STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ochraniacz mialam z allegro od r_p77 i przy synku sie super sprawdzil, nic nie przemokło. Teraz będę robiła zakupy u tego samego gościa/ w tym samym sklepie, ale ochraniacz nadal mam i nadal ten sam jest u tego sprzedawcy. Polecam. Miałam też od nigo pieluszki flanelowe z ceratką i polecam.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Wiedźma ja nic takiego nie odczuwam więc niestety nie pomogę.
Mój mały główką do dołu, ale póki co kopniaki czuję głównie na środku i po prawej stronie brzucha. Synek jak na razie oszczędza moje żebra.
Ja kupiłam również taki ochraniacz na materac z allegro. Jest pod wymiar i ma gumki.
U mnie weekend intensywnie . W piątek siostra zabrała nas do parku i porobiła zdjecia z brzuszkiem. Bardzo ładnie powychodzily na tyle kolorowych liści. Sobotę spędziliśmy na małych zakupach a później mąż zabrał mnie do kina . Z kolei niedziela w Leroy Merlin, kupiliśmy panele do sypialni oraz pokoju który kiedyś będzie dla synka oraz drzwi do wszystkich pomieszczeń na piętrze. W międzyczasie pranie i prasowanie ubranek. Także mam dość i dzisiaj odpoczywamdavanda lubi tę wiadomość
-
Wiedzma tez bym to wolała na tym etapie zglosic ginowi. Moze umow sie na dodatkowa wizyte jesli mozesz. Mnie cos pobolewalo ale ok miesiaca temu a teraz jest spokoj.
Madzi tez dzis odpoczywalam a teraz zerkam tu i sie zabieram za sprzatanie itp.
Popołudniu idę z mężem na szkołe rodzenia kąpać lalkę.
Jutro też od rana gin i szkoła rodzenia.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Cześć Dziewczyny,
mnie nie było naprawdę dawno, możecie nie pamiętać. Oderwałam się od neta, bo nasze przejścia ciążowe były nierokujące, ale już wszystko jest ok...
Wg OM mam termin na 3 stycznia, ale na 95% będę grudniówką...
Pisałyście o wyprawkach. Ja już chyba mam wszystko. Część rzeczy jeszcze po córce, a część nowych Dzięki moim rodzicom nawet udało się zakupić kilka rzeczy ekstra, z fanaberii Przyjmiecie mnie raz jeszcze? Postaram się być tu częściej -
Jestem szczęśliwa, że od pewnego czasu mogę cieszyć się tą ciążą. Wcześniej tylko wizyta po wizycie, od badania do badania...
Ja sama cc nie planuję, zaplanował ją za mnie mój lekarz prowadzący. Składa się na to kilka czynników, m.in. krótka odległość między ciążami (niespełna 2 lata od I cc), termin porodu przypadający na okres świąteczno-noworoczny (mało lekarzy specjalistów, a potrzebny jest lekarz neonatolog do profilaktycznego badania serca dziecka), przewidywana duża waga dziecka tak pokrótce
Tym razem będzie synek Takie szybkie pytanie, bo nie doczytałam: macie już wybrane imiona? -
Witajcie. Nie zagladalam bo mialam ciezki tydzien i dosyc wszystkiego. Za to wczoraj odpoczelam i podladowalam baterie bo P zabral chlopcow do swojej mamy na caly dzien. Duzo mi to dalo.
Ja mam taki pokrowiec na materac ale nigdy go nie uzywalam. Wyprawke bede robic pod koniec listopada ale juz wszystkiego szukam w necie. Powoli idzie do przodu tez pranie i ukladanie ubranek wiec nie jest zle.
Mnie czasem boli tu i tam, spojenie czasem tez, pachwiny ale przechodzi. Trzeba jak najwiecej odpoczywac ale skonsultowac sie z ginem mozna jak najbardziej. -
Czytając posty wstecz, zauważyłam, że wielu lekarzy mierzy te nasze dzieciaczki niedokładnie. My przez takie właśnie działania chodziliśmy po lekarzach, robiliśmy różne badania, aby okazało się, że maluch jest zdrowy. A miał nie przeżyć, a był o 6 tyg. za mały (tak, tak - 6 tyg.)... Teraz jest kolosem, jak tak sobie czytam - wasze takie maluszki, jak niegdyś moja córka... Ponieważ moje obie ciąże czasowo są porównywalne, więc widzę różnice w pomiarach.
4 listopada, czyli w 32tc ważył szacunkowo 2293gWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 14:12
-
Muszka mówiłam że będzie dobrze ;*
Melula no to faktycznie miałaś dużo stresu. O 6 tyg się pomylić. Niesamowite. A dzidziuś faktycznie szykuje się spory. Mój się urodził 3730 a u już mi się wydawało że jest tam największy wśród tylu Kruszynek. Ale przy cc to generalnie bez znaczenia. Gorzej jakbyś miała urodzić takiego bobasa u mnie imię wybrane . Będzie Kornelia ☺ ja tak powoli teraz sprzątam sobie na święta. A to kuchnia a to umyje pawlacz. Wiem że wcześnie ale ja już ledwo daje radę. Muszę to rozłożyć sobie na raty ☺ pod koniec listopada zostaną okna i firany i dość. No jedynie ubrać choinkę zostanie około 3 grudnia małe czynności a tak bardzo mnie męczą ☺mus.zka lubi tę wiadomość
-
Offca88, dlatego też będę miała prawdopodobnie cc, bo dziecko zapowiada się duże i może mnie porozrywać po poprzednim cc...
Niestety, dla mnie to oznacza poród o "rok wcześniej"... Rozmawiałam już z lekarzem ze szpitala, w którym prawdopodobnie urodzę i nikt nie zaplanuje mi cesarki w terminie OM, a ze względu na okres świąt i Nowy Rok termin będzie wcześniejszy o 2 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 15:48
-
Ja niedawno mialam malowanie wiec wszystko w szafkach i za szafkami mam posprzatane. Najwyzej okna przemyje i wiadomo ogolne porzadki.
Ja mialam ostatnie cc i mam nadzieje teraz na porod naturalny a przynajmniej chce probowac. Mam nadzieje ze sie uda, rozmawialam z polozna i mowi ze mozemy probowac.
Medula a dlaczego mialas cc poprzednio? -
A ja już nie daje rady i mam przedporodowego doła Bolą mnie non stop prawe żebra i mam straszny ból jakby w okolicy mostka chociaż bardziej z prawej strony,taki silny ucisk Od wczoraj doszedł cholerny ból w ledzwiach...Dziś miałam trochę zajęć i nie bardzo miałam kiedy się położyć w ciągu dnia. Teraz wracaliśmy od siostry (mieszka może z 800m dalej) i nie mogłam do domu dotrzeć.Nie wytrzymam do stycznia Rycze jak głupia z tej bezsilności... Mówiłam o tym lekarzowi,ale on to olal i tylko zapytał ,czy aż tak bardzo boli... Nie wiecie czy można termofor do odcinka ledzwiowego przyłożyć?nikaaa_87
-
nikaaa_87 wrote:A ja już nie daje rady i mam przedporodowego doła Bolą mnie non stop prawe żebra i mam straszny ból jakby w okolicy mostka chociaż bardziej z prawej strony,taki silny ucisk Od wczoraj doszedł cholerny ból w ledzwiach...Dziś miałam trochę zajęć i nie bardzo miałam kiedy się położyć w ciągu dnia. Teraz wracaliśmy od siostry (mieszka może z 800m dalej) i nie mogłam do domu dotrzeć.Nie wytrzymam do stycznia Rycze jak głupia z tej bezsilności... Mówiłam o tym lekarzowi,ale on to olal i tylko zapytał ,czy aż tak bardzo boli... Nie wiecie czy można termofor do odcinka ledzwiowego przyłożyć?
-
Melula wrote:Offca88, dlatego też będę miała prawdopodobnie cc, bo dziecko zapowiada się duże i może mnie porozrywać po poprzednim cc...
Niestety, dla mnie to oznacza poród o "rok wcześniej"... Rozmawiałam już z lekarzem ze szpitala, w którym prawdopodobnie urodzę i nikt nie zaplanuje mi cesarki w terminie OM, a ze względu na okres świąt i Nowy Rok termin będzie wcześniejszy o 2 tyg.