X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula88 wrote:
    Oj nie radzę sobie. Wczoraj dopiero zauważyłam zła matka :( tak to myślałam ze tak ciężko znosi zabkowanie. A lekarze patrzyli do buzi :/ teraz już ma końcową radę bo biała kropkę a czy więcej ma to nie wiem bo buzi mi nawet nie otworzy. Wcześniej podobno jest czerwone.
    Mój ma jeszcze jakby było mało zajady wokół ust.
    Na afty mamy Aptim a zajady krem z witamin A.
    Biedactwo moje kochane.

Dziękuję, będę małą obserwować i w razie W. do lekarza się wybierzemy.
    Oby małemu szybko przeszło :( :*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... tak sobie myślę ze moze to samopoczucie w ciazy zalezy od zaawansowania ;-) a wiec piciesze Was bo ja najgorzej czulam sie w pierwszej ciazy... to moja czwarta wiec mam porownanie ;-) zdecydowanie kazda pozniejsza ciaza byla lżejsza a teraz to juz w ogole lajcik... strach sie bać wiec albo jest cos na rzeczy albo taki moj urok... nic tylko robic dzieci dziewczyny i bedzie z górki ;-)

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygotowałam listę wyprawkową w Wordzie, orientujecie się jak mogę wrzucić ją do neta, żeby podać na pierwszej stronie tylko link?

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata współczuję mega... daj znać jak wyniki kochana :*

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Channah - musisz zrobić betę, bo te testy sikane to takie wróżenie z fusów. A pewnie już na kilka wydałaś tyle pieniedzy, że akurat beta by była.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Junioer Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 dopiszesz mnie proszę na 19.01.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:53

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boróweczka wrote:
    Beata współczuję mega... daj znać jak wyniki kochana :*
    Wyniki w środę. :) to moja czwarta ciąża ale w żadnej nie miałam mdłości a teraz ? Momentami chce mi sie wyć. Całe dnie mdłości i co jakiś czas wymioty. Ciągle słabo mi się robi normalnie masakra.

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    justyna1220 dopiszesz mnie proszę na 19.01.?

Dopisana :D Jeśli pisałaś wcześniej o dacie porodu to przepraszam, ale musiałam przeoczyć ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wsciekla. Ja to mam pecha jakiegoś wiecie? Poszłam do lekarza a on mi powiedział ze mam dać sobie narazie spokój,za wcześnie jest na diagnostykę i mam za 2 tyg przyjść.wyszlam z niczym.pojade dzisiaj i zapytam się jaka cena bety w prywatnym lab.wezme kasę od dziada i z rana polecę.

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    Wyniki w środę. :) to moja czwarta ciąża ale w żadnej nie miałam mdłości a teraz ? Momentami chce mi sie wyć. Całe dnie mdłości i co jakiś czas wymioty. Ciągle słabo mi się robi normalnie masakra.

Każda ciąża inna, ale współczuję Ci, że tak ją przechodzisz. I mi powoli i mdłości zaczynają dokuczać ;/

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuciłam na pierwszą stronę listę wyprawkową, mam nadzieję, że się przyda :) Jeśli chciałybyście nanieść jakieś zmiany, bądź coś dopisać to dajcie znać, całkiem możliwe, że o czymś zapomniałam ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    Jestem wsciekla. Ja to mam pecha jakiegoś wiecie? Poszłam do lekarza a on mi powiedział ze mam dać sobie narazie spokój,za wcześnie jest na diagnostykę i mam za 2 tyg przyjść.wyszlam z niczym.pojade dzisiaj i zapytam się jaka cena bety w prywatnym lab.wezme kasę od dziada i z rana polecę.

Nawet Cię nie zbadał? Co za dziad! Idź czym prędzej na Betę bo się tylko nie potrzebnie stresujesz kochana :*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Wrzuciłam na pierwszą stronę listę wyprawkową, mam nadzieję, że się przyda :) Jeśli chciałybyście nanieść jakieś zmiany, bądź coś dopisać to dajcie znać, całkiem możliwe, że o czymś zapomniałam ;)

O mnie :P

Tak na 27 wstępnie prosze ;)

justyna1220 lubi tę wiadomość

• Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    A mnie kochana na 7 stycznia :)

justyna1220 lubi tę wiadomość

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Miłego dnia wszystkim :)
    Udalo mi sie Was nadrobic :)
    haneczka89 wrote:
    Boje się ze znów początek poronienia

Dupek to dobry lek, na pewno pomoze przy krwawieniu. Mozesz zapytac gina o luteine dopochwowo jest tansza i podobno ma szybsze i lepsze dzialanie. Ale oba to bardzo dobre leki. Ja biore oby dwa teraz.
    Badz dobrej mysli, bo stres niestety podnosi ciśnienie, a to nie pomaga. Bedzie dobrze, Musi!
    channah wrote:
    zrobiłam ten tes. tak jak chciał mój mąż. kreska nadal słaba.. jestem wsciekła. zaraz lece na bete. :(
    DSC_0073_JPG_300x300_q85.jpg

Oby wyniki byly jak najszybciej, zapytaj czy moga Ci wyslać na e-mail. 3mam kciuki by wszytsko bylo dobrze.
    Lekarz okropnie cie potraktował! wrrr....

Pisałyście o cenach i wynikach. Ja szukałam u siebie w miescie i place 20zl wyniki tego samego dnia od 14:30.

PeggySue, tez jestem wzdęta po obiedzie. I nie wiem jak sobie z tym radzic. Mozna brac espunisan, podobno bezpieczny(?)

justyna1220, na afty i pleśniawki sa masci, moze sachol? wiem ze jest preparat w spray'u dla dzieci znajoma ma i używa (nazwy nie pamietam)
    wariatka3 wrote:
    Ja podczas każdej ciąży miałam malo magnezu powiecie mi jaki jest dobry? Bo kiedys kupowalam taki w kapsulkach był rewelacyjny ale teraz słyszę w aptece ze nigdy takiego nie było. Jaki w tabletkach jest najlepszy???
    Możecie cos polecić?

Polecam magnez w postaci chelatu, mleczanu, cytrynian. Ja aktulanie biore chelat magnezu z wit B. Dobry tez jest magne b6, czesto reklamowany.
    Odnoscie witamin itp. dobrze zwrocic uwage w jakiej postaci sa, gdyz czasem wiekszosc niestey sie nie wchlania tak jak powinna. Najgorsze sa tlenki...np. tlenek magnzu itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:22

wariatka3 lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurtowo wpisane :D <3

merida17 lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • natalina86 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w pracy i wariuję. Tzn. wkręcam sobie, że na usg wyjdzie biochemiczna, puste jajco i tak się skończy "tydzień bycia w ciąży". W ogóle chce mi się płakać i wrzeszczeć na przemian (ochrzaniłam już dwóch współpracowników i szefa). Ja wiem, że myślenie fatalistyczne szkodzi. Nic nie zmienię, bo nie mam wpływu na to co się tam teraz dzieje (biorę duphaston, dbam o siebie, odpoczywam i nic więcej nie mogę zrobić).
    I może pociaszające powinno być dla mnie, że nawet jeśli to biochemiczna to znaczy, że wszystko u nas działa i możemy mieć dzieci. Ale szczerze? Marne pocieszenie. I nie wyobrażam sobie co będzie jak nic tam nie będzie. Pamiętam rozczarowania z ostatniego pół roku jak co miesiąc przychodził okres i odechciewało mi się żyć. Nie chcę nawet myśleć jak musiałabym się czuć po biochemicznej. Chyba od razu do jakiegoś psychiatry bym się skierowała.

Basia90 lubi tę wiadomość

34bw43r8r3764uge.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dobrze cie rozumiem :( tez jestem rozbita.boje się strasznie :(

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 potrzebuje Twojego pozwolania :) by wejsc na link który wstawiłas.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalina86 wrote:
    Siedzę w pracy i wariuję. Tzn. wkręcam sobie, że na usg wyjdzie biochemiczna, puste jajco i tak się skończy "tydzień bycia w ciąży". W ogóle chce mi się płakać i wrzeszczeć na przemian (ochrzaniłam już dwóch współpracowników i szefa). Ja wiem, że myślenie fatalistyczne szkodzi. Nic nie zmienię, bo nie mam wpływu na to co się tam teraz dzieje (biorę duphaston, dbam o siebie, odpoczywam i nic więcej nie mogę zrobić).
    I może pociaszające powinno być dla mnie, że nawet jeśli to biochemiczna to znaczy, że wszystko u nas działa i możemy mieć dzieci. Ale szczerze? Marne pocieszenie. I nie wyobrażam sobie co będzie jak nic tam nie będzie. Pamiętam rozczarowania z ostatniego pół roku jak co miesiąc przychodził okres i odechciewało mi się żyć. Nie chcę nawet myśleć jak musiałabym się czuć po biochemicznej. Chyba od razu do jakiegoś psychiatry bym się skierowała.
    Będzie dobrze

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ