STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Odcielam się od neta od momentu jak pomylili w laboratorium próbki krwi,przez co wyszły mi bardzo zle wyniki badań prenatalnych. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło Jestem w 31 tc. Mała w poniedziałek wazyla 1500g. Obrocila się już główką do dołu. Wyprawka prawie gotowa. Muszę jeszcze tylko kupić kosmetyki,pieluchy i parę rzeczy dla mnie. Całą ciąże przechodzę bezobjawowo. Dopiero od ok miesiąca strasznie dokucza mi ból żeber, a teraz doszedł jeszcze taki dziwny ból w mostku. Siedzieć nie mogę w ogóle A co u Was ?nikaaa_87
-
Ja tez myslalam o tych biustonoszach z h&m ale natrafilam na allegro na sprzedawce ktory ma niedrogo pelno takich biustoniszy do karmienia. Zamowie sobie jeden, wyprobuje i jezeli bedzie fajny to dokupie wiecej. Jak znajde to podam Wam link.
Koszule do szpitala biore 2-3. Tyle mi wystarczalo, w razie co P dokupi albo wypierze. -
Kamila ;) wrote:Przed ciaza mialam 70G teraz mam jeden zwykly 75G ale miseczka juz by sie przydala większa, a tak to w sportowych teraz chodze bo najwygodniej. Duzo jest biustonoszy zaczynających sie od 80 pod biustem...Poczekam jeszcze i w grudniu jakis kupie bo tak jak madzi pisze nie wiadomo czy będzie mi dane miec pokarm.
W poniedziałek przyjdzie łóżeczko z materacem i przewijakiem z mebli bede miec juz wszystko
Czy macie tez problemy z oddychaniem?
-
hej dziewczyny
może niektóre z Was mnie pamiętają, jestem niedoszłą styczniową mamusią, aniołkową mamą, w czerwcu br roku troszkę pisałam tu w tym wątku jak leżałam na oddziale. Miałam wtedy zabieg łyżeczkowania po poronieniu zatrzymanym (ciąża przestała się rozwijać najprawdopodobniej w 6tc., w 9tc. miałam zabieg).
Obiecałam wtedy dać znać za jakiś czas jak sobie radzę.
Dziś miałam szybką wizytę u ginka i widziałam malutki 5mm pęcherzyk. .. póki co dostałam duphaston 3*1 właśnie ze względu na to wcześniejsze poronienie. Kolejną wizytę mam 23 listopada, trzymajcie kciuki żeby tym razem wszystko było dobrze
Pozdrawiam !davanda, wariatka3 lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Witaj nikaaa_87
Dooti gratuluję! Byłam w podobnej sytuacji co Ty. U mnie również poronienie zatrzymane ale w 9tc a zabieg w 10tc w styczniu. I zobacz teraz już prawie jestem na końcu. Życzę tobie wszystkiego dobrego, aby tym razem się powiodło. Musisz być dobrej myśli i ani się nie obejrzysz i będziesz tuliła maleństwo -
Dooti wrote:hej dziewczyny
może niektóre z Was mnie pamiętają, jestem niedoszłą styczniową mamusią, aniołkową mamą, w czerwcu br roku troszkę pisałam tu w tym wątku jak leżałam na oddziale. Miałam wtedy zabieg łyżeczkowania po poronieniu zatrzymanym (ciąża przestała się rozwijać najprawdopodobniej w 6tc., w 9tc. miałam zabieg).
Obiecałam wtedy dać znać za jakiś czas jak sobie radzę.
Dziś miałam szybką wizytę u ginka i widziałam malutki 5mm pęcherzyk. .. póki co dostałam duphaston 3*1 właśnie ze względu na to wcześniejsze poronienie. Kolejną wizytę mam 23 listopada, trzymajcie kciuki żeby tym razem wszystko było dobrze
Pozdrawiam !
Gratulacje! Teraz musi byc dobrze, trzeba wierzyc. Fajnie by bylo sprawdzic czy niema zespolu antyfosfolipidowego, I zaczac kuc Clexane jaknajszybciej.2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
A ja bylam wczoraj na 3 prenatalnym. Dzieki Bogu wszystko jest dobrze, w normie. Maluszek 1750kg. Okazuje sie ze w mojej lekarki USG pokazuje wiecej na 100-130gr. Synek otworzyl oczka, usmiechal sie nam, wspaniale Lekarz powiedzial ze malo pije, ze ma byc min. 1,5l. plynu dziennie.
Dzis bola mnie jajniki I plecy, az promieniuje w pach nic sie nie chce...jestem maruda(2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Dooti super! tez pamietam ze pisalas, no teraz musi byc dobrze odpoczywaj bierz leki i sie nie stresuj. odezwij sie za jakis czas!
Davanda trzeba duzo pic jak juz sie urodzi tez. Zazdroszcze tego jak mrugnal oczkami pewnie super uczucie to zobaczycJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Tak, uczucia super! Maz ogliadal z duzymi oczami, a jak dostal zdjecia nie mogl sie napatrzyc))) lekarz tez powiedzial ze dobrze ze mrugnal, swiadczy o tym ze oczka nie sa zrosniete. No I usmiech byl bezcenny)))
Kamila ;) lubi tę wiadomość
2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
nikaaa_87 wrote:Davanda zazdroszczę. Ja miałam 4D jak mała wazyla 750g. Teraz na wizycie przelaczyl, ale tak się zaslonila, ze nic nie było widać. Zastanawiam się właśnie czy robić to trzecie prenatalne.
Mysle ze warto sprawdzic I byc spokojnym, jesli masz jakies watpliwosci.
My z mezem jednak mialismy stracha po tylu poronieniach, wiec nie zastanawialismy sie. Tu kasa sie juz nie liczy. Ale szczerze powiem ulzylo mi jak powiedzieli ze wszystko dobrze, nie zaluje ze jechalam daleko na te badania.2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Ja właśnie nie bardzo mam wątpliwości.Dwa poprzednie wyszły bardzo dobrze,do lekarza chodzę co 2-3tygodnie,praktycznie na każdej wizycie mam robione usg...Nie było żadnych wskazań do robienia prenatalnych, ale u mojego lekarza wszystkie pacjentki je mają, więc też zrobiłam. Z resztą u mnie dziś 31tc+0 ,a trzeba się zapisywać z 2tyg.wyprzedzeniem, więc i tak już chyba nie zdążę. Dziewczyny, czy Was też bolą tak cholernie zebra
? Ja już wytrzymać nie mogę -tak mi prawa strona dokucza Siedzieć w ogole nie moge,w nocy co chwilę sie budzę...Taka nerwowa się przez to zrobiłam,że już sama ze sobą nie wytrzymujeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 14:13
nikaaa_87 -
Witajcie dziewczyny Nie pojawiałam się u was od bardzo dawna. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie na nowo. Czytam was i widzę, że zastanawiacie się nad 3 badaniem prenatalnym. Uważam, że warto je zrobić pomimo tego że dwa poprzednie wyszły prawidłowe. Jestem obecnie w 32tc+2dni i i poniedziałek wybieram się na prenatalne. Mój lekarz zrobił mi usg w swoim gabinecie, które trwało może 5 minut, po czym stwierdził, że córka jest trochę za mała jak na 32 tc. Dlatego jadę na prenatalne i sprawdzę dokładnie co się dzieje u mojej córci