X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula88 wrote:
    Oj nie radzę sobie. Wczoraj dopiero zauważyłam zła matka :( tak to myślałam ze tak ciężko znosi zabkowanie. A lekarze patrzyli do buzi :/ teraz już ma końcową radę bo biała kropkę a czy więcej ma to nie wiem bo buzi mi nawet nie otworzy. Wcześniej podobno jest czerwone.
    Mój ma jeszcze jakby było mało zajady wokół ust.
    Na afty mamy Aptim a zajady krem z witamin A.
    Biedactwo moje kochane.

Dziękuję, będę małą obserwować i w razie W. do lekarza się wybierzemy.
    Oby małemu szybko przeszło :( :*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... tak sobie myślę ze moze to samopoczucie w ciazy zalezy od zaawansowania ;-) a wiec piciesze Was bo ja najgorzej czulam sie w pierwszej ciazy... to moja czwarta wiec mam porownanie ;-) zdecydowanie kazda pozniejsza ciaza byla lżejsza a teraz to juz w ogole lajcik... strach sie bać wiec albo jest cos na rzeczy albo taki moj urok... nic tylko robic dzieci dziewczyny i bedzie z górki ;-)

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygotowałam listę wyprawkową w Wordzie, orientujecie się jak mogę wrzucić ją do neta, żeby podać na pierwszej stronie tylko link?

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata współczuję mega... daj znać jak wyniki kochana :*

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Channah - musisz zrobić betę, bo te testy sikane to takie wróżenie z fusów. A pewnie już na kilka wydałaś tyle pieniedzy, że akurat beta by była.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Junioer Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 dopiszesz mnie proszę na 19.01.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:53

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boróweczka wrote:
    Beata współczuję mega... daj znać jak wyniki kochana :*
    Wyniki w środę. :) to moja czwarta ciąża ale w żadnej nie miałam mdłości a teraz ? Momentami chce mi sie wyć. Całe dnie mdłości i co jakiś czas wymioty. Ciągle słabo mi się robi normalnie masakra.

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    justyna1220 dopiszesz mnie proszę na 19.01.?

Dopisana :D Jeśli pisałaś wcześniej o dacie porodu to przepraszam, ale musiałam przeoczyć ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wsciekla. Ja to mam pecha jakiegoś wiecie? Poszłam do lekarza a on mi powiedział ze mam dać sobie narazie spokój,za wcześnie jest na diagnostykę i mam za 2 tyg przyjść.wyszlam z niczym.pojade dzisiaj i zapytam się jaka cena bety w prywatnym lab.wezme kasę od dziada i z rana polecę.

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    Wyniki w środę. :) to moja czwarta ciąża ale w żadnej nie miałam mdłości a teraz ? Momentami chce mi sie wyć. Całe dnie mdłości i co jakiś czas wymioty. Ciągle słabo mi się robi normalnie masakra.

Każda ciąża inna, ale współczuję Ci, że tak ją przechodzisz. I mi powoli i mdłości zaczynają dokuczać ;/

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuciłam na pierwszą stronę listę wyprawkową, mam nadzieję, że się przyda :) Jeśli chciałybyście nanieść jakieś zmiany, bądź coś dopisać to dajcie znać, całkiem możliwe, że o czymś zapomniałam ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    Jestem wsciekla. Ja to mam pecha jakiegoś wiecie? Poszłam do lekarza a on mi powiedział ze mam dać sobie narazie spokój,za wcześnie jest na diagnostykę i mam za 2 tyg przyjść.wyszlam z niczym.pojade dzisiaj i zapytam się jaka cena bety w prywatnym lab.wezme kasę od dziada i z rana polecę.

Nawet Cię nie zbadał? Co za dziad! Idź czym prędzej na Betę bo się tylko nie potrzebnie stresujesz kochana :*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Wrzuciłam na pierwszą stronę listę wyprawkową, mam nadzieję, że się przyda :) Jeśli chciałybyście nanieść jakieś zmiany, bądź coś dopisać to dajcie znać, całkiem możliwe, że o czymś zapomniałam ;)

O mnie :P

Tak na 27 wstępnie prosze ;)

justyna1220 lubi tę wiadomość

• Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    A mnie kochana na 7 stycznia :)

justyna1220 lubi tę wiadomość

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Miłego dnia wszystkim :)
    Udalo mi sie Was nadrobic :)
    haneczka89 wrote:
    Boje się ze znów początek poronienia

Dupek to dobry lek, na pewno pomoze przy krwawieniu. Mozesz zapytac gina o luteine dopochwowo jest tansza i podobno ma szybsze i lepsze dzialanie. Ale oba to bardzo dobre leki. Ja biore oby dwa teraz.
    Badz dobrej mysli, bo stres niestety podnosi ciśnienie, a to nie pomaga. Bedzie dobrze, Musi!
    channah wrote:
    zrobiłam ten tes. tak jak chciał mój mąż. kreska nadal słaba.. jestem wsciekła. zaraz lece na bete. :(
    DSC_0073_JPG_300x300_q85.jpg

Oby wyniki byly jak najszybciej, zapytaj czy moga Ci wyslać na e-mail. 3mam kciuki by wszytsko bylo dobrze.
    Lekarz okropnie cie potraktował! wrrr....

Pisałyście o cenach i wynikach. Ja szukałam u siebie w miescie i place 20zl wyniki tego samego dnia od 14:30.

PeggySue, tez jestem wzdęta po obiedzie. I nie wiem jak sobie z tym radzic. Mozna brac espunisan, podobno bezpieczny(?)

justyna1220, na afty i pleśniawki sa masci, moze sachol? wiem ze jest preparat w spray'u dla dzieci znajoma ma i używa (nazwy nie pamietam)
    wariatka3 wrote:
    Ja podczas każdej ciąży miałam malo magnezu powiecie mi jaki jest dobry? Bo kiedys kupowalam taki w kapsulkach był rewelacyjny ale teraz słyszę w aptece ze nigdy takiego nie było. Jaki w tabletkach jest najlepszy???
    Możecie cos polecić?

Polecam magnez w postaci chelatu, mleczanu, cytrynian. Ja aktulanie biore chelat magnezu z wit B. Dobry tez jest magne b6, czesto reklamowany.
    Odnoscie witamin itp. dobrze zwrocic uwage w jakiej postaci sa, gdyz czasem wiekszosc niestey sie nie wchlania tak jak powinna. Najgorsze sa tlenki...np. tlenek magnzu itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:22

wariatka3 lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurtowo wpisane :D <3

merida17 lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • natalina86 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w pracy i wariuję. Tzn. wkręcam sobie, że na usg wyjdzie biochemiczna, puste jajco i tak się skończy "tydzień bycia w ciąży". W ogóle chce mi się płakać i wrzeszczeć na przemian (ochrzaniłam już dwóch współpracowników i szefa). Ja wiem, że myślenie fatalistyczne szkodzi. Nic nie zmienię, bo nie mam wpływu na to co się tam teraz dzieje (biorę duphaston, dbam o siebie, odpoczywam i nic więcej nie mogę zrobić).
    I może pociaszające powinno być dla mnie, że nawet jeśli to biochemiczna to znaczy, że wszystko u nas działa i możemy mieć dzieci. Ale szczerze? Marne pocieszenie. I nie wyobrażam sobie co będzie jak nic tam nie będzie. Pamiętam rozczarowania z ostatniego pół roku jak co miesiąc przychodził okres i odechciewało mi się żyć. Nie chcę nawet myśleć jak musiałabym się czuć po biochemicznej. Chyba od razu do jakiegoś psychiatry bym się skierowała.

Basia90 lubi tę wiadomość

34bw43r8r3764uge.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dobrze cie rozumiem :( tez jestem rozbita.boje się strasznie :(

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 potrzebuje Twojego pozwolania :) by wejsc na link który wstawiłas.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalina86 wrote:
    Siedzę w pracy i wariuję. Tzn. wkręcam sobie, że na usg wyjdzie biochemiczna, puste jajco i tak się skończy "tydzień bycia w ciąży". W ogóle chce mi się płakać i wrzeszczeć na przemian (ochrzaniłam już dwóch współpracowników i szefa). Ja wiem, że myślenie fatalistyczne szkodzi. Nic nie zmienię, bo nie mam wpływu na to co się tam teraz dzieje (biorę duphaston, dbam o siebie, odpoczywam i nic więcej nie mogę zrobić).
    I może pociaszające powinno być dla mnie, że nawet jeśli to biochemiczna to znaczy, że wszystko u nas działa i możemy mieć dzieci. Ale szczerze? Marne pocieszenie. I nie wyobrażam sobie co będzie jak nic tam nie będzie. Pamiętam rozczarowania z ostatniego pół roku jak co miesiąc przychodził okres i odechciewało mi się żyć. Nie chcę nawet myśleć jak musiałabym się czuć po biochemicznej. Chyba od razu do jakiegoś psychiatry bym się skierowała.
    Będzie dobrze

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ