X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaka masz podobnie jak ja pisałam wcześniej że nie wiem jak wytrzymam rozkład z dziećmi jak mąż da radę beze mnie jest zaradny ale dzieci są do mnie bardzo przywiązanie a ja do nich.. mi też starszy z przedszkola ciągle coś przynosi i jak ja dam radę z trojka

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie wysyp my mamy stawic sue do szpitala 17 jak dotrzymam to 18 cc

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Melduję się z patologii! Jutro rano cc i zoperują mnie od razu. Narazie jesteśmy 3 do cięcia i niewiadomo w jakiej kolejności. Start około 8.00.
    Powodzenie

Gosiak, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Muska Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Malineczka biedna Ty :( doskonale rozumiem Twoje nerwy, bo ja też cały czas praktycznie czuję, że mi się brzuch napina, ale wiem, że jestem pozamykana na 4 spusty.

Przy wypisie pani doktor powiedziała mi, że miała dokładnie taką samą sytuację jak ja (i Ty, bo mamy praktycznie tak samo) jak była w ciąży i że to jest najczęściej spowodowane tym, że jesteś szczupłym człowiekiem, który w ciąży nie przytył dużo (ja + 10kg, ale widać tylko brzuszek, reszta praktycznie jak przed ciążą). Według niej nawet przenoszę i poród będzie indukowany - oby nie!

Trzymam za Ciebie kciuki <3

Czy Wy też macie takie kłucia w szyjce przy chodzeniu/poruszaniu się? Brzuszek mam raczej wysoko, bo często mam zadyszki, ale czasem przez to kłucie aż kroka zrobić nie mogę... no i brzuch twardnieje i spina się dość często.

Od wczoraj czuję ciągnięcie w pachwinach, plecy mnie bolą całe, aż ciężko się śpi. Znowu zaczęłam w ciągu dnia drzemać, co mnie zaskoczyło - wyzerowuje mnie na maksa, aż bełkoczę z senności :D

Dzieć podskakuje w brzuchu i szaleje, cały brzuchol faluje!

Zazdroszczę trochę tym, które lada moment będą mieć swoje maleństwa przy sobie, już się nie mogę doczekać jak wezmę tę kruszynkę na ręcę <3

Mamy cesarzowe - trzymam kciuki za Was!!! No i oby nam się wór z dzieciami powoli zaczął rozsypywać, obyśmy nie przenosiły ;)
    Ech,mam podobnie...
    Kłuje mnie,czasem muszę przystanąć w pół kroku,ale szyjka dalej długa i zamknięta.Przytylam 11 kg ale też tylko brzuch okrągły.Dzisiaj jak wróciłam z przedszkola,podjadam,wypiłam kawkę i przed 9 poszła spać.Wstalam o 12 i dalej bym spala,ale zaraz po córkę jadę.Ostatnie dni mogę spać na okrągło.
    Brzuch twardnieje często ale w niedzielę na IP mi kazali jeszcze więcej asparginu i magnezu na to brać i tyle.Poza tymi twardnieniami i i mocnym kłuciem w szyjce nic się nie rusza.Chcialabym rodzić w połowie stycznia,ale termin na 27 ok boje się że przenoszę jak z córką...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneu to szykuj sie jutro na wpisy do listy :) bo bedzie troszke informacji.

Aenu lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    zazdroszcze wam dziewczyny, ze znacie terminy porodow ;) a ja tylko czekam az cos sie zacznie dziac. W piatek mam wizyte i zobaczymy co lekarz powie.
    Ja teraz znam i się ciesze bo jak dzidzia psikusa nie zrobi to można zaplanowac jakoś opiekę i urlop no mniej wiecej:)

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Malineczka biedna Ty :( doskonale rozumiem Twoje nerwy, bo ja też cały czas praktycznie czuję, że mi się brzuch napina, ale wiem, że jestem pozamykana na 4 spusty.

Przy wypisie pani doktor powiedziała mi, że miała dokładnie taką samą sytuację jak ja (i Ty, bo mamy praktycznie tak samo) jak była w ciąży i że to jest najczęściej spowodowane tym, że jesteś szczupłym człowiekiem, który w ciąży nie przytył dużo (ja + 10kg, ale widać tylko brzuszek, reszta praktycznie jak przed ciążą). Według niej nawet przenoszę i poród będzie indukowany - oby nie

Chyba ta sama pani doktor nas wypisywała ;) szczupła z krótkimi ciemnymi włosami? Bo to samo usłyszałam. I faktycznie, od 5 dni się już za bardzo nie oszczędzam, zeszłam z kanapy, psocę ;), zgodnie z zaleceniami odstawiłam wszystko poza magnezem i witaminami - i nic się nie dzieje poza tym, że skurcze sa coraz bardziej bolesne i pisza się na ktg na 80-100%. Wszystko dalej pozamykane.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Ech,mam podobnie...
    Kłuje mnie,czasem muszę przystanąć w pół kroku,ale szyjka dalej długa i zamknięta.Przytylam 11 kg ale też tylko brzuch okrągły.Dzisiaj jak wróciłam z przedszkola,podjadam,wypiłam kawkę i przed 9 poszła spać.Wstalam o 12 i dalej bym spala,ale zaraz po córkę jadę.Ostatnie dni mogę spać na okrągło.
    Brzuch twardnieje często ale w niedzielę na IP mi kazali jeszcze więcej asparginu i magnezu na to brać i tyle.Poza tymi twardnieniami i i mocnym kłuciem w szyjce nic się nie rusza.Chcialabym rodzić w połowie stycznia,ale termin na 27 ok boje się że przenoszę jak z córką...

Ja mam termin na 28 stycznia, ale nie planuję przenosić, przestałam się bardzo oszczędzać jak mój K. nie patrzy ;)

mjvyi09k1yghelay.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się powoli zaczyna :) Kurde, kiedy to zleciało. Trzymam kciukasy za wszystkie z was, a za te co w tym tygodniu będą miały bobasy przy sobie podwójne.

Ja za godzinę jadę już do ginka.

kasha86 lubi tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Chyba ta sama pani doktor nas wypisywała ;) szczupła z krótkimi ciemnymi włosami? Bo to samo usłyszałam. I faktycznie, od 5 dni się już za bardzo nie oszczędzam, zeszłam z kanapy, psocę ;), zgodnie z zaleceniami odstawiłam wszystko poza magnezem i witaminami - i nic się nie dzieje poza tym, że skurcze sa coraz bardziej bolesne i pisza się na ktg na 80-100%. Wszystko dalej pozamykane.

Vilu tak, ukrainka z ciemnymi, krótkimi włosami. Ja też dalej tylko magnez i witaminy dla dziecka, a tak to może nie szaleję, ale zdecydowanie funkcjonuję jak normalny człowiek! I szczerze? Czuję się o niebo lepiej niż na leżąco....

mjvyi09k1yghelay.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wyszlam ze szpitala to przestalam sie oszczędzac. Nornalnie chodziłam wszedzie i nie lezalam. I szczerze? Tez czulam sie lepiej niz jak lezalam. Niedawno znow mialam ktg. Polska polozna twierdzila to co ja, ze niepotrzebnie mnie zostawiają. Bo zamknieta jestem na cztery spusty. Poszlysmy na ktg i skurcze jeszcze mocniejsze niz rano. Pisaly sie powyżej 100. Na sprzęcie pisalo +120 i wiecej i one lekko zaczynaly bolec i lekko krzyz ale to tyle. Juz nie mam takich mocnych ale nie wypuścili mnie. Moze jutro. A polozna w szoku. I mowi ze chciałaby zeby do porodu przychodzily jej kobiety z takimi skurczami jak ja, bo rodza ale maja skurcze o polowe mniejsze i musi dawac oksytocyne ciagle, a ja mam skurcze porodowe i nie rodze i sie śmiała. Mowila ze nie wie czemu tak mam,a ja mam cicha nadzieje ze skoro u mnie na bogato z takimi skurczami to moze porod nie bedzie taki straszny . wiem ze sie łudze, ale wole miec taką cicha nadzieje.

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja wróciłam do domu. Zapraszają jak się zacznie akcja. Szyjka 1,5cm, rozwarcie na opuszek. Idę pospać :)
    Czyli próbujesz rodzić sn? Co Ci powiedzieli?
    A tak nawiasem mówiąc to poza Aenu, Natką i Calza ktoś jeszcze rodzi sn? Czy cała reszta cc?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiscie miernie te statystyki SN w stosunku do CC wygladaja... to chyba trochę taka polska uroda, u nas jest bardzo mało cc.
    Ja mam nadzieje rodzic SN :-) właśnie zrobiłam 10 pięter po schodach w ramach mobilizacji dziecka do szybszej ewakuacji. Powtórzę jeszcze wieczorem ;-) A jutro rano pojadę jeszcze do pracy pozałatwiać ostatnie sprawy, potem mam KTG w szpitalu i zobaczymy czy mi sie cokolwiek chociaż pisze.

ijpbj48a4iy2absw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja odebralam wyniki gbsa i wyszedl dodatni...w zasadzie sie spodziewalam. Bylam na wizycie na nfz. Kolejny raz sie przekonuje se to porazka. Lekarz jak zobaczyl wynik to przepisal mi antybiotykm jak go zapytalam po co przeciez przsd porodem dają na gbsa to poeiedzial ze on niecwie jakie sa teraz procefury bo on juzcw szpitalu nie pracuhe i nie jest na bieżąco.... no masakra. Ale szyjka zamknieta tj na opuszek ale to mam juz ponad miesiac. Generalnie tez sie nie oszczedzam. Ciaza donoszona wiec moge rodzic. Co prawda chcialabym w terminie bo w przyszlymm tyg synek jedzie na akacje i bedzie chata wolna. Chcielibysmy to wykorzystać :)

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Rzeczywiscie miernie te statystyki SN w stosunku do CC wygladaja... to chyba trochę taka polska uroda, u nas jest bardzo mało cc.
    Ja mam nadzieje rodzic SN :-) właśnie zrobiłam 10 pięter po schodach w ramach mobilizacji dziecka do szybszej ewakuacji. Powtórzę jeszcze wieczorem ;-) A jutro rano pojadę jeszcze do pracy pozałatwiać ostatnie sprawy, potem mam KTG w szpitalu i zobaczymy czy mi sie cokolwiek chociaż pisze.

Ja bardzo chciałam sn i gdyby nie humorzasty synus to na pewno bym tak rodziła, bo innych przeciwskazań nie było. No ale było jak było. Nie ważne jak, wazne ze synek jest z nami, że póki co wszystko ok i cieszymy się sobą, a rana po cc jest ładnie zaszyta, praktycznie jej nie widać. Nie ma zadnego krwiaka, jest tylko lekka opuchlizna po jednej stronie. Nie wiem w sumie czy to normalne czy nie. W piatek przychodzi położna środowiskowa to od razu obejrzy ranę.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Czyli próbujesz rodzić sn? Co Ci powiedzieli?
    A tak nawiasem mówiąc to poza Aenu, Natką i Calza ktoś jeszcze rodzi sn? Czy cała reszta cc?

U mnie się okaże - jeszcze się nastawiam na sn, ale jeśli dotrwam do terminu, to prawdopodobnie już cc. Główka już na ostatnim usg miała 34, a jak dobije do 36 to będziemy mieć niewspółmierność. Mój lekarz chce decydować na bieżaco, po rozpoczęciu akcji, a ja się boję, że akurat nie będzie dostępny i ktoś z dyżuru będzie na siłę forsował sn przy tych 36 cm. Jutro będę na wizycie i chciałabym wyciagnać od niego pisemne zalecenie odnośnie cc, na wszelki wypadek. Najwyżej nie skorzystam.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę rodzić sn na 99 % ale nie szybko chyba ;)
    Jutro idę robic wymaz w kierunku gbs,a dzisiaj zaniosłam mocz na posiew bo coś badanie ogólne znowu słabe wyszło.
    Cały dzień jakiś słaby mam.Calg czas poleguje i niedobrze mi :( Może to ostatnie parę dni tak się odbija teraz.Wysiedzialam w Sylwestra do 1 rano a cały wczorajszy dzień też jakiś do dupy był.Moze potrzebuje az paru dni żeby dojść do siebie po takim "szaleństwie".

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszszsz co tu się wyprawia! Więcej rodzących niż porodówek!
    A ciekawostkę Wam opowiem. Moja córunia u mojego gina 3700g tydzień temu a na szpitalnym USG 3000g i brzuszek niby na 36 tydzień! Zdębiałam! I komu wierzyć? :)

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodze SN :D To znaczy taki mam plan, o cc nic nie wiem,zadnych wskazań nie mam, wiec jesli beda komplikacje przy sn( odpukac) to dopiero wtedy cc chyba. To sa wlasnie pomiary na sprzecie. Jeden zmierzy kosc udowa inaczej niz drugi, brzuszek inaczej i juz wychodzą przeróżne parametry. Moja niby w miesiac przybrala tylko 200 gram. Nie wierze. Wczesniej musieli zle mierzyc. Bedzie drobniutka po mnie :)

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję rodzić naturalnie, młody od 21 tygodnia ciąży głową w dół, zobaczymy jakie rozmiary osiągnie, 11 stycznia mam usg i ostatnią wizytę u ginekologa, zobaczymy co powie, może trafię na 15 stycznia i zgarniemy wózek :), termin niby na 25 stycznia (z OM)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ