STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mus.zka wrote:Witajcie dziewczyny Nie pojawiałam się u was od bardzo dawna. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie na nowo. Czytam was i widzę, że zastanawiacie się nad 3 badaniem prenatalnym. Uważam, że warto je zrobić pomimo tego że dwa poprzednie wyszły prawidłowe. Jestem obecnie w 32tc+2dni i i poniedziałek wybieram się na prenatalne. Mój lekarz zrobił mi usg w swoim gabinecie, które trwało może 5 minut, po czym stwierdził, że córka jest trochę za mała jak na 32 tc. Dlatego jadę na prenatalne i sprawdzę dokładnie co się dzieje u mojej córci
-
To nie jest jakoś specjalnie małą. Moja w 31+1 miała 1632. Mówił że końcówo około 3 kg i że jest ok. To że drobna to niczemu nie szkodzi. A wzrost to wiesz też się różni przecież jedne się rodzą 60 cm a inne jak mój synek 51 cm. Kompletnie bym się nie martwiła. Bo to specjalnie nie odbiega od normy ☺
-
Też cały czas myślę co zrobić z trzecim prenatalnym. Robi je mój gin bo jest na tej liście, ale trzeba się osobno zapisać. Na osobną wizytę. Koszt 250zł. W wtorek mam wizytę więc podejmę decyzję.
Mnie najbardziej bolą plecy. Gdysyn szaleje przemieszcza się u mnie raczej środek brzuszka, więc spko. Póki co nie ma kopania po żebrach itp. Bardzo mnie ciekawi jak jest ułożony.
Póki co zakupy odkładam jeszcze na koniec listopada grudzien. Mam na myśli kosmetyki podkłady butwlki, ręczniczek z kapturkiem itp.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Dziewczyny, a slyszaliscie ze 8 miesiac jest bardzo niebiezpieczny dla porodu? Pytalam swojej lekarki, I ona mowila ze to nie prawda. Zagadala sie z mama I siostra, I one mowia ze Im lekarze mowili ze w 8 miesiacu ksztaltuja sie pluca, I jest to process niebiezpieczny dla przerwania zycia w lonie matki I lepiej juz urodzic w 7 miesiacu, kiedy jeszcze nie zaczalo sie wyksztalcenie pluc, I pomoze w tym inkubator, jezeli w 8.
Wiem ze nie wolno sie martwic, ale jednak z tylu glowy siedzi mi to....2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
Ja jestem dobrej myśli i skoro do 8 miesiąca wszystko jest dobrze,to musi tak zostać do końca U mnie w 30tc+2 mała miała 1500g. Lekarz powiedział, że najlepiej byłoby dla mnie gdyby ostatecznie wazyla 2900-3000g. Amelik - ja ostatnio kupiłam butelkę,smoczki,nożyczki,szczotke do włosów, aspirator do czyszczenia nosa i nakładki silikonowe na skutki i muszę zrobić przegląd co mam,a co jeszcze trzeba kupić, bo już tego nie ogarniam Wiecie gdzie można kupić taki ochraniacz na materacyk? U mnie w mieście nie słyszeli o czymś takimnikaaa_87
-
amelik wrote:Też cały czas myślę co zrobić z trzecim prenatalnym. Robi je mój gin bo jest na tej liście, ale trzeba się osobno zapisać. Na osobną wizytę. Koszt 250zł. W wtorek mam wizytę więc podejmę decyzję.
Mnie najbardziej bolą plecy. Gdysyn szaleje przemieszcza się u mnie raczej środek brzuszka, więc spko. Póki co nie ma kopania po żebrach itp. Bardzo mnie ciekawi jak jest ułożony.
Póki co zakupy odkładam jeszcze na koniec listopada grudzien. Mam na myśli kosmetyki podkłady butwlki, ręczniczek z kapturkiem itp.
-
davanda wrote:Dziewczyny, a slyszaliscie ze 8 miesiac jest bardzo niebiezpieczny dla porodu? Pytalam swojej lekarki, I ona mowila ze to nie prawda. Zagadala sie z mama I siostra, I one mowia ze Im lekarze mowili ze w 8 miesiacu ksztaltuja sie pluca, I jest to process niebiezpieczny dla przerwania zycia w lonie matki I lepiej juz urodzic w 7 miesiacu, kiedy jeszcze nie zaczalo sie wyksztalcenie pluc, I pomoze w tym inkubator, jezeli w 8.
Wiem ze nie wolno sie martwic, ale jednak z tylu glowy siedzi mi to....
-
nikaaa_87 wrote:Ja jestem dobrej myśli i skoro do 8 miesiąca wszystko jest dobrze,to musi tak zostać do końca U mnie w 30tc+2 mała miała 1500g. Lekarz powiedział, że najlepiej byłoby dla mnie gdyby ostatecznie wazyla 2900-3000g. Amelik - ja ostatnio kupiłam butelkę,smoczki,nożyczki,szczotke do włosów, aspirator do czyszczenia nosa i nakładki silikonowe na skutki i muszę zrobić przegląd co mam,a co jeszcze trzeba kupić, bo już tego nie ogarniam Wiecie gdzie można kupić taki ochraniacz na materacyk? U mnie w mieście nie słyszeli o czymś takim
-
amelik wrote:Też cały czas myślę co zrobić z trzecim prenatalnym. Robi je mój gin bo jest na tej liście, ale trzeba się osobno zapisać. Na osobną wizytę. Koszt 250zł. W wtorek mam wizytę więc podejmę decyzję.
Póki co zakupy odkładam jeszcze na koniec listopada grudzien. Mam na myśli kosmetyki podkłady butwlki, ręczniczek z kapturkiem itp. -
Offca88 wrote:W sensie żeby siki nie zmoczyly? Ja mam taki . Na allegro kupiłam. Ale nie używałam w ogóle.nikaaa_87
-
nikaaa_87 wrote:Tak, żeby nie zmoczyla materaca. Są takie podkłady w aptece kwadratowe,ale one będą się zwijać i wolałabym taki ochraniacz na gumkach. Muszę poszukać na allegro
-
U mnie kazde prenatalne 1-sze, 2-gie i 3-cie jest za 250zl w tym naganie na plytke i zdjecia
Co do ochraniacza na materac kupilam nie dorgo na allegro pod wymiar materaca na gumeczkach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 19:56