X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mus.zka wrote:
    Witajcie dziewczyny :) Nie pojawiałam się u was od bardzo dawna. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie na nowo. Czytam was i widzę, że zastanawiacie się nad 3 badaniem prenatalnym. Uważam, że warto je zrobić pomimo tego że dwa poprzednie wyszły prawidłowe. Jestem obecnie w 32tc+2dni i i poniedziałek wybieram się na prenatalne. Mój lekarz zrobił mi usg w swoim gabinecie, które trwało może 5 minut, po czym stwierdził, że córka jest trochę za mała jak na 32 tc. Dlatego jadę na prenatalne i sprawdzę dokładnie co się dzieje u mojej córci :)
    Hm ale wzrostem? Czy waga?

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Hm ale wzrostem? Czy waga?
    Waga została wyliczona ze wzrostu
    32tc+0d 1700g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 16:34

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest jakoś specjalnie małą. Moja w 31+1 miała 1632. Mówił że końcówo około 3 kg i że jest ok. To że drobna to niczemu nie szkodzi. A wzrost to wiesz też się różni przecież jedne się rodzą 60 cm a inne jak mój synek 51 cm. Kompletnie bym się nie martwiła. Bo to specjalnie nie odbiega od normy ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwiła bym się, gdyby badanie było przeprowadzone dokładnie a nie byle jak. Zrobię prenatalne i będę miała wszystko jasne

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze ☺ obliczeń wagi jest naprawdę dużo ☺ nie masz powodu do zmartwień ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też cały czas myślę co zrobić z trzecim prenatalnym. Robi je mój gin bo jest na tej liście, ale trzeba się osobno zapisać. Na osobną wizytę. Koszt 250zł. W wtorek mam wizytę więc podejmę decyzję.
    Mnie najbardziej bolą plecy. Gdysyn szaleje przemieszcza się u mnie raczej środek brzuszka, więc spko. Póki co nie ma kopania po żebrach itp. Bardzo mnie ciekawi jak jest ułożony.
    Póki co zakupy odkładam jeszcze na koniec listopada grudzien. Mam na myśli kosmetyki podkłady butwlki, ręczniczek z kapturkiem itp.

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2016, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a slyszaliscie ze 8 miesiac jest bardzo niebiezpieczny dla porodu? Pytalam swojej lekarki, I ona mowila ze to nie prawda. Zagadala sie z mama I siostra, I one mowia ze Im lekarze mowili ze w 8 miesiacu ksztaltuja sie pluca, I jest to process niebiezpieczny dla przerwania zycia w lonie matki I lepiej juz urodzic w 7 miesiacu, kiedy jeszcze nie zaczalo sie wyksztalcenie pluc, I pomoze w tym inkubator, jezeli w 8.
    Wiem ze nie wolno sie martwic, ale jednak z tylu glowy siedzi mi to....

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dobrej myśli i skoro do 8 miesiąca wszystko jest dobrze,to musi tak zostać do końca :) U mnie w 30tc+2 mała miała 1500g. Lekarz powiedział, że najlepiej byłoby dla mnie gdyby ostatecznie wazyla 2900-3000g. Amelik - ja ostatnio kupiłam butelkę,smoczki,nożyczki,szczotke do włosów, aspirator do czyszczenia nosa i nakładki silikonowe na skutki i muszę zrobić przegląd co mam,a co jeszcze trzeba kupić, bo już tego nie ogarniam :) Wiecie gdzie można kupić taki ochraniacz na materacyk? U mnie w mieście nie słyszeli o czymś takim :)

nikaaa_87
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelik wrote:
    Też cały czas myślę co zrobić z trzecim prenatalnym. Robi je mój gin bo jest na tej liście, ale trzeba się osobno zapisać. Na osobną wizytę. Koszt 250zł. W wtorek mam wizytę więc podejmę decyzję.
    Mnie najbardziej bolą plecy. Gdysyn szaleje przemieszcza się u mnie raczej środek brzuszka, więc spko. Póki co nie ma kopania po żebrach itp. Bardzo mnie ciekawi jak jest ułożony.
    Póki co zakupy odkładam jeszcze na koniec listopada grudzien. Mam na myśli kosmetyki podkłady butwlki, ręczniczek z kapturkiem itp.
    Drogo masz. U nas jak się robi trzy badania u tego samego lekarza to trzecie badanie 180 zł ☺ ale i tak bym poszła bo warto ☺ fajnie Ci. Moja głowa w dół ale kopie po zebrach bardzo.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    davanda wrote:
    Dziewczyny, a slyszaliscie ze 8 miesiac jest bardzo niebiezpieczny dla porodu? Pytalam swojej lekarki, I ona mowila ze to nie prawda. Zagadala sie z mama I siostra, I one mowia ze Im lekarze mowili ze w 8 miesiacu ksztaltuja sie pluca, I jest to process niebiezpieczny dla przerwania zycia w lonie matki I lepiej juz urodzic w 7 miesiacu, kiedy jeszcze nie zaczalo sie wyksztalcenie pluc, I pomoze w tym inkubator, jezeli w 8.
    Wiem ze nie wolno sie martwic, ale jednak z tylu glowy siedzi mi to....
    Myślę że nie ma co się martwić na zapas. Wszystko w rękach Boga. Mój tata urodził się w 8 miesiącu i ważył 1800. Na tamte czasy nie dawali mu żadnych szans i wypisali do domu. I żyje . Ma się dobrze ☺ wiadomo że lepiej w terminie. Nie stresuj się tym niepotrzebnie ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikaaa_87 wrote:
    Ja jestem dobrej myśli i skoro do 8 miesiąca wszystko jest dobrze,to musi tak zostać do końca :) U mnie w 30tc+2 mała miała 1500g. Lekarz powiedział, że najlepiej byłoby dla mnie gdyby ostatecznie wazyla 2900-3000g. Amelik - ja ostatnio kupiłam butelkę,smoczki,nożyczki,szczotke do włosów, aspirator do czyszczenia nosa i nakładki silikonowe na skutki i muszę zrobić przegląd co mam,a co jeszcze trzeba kupić, bo już tego nie ogarniam :) Wiecie gdzie można kupić taki ochraniacz na materacyk? U mnie w mieście nie słyszeli o czymś takim :)
    W sensie żeby siki nie zmoczyly? Ja mam taki . Na allegro kupiłam. Ale nie używałam w ogóle.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelik wrote:
    U nas prenatalne 300+50 zł za nagranie płyty. Ja robię tym razem bez nagrania więc 300zł

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    W sensie żeby siki nie zmoczyly? Ja mam taki . Na allegro kupiłam. Ale nie używałam w ogóle.
    Tak, żeby nie zmoczyla materaca. Są takie podkłady w aptece kwadratowe,ale one będą się zwijać i wolałabym taki ochraniacz na gumkach. Muszę poszukać na allegro :)

nikaaa_87
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mus.zka wrote:
    U nas prenatalne 300+50 zł za nagranie płyty. Ja robię tym razem bez nagrania więc 300zł
    To u mnie 180 zł że zgraniem na pendrive.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikaaa_87 wrote:
    Tak, żeby nie zmoczyla materaca. Są takie podkłady w aptece kwadratowe,ale one będą się zwijać i wolałabym taki ochraniacz na gumkach. Muszę poszukać na allegro :)
    No ja mam taki na gumki. Tylko tyle że większy niż materac i musiałam podwijac.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    To u mnie 180 zł że zgraniem na pendrive.
    To niedrogo. U ciebie 2 badania to tyle co mnie jedno. Ale czego się nie robi dla dziecka i dla swojego świętego spokoju :)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 200,ale nie zgrywaja. Nawet zdjęcia nie dają, a jak już to np.samego serduszka. Dostaje się tylko taki wydruk z wynikami.

nikaaa_87
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikaaa_87 wrote:
    U mnie 200,ale nie zgrywaja. Nawet zdjęcia nie dają, a jak już to np.samego serduszka. Dostaje się tylko taki wydruk z wynikami.
    To tylko chyba w warmińsko-mazurskim takie ceny kosmiczne :/

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie to normalnie 200 ale trzecie 180 jak pozostałe były dwa pozostałe tez u niego robione. u mnie wydruki są że zdjęciami tyle że głównie kończyny czy serce ,mózg itd. A na pamięci reszta.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kazde prenatalne 1-sze, 2-gie i 3-cie jest za 250zl w tym naganie na plytke i zdjecia ;)
    Co do ochraniacza na materac kupilam nie dorgo na allegro pod wymiar materaca na gumeczkach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 19:56

ma6n13bx3stfpcr8.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ