X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • amelik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochraniacz mialam z allegro od r_p77 i przy synku sie super sprawdzil, nic nie przemokło. Teraz będę robiła zakupy u tego samego gościa/ w tym samym sklepie, ale ochraniacz nadal mam i nadal ten sam jest u tego sprzedawcy. Polecam. Miałam też od nigo pieluszki flanelowe z ceratką i polecam.

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ale nie zakładam ☺ bo i tak daje jeszcze kocyk do łóżeczka, no i na początku śpi na kołderce. No i w śpiwórku ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was odczuwa jakieś niedogodności w obrębie spojenia łonowego? Ja od wczoraj mam piekący ból, szczególnie przy chodzeniu. Mam nadzieję, że się nie rozłazi, tylko że to normalne na tym etapie....

dqprk6nlginvcqzk.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma ja nic takiego nie odczuwam więc niestety nie pomogę.

Mój mały główką do dołu, ale póki co kopniaki czuję głównie na środku i po prawej stronie brzucha. Synek jak na razie oszczędza moje żebra.

Ja kupiłam również taki ochraniacz na materac z allegro. Jest pod wymiar i ma gumki.

U mnie weekend intensywnie ;-). W piątek siostra zabrała nas do parku i porobiła zdjecia z brzuszkiem. Bardzo ładnie powychodzily na tyle kolorowych liści. Sobotę spędziliśmy na małych zakupach a później mąż zabrał mnie do kina :-). Z kolei niedziela w Leroy Merlin, kupiliśmy panele do sypialni oraz pokoju który kiedyś będzie dla synka oraz drzwi do wszystkich pomieszczeń na piętrze. W międzyczasie pranie i prasowanie ubranek. Także mam dość i dzisiaj odpoczywam ;-)

davanda lubi tę wiadomość

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma normalne to to nie jest. Myślę że powinnaś porozmawiać z ginekologiem. Na tym etapie i tak nic nie zrobia ale powinnaś się dużo oszczędzać.

Madzi to miałaś dużo prac. Ale fajnie po to taki długi weekend jest ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma tez bym to wolała na tym etapie zglosic ginowi. Moze umow sie na dodatkowa wizyte jesli mozesz. Mnie cos pobolewalo ale ok miesiaca temu a teraz jest spokoj.
    Madzi tez dzis odpoczywalam a teraz zerkam tu i sie zabieram za sprzatanie itp.
    Popołudniu idę z mężem na szkołe rodzenia kąpać lalkę.
    Jutro też od rana gin i szkoła rodzenia.

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Melula Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    mnie nie było naprawdę dawno, możecie nie pamiętać. Oderwałam się od neta, bo nasze przejścia ciążowe były nierokujące, ale już wszystko jest ok...
    Wg OM mam termin na 3 stycznia, ale na 95% będę grudniówką...
    Pisałyście o wyprawkach. Ja już chyba mam wszystko. Część rzeczy jeszcze po córce, a część nowych :) Dzięki moim rodzicom nawet udało się zakupić kilka rzeczy ekstra, z fanaberii :) Przyjmiecie mnie raz jeszcze? Postaram się być tu częściej :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula najważniejsze że wszystko dobrze! A planujesz cc? Teraz też będzie córka? Fajnie że wróciłas ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem szczęśliwa, że od pewnego czasu mogę cieszyć się tą ciążą. Wcześniej tylko wizyta po wizycie, od badania do badania...
    Ja sama cc nie planuję, zaplanował ją za mnie mój lekarz prowadzący. Składa się na to kilka czynników, m.in. krótka odległość między ciążami (niespełna 2 lata od I cc), termin porodu przypadający na okres świąteczno-noworoczny (mało lekarzy specjalistów, a potrzebny jest lekarz neonatolog do profilaktycznego badania serca dziecka), przewidywana duża waga dziecka :) tak pokrótce :)
    Tym razem będzie synek :) Takie szybkie pytanie, bo nie doczytałam: macie już wybrane imiona?

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Nie zagladalam bo mialam ciezki tydzien i dosyc wszystkiego. Za to wczoraj odpoczelam i podladowalam baterie bo P zabral chlopcow do swojej mamy na caly dzien. Duzo mi to dalo.
    Ja mam taki pokrowiec na materac ale nigdy go nie uzywalam. Wyprawke bede robic pod koniec listopada ale juz wszystkiego szukam w necie. Powoli idzie do przodu tez pranie i ukladanie ubranek wiec nie jest zle.

Mnie czasem boli tu i tam, spojenie czasem tez, pachwiny ale przechodzi. Trzeba jak najwiecej odpoczywac ale skonsultowac sie z ginem mozna jak najbardziej.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Ja juz po prenatalnych. wszystko ok :) Okazało się, że mój lekarz prowadzący zrobił usg na odwal i źle dokonał pomiarów. Kamień z serca :) ufffff

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając posty wstecz, zauważyłam, że wielu lekarzy mierzy te nasze dzieciaczki niedokładnie. My przez takie właśnie działania chodziliśmy po lekarzach, robiliśmy różne badania, aby okazało się, że maluch jest zdrowy. A miał nie przeżyć, a był o 6 tyg. za mały (tak, tak - 6 tyg.)... Teraz jest kolosem, jak tak sobie czytam - wasze takie maluszki, jak niegdyś moja córka... Ponieważ moje obie ciąże czasowo są porównywalne, więc widzę różnice w pomiarach.
    4 listopada, czyli w 32tc ważył szacunkowo 2293g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 14:12

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka to super wiesci :)
    Medula to na prawde kawal chlopa z tego Twojego synka. Corka ile miala przy porodzie? My jeszcze nie mamy wybranego imienia, jest tylko kilka typow. A Ty juz wybralas?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka, w podobnym czasie ważyła szacunkowo 1890g, urodziła się 3550g w 42tc.
    Mamy 3 typy: Miłosz, Konrad, Lucjan...

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka mówiłam że będzie dobrze ;*

Melula no to faktycznie miałaś dużo stresu. O 6 tyg się pomylić. Niesamowite. A dzidziuś faktycznie szykuje się spory. Mój się urodził 3730 a u już mi się wydawało że jest tam największy wśród tylu Kruszynek. Ale przy cc to generalnie bez znaczenia. Gorzej jakbyś miała urodzić takiego bobasa ;D u mnie imię wybrane . Będzie Kornelia ☺ ja tak powoli teraz sprzątam sobie na święta. A to kuchnia a to umyje pawlacz. Wiem że wcześnie ale ja już ledwo daje radę. Muszę to rozłożyć sobie na raty ☺ pod koniec listopada zostaną okna i firany i dość. No jedynie ubrać choinkę zostanie około 3 grudnia ;) małe czynności a tak bardzo mnie męczą ☺

mus.zka lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88, dlatego też będę miała prawdopodobnie cc, bo dziecko zapowiada się duże i może mnie porozrywać po poprzednim cc...
    Niestety, dla mnie to oznacza poród o "rok wcześniej"... Rozmawiałam już z lekarzem ze szpitala, w którym prawdopodobnie urodzę i nikt nie zaplanuje mi cesarki w terminie OM, a ze względu na okres świąt i Nowy Rok termin będzie wcześniejszy o 2 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 15:48

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedawno mialam malowanie wiec wszystko w szafkach i za szafkami mam posprzatane. Najwyzej okna przemyje i wiadomo ogolne porzadki.

Ja mialam ostatnie cc i mam nadzieje teraz na porod naturalny a przynajmniej chce probowac. Mam nadzieje ze sie uda, rozmawialam z polozna i mowi ze mozemy probowac.

Medula a dlaczego mialas cc poprzednio?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nie daje rady i mam przedporodowego doła :( Bolą mnie non stop prawe żebra i mam straszny ból jakby w okolicy mostka chociaż bardziej z prawej strony,taki silny ucisk :( Od wczoraj doszedł cholerny ból w ledzwiach...Dziś miałam trochę zajęć i nie bardzo miałam kiedy się położyć w ciągu dnia. Teraz wracaliśmy od siostry (mieszka może z 800m dalej) i nie mogłam do domu dotrzeć.Nie wytrzymam do stycznia :( Rycze jak głupia z tej bezsilności... Mówiłam o tym lekarzowi,ale on to olal i tylko zapytał ,czy aż tak bardzo boli... Nie wiecie czy można termofor do odcinka ledzwiowego przyłożyć?

nikaaa_87
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikaaa_87 wrote:
    A ja już nie daje rady i mam przedporodowego doła :( Bolą mnie non stop prawe żebra i mam straszny ból jakby w okolicy mostka chociaż bardziej z prawej strony,taki silny ucisk :( Od wczoraj doszedł cholerny ból w ledzwiach...Dziś miałam trochę zajęć i nie bardzo miałam kiedy się położyć w ciągu dnia. Teraz wracaliśmy od siostry (mieszka może z 800m dalej) i nie mogłam do domu dotrzeć.Nie wytrzymam do stycznia :( Rycze jak głupia z tej bezsilności... Mówiłam o tym lekarzowi,ale on to olal i tylko zapytał ,czy aż tak bardzo boli... Nie wiecie czy można termofor do odcinka ledzwiowego przyłożyć?
    Może zadzwoń do położnych środowiskowych i zapytaj o ten termofor. Żebra to pewnie bolą cie od kopniaków. Mnie też boli cały brzuch i do tego twardnieje, ale ja dużo leżę więc jakoś to znoszę.

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Offca88, dlatego też będę miała prawdopodobnie cc, bo dziecko zapowiada się duże i może mnie porozrywać po poprzednim cc...
    Niestety, dla mnie to oznacza poród o "rok wcześniej"... Rozmawiałam już z lekarzem ze szpitala, w którym prawdopodobnie urodzę i nikt nie zaplanuje mi cesarki w terminie OM, a ze względu na okres świąt i Nowy Rok termin będzie wcześniejszy o 2 tyg.
    Bo widzę że córka podobnie jak mój syn w styczniu się urodziła. Ale nie ma się co martwić. Stary czy nowy rok to tak naprawdę bez znaczenia ☺ ja też mam nadzieję na styczeń choć to generalnie nic nie zmieni ☺ przynajmniej na święta będziesz się już mogła cieszyć maluchem ;D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ