A podobnie jak dwie z was mam 158. Syn sie oparl na miednicy i nie chcial wstawic, skonczylo sie cc. Teraz boje sie probowac nawet naturalnie i lekarz powiedzial ze jak chce bedzie cc. Poza tym powiedzial ze zdecydujemy w 9mcu jak bedzie wiadomo jaki nasz smyk jest duzy. Mam sie nie martwic bo nikt mnie nie zmusi do rodzenia naturalnie jesli bede sie bardzo bała i beda przeciwskazania a takie po pierwszym porodzie juz sa. Zwezona miednica, dwa poronienia, pierwsza cesarka.
    Dziewczyny to przygotowujemy sie dalej.
    Ahh jeszcze czytam ksiazke o dziecku i pierwszych tygodniach.
    Maz tez juz malego czuje i sie bardzo czuje jak tatus.

Moj maz tez juz sie wczuwa coraz wiecej :))) bardzo chcial isc do szkoly rodzenia, I widze ze jest taki podekscytowany))))) W sumie sie nie dziwie..piersze i takie wymarzone dziecko w 35 lat)
    Powoli wszystko zrobisz, ja to wyprala ciuszki, ale wyprasowalam sobie tylko te do szpitala. Reszta czeka w reklamowkach I juz przed porodem wyprasuje, aby byli swierzutkie) a w sumie to chcialabym do srodka grudnia pokupic wszystko, bo tam juz swieta I juz niema co liczyc tego czasu. Odnosnie imienia tez chcemy synka nazwac Szymek ;)

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Synek kochany 10.01.2017
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bepanthen masc jest na popękane sutki tak? a na jaka czesc cialka dziecka?

Mysle wlasnie nam kosmetykami bambino, babydream i neva, zwgl na ich sklad. Z olium kupie moze krem na mroz i wiatr.
    Z pierwszych pampersów dostalam od znajomej dwie paczuszki babydream 1, kupila za duzo. Chwali sobie je, maja tez wycięcie na pępuszek. Takze mam te i zobacze jak sie sprawdza.
    Z butelek najbardziej przekonuje mnie avent jak większość z Was :)
    Jesli chodzi o smoczki podobno avent sa twarde, wiec raczej kupie jeden z lovi i canopl, czas pokaże co dziecku spasuje ;)

Z wyprawki mam jedynie ubranka i dwie paczki pampersow. Zamówiony spiworek, poduszke rogal, mufke i motylka. Ale lista rzeczy do kupienia jest tazke zaczyna sie wielkie opróżnianie konta :D

Milej niedzieli :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do smarowania po kąpieli lubię oliwke Bambino. Na kroczek zawsze linomag a plus e bez cynku. Natomiast siwy odparzeniu to sudocrem. Jak mocne to zawsze pomógł tormentiol. Niby za dużo nie wolno bo kwas borowy ale super pomaga jak np sudocrem nie wystarcza. Na sutki super jest maść Maltan i nie trzeba jej scierać przy karmieniu ☺ no a najlepsze to swoim mlekiem smarować ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczki u nas najlepiej lovi się sprawdziły. No ale wiadomo każde dziecko jest inne. ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bepanthen uzywalam i na sutki i na odparzenia i dla mniej on jest swietny. Mialam jeszcze sudocrem i tez bardzo fajny. A jezeli chodzi o smoczki to tylko avent.
    Ja oliwek nie uzywam tylko krem/balsam po kapieli z nivea lub babydream. Do pepka jezeli nic sie nie dzieje to rozcienczam spirytus salicylowy z woda.

Szafa kupiona, dzis bedzie skladana. Za tydz jedziemy kupic chlopcom kurtki i buty zimowe.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będę musiała kupić mojemu buty zimowe. Ja wczoraj się źle czułam. Mała mi weszła pod zebra. Ciężko oddychać i taki ból tych żeber. No tragedia pół dnia leżałam. Pozycji znaleźć nie mogłam. Czasem mam lekkie parcie na kal. Ale chyba to normalne? Bo żadnych skurczy ani nic nie mam. Wczoraj jedynie miałam brzuch jak kamień taki twardy. To wzięłam nospe i magnez na noc. Dzisiaj już jest ok. Kurczę jak nie zgaga potworna to inne przyjemności. Zasnąć przez to wszystko wczoraj nie mogłam. Jestem głodna a zjeść czasami nie mogę bo uciska mi żołądek i później mega boli ech. Sorki musiałam ponarzekać trochę. Stresu trochę sobie zrobiłam. Bo koleżanka na moim etapie miała dziwne bóle brzucha taki ucisk i pojechała do szpitala i skurcze jej wyszły na ktg a mówi że nic takiego nie czuła .

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was używa kojca dla ciężarówek do spania? Jakie macie opinie na ich temat? Ja pomału zaczynam się chyba oswajać z koniecznością wydania na to pieniędzy, bo ani biodra, ani plecy nie pozwalają przespać mi całej nocy. Nawet żebra mnie bolą i pieką.

Podziwiam Wasze przygotowania. My nawet wyprawki jeszczenie kupiliśmy. Tyle co dostaliśmy trochę ciuszków od koleżanki. No i mamy łóżeczko, w którym spałam ja, a wcześniej mój tata. Czeka od lat złożone u babci. Kończymy budowę i w grudniu najprawdopodobniej przeprowadzka, więc chcemy mieć jak najmniej rzeczy do przewiezienia.

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to krótsze. Poduszkę do karmienia ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma82 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was używa kojca dla ciężarówek do spania? Jakie macie opinie na ich temat? Ja pomału zaczynam się chyba oswajać z koniecznością wydania na to pieniędzy, bo ani biodra, ani plecy nie pozwalają przespać mi całej nocy. Nawet żebra mnie bolą i pieką.

Podziwiam Wasze przygotowania. My nawet wyprawki jeszczenie kupiliśmy. Tyle co dostaliśmy trochę ciuszków od koleżanki. No i mamy łóżeczko, w którym spałam ja, a wcześniej mój tata. Czeka od lat złożone u babci. Kończymy budowę i w grudniu najprawdopodobniej przeprowadzka, więc chcemy mieć jak najmniej rzeczy do przewiezienia.
    Ja uzywam kojca Motherhood OD juz czerwca! Nie wyobrazam sobie jak wytrzymalas do tej port, naprawdy) rzecz swietna. Kupilam na Allegro za 150zl z dostawa. Kupowac jaknajszybciej I nawet sie nie zastanawiac. Pozdrawiam!

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Synek kochany 10.01.2017
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma82 wrote:

Fajnie ze przeprowadcka, ale I bardzo duzy wysilek bedzie, uwazaj na siebie.
    Ja ciuszki mam wyprane, mini-torba do szpitala spakowana, a cala reszta bedzie kupiona za kilka tygodni.
    Ja wybralam sobie 2 sklepy internetowe, wydaje mi sie ze ceny maja dobre. Zarejestrowalam sie I wrzucilam do kosza wszystko co potrzebuje I zrobie zamowienia jak tylko zachce. Rewelacja. Kurjer do domu dostarcza paczke I nie trzeba lazic po sklepach. Tez moglabys tak zrobic, z dostawa odrazu w nowy dom ;)
    Oto co ja wybralam:
    WWW.blizejciebie.pl. - dostawa gratis OD 50zl (kosmetyki, pieluszki,plyn do prania)
    WWW.sklepmati.pl. - dostawa 22zl (posciel, rozek, przescieradla, aksessoria)

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Synek kochany 10.01.2017
  • amelik Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma my sie przeprowadzalismy dwa lata temu wiec zycze powodzenia i wszystko na spokojnie !
    Bede tez kupowala u jednego sprzedawcy na allegro tego samego co przy Kubulku jakis r_p77.
    Zrobie zaniedlugo liste :)

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma ja również mam kojec motherhood i polecam. Ja jestem już tak przyzwyczajona do niego że czasami po porodzie ciezko bedzie wrócić do zwykłej poduszki ;-)

Offca nie ma co przepraszać. Przechodzimy przez to wspólnie i mamy prawo ponarzekać :-)

Ja czekam na dostawę łóżeczka i kilku innych rzeczy. W tym tygodniu kurier chyba będzie u mnie częstym gościem :-D. A dzisiaj przyjedzie moja mama pomoc ogarnąć mi te ciuszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 09:43

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 11 dzisiaj mam prenatalne i już tyłkiem trzęse.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Ja o 11 dzisiaj mam prenatalne i już tyłkiem trzęse.

Na pewno wszystko jest w porządku :-) daj znać jak będziesz już po.

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok. Wszystko w normie ☺ małą jest na 100 procent dziewczynka , waży 1632. Podobno jest to waga ok na koniec około 3 kg powinna mieć więc nie jest wielka ☺ na ten czas przynajmniej ☺ tylko na plecach było mi ciężko wytrzymać. Musiałam leżeć na boku ☺

madzi2506, Wiedźma82, dorocia2324, Kamila ;) lubią tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ