Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Muska wrote:Jedź na zdrowie
raczej wszystko idzie na mleko
Jeszcze trochę i będziesz fit laska jak przed ciążąTylko o skórę na brzuchu trzeba zadbać żeby się ładnie ściągała.Przy kp zwykle kg lecą w dół jak szalone.Tego życzę
Chciałabym by teraz było inaczej ale nie bardzo w to wierzę.każdy organizm jest inny -
nick nieaktualny
-
Mama-Ali, do takich zwykłych prac w domu wróciłam jakieś 2-3 tygodnie po cc. Nie pamiętam dokładnie. Bardzo szybko zaczęłam spacerować. Najpierw krótkie spacery i hartowanie (też był styczeń), stopniowo coraz dalej. Coś mi świta, że przez jakiś czas odkurzał mąż i to on szorował wannę, bo nie bardzo było mi się nad nią pochylać.
Mama-Ali lubi tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
*Sylwia wrote:U mnie medela kalma sie nie sprawdzila. Ma dosc twardy smoczek. No troche posiedzielismy. Sama nie przypuszczalam ze dam rade21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Mi tez w dol kg nie lecialy mimo karmienia ale za to jak wrocilam ze szpitala z waga 79 kg czyli 13 kg mniej. Po 3 tyg.zeszlo do 77 i tak juz zostalo. Dopiero cwiczenia pomogly z tym ze tluszcz zmienil sie w miesnieCórcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Wszystkiego najlepszego w nowym roku!
U nas plan zrealizowany, dziecko poczekało do stycznia!
Kroko masz w okolicy doradcę laktacyjnego?
http://laktacja.org.pl/konsultanci-ibclc-oraz-doradcy-cdl/
Ninie w szpitalu podcinali dolne wędzidełko, różnica była ogromna i natychmiastowa. Teraz też mam zamiar tego dopilnować, bo muszę mieć sprawne cycki żeby 2 panny na raz karmić.
Kp nie powinno boleć, szukajcie pomocy u doradców bo zwykłe położne rzadko kiedy mają wiedzęa lekarze to już w ogóle
-
Dziewczyny a z tych mniej przyjemnych tematów - lewatywa. Tzn, czy Wy będziecie robiły/ robiliście same w domu czy zabieralyscie do szpitala żeby Wam położna robiła? I właściwie kiedy należy ją zrobić? Dopiero przy regularnych skurczach, czy już jak coś się zaczyna dziać?
-
Marzycielka111192 wrote:Na ktg żadnych objawów zbliżającego się porodu, ja już mam dość...
Jutro idę błagać lekarza o cesarke. Ale niestety wiem że troxhe Cię podłamię ale niestety jest bardzo mały odsetek dzieci które rodzą się w terminie...przykre ale prawdziwe bo wiem z doświadczenia że w dniu terminu jak jest cisza to już każda mama czeka na cud i ma dość. W sumie w moim otoczeniu nie znam żadnej koleżanki czy to przy pierwszym porodzie czy nawet kolejnym żeby urodziły wcześniej czy w dniu terminu. Każda po. U mnie zaczęło się dziać 2 dni po terminie to był sukces czego tobie i życzę.
Ale jak byś chciała jakieś porady to teściowa mi mówiła (A jest położną) że niby ananas surowy pomaga, masaż sutkow ale bardziej takie tarmoszenie nie mizianie, picie toniku, chodzenie po 2 schody, kręcenie biodrami, no i ostry seks . Ale wiadomo jak ze wszystkimi złotymi radami może coś ruszyć ale nie musi...ale może warto spróbować
A u Ciebie w szpitalu po jakim czasie wywołują itp? Pamietam przy córce że u mnie mówili że max tydzień po terminie trzymają i po tygodniu już wywoływanie
A ja jutro jadę do szpitala podpisać wszystkie papiery i ustalić już tak na tip top cc. Jeju za tydzień będę już po i tak sobie myślę że gdybym miała teraz chodzić do terminu czyli do 20.01 to chyba bym osiwiala. Ja już mam dośćSzmaragdowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam sceptyczne podejscie do tych sposobow na wywolanie porodu. Jestem zdania ze jak ma siedxiec to bedzie i zadne cudowne sposoby nie pomoga. U mnie nie pomogly w ogole a robilam cudaaaaa.
Z kp jest tak ze na poczatku zawsze boli i to nie kwestia dobrego przusyaeuania. Sutki musza przuwyknac do takiej a nie innej pracy. Zwykle w ciagu tygodnia max 2 powinno byc normalnie.
Odnosnie lewatywy to ja pewnie sie zdecyduje ale w szpitalu -
Sylwia ja też uważam że dziecko jak będzie gotowe to się po prostu zacznie poród
Ale może dla zdesperowanych będą to jakieś "dobre rady" i może komuś to w czymś pomoże. A tak wogole czytałam ostatnio na jednej z grup o dziewczynie która urodziła 3 dziecko uwaga 14 dni po terminie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 17:04
KacperekiOliwka lubi tę wiadomość
-
Czytam was, czytam i to wszystko zaczyna mnie przerażać. Czuję, że wpadam powoli w lekką panikę. Karmienie piersią - jestem w tym temacie zupełnie zielona, opieka nad noworodkiem - to samo, jakieś połogi, obkurczania macicy. Wiedziałam na co się piszę zachodząc w ciążę, ale mam ochotę krzyczeć i schować się pod kołdrą z tego wszystkiego. Czy to każda kobieta, która zostaje mamą pierwszy raz tak ma czy jestem jakimś chorym wyjątkiem?
I jeszcze się wam poskarżę, źe od jakiegoś tygodnia strasznie swędzą mnie sutki. Wcześniej tego nie miałamhelagazela, KacperekiOliwka lubią tę wiadomość
-
natki89 wrote:Kroki a po ilu dobach Cię wypuścili?
2 tygodnie temu miałam jakies 12 kg na plusie. Po świętach się nie ważyłam, ale jutro trzeba się skontrolowaćgdyby mi zostało 5 kg po porodzie to byłabym super hiper szczęśliwa
W środę urodziłam a w piątek mnie wypuścili.natki89 lubi tę wiadomość
-
Annaki ja jestem zdesperowana bo po pierwsze mam cukrzycą a po drugie mała waży już pewnie 4 kg więc im dalej w las tym gorzej. A jednak wolałabym żeby zaczęło się samo niż żeby mieli mi wywoływać.
Natki co do lewatywy to ja kupiłam sobie enemę. Nie wiem tylko czy dam radę zrobić ją sobie sama w domu. Jak nie to wezmę ze sobą do szpitala i może tam mi zrobią. W każdym razie ja bym chciała, bo jak na razie to się nie oczyszczam a może pozwoli mi to uniknąć jakiejś większej niespodzianki (choć oczywiście to nie jest pewne). Podobno czasami lewatywa potrafi ułatwić poród i przyspieszyć/wyregulować skurcze.natki89 lubi tę wiadomość
[/url]
-
piri piri wrote:Wszystkiego najlepszego w nowym roku!
U nas plan zrealizowany, dziecko poczekało do stycznia!
Kroko masz w okolicy doradcę laktacyjnego?
http://laktacja.org.pl/konsultanci-ibclc-oraz-doradcy-cdl/
Ninie w szpitalu podcinali dolne wędzidełko, różnica była ogromna i natychmiastowa. Teraz też mam zamiar tego dopilnować, bo muszę mieć sprawne cycki żeby 2 panny na raz karmić.
Kp nie powinno boleć, szukajcie pomocy u doradców bo zwykłe położne rzadko kiedy mają wiedzęa lekarze to już w ogóle
Nie mam, najbliżej 60km i nie chcą jechać tyle. -
Kroko to fajnie, że tak zwinnie Wam poszło. Czyli na dobrą sprawę byłaś "tylko" 2 noce w szpitalu, niecałe 3 doby?
Cały czas chciałabym tak jak Ty tzn raz dwa poszło, bez czekania, przenoszenia i raz dwa do domu
Karmelova ja też mam kupioną eneme i na pewno z niej skorzystam, ale nie wiem czy sama będę na tyle odważna żeby sobie zrobić. Z drugiej strony chyba lepiej w domu niż w szpitalu. Jak przejdziesz z tym płynem w dupce przez szpital żeby się wypróżnić... Chyba że robią to gdzis koło toalety
Bubu nie martw się na zapas! Może u Ciebie będzie pięknie. To też mój pierwszy poród i wiem co może mnie czekać, ale nastawiam się pozytywniejedynie co to ten pobyt w szpitalu i rozłąka z mężem działają na mnie przygnębiająco. Wszytsko się ułoży przecież
nie bierz najgorszych scenariuszy do siebie.
Bubu93, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Bubu 93 nie martw się ja już trzeci ciaza trzeci poród i mam jak Ty chciałabym uciec bo wiem co mnie czeka albo żeby już minęły porod i magiczne trzy miesiące... jakoś mam dość bólu po cesarce bólu piersi przy karmieniu a do tego wiem ze nieodpoczne bo przecież nie mogę zaniedbać pozostałych dzieci które i tak będą bardzo tęsknić jak będę w szpitalu dobrze ze tym razem maz ma zostać w domu ponad miesiąc oby...
Bubu93 lubi tę wiadomość
1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
małżowinka wrote:Jeju ja nie wierzę, że to już nadszedł miesiąc, w którym mam rodzić, trochę to przerażające... Siedź sobie jeszcze w brzuchu moja kruszynko1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity