STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
lula88 wrote:Oj nie radzę sobie. Wczoraj dopiero zauważyłam zła matka
tak to myślałam ze tak ciężko znosi zabkowanie. A lekarze patrzyli do buzi
teraz już ma końcową radę bo biała kropkę a czy więcej ma to nie wiem bo buzi mi nawet nie otworzy. Wcześniej podobno jest czerwone.
Mój ma jeszcze jakby było mało zajady wokół ust.
Na afty mamy Aptim a zajady krem z witamin A.
Biedactwo moje kochane.
Dziękuję, będę małą obserwować i w razie W. do lekarza się wybierzemy.
Oby małemu szybko przeszło:*
-
Wiecie co... tak sobie myślę ze moze to samopoczucie w ciazy zalezy od zaawansowania
a wiec piciesze Was bo ja najgorzej czulam sie w pierwszej ciazy... to moja czwarta wiec mam porownanie
zdecydowanie kazda pozniejsza ciaza byla lżejsza a teraz to juz w ogole lajcik... strach sie bać wiec albo jest cos na rzeczy albo taki moj urok... nic tylko robic dzieci dziewczyny i bedzie z górki
-
boróweczka wrote:Beata współczuję mega... daj znać jak wyniki kochana :*
to moja czwarta ciąża ale w żadnej nie miałam mdłości a teraz ? Momentami chce mi sie wyć. Całe dnie mdłości i co jakiś czas wymioty. Ciągle słabo mi się robi normalnie masakra.
Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
Jestem wsciekla. Ja to mam pecha jakiegoś wiecie? Poszłam do lekarza a on mi powiedział ze mam dać sobie narazie spokój,za wcześnie jest na diagnostykę i mam za 2 tyg przyjść.wyszlam z niczym.pojade dzisiaj i zapytam się jaka cena bety w prywatnym lab.wezme kasę od dziada i z rana polecę.
-
Beata1987 wrote:Wyniki w środę.
to moja czwarta ciąża ale w żadnej nie miałam mdłości a teraz ? Momentami chce mi sie wyć. Całe dnie mdłości i co jakiś czas wymioty. Ciągle słabo mi się robi normalnie masakra.
Każda ciąża inna, ale współczuję Ci, że tak ją przechodzisz. I mi powoli i mdłości zaczynają dokuczać ;/ -
channah wrote:Jestem wsciekla. Ja to mam pecha jakiegoś wiecie? Poszłam do lekarza a on mi powiedział ze mam dać sobie narazie spokój,za wcześnie jest na diagnostykę i mam za 2 tyg przyjść.wyszlam z niczym.pojade dzisiaj i zapytam się jaka cena bety w prywatnym lab.wezme kasę od dziada i z rana polecę.
Nawet Cię nie zbadał? Co za dziad! Idź czym prędzej na Betę bo się tylko nie potrzebnie stresujesz kochana :* -
nick nieaktualnyjustyna1220 wrote:Wrzuciłam na pierwszą stronę listę wyprawkową, mam nadzieję, że się przyda
Jeśli chciałybyście nanieść jakieś zmiany, bądź coś dopisać to dajcie znać, całkiem możliwe, że o czymś zapomniałam
O mnie
Tak na 27 wstępnie proszejustyna1220 lubi tę wiadomość
-
justyna1220 wrote:Wrzuciłam na pierwszą stronę listę wyprawkową, mam nadzieję, że się przyda
Jeśli chciałybyście nanieść jakieś zmiany, bądź coś dopisać to dajcie znać, całkiem możliwe, że o czymś zapomniałam
justyna1220 lubi tę wiadomość
Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
Witajcie
Miłego dnia wszystkim
Udalo mi sie Was nadrobic
haneczka89 wrote:Boje się ze znów początek poronienia
Dupek to dobry lek, na pewno pomoze przy krwawieniu. Mozesz zapytac gina o luteine dopochwowo jest tansza i podobno ma szybsze i lepsze dzialanie. Ale oba to bardzo dobre leki. Ja biore oby dwa teraz.
Badz dobrej mysli, bo stres niestety podnosi ciśnienie, a to nie pomaga. Bedzie dobrze, Musi!
channah wrote:
Oby wyniki byly jak najszybciej, zapytaj czy moga Ci wyslać na e-mail. 3mam kciuki by wszytsko bylo dobrze.
Lekarz okropnie cie potraktował! wrrr....
Pisałyście o cenach i wynikach. Ja szukałam u siebie w miescie i place 20zl wyniki tego samego dnia od 14:30.
PeggySue, tez jestem wzdęta po obiedzie. I nie wiem jak sobie z tym radzic. Mozna brac espunisan, podobno bezpieczny(?)
justyna1220, na afty i pleśniawki sa masci, moze sachol? wiem ze jest preparat w spray'u dla dzieci znajoma ma i używa (nazwy nie pamietam)
wariatka3 wrote:Ja podczas każdej ciąży miałam malo magnezu powiecie mi jaki jest dobry? Bo kiedys kupowalam taki w kapsulkach był rewelacyjny ale teraz słyszę w aptece ze nigdy takiego nie było. Jaki w tabletkach jest najlepszy???
Możecie cos polecić?
Polecam magnez w postaci chelatu, mleczanu, cytrynian. Ja aktulanie biore chelat magnezu z wit B. Dobry tez jest magne b6, czesto reklamowany.
Odnoscie witamin itp. dobrze zwrocic uwage w jakiej postaci sa, gdyz czasem wiekszosc niestey sie nie wchlania tak jak powinna. Najgorsze sa tlenki...np. tlenek magnzu itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:22
wariatka3 lubi tę wiadomość
-
Siedzę w pracy i wariuję. Tzn. wkręcam sobie, że na usg wyjdzie biochemiczna, puste jajco i tak się skończy "tydzień bycia w ciąży". W ogóle chce mi się płakać i wrzeszczeć na przemian (ochrzaniłam już dwóch współpracowników i szefa). Ja wiem, że myślenie fatalistyczne szkodzi. Nic nie zmienię, bo nie mam wpływu na to co się tam teraz dzieje (biorę duphaston, dbam o siebie, odpoczywam i nic więcej nie mogę zrobić).
I może pociaszające powinno być dla mnie, że nawet jeśli to biochemiczna to znaczy, że wszystko u nas działa i możemy mieć dzieci. Ale szczerze? Marne pocieszenie. I nie wyobrażam sobie co będzie jak nic tam nie będzie. Pamiętam rozczarowania z ostatniego pół roku jak co miesiąc przychodził okres i odechciewało mi się żyć. Nie chcę nawet myśleć jak musiałabym się czuć po biochemicznej. Chyba od razu do jakiegoś psychiatry bym się skierowała.Basia90 lubi tę wiadomość
-
natalina86 wrote:Siedzę w pracy i wariuję. Tzn. wkręcam sobie, że na usg wyjdzie biochemiczna, puste jajco i tak się skończy "tydzień bycia w ciąży". W ogóle chce mi się płakać i wrzeszczeć na przemian (ochrzaniłam już dwóch współpracowników i szefa). Ja wiem, że myślenie fatalistyczne szkodzi. Nic nie zmienię, bo nie mam wpływu na to co się tam teraz dzieje (biorę duphaston, dbam o siebie, odpoczywam i nic więcej nie mogę zrobić).
I może pociaszające powinno być dla mnie, że nawet jeśli to biochemiczna to znaczy, że wszystko u nas działa i możemy mieć dzieci. Ale szczerze? Marne pocieszenie. I nie wyobrażam sobie co będzie jak nic tam nie będzie. Pamiętam rozczarowania z ostatniego pół roku jak co miesiąc przychodził okres i odechciewało mi się żyć. Nie chcę nawet myśleć jak musiałabym się czuć po biochemicznej. Chyba od razu do jakiegoś psychiatry bym się skierowała.Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat