Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki tu ruch w interesie od rana :)

Morwa daj znać jak sytuacja ;) i jeśli się zaczęło to mooocno trzymam kciuki :)

Ale nam w tym tygodniu przybędzie dzidulków! :) ♡♡♡

A ja się witam z poczekalni u diabetolog ;)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze się poryczałam, będę cholernie tęsknić za córeczką w tym szpitalu...
    Kciuki za wszystkie dziewczyny, które dziś idą do szpitala!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki.Dajcie potem znać jak sytuacja.
    Będzie dobrze!

Gosiak lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    Wszystkiego dobrego po świętach i samych pomyślności w Nowym Roku :)
    Nie miałam czasu nadrobić więc gratuluję wszystkim rozpakowanym w między czasie a za dziewczyny które właśnie wylądowały w szpitalu trzymam kciuki, odzywajcie się jak najszybciej

lewatywę przy poprzednim porodzie robiła mi położna w łazience, na leżance za parawanem, na moją prośbę, nie było tak źle :) a i poród przyśpieszyło :)

natki89, Aenu lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się dzieje :)! Zazdroszczę każdej, która będzie miała już w tym tygodniu kruszynkę przy sobie, ja muszę prawdopodobnie czekać jeszcze 2 tygodnie. Chociaż... Dziś na 18.15 mam umówioną wizytę u mojego ginka, więc zobaczymy co ten mi powie. Może wystawi mi CC kilka dni szybciej niż w tym pierwszym? Byłabym za :) Najlepiej 15.01, bo chcę żółty wózek z RMF FM!

helagazela lubi tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojojo, faktycznie dzieje się :)

Gosiak, ja spinałam wszystkie możliwe mieśnie żeby nie wybuchnąć płaczem jak mąż z córką mnie w szpitalu w wigilie odwiedzali...a jeszcze na korytarzu jakaś dziewczyna z mężem się opłatkiem dzielila i ryczała. Na szczęście moja córa jak tylko nas zobaczyła to była bardziej zaaferowana bratem niż mną ;), więc mieliśmy temat zastępczy, tęsknota poszła na bok. Poza tym wiedziałam że bede wychodziłą kolejnego dnia.

Morwa- kciuki, niech się dzieje :)

Black- to Ty już dziś mamuśką będziesz? :), super!!!

A co do cewnika to powiem Wam ze ja nie czułam ani jak mi go zakłądali ani jak ściagali.

U mnie dzis synuś łaskawy- jadł o 23, potem o 2, o 5 i teraz koło 8. Po wszystkich karmieniach od razu zasypiał, więc jakoś funkcjonuje ;). A muszę sobie parę h radzić sama bo mężu musiał podskoczyć do pracy.

Dziewczyny, powodzenia, trzymam kciuki za planowane cesarki nieplanowane wyskoki maluchów :)

Gosiak, natki89, emka29, kasha86 lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCat trzymam za Ciebie kciuki!

Jagna <3 24.01.2018
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za pomyślne wieści! Mnie dziś obudził mokry podkoszulek. Prawa pierś zaczęła produkcje. Ogólnie dziwnie się czuję, Ale dziś donoszona. Ufffffff

Gosiak, emerald_m, ktosiowa, helagazela, Aenu, makasa, kasha86 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, BlackCat kciuki!!!

Szmaragdowa, napiszesz mi krótki priv jak na Klinikach? Boję się, że mnie jutro odeślą.

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • annaki Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ja się zbieram do szpitala na rozmowę do lekarza który będzie mnie ciął, później do anestezjologów. Mam nadzieję że wszystko załatwię.
    Ja w nocy podczas bezsenności myślałam właśnie że jak jak zniosę tygodniową rozląkę z moją córką bo mąż to mąż odpocznę od starego dziada ;). Tym bardziej że mam go w domu już 3 tyg i będę mieć do końca stycznia ale moja królewna nie wiem jak to przeżyję...będą mogli mnie odwiedzać codziennie bo w de nie ma zakazów i można z dziećmi i cały dzień siedzieć no ale mimo wszystko będę tęsknić.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, Annaki też bardzo przeżywam rozłąkę z synkiem. Jeszcze nigdy nie rozstaliśmy się na dłużej niż kilka godzin. Będzie mi ciężko, ale wyjścia nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 08:46

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny: )
    Kciuki :)
    Co do cewnika mi zakładali przed znieczuleniem i nie bolalo:)
    Przy zdjeciu tez nic nie czułam ;)

Czekam na info ;)

Bubu93 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, trzeba dać radę, ja jeszcze suszę w suszarce pieluchy tetrowe, zaraz dopakowuję torbę, kąpię się, robię kanapki, kupuję wodę i jadę. Z mężem spotykam się na miejscu, bo ma z pracy do szpitala 10 minut na piechotę. Dziś musiał pojechać do pracy a lepiej, żeby wolnego nie marnował jak nie wiadomo co i jak jeszcze.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niw nie, ja dzisiaj na patologię a cc może jutro. Siedze na IP i jestem szoku! Pełno ciężarówek, kolejka że
    Dzięki dziewczynki, dam znać jak się już zainstaluję ! :)

helagazela, Aenu, Bubu93, Szmaragdowa, Mama-Ali lubią tę wiadomość

• helagazela Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sporo Was dziewczynki, trzymamy za Was kciuki i czekamy na wiesci, wielka buźka, juz niedługo będziecie rozpakowane!!

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki zacisniete i czekamy na zdjęcia waszych dzieciaczków :)
    Morwa trzymam kciuki! Daj znać. Mi położna mówiła że jak nie ma żywej krwi tylko takie brudzenia to spokojnie poczekać w domu na rozwój sytuacji ale jeśli się martwisz to lepiej jedź to sprawdź

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny. Trzymam kciuki za wszystkie cesarzowe co będą tulić maluszki w tym tygodniu!
    I te czekające na rozwój sytuacji. Oby się szybko rozkręciło ;-)

My dziś 36 tc. W tym tyg. urodziła się moja młodsza córcia, mam nadzieję że synek poczeka aż "się donosi" ;-)
    Ja miałam 2 cc ale nie zdążyli z lewatywą. Teraz się stresuję bo może w końcu się uda mieć planową cesarkę (albo i nie ;-p) i jakoś tak dziwnie... obie wcześniejsze z zaskoczenia. No i przed tymi planowymi robią lewatywę, więc zobaczymy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 10:03

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu jestem po wszystkich formalnosciach. Ponoc jutro bedzie ciecie. Dostalam ankiete anastezjologiczna do wypelnienia.
    A jak reszta dziewczyn bo nas troche do ezpitala dzis trafilo?

Aenu, helagazela, emerald_m, annaki, ktosiowa, Paula_29, Mama-Ali, makasa lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia!juz niedlugo malenstwa beda z Wami!

Polaj lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ